Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, BANKATA написа:

Лъжеш!

Такава ценностна система ли доби през социализма, да лъжеш?

Това ли е ценностната система за която тъй мечтаеш? Да лъжеш!

Хайдде дай да видим къде сме били на 27 място по развитие и къде сме сега на 184/200 ?

Явно ти имаш данни. Покажи ги.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, BANKATA написа:

Според ООН на земята има 193-195 държави. Няма как да сме на номер 200.

184. Снимката пише 184. Откъде го взе това 200?

преди 1 час, В. Велев написа:

May be an image of text

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

184. Снимката пише 184. Откъде го взе това 200?

То и в соц блока не бяхме най-богатата ама такаму изнася и този факт.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Хайдде дай да видим къде сме били на 27 място по развитие и къде сме сега на 184/200 ?

Списък на страните по БВП (по паритета на покупателната способност) на глава от населението за 2022г.

преди 1 час, AAUUXX написа:

За покупателна способност ли пишем или за стандарт на живот както твърди Велев ?

преди 4 часа, FBI-International написа:

Няма и да ги спечели! :grimace:

Нтцъ! :nono:

Нещата стоят по различен начин.

Западните страни си тестват оръжието. Украйна стопява населението на русия. Ватенките се морят в калта и селата. Украйна влизя в НАТО. Вкарват войски от Румъния, Полша и Литва. Минават през Беларус за три дни. Освобождават територията на Украйн до световно признатите граници за една седмица и ако слуша дядо диктатор ще продължи да съществува западащата му кочина!!! :grimace:

Ко казъ? :bubblegum:

На това му се казва дрън дрън та пляс ... Та ко казЪ? :bubblegum:  Пусни и една тема за проблем с форума де ... само с менте профили не става.

преди 40 минути, BANKATA написа:

За покупателна способност ли пишем или за стандарт на живот както твърди Велев ?

Какво разбираш под стандарт на живот?

преди 9 минути, BANKATA написа:

Питай този който пише че сме на 184 място по стандарт на живот.

И какво не е ли вярно? Щом не ти е осигурена храната, водата и подслона, няма как да мислиш нищо друго освен затова. Като добавим замърсена среда, безработица, лошо здравеопазване и образование.

Всяко едно племе в Африка ни задминава.

преди 52 минути, nikssi написа:

Пусни и една тема за проблем с форума де ... само с менте профили не става.

Оффф, хубу айде! :bubblegum:

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

И какво не е ли вярно? Щом не ти е осигурена храната, водата и подслона, няма как да мислиш нищо друго освен затова. Като добавим замърсена среда, безработица, лошо здравеопазване и образование.

Хайде дайте я тази класация където сме на 184 място по стандарт на живот.

Един се на*ра и трима тичат да му бършат лай*ата.

преди 21 часа, Недко написа:

Имам предвид, че не е обявила независимост по онова време.

преди 22 часа, FBI-International написа:

Няма да загуби колкото и да ти се иска.

Иска ми се да свърши тая пущина....Като падне Покровск след два месеца, войната е решена. И да не падне,  пак не могат да ползват мината и икономиката им отива на кино....Без икономика не се печели война...

преди 39 минути, Мечо Хубавеца написа:

Имам предвид, че не е обявила независимост по онова време.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Республика_Косово
Погледнах в руската версия, щото, почти винаги, на "по-многолюдните" езици 
има по-обемни статии в Уикипедията.

"22 сентября 1991 года было провозглашено создание независимой Республики Косово, а затем проведены несанкционированные (среди албанской общины) референдум о независимости (99 % голосовавших при явке 87 % проголосовали за независимость) и президентские выборы, на которых президентом был избран Ибрагим Ругова. 22 октября 1991 года независимость Республики Косово признала Албания[23]. Началось создание вооружённых формирований сепаратистов, которые в 1996 году были объединены в Армию освобождения Косова. В крае развернулась партизанско-террористическая война, жертвами которой стали сотни мирных жителей, чиновников и военных Югославии. Первоначально борьбу с сепаратистами вели лишь милицейские подразделения, но в 1998 году в военные действия вступила югославская армия. Война сопровождалась массовыми репрессиями, убийствами мирных жителей и этническими чистками. Албанскими ополченцами были разрушены многие памятники православной культуры. В 1999 году в военные действия вмешалась НАТО: массированным бомбардировкам были подвергнуты югославские города и военные объекты. Около полумиллиона, в основном албанцев, осталось без крова[источник не указан 490 дней]. В результате сербское правительство было вынуждено согласиться на ввод в Косово военного контингента НАТО KFOR и переход края под управление Организации Объединённых Наций, что и было осуществлено на основании резолюции СБ ООН № 1244 от 10 июня 1999 года[5][24][25

преди 1 час, Недко написа:

https://ru.wikipedia.org/wiki/Республика_Косово
Погледнах в руската версия, щото, почти винаги, на "по-многолюдните" езици 
има по-обемни статии в Уикипедията.

"22 сентября 1991 года было провозглашено создание независимой Республики Косово, а затем проведены несанкционированные (среди албанской общины) референдум о независимости (99 % голосовавших при явке 87 % проголосовали за независимость) и президентские выборы, на которых президентом был избран Ибрагим Ругова. 22 октября 1991 года независимость Республики Косово признала Албания[23]. Началось создание вооружённых формирований сепаратистов, которые в 1996 году были объединены в Армию освобождения Косова. В крае развернулась партизанско-террористическая война, жертвами которой стали сотни мирных жителей, чиновников и военных Югославии. Первоначально борьбу с сепаратистами вели лишь милицейские подразделения, но в 1998 году в военные действия вступила югославская армия. Война сопровождалась массовыми репрессиями, убийствами мирных жителей и этническими чистками. Албанскими ополченцами были разрушены многие памятники православной культуры. В 1999 году в военные действия вмешалась НАТО: массированным бомбардировкам были подвергнуты югославские города и военные объекты. Около полумиллиона, в основном албанцев, осталось без крова[источник не указан 490 дней]. В результате сербское правительство было вынуждено согласиться на ввод в Косово военного контингента НАТО KFOR и переход края под управление Организации Объединённых Наций, что и было осуществлено на основании резолюции СБ ООН № 1244 от 10 июня 1999 года[5][24][25

Тъй де, но е обявила независимост чак през 2008 година. Да не говорим, че не е била член на НАТО. 

на 18.10.2024 г. в 19:18, В. Велев написа:

Готов ли си да дадеш живота си за Родината?

Аз лично съм готов, но само при едно условие. Ако и Родината е готова да загине заради мен до последният човек в нея. Казано накратко, искам да има равностойна насрещна престация. Аз давам всичко което имам и Родината дава всичко, което има. Мисля, че е справедливо. 

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

На кой не са осигурени храната, водата и подслона? Вярно , че пак почна режим на водата през нощта, но все пак вода си има. Има нещо вярно и за мръсният въздух. Слагай си филътър на носа. Виж в нета откъде да си го поръчаш. 10 лева за два броя. Не знам колко е лошо здравеопазването, но сега хората живеят с три години повече от тогава. От цялата рота навремето, ротният като попита, само аз знаех какво е гравитация...1984 г. беше...

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Вярно , че пак почна режим на водата през нощта, но все пак вода си има....

Еййй,няма отърване от робското и примиренческо мислене в душичките ви...Абе вие идиоти ли сте!?Тез крадливи копелета ви готвят данък водомер-вие им се радвате!Вместо да станете и да ги изядете с парцалите-вие сте готови и на капка вода да ви таксуват. ....Таз държава няма да види бял свят .....а белия свят ни имат за роби от 5-ия свят...вярно сме извънземна нация....гравитацията на нацията ни е около простотията ...робски душички....

преди 1 час, Proshark написа:

Таз държава няма да види бял свят .....а белия свят ни имат за роби от 5-ия свят...вярно сме извънземна нация....гравитацията на нацията ни е около простотията ...робски душички....

Да считаш, че "таз държава" ще "възкръсне" е утопия. Да, по нашенски българското царство е третото, но като наро-психология България е там където се говори български. ;) Т.е. истинските българи не ги интересува в каква държавност живеят. => По-вероятно е да се осъвремени, т.е. държавността по тези земи да е като в Швейцария или по-добро. ;)   

Все пак уважавай желанието на българите по тези територии на Балканския полуостров да имаме своя държава която да наръчваме Родина. Моля! Друг е въпроса дали въпросните българи из нея ще видят "бял свят".  = Зависи от вси българи из целия свят. 

Докато има българска реч = ще има българи! (Без значение дали имаме държава или сме под чуждо управление). Историята доказва, че България може да "възкръсне", но дали по тези територии е друга тема. = Зависи от бъдещите поколения на българите! Уви аз съм консервативен тип, т.е. роден съм в България, тук ми е минал съзнателния живот и тук ще е моя гроб. (Апропо ... виждал съм "бял" ден и свят по тези земи :) Щото съм си го правил сам -> така е .... какъвто си го направиш деня или света около теб = такъв ще да е!) Всяка мисъл за друг ден и/или свят извън "бял" не е българска!!!

Аз казах! 

преди 7 часа, <:IdioibI:> написа:

да наръчваме Родина. Моля! Друг е въпроса дали въпросните българи из нея ще видят "бял свят". 

Аз казах! 

Не разбрах много какви ги плещиш...ама вярно- само това правите-наръчквате държавата....сигурно защото една голяма част от тази територия, след няколко години ще са с произход Индия...

преди 11 минути, Proshark написа:

Не разбрах много какви ги плещиш...ама вярно- само това правите-наръчквате държавата....сигурно защото една голяма част от тази територия, след няколко години ще са с произход Индия...

Ако това 

Цитат

Праиндоевропейците са се формирали като културна и етническа общност в Предна Азия, най-вероятно в Черноморските райони, около V хилядолетие пр.н.е. Оттогава нататък праиндоевропейските племена започват да се разселват в различни посоки и с времето се обособяват в отделни народи със специфични езици, култура и вярвания.

имаш предвид, то какво лошо има? 

По-важното е, че българите са европейци. ;) = Все някои трябва да вършат "мръсната работа" нали (тези които не виждат бял ден...)? 

преди 2 часа, Proshark написа:

ААА, без тия, аз червена точка на челото си няма да сложа! :mad:

преди 13 часа, Proshark написа:

Еййй,няма отърване от робското и примиренческо мислене в душичките ви...Абе вие идиоти ли сте!?Тез крадливи копелета ви готвят данък водомер-вие им се радвате!Вместо да станете и да ги изядете с парцалите-вие сте готови и на капка вода да ви таксуват. ....Таз държава няма да види бял свят .....а белия свят ни имат за роби от 5-ия свят...вярно сме извънземна нация....гравитацията на нацията ни е около простотията ...робски душички....

За данък водомер наистина бих протестирал, но ще се радвам, ако водата стане десет лева кубика....Да, ще се радвам, защото се разхищава, а е ценна...Още повече ще се радвам, ако се оправят водопроводите, за да не се губи половината по пътя...Едни три милиарда лева трябват, ама ги дадохме за самолети преди пет години....

преди 12 часа, цър-вул написа:

Оруел?

Не Джордж Оруел, а Мечо като войник през 1984 г. Попита ротният, кой знае какво е гравитация? Само аз знаех, а поделението беше елитно...

Ми радвай се. Не знам защо и по каква логика, в Гърция водата е 50 стинки нашенски, в дубай пък 2 и педесе левчета нашенски. Па там водата е потоп сигурно. То има тука у назе загуби, ама туй се ползва за предлог да крадат на поразия. И не ти е виновен соца за тва.

преди 15 минути, отот2 написа:

Ми радвай се. Не знам защо и по каква логика, в Гърция водата е 50 стинки нашенски, в дубай пък 2 и педесе левчета нашенски. Па там водата е потоп сигурно. То има тука у назе загуби, ама туй се ползва за предлог да крадат на поразия. И не ти е виновен соца за тва.

Нека да е скъпа, за да не се разхищава. Храната също трябва да е скъпа, защото много често се изхвърля...Горивото и то трябва да е скъпо, за да няма толкова автомобили по улиците....За сметка на това токът и парното трябва да се евтини, БДЖ също, общественият транспорт в градовете да е безплатен...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.