Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Специално за @АСПЕКТ

Един от най-впечатляващите документални филми на ARD посветен на германското разделение!

Безпощаден поглед към ежедневието в ГДР, бруталния граничен режим на Хонекер и животозастрашаващите пробиви на границите – излъчен няколко дни преди 25-ата годишнина от построяването на Стената.

Документалният филм "По границата" ясно показва: Дори четвърт век след построяването на Стената, всеки метър от тази граница е – в истинския смисъл на думата – политически миниран. И все пак хората със смелостта на отчаянието се осмеляваха отново и отново да преодолеят Стената и бодливата тел.

Цитат

А бившият офицер от източногерманските гранични войски Ралф Молтер описва наградите за заловен „нарушител“: сред тях и премия от 150 източни марки или пък кафемашина. По това време продължава да важи и прословутата „заповед за стрелба“ (нем. Schießbefehl), която повелява граничарите да стрелят в краен случай и на месо, за да предотвратят бягство от източната република.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

:giggle1:

Може да бъде изображение с един или повече хора и текстово съобщение

преди 38 минути, БаалБек написа:

@attj + @В. Велев = ❤️

attj-kochinraihen.png

Утре съм в Казанлък. Може да пием по кафе и да разнищим политиката?

преди 9 минути, В. Велев написа:

Др. Велева, ти и сега си където пожелаеш ! Но виртуално, пак ли забрави

преди 1 час, В. Велев написа:

А уж не се интересуваше 😂

на 11.09.2025 г. в 18:22, В. Велев написа:
на 11.09.2025 г. в 18:16, БаалБек написа:

Сигурно искаш да ти пратя и автобиография?

Въобще не ме интересуваш!

преди 1 час, В. Велев написа:

Стига, тя не е такова момиче... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Тоя ще е като Пламен... "разбивача" на митове...

Капиталистите само знаят да разбират. Дай им постоянно войни и кризи.

:offtopic_s:

Ще се познаете,без да ви назовавам...предния пост е много показателен...

Screenshot.png

"Напоследък троловете в интернет са по-активни и от хлебарките. Само, че тези не носят трохи, а внушения. И ги размножават по-бързо от зайци. Добре дошли в света на тролските ферми — там, където "истината" се скалъпва, а фалшът се раздава на кофи!

Там работят два вида „служители“: живи хора и ботове. Живите срещу заплащане или партиен бонус пишат коментари, спорят, дразнят, разпалват скандали и после изчезват. А ботовете – онези бездушни програми вършат черната работа: лайкват, споделят и кълнат по команда, за да изглежда, че огромни маси хора мислят по един и същи начин. Само дето тези „хора“ съществуват само в Excel таблица.

Всичко е нагласено – първо ботовете вдигат шум, после човешките тролове „влизат в диалог“, за да затвърдят измисленото. Така се създава илюзията за обществено мнение. Всъщност то е просто продукт - евтин колбас от остатъци и боклуци. Едно време на това саламче му викаха "Субпродукт".

Затова, ако някой непознат под всеки твой пост знае всичко, спори за всичко и защитава всичко „правилно“, не бързай да се ядосваш! Най-вероятно просто си попаднал на служител на месеца в някоя тролска ферма. Или на бот с по-добра трудова дисциплина от половината държавна администрация. 😉

И ако мениджърът на фермата е умен и интелигентен индивид по-малко забележим ще е агресивният и целенасочен характер на дейността. При шантонерки от мъжки и женски вид цялата работа им е бълвоч по съдържание и характер.."

Източник

преди 25 минути, Proshark написа:

Ще се познаете,без да ви назовавам...предния пост е много показателен...

Живите срещу заплащане или партиен бонус пишат коментари, спорят, дразнят, разпалват скандали и после изчезват.

Що па да не ги назоваваме? Тук има поне трима такива (livret, nnnkjkklllk, Alvion), които даже не спорят, а само пускат коментар и изчезват, без да влизат в дискусия.

От останалите - Лоботомир Двайсти, ама него вече го настигна проклятието от подписа ми и сега харчи заработените парички за лекарства, та не му остава много-много време за да пише тук. 

Хора като БаалБукащата Простотии, Дзверо, оФцата, Цоцко и Ванката (да ме извинява някой ако съм го пропуснал) са прекалено тъпи и не вярвам някой да им плаща, така че не смятам че те са служители на Тролската централа.

Кой живееше добре в НРБ

Цитат

Едно от първите достъпни за широката публика автентични свидетелства за сладкия живот на комунистическата номенклатура по времето на Тодор Живков са мемоарите "По коридорите на властта" на Георги Милушев. В продължение на три години той е бил началник на Пето управление на ДС (1986-1989), известно повече като Управление за безопасност и охрана (УБО). Впрочем, както разказва генералът от ДС, кръгът от задачите, които трябва да изпълнява многохилядният персонал на УБО, е разширен още през 1956 - годината, в която Тодор Живков оглавява БКП. Тогава от служба за осигуряване на личната безопасност на висши партийни и правителствени членове УБО се превръща във военно-чиновнически архипелаг с многобройни служби за всестранно жилищно, транспортно, стоково, ресторантско и прочие обслужване на членовете на висшата партийна и управленска каста в НРБ и, разбира се, и на техните семейства.

Цитат

В своята книга Георги Милушев описва как през 1958 петима висши апаратчици начело с Тодор Живков дават зелена светлина пред използването на т.нар. безотчетни фондове от бюджета на ЦК на БКП. От тях първият секретар на БКП годишно вече можел да прибира без обяснения 20 хиляди лева. Зад грифа "Строго секретно" в ДС започва да кипи трескава дейност за "развитие и обогатяване на управляващите и всесилните"

Мдаааа....И? Какъв е извода? Социализмът: равенство, в което някои са по-равни.

„Средствата за производство принадлежат на народа“ звучи красиво, но „народът“ е абстракция. Всъщност държавата притежава, партията управлява държавата, а върхушката управлява партията. И какво се получава? В резултат имаме нова аристокрация - партийната номенклатура.

А овцете продължават да блеят - бе-е-е-е-е-е-е-е......

преди 2 часа, "Саша" написа:

Тошев е седнал в ремаркето и само краката му се виждат. 😆😆😆😆😆

Ти от къде знаеш името на някой си, който е седял в ремаркето? Да не би ти да си младоженеца, и за т'ва да имаш такова инфо?

Не, много ми е чудно, кой би плащал на Баалбек и Дзвяра... Те трябва доста да са закъсали... 😆

преди 47 минути, Sliderum2 написа:

Капиталистите само знаят да разбират. Дай им постоянно войни и кризи.

Аз се сещам за едни други които обичат да насаждат омраза. Омраза към Турция, омраза към Гърция, омраза към запада, омраза, омраза, омраза, а се бореха за равенство.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Ти от къде знаеш името на някой си, който е седял в ремаркето? Да не би ти да си младоженеца, и за т'ва да имаш такова инфо?

ТъпоТошеФ разкриха те и са ти кофти. Съветска пиянка

преди 4 минути, BANKATA написа:

Аз се сещам за едни други които обичат да насаждат омраза. Омраза към Турция, омраза към Гърция, омраза към запада, омраза, омраза, омраза, а се бореха за равенство.

Омраза към Турция и Гърция? Верно? 😆

току-що, BANKATA написа:

Нееее, няма такова нещо.

Я обясни, че ми стана много смешно... 

преди 1 минута, BANKATA написа:

И аз се сещам за едни,които повтарят и лаят от сутрин до вечер,още от края на ВСВ - Русия,Русия,Русия...и я обвиняват за всичките си провали,включително и за грешното си еволюиране от към мисловна дейност....и какви ли не сценарии измислиха да настроят света ..е..не им се получава...То не бе НАТО,то не бе Студена война...то не бе ЕС...

п.с

Spoiler

Бях се зарекъл да не ти отговарям,защото ако си този който си мисля ,ми падна страшно много...

На всички им стана ясно, че феодализъмът(буржоазията) смени своята остаряла система с капитализъма.  А не някаква си революция, битка на бедните. Френска революция и там други куп простотии.

Просто осъвършестваха системата, за повече контрол над масите. Те си имаха пари и преди. А при капитализъма, капиталът е важен. Замениха думички като тирания с либерализъм, свобода и право на избор, а всъщност пак си остана в техен контрол всичко. Залагалки. В техните ръце си останаха и парите, и властта.

Запуши устите на масите и се скриха зад думи като такъв е пазарът. Така искат хората,  това търсят. Те, суверенът така избира. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.