Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, "Саша" написа:

Заминавай да се къпиш и да не забравиш да избръснеш мизерния мустак.

Toя верно ще излезе от малцинството...

току-що, BANKATA написа:

Добре!

Е, щом се примиряваш... не е добре.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, "Саша" написа:

fedor-mara-maravilha.gif    😆😆😆😆😆

Е, то ти трябва да си свикнал отдавна. Там е така... 

П.С.
Буквално е на 10 години, милият... Това с "вониш" го правехме в трети-четвърти клас. 

в. СЕГА написа:За година само около 1800 чужденци от цял свят са поискали да се преместят в Русия заради традиционните ценности. 1300 души са били одобрени. Сред тях няма нито един българин.

Това става ясно от изявление на говорителя на руското вътрешно министерство Ирина Волк, цитирана от ТАСС. Сред кандидатите най-много са гражданите на Германия (369), Латвия (185), САЩ (163), Франция (136), Италия (133), Естония (87), Великобритания (87), Южна Корея (78), Канада (78), Литва (64). Не е ясно колко от кандидатите са от руски произход.

Най-голямо количество заявления за временно пребиваване са подадени в Москва (594), Санкт-Петербург (300), Московска област (186) и Краснодарския край (176).

През август 2024 г. президентът Владимир Путин подписа указ, с който разреши на чужденци, споделящи "традиционните руски духовно-нравствени ценности", да могат да се преместят в Русия, без да изпълняват задължителните условия за това - например да знаят руски език, да познават руската история и законодателство и др. Като мотив за преместването трябва да се посочи "неприемането на реализираната от техните държави политика, натрапваща неолиберални идеологически постановки, противоречащи на традиционните руски духовно-нравствени ценности".

Противниците на "неолибералните постановки" трябва да се обърнат с писмена молба до руските консулства и посолства. Те ще могат да получат еднократна виза за три месеца. Не се уточнява какво ще се случи, след като визата изтече.

На 20 септември руското правителство утвърди "черния" списък с държавите, чиито граждани ще се ползват с тази "привилегия". В него попаднаха 47 държави, сред които и България. От ЕС в него не са само Унгария и Словакия.

Някои от преместилите се обаче се сблъскват челно с руската реалност. Американецът Дерек Хъфман например попадна на фронта веднага след пристигането си в Русия.

46-годишният тексасец се премести в Русия заедно със семейството си в началото на 2025 г. и започна да води в Youtube видео блог за живота си. Там съпругата на Дерек - ДеАнна, през сълзи разказа какво се е случило с мъжа й. Оказва се, че той е подписал договор с руското министерство на отбраната с идеята да стане военен кореспондент, но бил изпратен на фронта без почти никакво обучение.

"Той винаги се е изказвал с уважение към Русия, нейния президент и народа. Той винаги постъпва както е правилно. Ние искаме да станем граждани на Русия и истински да станем част от този народ. За него постъпването в армията е начин да отстоява това, в което той вярва, да се бори за делото, което подкрепя", разказваше ДеАнна в интервю за РИА "Новости" през юни.

Разочарованието обаче не закъснява. Вместо да бъде военен кореспондент, Хъфман е изпратен на фронта след едноседмична подготовка на тренировъчен полигон. А семейството не е получило и парите, които му се полагат при подписване на договора. Във видеобръщение в Reddit ДеАнна разказва, че на мъжа й обещали и преместване в ремонтни войски, но "и това явно няма да се случи". Обучението е на руски език, а той не говори този език. "Ако ти не разбираш езика, как ще те научат на нещо", недоумява тя.

И добавя, че Дерек се чувства като "хвърлен на вълците" и се уповава само на вярата си - както и цялото му семейство, което постоянно се моли за него. Съдбата му по-нататък не е известна. Семейството отказва вече всякакъв коментар.

преди 1 минута, communismatic написа:

Е, то ти трябва да си свикнал отдавна. Там е така... 

П.С.
Буквално е на 10 години, милият... Това с "вониш" го правехме в трети-четвърти клас. 

На твоите години обикновено нормалните хора се радват на внуци, а ти на Калдата и помоща на ИИ. 😆😆😆 Казах ли ви, че е прост и продължава да копае дъното? 😆😆😆😆😆

преди 1 минута, "Саша" написа:

На твоите години обикновено нормалните хора се радват на внуци, а ти на Калдата и помоща на ИИ.

Тоя вече съвсем открито си признава, че е от "малцинството". Щом смята, че на 34 години е редно да имам внуци...

току-що, BANKATA написа:

Що си мислиш че си критерии?

Критерий се пише с "й". Ето защо...

преди 17 минути, BANKATA написа:

Аз се сещам за двама президенти благодарили на едни севернокорейски войски в Курск.

В момента говорим за критерия ти за социализъм. И съответно ти давам примери за същото и тук. Тоест според този критерий тук също е социализъм. Дискусията за Корея беше някъде другаде и май приключи (поне за тази вечер). Утре наспан може да поемеш на нов глас и да получиш  същите аргументи срещу твоите липсващи.  Не скачай пак от тема в тема. Няма кой да ти се вързва на глупостите.

Критерий се пише с "й". Ето защо...

Спокойно пак е техническа грешка. При все, че не е спрял да ги прави.

преди 9 минути, communismatic написа:

Тоя вече съвсем открито си признава, че е от "малцинството". Щом смята, че на 34 години е редно да имам внуци...

Психопат, наистина ли вярваш, че след всичко което изписа ще ме накажат? 😆 Интелекта ти е колкото на едно врабче. Нали си хакер, ако не можеш сам помоли за помощ другарите си да ти кажат какво е врабче. 😆 Между другото, нали знаеш, че най-жалките и отчаяни тролове си мислят, че имат капацитета да са кибер потребители? Ти си по ниско от тази група.😏 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

Оф, ай спрете с тая скапана Северна Корея и войниците им, преповтаряте тия глупости от няколко месеца. 11 000 солдати на фона на близо 1 000 000 сумарно е нищожна помощ. Най-вероятно са някакви руско-корейски договорни отношения, но честно казано... има логика Ким да ги е пратил в Курска област, просто за да добият някакъв опит, понеже тия хора живеят в пълна консерва. Честно казано... аз самият си признавам, че не вярвах, че има такива. @maxthon ми влизаше в Телеграм канала, той самият се убеди, че всъщност корейци има. Още през януари или февруари (някъде), Виталий от Телеграм канала ми (живее в РФ) потвърди, че всъщност имало такива. Неговият син бил лекар в московската болница и там имало "дръпнати", които се лекували от раните си на бойното поле. Аз пак казвам, че не вярвах, защото не виждах абсолютно никаква логика, защо Русия мълчи по тоя въпрос. Путин беше доста лаконичен, когато го питаха "Това си е наша работа!", но основното ми съмнение падна около НАТО-вските простотии и особено изказванията на Владимир Зеленски по тоя въпрос. Значи... за корейци в Украйна се говореше сигурно над два месеца и нямаше никакви данни за тях. Зеленски съвсем сериозно написа, че не личало, да има такива... понеже руснаците им обгаряли лицата, след като ВСУ ги убивало. Това може ли да бъде изказване на УЖ световен лидер!? Това е повече от абсурдно... От Телеграм каналите, които следя... Рожин съобщи в началото на декември месец, че корейчетата били доста "смели". Подоляка май също беше написал нещо подобно, но пак повтарям - абсолютно нищо конкретно, аз самият дори сметнах твърдението на Рожин за "ироничен пост", понеже по това време НАТО-вските генерали постоянно плямпаха все за тях. Все тая... пак повтарям. 11 000 солдати са нищо, абсолютно нищо. Освен това, от страна на ВСУ има сума ти чужденци, които са на договор, не помня някой да е "бил тъпана" за тях.

преди 3 минути, "Саша" написа:

Психопат, наистина ли вярваш, че след всичко което изписа ще ме накажат?

Ти сериозно ли си вярваш, че ще те докладвам? Ти верно ли си мислиш, че ме дразниш? 😆😆😆😆

Ти сериозно ли си вярваш, че ще те докладвам? Ти верно ли си мислиш, че ме дразниш? 😆😆😆😆

bellator-bellator-mma.gif

преди 2 минути, communismatic написа:

Просто си попаднал на още един от групата на псевдо възпитаните.

преди 13 минути, maxthon написа:

В момента говорим за критерия ти за социализъм. И съответно ти давам примери за същото и тук. Тоест според този критерий тук също е социализъм. Дискусията за Корея беше някъде другаде и май приключи (поне за тази вечер). Утре наспан може да поемеш на нов глас и да получиш  същите аргументи срещу твоите липсващи.  Не скачай пак от тема в тема. Няма кой да ти се вързва на глупостите.

В момента бягаш като отчаяно мишле.

току-що, maxthon написа:

Просто си попаднал на още един от групата на псевдо възпитаните.

Ти ли ве? Най-накрая изпълзя като червей от от рана която няма да спре да да те боли от гаврата която преживя. 😆 От 1000 километра си личи твоето велико творчество, на което всички се смеят. Кога ще ви приберат лудит в диспансер е въпроса? 😆😆😆😆

преди 17 минути, maxthon написа:

Спокойно пак е техническа грешка. При все, че не е спрял да ги прави.

Това беше правописна, признавам си.

току-що, BANKATA написа:

В момента бягаш като отчаяно мишле.

Като говориш за критерий за социализъм и ти дават примери за същото и тук не е възпитано да бягаш като отчаяно мишле и да сменяш темата. Та би ли продължил с критерия или ще направиш същото с бягането като отчаяно мишле?

преди 2 минути, maxthon написа:

Като говориш за критерий за социализъм и ти дават примери за същото и тук не е възпитано да бягаш като отчаяно мишле и да сменяш темата. Та би ли продължил с критерия или ще направиш същото с бягането като отчаяно мишле?

И за отговоряш избирателно не е възпитано.

И не знаех че немците живеят в мизерия като в НРБ, ама щом казваш.

току-що, BANKATA написа:

И за отговоряш избирателно не е възпитано.

Всъщност имам пълна свобода да отговарям за каквото аз реша.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.