Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

И  в разгара на бригадирското движение през 1952 година се е родил Кокич.    Точно днес неговият набор Путин има рожден ден.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, attj написа:

Точно днес неговият набор Путин има рожден ден.

Все за Путин мечтае соц бабата трол

557617072_25372400929030032_1588910656301702550_n.jpg

Комсомолци като Кокич е трябвало да строят Комунизма.   Ами той затова не е бил построен.   

преди 3 минути, attj написа:

Комсомолци като Кокич е трябвало да строят Комунизма.   Ами той затова не е бил построен.   

Да не би някъде да са го построили?

На крива ракета, Космосът и е крив...

преди 4 минути, attj написа:

И катто комсомолец за нищо не си ставал. Затва сега ти се подиграваме 

преди 16 минути, plamen.spam написа:

Да не би някъде да са го построили?

На крива ракета, Космосът и е крив...

Имало било много такива комсомолци като Кокич .  Не е като Гагарин да ходи в космоса.  Кокич е бил комсомолец по инерция.  Сега е и папагал по инерция.  Иска млади баби да му плетат чорапи.     

преди 12 минути, attj написа:

Имало било много такива комсомолци като Кокич .  Не е като Гагарин да ходи в космоса.  Кокич е бил комсомолец по инерция.  Сега е и папагал по инерция.  Иска млади баби да му плетат чорапи.     

Кокич най накрая извади каската

Може да бъде изображение с 1 човек, шапка и текстово съобщение

Тоя осмак е невероятен. Като всъдеход!

преди 2 часа, Zolin написа:

И катто комсомолец за нищо не си ставал. Затва сега ти се подиграваме 

Аз пък все си мислех, че теб те подиграват постоянно....

преди 1 час, Belefor написа:

Аз пък все си мислех, 

Не ти се отдава комунистче. 

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Прочети го пак и ако можеш - обори ме.

Да оборя кое по-точно? Това което ти си писал, просто си го копирал от някакъв тъп сайт. И с цялата си наглост, след като умишлено не си постнал, нито линк, нито си го вкарал в цитат, ми пишеш "обори ме"? Ти кво... Случайно ли си пропуснал, да постнеш линк и да го сложиш в цитат в два поредни поста? Или просто, понеже си тотално несъстоятелен като човек, просто искаш, да се направиш на много компетентен, използвайки чужди мисли. Баси жалкото човече. Чак не мога, да повярвам, до къде може, да падне човек в омразата си...

Много са ти трудни тия числа.

Верно? Щото, според мен, по-трудни са за някакъв форумен клоун, дето сравнява 22 лв и 44 лв и 113 лв с 353 лв... Щото, интересно, какво ли по-точно се е случило, че цените на газа, да достигнат подобни размери. От 22 лева за да се вдине на 353 лева, това колко процента увеличение са според теб? И не се ли дължи на факта, че просто сме подменили газа? Ти нормален ли си изобщо...

От април 2021 до януари 2022 имаш четирикратно увеличение на цената на газа. Целият период е преди СВО.

Да. А между 22 лева и 353 лева, колко кратно увеличение е според професора? 

Заради това, че путин призна официално двете сепаратистки републики

Мхм. И? Какво стана с германската икономика от тогава до сега? В смисъл, как са нещата и на какво се дължи?

След това процедурата беше възобновена

Да. Между другото, от август 202-та до ноември 2020-та (четири месеца) има постоянно увеличение на цените на газа? Там на какво се дължи по-точно? В смисъл... предполагам, че пак руснаците са ни извивали ръцете и тогава? После, обаче пак са се върнали на старите цени. Примерно от януари до март 2020-та цената на газа е 44,04 лв. Ама от януари 2021-ва до май 2021-ва цената тогава е по-ниска. Това как се вързва с малоумната ти хипотеза? Щото за всеки човек с две мозъчни гънки е пределно ясно, че цените варират. ЯВНО!? 

От април 2021 - непрекъснато нагоре.

Така е, да. И от 2020-та зимата пак са така. Почнало е всичко явно от по-рано... Абсолютен смешник.

-----------------------------
Тъй. Да обобщя на най-неадекватното човече от форума. Вижда се с просто око, какво се случва, когато "бензиностанцията с ракети" бъде санкционирана от Европа. Санкциите буквално се обръщат срещу тях. Ти твърдиш, че азерският газ бил по-евтин (дори четикратно по-евтин), а в същото време цените в момента са по-високи отколкото преди "санкциите". Това е първо противоречие. Ти твърдиш, че сега цените били по-скъпи, щото имало "газов микс". В същото време, ти нито имаш понятие, откъде взимаме газ, нито имаш понятие в какви количества, нито имаш понятие, какви са цените на газа от съответните източници. Това е второ противоречие. Ти дори нямаш грам понятие, че цяла Европа (включително и ние) се избива да купува руски газ и петрол само и само да им излезе максимално евтино, избягвайки дори санкциите, като взимат чрез посредник с надценка. Ако не вярваш, мога да ти дам и точни цитати. Ето само един цитат от преди няколко седмици...

Цитат

„След като няма да купуваме руски газ, тогава не трябва да го купуваме от посредници с 30–40% по-скъп“, заяви Павела Митова от ИТН и председател на енергийната комисия в Народното събрание. Според нея ЕС провежда лицемерна политика, която изкуствено товари икономиките на страните членки.

Интересно, що нашите американски келнери купуват руски газ, че и чрез посредници, които да оскъпват газа? Много странно? Да не би дългата ръка на Кремъл, да е стигнала до министерството на енергетиката?

преди 5 часа, plamen.spam написа:

След "дъното" на 90-те, тенденцията е пределно ясна:

Мда, това беше другата тема, по която беше супер компетентен. Помним-помним... 😆 ВПК-тата вдигали БВП-то ни, а в същото време има спад на индустриалното производство... Уникално, наистина... 😆

преди 5 часа, "Саша" написа:

Пътищата се рушат заради огромният трафик който всеки ден минава по тях, през социализма нямаше почти никакъв трафик.

Това е уникално изказване, честно... Аз направо рева от смях! 😆😆😆😆😆

Оня ден гледах "Консервите" със Стоян Панчев (Панчевкаст), оня вика... От София до Пловдив направих шест-седем часа, понеже магистралата пак беше в ремонт. Явно ще е от многото трафик тук. България направо е един малък мегаполис... 😆

преди 45 минути, communismatic написа:

Това е уникално изказване, честно... Аз направо рева от смях! 😆😆😆😆😆

51.png.ef852b8c1f4192dfb5cc721ae450dd42.png

преди 2 минути, nusho73 написа:

Себе си ли описваш?

Нуша ти съветска писателка ли си

току-що, nusho73 написа:

Себе си ли описваш?

ТИР-аджия съвсем сериозно написа, че магистралите били с дупки, щото постоянно минавали превозни средства по тях. Представям си какво е положението в Гуангджоу, там сигурно магистралата е изчегъртана до земните ядра... 😆
Снощи кво вика... "ГЕРБ не ги знам кви са, ама са единствените компетентни, да съставят правителство..." Много добре се прикрива кой е... 😆

:offtopic_s:

Цитат
България не е завладяна от Бойко и Делян, а от симбиоза, в която всеки участник получава точно толкова, колкото му трябва, за да не иска промяна. Системата не те потиска, а те прегръща, не те бие с палка, а ти дава морков.
Около 700 хиляди души живеят от публичния сектор, ако към тях добавим и техните семейства (майки, бащи, съпрузи, деца) ще станат 1.5-2 милиона души, чието битие е пряко свързано с държавната хранилка. При население от 6.5 милиона, това е почти всеки трети.
Ако добавим и организирания ромски вот, още 150-200 хиляди контролирани гласа, купени с по 50 лева и пакет макарони, ще разберем как статуквото контролира почти целия електорат, при избирателна активност от 2-2.5 милиона гласоподаватели.
Останалите 300-500 хиляди гласа се разпиляват между партии, които се карат кой е по-истински патриот.
Системата се е саморазвила защото всеки участник в нея е намерил своята ниша.
Помните ли учителските протести? Единственото, което искаха бяха по-високи заплати. Не протестираха за това, че образователната система произвежда функционално неграмотни, че децата излизат от училище без да могат да съставят едно сложно изречение, че историята е преписана три пъти за десет години, че учебниците са писани от некадърни грантояди.
Полицаят е същият. Протестира винаги и единствено за по-висока заплата. Вдигнаха му заплатата драстично, сега има ипотека, кола на изплащане, дете в частно училище. Мислите ли, че той иска промяна или "реформи в МВР"? Той иска утре да има същата заплата, сигурност и статус.
Полицаят знае, че шефът му взима рушвети от контрабандистите, знае го целият участък, но той има ипотека за още петнадесет години и дъщеря в университет, затова ще мълчи и ще си гледа работата, ще спира пияни шофьори за по петдесет лева и ще се прави, че не вижда камионите с контрабанда. Защото ако проговори, утре е на улицата, а кой ще плати ипотеката?
И когато дойдат избори, полицаят не мисли за "справедливост" или "правова държава", а за ипотеката, и гласува за тези, които му я осигуряват.
Адвокатът знае кои съдии взимат подкупи, и използва това знание за клиентите си. "Правосъдие" за този, който плати. Не му харесва, но такава е системата, ако не играе по правилата, клиентите ще отидат при друг адвокат. Един, който "знае как стават нещата".
Журналистката пише поръчкови статии. Знае, че лъже, но има дете и ипотека, а истинската журналистика не плаща сметките, поръчките я плащат, и тя пише каквото й кажат - хвалебствия за едни, компромати за други. Вечер пие вино и си казва, че някой ден ще напише истината.
В малкия град кметът е цар, той определя кой ще работи в общината, кой ще получи разрешително, кой ще може да си построи навес до къщата, чий син ще получи работа в общинското предприятие.
Кметът знае кой как гласува, а когато зависиш от общината за оцеляването си, ти не протестираш, гласуваш “правилно”.
А кметът е предприемчив човек, който е разбрал правилата на играта, той взима своето парче от общинския бюджет и в замяна поддържа реда, организира гласовете и осигурява резултата.
"Всички крадат" - казва таксиметровият шофьор, карайки без касов апарат.
"Нищо не се променя" - въздиша лекарката, взимайки плик под масата.
"Така е било винаги" - свива рамене бизнесменът, плащайки рушвет за обществена поръчка.
Това не е точно корупция, а начин на живот. Това е Системата. Тя оцелява като купува бедните, уморява средните и игнорира богатите.
Но най-големият успех на системата не са купените гласове, а апатията на всички останали.
"Всички са еднакви". "Нищо не се променя". "Каквото и да гласувам, пак същото", казват те, и не излизат да гласуват.
И точно системата печели, защото ако 4 милиона решат да не гласуват, 2 милиона зависими от системата хрантутници определят цялото бъдеще.
Апатията е култивирана, с години на разочарования, с "реформатори", които се оказват същите крадци, с "нови лица", които след месец назначават роднините си, с безкрайни коалиции, които се разпадат за министерски кресла.
Всеки провален "нов курс" добавя още един слой към апатията, и в един момент хората спират да вярват, че изобщо има алтернатива, че гласът им има значение… и спират да гласуват.
Което означава, че системата вече не трябва да купува всички гласове, достатъчно е да демотивира достатъчно хора.
-----------------
Защо протестите са безсилни срещу системата. Хората излизат на улицата, викат, блокират, скандират за "оставка"... и накрая... нищо. Едно правителство пада, идва друго, и след година всичко е същото.
Защото протестът е емоция, гняв, възмущение, надежда, но след него хората си отиват по домовете, а системата остава, защото системата не е едно правителство, а мрежа от зависимости.
Махнеш едно правителство, идва друго, но учителката продължава да иска по-висока заплата, полицаят продължава да мисли за ипотеката. Кметът продължава да раздава работни места. Ромският "координатор" продължава да организира гласове.
Протестът атакува върха, който е сменяем, но базата отдолу е незаменима, докато тя е задоволена, системата е стабилна.
Системата е гравитационно поле, всеки, който влезе в него, се подчинява на неговите закони.
И така стигаме до единствения въпрос, който има значение:
Може ли изобщо да се промени системата отвътре?
Отговорът е: не, ако останалите 4 милиона продължават да седят вкъщи.
Защото за да се промени системата, не е достатъчно само "честен човек" на върха, а постоянен натиск отдолу. Всеки ден.
Трябва учителите да протестират за реформа в образованието, а не за заплати, лекарите да искат работеща здравна система, а не повече пари, полицаите да отказват да изпълняват политически поръчки, кметовете да загубят възможността да раздават работа на роднини.
Но това изисква нещо повече от гласуване веднъж на четири години, иска се култура на гражданско неподчинение, на контрол, и последователност.
Истината, която не искаме да чуем е, че ние сме създали тази система.
Ние, които не гласуваме, виждаме корупция и мълчим, приемаме уговорката "аз на теб, ти на мен”, ние които казваме "какво можем да направим" и не правим нищо.
Системата не се поддържа от 700 хиляди държавни хрантутника, а от апатията на 4 милиона, които са решили че промяната е невъзможна.
И докато не разберем, че проблемът не са "те", а “ние”, няма да има промяна, защото системата сме ние, и ако искаме да я променим, трябва да започнем от себе си.
Въпросът не е "кой ще ни спаси", а "кога ще престанем да чакаме да бъдем спасени".
Системата няма да рухне, тя е като рак, който се адаптира, мутира и оцелява. Сменя лица, партии и лозунги, но същността остава, защото същността сме ние.
Въпросът не е дали системата може да бъде победена, дали изобщо искаме да я победим или просто чакаме ред да влезем в нея.
Дали искаме да платим цената на промяната. Засега отговорът е ясен - не искаме. Предпочитаме сигурността на робството пред несигурността на свободата.
И така ще продължим още десет, двадесет, петдесет години, докато последният способен млад човек не замине, и не останат само пенсионери и роми.

преди 4 минути, чичо Сашо написа:

:offtopic_s:

Ристо-команисто с двата профЕла

275958808_2948699708650854_3091993215225462221_n.jpg.51eec26142368c127e5904a79cca827a.jpg

преди 16 минути, Zolin написа:

И на какво се смееш като това е самата истина за България? Теб явно не случайно всички ти се присмиват. Има нещо!

преди 1 минута, Сани написа:

Теб явно не случайно всички ти се присмиват. Има нещо!

Не е добре момчето. И в Карлуково не могат да го излекуват.

преди 2 минути, Сани написа:
преди 20 минути, Zolin написа:

И на какво се смееш като това е самата истина за България? Теб явно не случайно всички ти се присмиват. Има нещо!

Не е добре момчето. И в Карлуково не могат да го излекуват.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Не е добре момчето.

Момче ли е? По-скоро на възрастен ми прилича.

преди 1 минута, Сани написа:

Момче ли е? По-скоро на възрастен ми прилича.

Аз му имах снимката ама някъде я загубих. Като я намеря ще ти я покажа.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Аз му имах снимката ама някъде я загубих. Като я намеря ще ти я покажа.

А, хич не ме интересува. Само дето пише глупости в сайта!

преди 3 часа, communismatic написа:

Да оборя кое по-точно? Това което ти си писал, просто си го копирал от някакъв тъп сайт. И с цялата си наглост, след като умишлено не си постнал, нито линк, нито си го вкарал в цитат, ми пишеш "обори ме"? Ти кво... Случайно ли си пропуснал, да постнеш линк и да го сложиш в цитат в два поредни поста? Или просто, понеже си тотално несъстоятелен като човек, просто искаш, да се направиш на много компетентен, използвайки чужди мисли.

Постът ми беше отговор на питането на @maxthon "Какви са конкретиките на дефицита? Кой го е предизвикал и как?"

Използвал съм информация за хранилищата от статия от 11 февруари 2022, публикувана на две места, под различно заглавие:

Складирането на газа: Ето защо и за кого това е важно 
Предстоящото разширение на Подземното газово хранилище „Чирен” на фона на развитието на „съхранението на природен газ” в САЩ и Европа - коментар на експерта Димитър К. Щерев

Предстоящото разширение на Подземното газово хранилище „Чирен” на фона на развитието на „съхранението на природен газ” в САЩ и Европа

Не съм допускал, че аполитична, бизнес- и техническа информация от международен експерт, работещ в Булгартрансгаз, ще възпали толкова мозъчната ти кухина, но приемам, че пропускът с непосочване на източника е мой.
Статията ми е известна от лятото на 2022 г. и още тогава съм проверявал данните по отношение на собствеността на Газпром. Имах спор с един дървеноглав, като теб...
Ако не си съгласен с експерта - оспорвай.

Много ясно съм описал по какъв механизъм се създава дефицит, като съм го дообяснил в следващите постове:
"Механизмът на дефицита се състои от една страна в намаляване на количеството газ предлагано на борсата, а от друга, в незапълване от страна на Газпром на наетите (или съвместно притежавани) обеми в хранилищата, за които не е имало клауза от типа "take-or-pay". По този начин, вместо обичайните 95%-98%-100% запълване на хранилищата, през есента на 2021-ва, за няколко страни имаме следните максимални стойности:..."
"Фирмите
(другите) запълниха капацитетите, които управляват, но там, където не е имало изрично условие Газпром да поддържа изискванията за минимално нагнетени количества в съоръженията, те останаха полупразни. 
Русия тогава излезе с мотива, че първо иска да запълни съоръженията на руска територия. В резултат Русия започна зимата с рекордни количества в газохранилищата, които така и не бяха изчерпани, а Европа - с рекордни цени на газа.
През 2022-а се взеха мерки, като Европейската комисия прие регламент, който предвижда страните от общността да запълнят своите газохранилища до 80% от капацитета им."

Данните за максималната степен и динамиката на запълването на посочените в поста газохранилища за 2021 г., съм ги взимал от сайта GIE AGSI (Gas Infrastructure Europe - Aggregated Gas Storage Inventory).
Ако не си съгласен с данните - оспорвай.

Щото, интересно, какво ли по-точно се е случило, че цените на газа, да достигнат подобни размери. 

1. Изкуствено създаден дефицит от доставчик, който осигурява почти половината количество газ, необходимо на страните от ЕС;
2. СВО;
3. Указ на путин за задължителна продажба на газ в рубли;
4. Намален капацитет на СП1, заради отказ да приемат ремонтирана турбина

От 22 лева за да се вдине на 353 лева, това колко процента увеличение са според теб?

Калкулатор ли нямаш или не знаеш как се работи с него?

А между 22 лева и 353 лева, колко кратно увеличение е според професора? 

Между другото, от август 202-та до ноември 2020-та (четири месеца) има постоянно увеличение на цените на газа? Там на какво се дължи по-точно? В смисъл... предполагам, че пак руснаците са ни извивали ръцете и тогава? После, обаче пак са се върнали на старите цени.

Не знаеш ли, че през есенно- и раннозимните периоди борсовата цена на газа винаги се вдига заради повишеното търсене?

Примерно от януари до март 2020-та цената на газа е 44,04 лв. Ама от януари 2021-ва до май 2021-ва цената тогава е по-ниска. Това как се вързва с малоумната ти хипотеза? Щото за всеки човек с две мозъчни гънки е пределно ясно, че цените варират. ЯВНО!?

Имам съмнения, че имаш и две мозъчни гънки. Можеше да се сетиш, сам да провериш и да не се излагаш.

До края на март 2020 г., цените се определят от КЕВР на тримесечни периоди. Действат сравнително фиксираните цени по стария договор с Газпром. След това цените се определят по формула, с увеличен дял на борсовата компонента. Тогава имаше "сълзи от радост" и за малко "всенародни тържества" - Цената на руския газ за България пада с 40%, но година по-късно се видя какво дърво е подготвено.  
Тия работи не ги знаеше, нали, щото по това време си си играл с нещото, с което не се мисли?

Така е, да. И от 2020-та зимата пак са така. Почнало е всичко явно от по-рано...

Неадекватник, максималната цена през 2020 г., по новата методика, е за ноември - 28,21 лв./MWh, а през декември вече е надолу.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Не съм допускал, че аполитична, бизнес- и техническа информация от международен експерт, работещ в Булгартрансгаз, ще възпали толкова мозъчната ти кухина, но приемам, че пропускът с непосочване на източника е мой.

Да, де. То въпроса е, защо не го сложи в цитат и не сложи линк. Това оправдание с "пропуск", пробвай с някой на твоето равнище. По-възможно е да се върже... при мен тия не минават.

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Указ на путин за задължителна продажба на газ в рубли;

Това предполагам, че е някакво страхотно престъпление от Владимир Путин след като блокираха сметките на руснаците? Отново умопомрачителна логическа мощ.

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Не, бе. Аз калкулатор имам, просто се подигравам на акъла ти, понеже твърдиш абсолютни фантасмагории, които се оборват по изключително лесен начин, просто се вижда официалната статистика, как цените варират през 2020-та и 2021-ва. Т.е. поредната ти опорка отива в кошчето... От януари до март 2020-та цената на газа е 44,04 лв, но от януари 2021-ва до май 2021-ва цените тогава на газа са по-ниски!? Как това се връзва с тъпата ти логика, че цените тогава почвали да растат и да стигат до нивата през 2022-ра, когато Кирчо договори "евтините" танкери с втечнен газ и цената на газа мина 300 лева (353 лева през септември 2022-ра)!? Нали това те питам...

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Тогава имаше "сълзи от радост" и за малко "всенародни тържества" - Цената на руския газ за България пада с 40%, но година по-късно се видя какво дърво е подготвено.  

Т.е. цените през 2020-та са от старият договор, който е по-изгоден за България, но цените тогава в някои месеци са по-високи от тия през 2021-ва, когато "виждаме дървото"!? Отново доста добро попадение от Пламен Умния... 😆

преди 10 минути, plamen.spam написа:

Неадекватник, максималната цена през 2020 г. е за ноември - 28,21 лв./MWh и през декември вече е надолу.

Тъй ли?

Цитат
Януари 2020 44.04 лв. / 22.52 € Решение на КЕВР №Ц- 1/01.01.2020 г.

Извинявай, това било от "старият" договор, който бил "по-изгоден"...

Умника на мама, можеш ли да отговориш на тоя въпрос? :) 

преди 4 часа, communismatic написа:

Интересно, що нашите американски келнери купуват руски газ, че и чрез посредници, които да оскъпват газа? Много странно? Да не би дългата ръка на Кремъл, да е стигнала до министерството на енергетиката?

Нещо доста избирателно отговаряме пак... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.