Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, maxthon написа:

Има ли употребена думата враг или не? Че това се опитваше да внушиш.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Трябва ли да е използвана за да пращат дрончета в Германия?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Трябва ли да е използвана за да пращат дрончета в Германия?
Кой изпрати дроновете?

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Аз си спомням че Арда с филтър беше 60ст. БТ пакет беше 80, а БТ кутия беше още по-скъпа ама нямам спомен за точната цена.

Когато БТ пакет беше 80, кутията беше 1.20

преди 2 минути, maxthon написа:

Кой изпрати дроновете?

Георги Димитров-питайте трола -духалка ,той много знае .

Бъди обективен!
Именно затова задавам въпрос кой е пуснал дроновете. Да се установи обективно кой го е направил. Та кой пусна дроновете?

преди 1 минута, maxthon написа:

Именно затова задавам въпрос кой е пуснал дроновете. Да се установи обективно кой го е направил. Та кой пусна дроновете?

Прегледай обективно фактите и сам ще стигнеш до извода.

Прегледай обективно фактите и сам ще стигнеш до извода.

Няма факти. Има само медийни публикации.... А да и истерия от страна на политици.

преди 15 часа, BANKATA написа:

Аз се сещам за едни други които обичат да насаждат омраза. Омраза към Турция, омраза към Гърция, омраза към запада, омраза, омраза, омраза, а се бореха за равенство.

Понеже омразата не може да съществува самостоятелно. Не може да мрази някой, който не е способен да обича. А запада прави всичко възможно, за да попречи да бъде обичан. 

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Понеже омразата не може да съществува самостоятелно. Не може да мрази някой, който не е способен да обича. А запада прави всичко възможно, за да попречи да бъде обичан. 

Аз не искам да бъда обичан от доказан престъпник.

преди 6 минути, maxthon написа:

Няма факти. Има само медийни публикации.... А да и истерия от страна на политици.

Горе ти ги изложих фактите.

преди 14 минути, BANKATA написа:

Горе ти ги изложих фактите.

Всъщност факти няма. Има медийни писаници, които без доказателства ги прави не факти (понеже са повторени безброй пъти), а същия брой лъжи. Предполагам политиците в истерия също са предоставили доказателства и това също ги прави факти, а не лъжи? Кой пусна дроновете?

Всъщност факти няма. Има медийни писаници, които без доказателства ги прави не факти (понеже са повторени безброй пъти), а същия брой лъжи. Предполагам политиците в истерия също са предоставили доказателства и това също ги прави факти, а не лъжи? Кой пусна дроновете?

За кое няма факти, че Германия доставя оръжия на Украйна и това не я прави враг на Русия.

току-що, BANKATA написа:

За кое няма факти, че Германия доставя оръжия на Украйна и това не я прави враг на Русия.

Ама кой говори за оръжията и Украйна? Пак ли се чудиш как да смениш темата? Недей сменя тема. Никога няма да ти се получи. Социализъм ли е да търсиш външен враг? Или поне такава ти беше тезата.... Кой пусна дроновете над Германия, Дания, Швеция и т.н.? Май се търси външен враг за да оправдаеш разходите (разбирай кражбите)? И по медийните изяви и истерията на политиците драпащи за още някоя година власт се оказва, че враг има. Социализъм ли е това в такъв случай според твоя критерий?

Ама кой говори за оръжията и Украйна? Пак ли се чудиш как да смениш темата? Недей сменя тема. Никога няма да ти се получи. Социализъм ли е да търсиш външен враг? Или поне такава ти беше тезата.... Кой пусна дроновете над Германия, Дания, Швеция и т.н.? Май се търси външен враг за да оправдаеш разходите (разбирай кражбите)? И по медийните изяви и истерията на политиците драпащи за още някоя година власт се оказва, че враг има. Социализъм ли е това в такъв случай според твоя критерий?

Бъди, ти си по смяната на темата. От севернокорекци я измести до дронове в Германия. Аз проблем нямам и тази ти глупост да я нища.

Ама нали си по обективните работи съвсем случайно не виждаш обективната причина. Както казах, ти я виждаш в зависимост от настроението ти.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Бъди, ти си по смяната на темата.

Аха, щом казваш..... Търсят ли външен враг из ЕС и това социализъм ли е по твоя критерий? А намериха ли го този враг? Посочиха ли го кой е без да имат никакви доказателства?

преди 3 минути, maxthon написа:

Аха, щом казваш..... Търсят ли външен враг из ЕС и това социализъм ли е по твоя критерий? А намериха ли го този враг? Посочиха ли го кой е без да имат никакви доказателства?

Те врага си го имат, няма какво да си го измислят.

преди 10 минути, BANKATA написа:

Те врага си го имат, няма какво да си го измислят.

Имат го разбира се. Всичко е базирано на медийни публикации и истерия от страна на политиците. На кого е враг Русия в страна като Германия? На народа и, на политическата клика или на някой друг? Залагам на политическата клика.....

преди 21 минути, maxthon написа:

Имат го разбира се. Всичко е базирано на медийни публикации и истерия от страна на политиците. На кого е враг Русия в страна като Германия? На народа и, на политическата клика или на някой друг? Залагам на политическата клика.....

Сега пък станаха и "клика". Много силно обвинение от човек имащ проблем с обективността.

преди 7 минути, BANKATA написа:

Сега пък станаха и "клика". Много силно обвинение от човек имащ проблем с обективността.

Свободен съм да ги наричам както пожелая. Факт е, че няма никакви доказателства за това, което се твърди от медии и политици. Дори и кораб взеха французите на абордаж за да търсят такива. Разбира се не намериха нищо. Е как е има ли доказателства за "фактите"?

на 10.10.2025 г. в 0:48, communismatic написа:

Тая мантра с "аз знам какво се твърди в документа, но няма да ви кажа", мисля, че вече е време, да отиде в кошчето. Пак ти повтарям - тия нелепи оправдания - към хората с твоите възможности.

Гласувам и с двете ръце, най-накрая да приключим с този въпрос.

Обаче, в съда например, за да се разгледа едно доказателство и да се започне с обясненията към него, трябва да се е приело, че доказателството е допустимо. Едва тогава може да се дискутира по него.
В местния форумен, другарски съд, поне двама изразиха сериозни съмнения относно истинността на трите постнати странички до момента.

Единият директно ми писа двойка, след това изказа подозрения, че документът е фалшив:

на 3.10.2025 г. в 9:53, M.Николов написа:

Теб питам, понеже нещо ми се струва фалшив.

Другият, първо заяви, че "няма никакъв документ".
После, че щял обстойно да го пооглежда, анализира, идентифицира, сертифицира и т.н., но така и не се произнесе със заключение:

на 3.10.2025 г. в 10:19, communismatic написа:

То това даже не съм особено убеден, че е някакъв документ. След работа ще го поогледам по-обстойно. 

Този път поствам цялото Приложение към чл. 3 от Постановление №43, от 29.08.1989

image.png image.png

image.png image.png

image.png image.png

image.png image.png

image.png image.png

image.png image.png

image.png image.png

image.png image.png

Източникът продължава да е един и същ - ИСДА (Информационна Система на Държавните Архиви)

За пореден път питам, дали документите са фалшиви?
Питам и дали другарският форумен съд ги приема за допустими, че най-накрая да стане ясно разтълкуването на вече прочутите "нули" в разходите на някои СО, ДСО и т.н..

Момче, ти си много болен, казвам ти сериозно, иди се лекувай...

преди 1 час, maxthon написа:

Свободен съм да ги наричам както пожелая. Факт е, че няма никакви доказателства за това, което се твърди от медии и политици. Дори и кораб взеха французите на абордаж за да търсят такива. Разбира се не намериха нищо. Е как е има ли доказателства за "фактите"?

Разбира се че си свободен да ги наричаш както сметнеш за добре. Ти изкара Путин и Ким лъжци какво остава за западни лидери.

преди 17 минути, BANKATA написа:

Разбира се че си свободен да ги наричаш както сметнеш за добре. Ти изкара Путин и Ким лъжци какво остава за западни лидери.

Ако ги бях изкарал лъжци щях директно да ги нарека такива.  Но нека не се отклоняваме отново към това дали тук в ЕС си търсим външен враг и това признак ли е според теб на социализъм?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.