Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Нека да е скъпа, за да не се разхищава. Храната също трябва да е скъпа, защото много често се изхвърля...Горивото и то трябва да е скъпо, за да няма толкова автомобили по улиците....За сметка на това токът и парното трябва да се евтини, БДЖ също, общественият транспорт в градовете да е безплатен...

По добре да се разхищава водата, да си полееш доматето и да ти излезе баш домат левче, отколкото да ти крадат водата от вик и да плащаш 6 лева за вода. Това за храната също е голяма тъпотия. Да не обяснявам защо, нали сме европейци, а не сме в диктатура. За другото съм съгласен. Но за да стане това, просто трябва да си влезем в наистина капиталистически строй, в който няма олигарси и държавна мафия(дето си е баш либерален тоталитаризъм и соц).

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 32 минути, отот2 написа:

По добре да се разхищава водата, да си полееш доматето и да ти излезе баш домат левче, отколкото да ти крадат водата от вик и да плащаш 6 лева за вода. Това за храната също е голяма тъпотия. Да не обяснявам защо, нали сме европейци, а не сме в диктатура. За другото съм съгласен. Но за да стане това, просто трябва да си влезем в наистина капиталистически строй, в който няма олигарси и държавна мафия(дето си е баш либерален тоталитаризъм и соц).

Като искаш да поливаш домати, си изкопай кладенец. Храната трябва да е скъпа, но качествена. Ами да престанат да гласуват за ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС и БСП и ще се оправят нещата...

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Като искаш да поливаш домати, си изкопай кладенец. Храната трябва да е скъпа, но качествена. Ами да престанат да гласуват за ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС и БСП и ще се оправят нещата...

Ами изкопах,щото лятото ту има -ту няма вода...да не влизам в подробности за ВиК пирамидата (дето само прибират едни милиони,а за 5 стотинки работа не вършат)че пак ще ми пораснат рогите.Само питай "чичо Гошо"  колко села са без вода и ще ти фръкне каскета....Хората нямат вода за пиене,ти за кражби ми говориш...колко се краде,като над 80%водата я няма още преди да е дошла...ВиК се правиха на умряла лисица и щракаха с пръсти 50-60 години,никакви инвестиции,никаква подмяна на водопреносната мрежа-сега хората като им скочиха се заоправдаваха със старата инсталация.И понеже съм свидетел как се хващаше на времето вода,и кои и как правиха ,щото тогава беше на доброволни начала-всяко село си копаеше каптаж и си хващаше водата...ВиК нямат,ама грам нямат намеса...те само прибират...А хората,там където нямат вода по причина на ВиК ги съветвам не да протестират,ами да вземат сопите и да влязат във ВиК,точно както оня пич влезе във Енергото-щото тез от друго не разбират...

А иначе качествената храна е на село...другото са пластмасови боклуци вкарани от май.ната си...Храната да е скъпа за тези,дето плодородна земя я покриха с фотоволтаици ...

преди 22 минути, Мечо Хубавеца написа:

Копаеш кладенец и нарушаваш закона, знаеш ли? Май не. Тепърва държавните хубавци мислят как съвсем да забранят ползването на българските води от българите да могат да продават води на турците. Найс, а? И да, правилно, не гласувайте за гореизброените.

преди 1 минута, отот2 написа:

Копаеш кладенец и нарушаваш закона, знаеш ли? Май не. Тепърва държавните хубавци мислят как съвсем да забранят ползването на българските води от българите да могат да продават води на турците. Найс, а? И да, правилно, не гласувайте за гореизброените.

Абсолютно!!!Три проверки ми правиха-щото съм имал много малко навъртяно на водомера а зарзавата в градината бил много "весел".Три пъти им показвам къде е сондажа и че съм им врътнал кранчето преди водомера.Три пъти им показвам че имам и достъп до река-е лятото почти пресъхва,ама една помпа издържа без проблем!!! Обещал съм им на идиотите,че ако дойдат 4-ти път, ще им покажа от близо на колко е потопен смукатела на помпата в реката... ...

преди 7 минути, Proshark написа:

Ами изкопах,щото лятото ту има -ту няма вода...да не влизам в подробности за ВиК пирамидата (дето само прибират едни милиони,а за 5 стотинки работа не вършат)че пак ще ми пораснат рогите.Само питай "чичо Гошо"  колко села са без вода и ще ти фръкне каскета....Хората нямат вода за пиене,ти за кражби ми говориш...колко се краде,като над 80%водата я няма още преди да е дошла...ВиК се правиха на умряла лисица и щракаха с пръсти 50-60 години,никакви инвестиции,никаква подмяна на водопреносната мрежа-сега хората като им скочиха се заоправдаваха със старата инсталация.И понеже съм свидетел как се хващаше на времето вода,и кои и как правиха ,щото тогава беше на доброволни начала-всяко село си копаеше каптаж и си хващаше водата...ВиК нямат,ама грам нямат намеса...те само прибират...А хората,там където нямат вода по причина на ВиК ги съветвам не да протестират,ами да вземат сопите и да влязат във ВиК,точно както оня пич влезе във Енергото-щото тез от друго не разбират...

А иначе качествената храна е на село...другото са пластмасови боклуци вкарани от май.ната си...Храната да е скъпа за тези,дето плодородна земя я покриха с фотоволтаици ...

Умно момче, ама изпадане в крайности , като фотоволтаици на плодородна земя/не че няма и такива/ ми идват в повече. Най-малкото , че за поливане да се ползва питейна вода си е безхаберие. Аба не сте ли чували за собствени източници на вода, сонди, щерни  и прочие.

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

като фотоволтаици на плодородна земя/не че няма и такива/ ми идват в повече.

image.jpeg.dcec378353e7c3cffd2d34d7be11f3b4.jpeg

Нямаш представа  за каква корупция става дума...Кликни върху изображението или погледни тук за какво става дума

tsum.png

Работници-хигиенисти инспектират чистотата на рафтовете в ЦУМ, преди нощното зареждане с нова стока. Безупречната чистота е била приоритет на най-представителния магазин в столицата.

София, 1986г.

преди 10 минути, Proshark написа:

image.jpeg.dcec378353e7c3cffd2d34d7be11f3b4.jpeg

Нямаш представа  за каква корупция става дума...Кликни върху изображението или погледни тук за какво става дума

Кой е виновен - фотоволтаика или корупционера? Натъртвайте там където е проблема, в хората - недоразвито общество от единия до другия!

преди 7 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Кой е виновен - фотоволтаика или корупционера? Натъртвайте там където е проблема, в хората - недоразвито общество от единия до другия!

КапитализЪма е виновен, а значи всички съгласни да живеят в този строй. На запад е също толкова зле с корупцията, стига си намеквал че едва ли не в сащ няма корупция. 

преди 9 часа, БаалБек написа:

tsum.png

Работници-хигиенисти инспектират чистотата на рафтовете в ЦУМ, преди нощното зареждане с нова стока. Безупречната чистота е била приоритет на най-представителния магазин в столицата.

София, 1986г.

Айде стига с тез провокации и простотии,че ставате за смях...За идиотите партизаните още на са излезли от гората.....а би трябвало да се плашат ,какво ще стане ако тръгнат натам....Баса и малоумниците...

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

КапитализЪма е виновен, а значи всички съгласни да живеят в този строй. На запад е също толкова зле с корупцията, стига си намеквал че едва ли не в сащ няма корупция. 

Част от същото "обществото", ама бил част от корупцията, а сега не и реве. На крива ракета космоса виновен:ski7:

И вземи виж къде се е родил "КапитализЪма" , знам, че имате комплекси спрямо американците, ама то още не са били формирани по него време!

Иначе едно и също, бягаме от същината, вкарваме друг контекст, абе по калъп все едно правени :ski4:

... ама благинките на "КапитализЪма"  хубавки и ги ползваме а ? Друго е без него в землянки да живееш и да чоплиш земята с руки я за картоф я за някой черав. Има такива места все още без него, ама някак никой така не му се живее :magnifier:

Възрастни плевенчанки наблюдават експонат от “Музея на упадъчния капитализъм”. Експонат "№хр-1967" показва витрина от САЩ по време на петролния срив от 1967 г. и настъпилата отвъд океана икономическа стагфлация. Плевен, 1982 г.

image.png

Подобен музей на упадъчния капитализъм е имало и във Варна.

Варна, 1981г.

myasoo.png

Снимков архив в-к "Работническо дело"

преди 17 часа, Stockholm Syndrome написа:

Да, не броиш стотинките до заплата другарю.

Ако не си ги броиш стотинките нема да имаш левове другарю ,как ше смениш левовете в евро тогава? Га бех младеж цяла вечер в дискотеката едене ,пиене и сгоди женици ,не броих стотинки ни левове и заплатата свърши след което настъпи кофти стандарт на живот един месец :speak:

преди 6 часа, Sliderum2 написа:

Знаех си, че не ти стига напрежението за нормален отговор.

"За лудите нормалните са луди!"

преди 6 часа, БаалБек написа:

Възрастни плевенчанки наблюдават експонат от “Музея на упадъчния капитализъм”. Експонат "№хр-1967" показва витрина от САЩ по време на петролния срив от 1967 г. и настъпилата отвъд океана икономическа стагфлация. Плевен, 1982 г.

image.png

Подобен музей на упадъчния капитализъм е имало и във Варна.

Варна, 1981г.

myasoo.png

Снимков архив в-к "Работническо дело"

%D0%B2%D1%81%D1%91-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%85%D0%BE-%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%BE%D0%BF-%D0%9A%D0%B5%D0%BA-4244488.jpeg

Ейййй,няма да ви дойде акъла в главата...Я да питам - коя е вярната картинка!?Каква Варна,какъв Плевен-надписите са на руски ...кълвете като шаран на бастун...за 5 пари акъл нямате...абе...овце...няма да я бъде таз държава....

преди 1 час, Proshark написа:

%D0%B2%D1%81%D1%91-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%85%D0%BE-%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%BE%D0%BF-%D0%9A%D0%B5%D0%BA-4244488.jpeg

Ейййй,няма да ви дойде акъла в главата...Я да питам - коя е вярната картинка!?Каква Варна,какъв Плевен-надписите са на руски ...кълвете като шаран на бастун...за 5 пари акъл нямате...абе...овце...няма да я бъде таз държава....

Ти само по шапките можеш да познаеш,че са рускини на снимката ... 

Тук даже и се вижда,че е на руски ... 

myasoo.png

Тролопитеци сър.

преди 22 часа, Proshark написа:

Абсолютно!!!Три проверки ми правиха-щото съм имал много малко навъртяно на водомера а зарзавата в градината бил много "весел".Три пъти им показвам къде е сондажа и че съм им врътнал кранчето преди водомера.Три пъти им показвам че имам и достъп до река-е лятото почти пресъхва,ама една помпа издържа без проблем!!! Обещал съм им на идиотите,че ако дойдат 4-ти път, ще им покажа от близо на колко е потопен смукатела на помпата в реката... ...

Не съм в час с материята, но от реката може ли да се дърпа на воля?

Не се заяждам!!! Наистина не знам как стоят нещата.

преди 14 минути, parmobil написа:

Не съм в час с материята, но от реката може ли да се дърпа на воля?

Не се заяждам!!! Наистина не знам как стоят нещата.

Не може без разрешително.До колкото знам се води повърхностен воден обект(ПВО)...Само че на никой не му стиска да прави проверки...щото ще бъдат изядени с парцалите,при положение, че И питейната я няма или е с лошо качество......За това бих сонда в двора....

преди 3 часа, Proshark написа:

Каква Варна,какъв Плевен-надписите са на руски ...кълвете като шаран на бастун.

преди 2 часа, nikssi написа:

Ти само по шапките можеш да познаеш,че са рускини на снимката ... 

Тук даже и се вижда,че е на руски ...

Виждам, че не ви понася социалистическата действителност. Причинява ви стомашни киселини. 

А това, че сте тотал щета и не разбирате от сарказъм си е ваш проблем. То е проблем на всички соцносталгици, рашистопоклонници и псевдо-възрожденци...

Бъдете здрави и влагайте повече мисъл....

преди 54 минути, БаалБек написа:

А това, че сте тотал щета и не разбирате от сарказъм си е ваш проблем.

Сарказъм ли!? Айде сега се сети кое е най-опасното място в света.Признато и от руснаци и от американци....Ето това е сарказъм и тотал щета..и познай:- това е настояща демократично-капиталистическа реалност...каквато не е имало през социалистическата действителност.

%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 5 часа, Proshark написа:

Ми... първата картинка е вярната, макар, че ви иронизира, ма ти не можеш да сгрееш. Ся... може би аз не мога да сгрея твоята ирония, ама твоята картинка е очеваден фотошоп :D 

И къде е мястото? Циганската махала в Ямбол? 

Не знам дали си бил в София по онова време, но по първите етажи на блоковете в жилищните комплекси се интегрираха рОмляни. И се колеха агнета, прасета и други твари. И си честваха празниците и сватбите по три дни, без да се съобразяват с бялото, хетеросексуално население. Настана 1990 г . и всичките интегрирани индоевропеидни индивиди бавно и полека изчезнаха. Не успя и Тошо да ги приобщи с всичкия недемократичен апарат, с който можеше да разполага както пожелае.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.