Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, plamen.spam написа:

Разбира се.
Веднага щом изказалите съмнение за истинността му, докажат че е фалшив или приемат и обявят, че не е фалшив. Нали?

Т.е. ти първо вадиш документ, но преди да обясниш какъв е документа, първо чакаш мнението от тълпата, които да ти напишат експертиза, дали той е фейк или не? 😆

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Т.е. ти първо вадиш документ, но преди да обясниш какъв е документа, първо чакаш мнението от тълпата, които да ти напишат експертиза, дали той е фейк или не? 😆

Обяснил съм що за документ е и с кой документ е свързан. А ти ме питаш за тълкуването му. 
Схващаш ли разликата?

И в същото време изразяваш съмнения за истинността на документа и обявяваш на всеослушание, че ще правиш проверка. Нали?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Обяснил съм що за документ е и с кой документ е свързан.

Обяснил си, що в документа за "СОМАТ", там в графата "разходи" не е посочено нищо? Я дай да видя... Много се кефя, как сам напираш, да кълвеш на кукичката ми. Явно снощи не ти стигна, продължаваш да драпаш... Дай да видя, къде си го обяснил...

току-що, communismatic написа:

Обяснил си що в документа за СОМАТ, там в графата "разходи" не е посочено нищо

Това е тълкуването, което поиска, защото очевидно ти липсва елементарна логика сам да го разбереш.

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Обяснил съм що за документ е и с кой документ е свързан.

Ето тук:

на 3.10.2025 г. в 22:42, plamen.spam написа:

две от страниците на Приложението към 
Постановление №43 на МС, от 29.08.1989
ЗА допълнителни мерки за изпълнение на плана за конвертируема валута

... и съм посочил източника на двата документа - ИСДА (Информационна система на държавните архиви)

Нещо друго неясно има ли?

току-що, plamen.spam написа:

Нещо друго неясно има ли?

Да, единственото неясно е, какъв е тоя документ, в който "СОМАТ" няма никакви предвидени разходи. Това те питам, вероятно над 200 пъти. Отговор не получавам, няма и да получа, а единствената причина е, че... то и ти не знаеш.

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, единственото неясно е, какъв е тоя документ, в който "СОМАТ" няма никакви предвидени разходи. Това те питам, вероятно над 200 пъти. Отговор не получавам, няма и да получа, а единствената причина е, че... то и ти не знаеш.

Казах ти, че съм наясно и знам.
Тълкуването и разяснението остава за "Веднага щом изказалите съмнение за истинността му, докажат че е фалшив или приемат и обявят, че не е фалшив. Нали??

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Казах ти, че съм наясно и знам.

100% съм сигурен, то и за газа беше наясно. И за БВП-то беше наясно. И за Солженицин беше наясно. И за ХИВ позитивните в руската армия беше наясно. И за валутният курс през 1989-а също беше наясно. И за печатането на левове беше наясно. И т.н. 

току-що, parmobil написа:

Как от газ стана на СОМАТ раздумката? Някой шикалкави.

Да, той много ме притисна и затова отклоних темата. Определено е много наясно с нещата, аз направо "гък", не мога, да кажа...

Както и всички в неравностойно положение.

Е, то побратимите е хубаво да се подкрепяте в крайна сметка. Всички ли са костовисти или? 

току-що, В. Велев написа:

Стегнете се и не се отпускайте! Важно е да се разбере колко точно стотинки е била нафтата при социализма :)

Ама причината не беше социализма :)

преди 7 минути, В. Велев написа:

Стегнете се и не се отпускайте! Важно е да се разбере колко точно стотинки е била нафтата при социализма :)

Колко да е била,но беше под 10 стотинки.Ходехме на безиностанцията с 10 литрова туба и стигаше за два дни.

преди 14 минути, BANKATA написа:

Ама причината не беше социализма :)

Точно социализма беше причината да е толкова евтина нафтата че да се отопляваме с нея. Хайде сега се отоплявай с нафта де.

преди 1 час, В. Велев написа:

Точно социализма беше причината да е толкова евтина нафтата че да се отопляваме с нея. Хайде сега се отоплявай с нафта де.

Евтин петрол и липса на данъци.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Ама причината не беше социализма

Иване, за това, че си некомпетентен по всички теми, пак ли соца е виновен?

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Колко да е била,но беше под 10 стотинки.Ходехме на безиностанцията с 10 литрова туба и стигаше за два дни.

Ми защо не го подкрепи, а го остави да говори глупости?

Ми защо не го подкрепи, а го остави да говори глупости?

След като Костов хариза "Нефтохим" на руснаците, колко стана нафтата?

преди 1 час, communismatic написа:

След като Костов хариза "Нефтохим" на руснаците, колко стана нафтата?

А като нямаше Костов, но имаше опашки, колко беше?

Ами не ми се спи, та си мисля...

Удивлявам се на хората у нас, мислещи, че нещо може да се промени. Не може, дами и господа!
Защото на 80% от населението моделът държава, наложен упорито и успешно от Б.Борисов и сие, си е баш как требе...Можеш да правиш каквото си искаш и ако имаш правилните връзки...пей сърце! И доста...ама доста сърца пеят, бе...Да, различни песни пеят, ама първо пеят...и второ...абе, те и песните не са много различни...Я глей к'ъв живот кипи...е, не навсякъде, ама...кога е било навсякъде?! Отнюдь...Такъв кипеж от Освобождението насам не е имало...На моменти тук-там даже прекипява...
Така че...не търсете под вола теле.То и няма телета вече.Всички станаха бикове...Е, и крави, де. Щото доста бикове се определиха волно като крави...
Това е положението и ще е така до...не знам докога, ама много дълго...защото на народът, в своето мнозинство, му е гот.А кой бега от убавото, а?! Нема такъв...
Ма на някой му вземат бизнеса, наврат го в кучи...да! Ми да си внимавал, бе, заплес! Я що хора внимават и нямат проблеми...
Аз разбирам да не си наясно, ама трябва да си пълен тъпак, да не виждаш каква точно е реалността. Айде, да не я описвам... Особено за някои индивидуи тук дето знаят всичко...
"Индивидът над всичко", лозунга на либерализма, трябва да се разбира правилно.Не виждате ли, че не е посочено кой точно индивид. Щото има разлика, както знаете...между индивид и индивид. Ако ББ е "Индивид", то защо Сульо и Пульо си въобразяват, че и те такова...Нито сте му на килограмите, нито на образованието, нито на...Да! Нек' е жив, даже здрав...
Е, разни интелигенти, чели повечко глупости от полезното, ще мътят водата...ама ще я мътят (както е показала практиката), докато не им подадат например хубавка прясна свинска плешка...или...бе, каквото им подадат. Парче месо да е...ма, дали мъртво или живо...висящо или стърчащо безгрижно... Па като им подадат, като го налапат, ще кротнат.И те са хора, нали? Като им задоволиш потребностите, кротват.
Очевидно основополагащия принцип в актуалната ни държава е далаверата.Свободна, размахала волно крила, рее се над всички ни...Що пък да не я наречем (държавата, бе) ДРБ..."Далавери Републик Булгаристан". Хем не звучи на български...Абе, таман ни е...

А со здраве.

преди 10 часа, parmobil написа:

А като нямаше Костов, но имаше опашки, колко беше?

Това какво общо има с факта, че даде рафинерията на чужда държава?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.