Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Ти вдяна ли?

Ми от опита за "дискусии" относно твърденията ти, бях доста по-добре подготвен от теб, де. При всички случаи... Най-малкото поне разбирах какво се твърди вътре. 😆

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Ми от опита за "дискусии" относно твърденията ти, бях доста по-добре подготвен от теб, де. При всички случаи... Най-малкото поне разбирах какво се твърди вътре. 😆

А разбра ли, защо са тези нули в разходите не само на СО МАТ, но и на много други?

Аз ли трябва да пиша това? Принципно е редно, тоя дето твърди нещо, да се обоснове? В твоят случай, ти за пореден път постваш някаква тъпотия, дето не я разбираш и после понеже си се о*рал до ушите, почваш да "блъфираш" само и само, да не си признаеш, че отново си тотално невменяем. По-лошото е, че наистина си вярваш, че някой средноинтелигентен човек би се вързал на тия глупости.

преди 29 минути, communismatic написа:

Не, според мен, по-скоро е и да имаш акъл, че да вденеш, какво се твърди в самият документ. Нещо, в което сте особено силни... 😆

Няма ли в него някакви хвалби?

преди 11 минути, communismatic написа:

постваш някаква тъпотия

Странно е да наричаш "тъпотия", Приложението към Постановление на МС. 

преди 12 минути, communismatic написа:

някой средноинтелигентен човек би

разбрал, какво означават тези нули в разходите не само на СО МАТ, но и на много други, от толкова много подсказване.
Беше сравнително близо (помниш ли "топло, топло"?), но след това пое в обичайната си посока на разсъждения - в тръните...

преди 1 час, plamen.spam написа:

Странно е да наричаш "тъпотия", Приложението към Постановление на МС. 

разбрал, какво означават тези нули в разходите не само на СО МАТ, но и на много други, от толкова много подсказване.
Беше сравнително близо (помниш ли "топло, топло"?), но след това пое в обичайната си посока на разсъждения - в тръните...

Прочетохте ли твърдението му, че русняците напредвали всеки ден с километри? 😆 Показах му картите на фронта три години назад да види с тъпите си очи, с които гледа като зомби монитора 24 часа в денонощието и нищо, започна да ми разправя някакви несвързани глупости. Много е зле това момче, не знам защо не ги затварят лудите, закон ли няма или са много тежка диагноза. Каквото и да е, не заслужава внимание. 😆😆😆😆 Уи, уи, комунизма е вилик, уииии. 😆 Психопат!

Добовено. Няма да се изненадам ако сега ме попита дали знам за разликата между тръбен и овален руZZZки газзз. 😆😆 психопат 😆

преди 14 минути, "Саша" написа:

не знам защо не ги затварят лудите, закон ли няма или са много тежка диагноза.

Не знам защо не затварят лудите с по десетнайсет акаунта при бананите. Във всеки друг форум има такива правила, само тук има един такъв с подобна тежка диагноза, на който му се позволява да се разпищолва.

Киев увеличи помощта за защитниците и семействата на загиналите войници с над 4 милиарда гривни, - Кличко
Кметът отбеляза също, че помощта за ветераните и семействата на военнослужещите се увеличава с 210 милиона гривни.
„Тази сума включва и средства за обезщетение за закупуване на автомобил за участници във военни действия. За преустройство на жилища за нашите ветерани, които са ранени и се придвижват в инвалидна количка. Както и за обезщетение за очни и слухови протези“, - каза кметът.
преди 1 час, BANKATA написа:

Няма ли в него някакви хвалби?

Ми, не знам... питай Пламен, той е човека, който "разшифрова" документите по принцип...

преди 1 час, plamen.spam написа:

Тая мантра с "аз знам какво се твърди в документа, но няма да ви кажа", мисля, че вече е време, да отиде в кошчето. Пак ти повтарям - тия нелепи оправдания - към хората с твоите възможности.

преди 24 минути, "Саша" написа:

Прочетохте ли твърдението му, че русняците напредвали всеки ден с километри?

Ми, принципно не съм писал нищо такова, но дори и да е така, това е вярно...
photo-2025-09-30-22-20-00.jpg

преди 26 минути, "Саша" написа:

Психопат!

Ти ли? За теб знаем...

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Не знам защо не затварят лудите с по десетнайсет акаунта при бананите.

Аз подозирам, че "Мери" също е той, само че се прави на момиче (гледам, че си го споменал в друга тема). Направи ми впечатление, че е много "компетентен" по въпроса за украинските националисти. Използваше Chat GPT, за да "разшифрова" (и той като Пламен Умния), каква е истината за Степан Бандера. След като му постнах документ относно дейността му, явно не можа, да я плясне в Chat-a, та направо после би отбой. А уж знаел руски... По-забавното е, че абсолютно всеки път, когато тръгне, да разсъждава... става мазало.

Знаете ли, че:
🔻 Никола Вапцаров се обявява за македонец и за “насаждане на македонско национално съзнание” в изпълнение на заповедите на Коминтерна за “македонска нация”?
🔻 Вапцаров агитира за влизането на България в Тристранния пакт, когато държавният глава Цар Борис и българското правитлство със зъби и нокти отбраняват неутралитета на България и затова е интерниран в Годеч?
🔻 Когато Вапцаров пише: “Терорът долу, съюз със СССР!”, агитирайки за сключване на пакт със СССР, Съветският съюз и нацистка Германия са съюзници?
🔻 Вапцаров е заместник на ръководителя на терористичната дейност в полза на Съветския съюз Цвятко Радойнов, пристигнал с подводница от Съветския съюз начело на диверсантска група?
🔻 Така наречената “въоръжена антифашистка борба” на българските комунисти започва на 24 юни 1941, два дни след нападението на нацистка Германия срещу СССР, преди това компартията отхвърля предложението на БЗНС “Пладне” за въоръжена борба, тъй като подкрепя съюза между Сталин и Хитлер?
🔻 Въоръжената борба на комунистите започва през лятото на 1941 с палежа на снопи на селяни в Сливенско, Карнобатско и Новозагорско?
🔻 През есента на 1941 от бойните комунистически групи е хвърлена във въздуха линията Русе-Варна, запалени са бензинови резервоари на българската и германската войска, убити са български и германски войници, които са пазили военни складове, тежко ранени са български ж.п. работници.
🔻 През август 1941 от Съветския съюз са изпратени 4 диверсантски групи с подводници, а през септември – 5 групи парашутисти?
По това време СССР е в мирни отношения с България, която макар съюзник на Германия, устоява на натиска на Берлин и не прекъсва дипломатическите си отмношения с Москва. Знаете ли как се нарича изпращането на въоръжени терористи в страна, на която не си обявил война? Нарича се престъпление срещу мира и е едно от най-тежките военни престъпления.
🔻 Задачата на минно-подривната комисия към ЦК на БКП, оглавявана от Цвятко Радойнов, е да създава диверсионни групи, партизански отряди и антидържавни клетки във войската?
🔻 - Като заместник на Радойнов Вапцаров отговаря за връзките с диверсионните групи в провинцията, организира приемането на прехвърляните от СССР диверсанти и оръжие, укрива и пренася оръжие и взрив?
🔻 За нелегалната му терористична дейност срещу България в началото му е заплащано по 100-200 лв. седмично, а след това по 2 000 лв. месечно от Москва?
🔻 Укривал, обменял и предавал на бойните групи валута, изпратена от СССР за терористична дейност; през цялата си дейност предал по нареждане на Цвятко Радойнов 180 000 лв. за закупуване на оръжие и приготвяне на скривалища?
🔻 Вапцаров е осъден не просто за терористична дейност, а като организатор на терористична дейност?
🔷️Мнозина от днешните му защитници можеше да не бъдат родени никога, ако родителите им бяха станали жертва на съветския терорист Вапцаров. Вапцаров не е бил идеалист, защото е получавал пари за антибългарската си дейност. Не антифашистка, а антибългарска. И е бил фанатик, готов да взривява живи хора за хатъра на Сталин.
❗Дейността на Вапцаров не е антифашистка, а антибългарска. Никола Вапцаров, пропаганден просъветски поет, не само е писал лозунги в подкрепа на режима на Сталин, не само е агитирал за влизането на България в Тристранния пакт по времето, когато Хитлер и Сталин са съюзници, а държавният глава Цар Борис III и българското правителство бранят отчаяно неутралитета на България, но е служил срещу много пари на най-човеконеновистния режим.
🔷🔻️ И ако не беше справедливо и напълно законно осъден от легитимен български съд, Вапцаров, който винаги послушно изпълнява всички заръки на Кремъл и моментално се отказва от българското си самосъзнание, за да работи за създаването на македонска нация, който без да трепне грам човещина в душата му, е развивал терористична дейност срещу собствената си страна, щеше да е един от най-жестоките палачи на народа си след съветската окупация.
🔻 През 1940, когато Сталин и Хитлер са съюзници, комунистите у нас и Вапцаров включително, настояват за присъединяване на България към Тристранния пакт. Един от най-влиятелните български комунисти Върбан Ангелов признава това в спомените си. А Георги Димитров го споменава и в дневника си.
🔻 Така че е абсурд да се говори за антифашистка дейност. Дейността на Вапцаров и на фанатизираните военизирани български комунисти не е антифашистка, а антибългарска.
Тя е в служба на тоталитарен СССР.
😥🔻 И когато пиша, че Съветският съюз е държава на канибали, това е самата страшна истина. В Съветския съюз хората неколкократно са докарани до канибализъм. Първо с глада през 20- те години и после с нарочно предизвиквания от Сталин Голодомор.
🔻 Да служиш на подпалвача на Втората световна война, поделил с приятелчето си Хитлер Полша, окупирал балтийските държави и нападнал Финландия, да служиш на чудовището, избило до началото на Втората световна война над 10 милиона, не е антифашизъм, а престъпление!
Проветрете си мозъците от комунистически лъжи и престанете да рецитирате наизустени опорки, а се научете да разсъждавате логично на базата на фактологията, не на пропагандата.
PS
Що се отнася до поезията му.
Първо, талантът не може да е оправдание за извършването на престъпления, и то за такива големи престъпления като тероризъм и държавна измяна. То и Хитлер е бил не лош художник. Сега да плачем и за него ли?
Второ, лично аз смятам, че Вапцаров е прехвален. Той има две хубави стихотворения ("Прощално" и "Пролет") и още едно ("Вяра"), талантливо написано, но твърде патетично и пропагандно. Останалите са пропагандна, просташко-плакатно поръчкова поезия, лозунгаджийство.
преди 5 минути, communismatic написа:

....

Така, така.... 😆

52.png.b028b824b1e5c1cc6d242556fd2987cb.png

Сам ли си отговаряш? 😆 От РуZe , виждам чИ ми тичаш подир задника, добре че се нахраних с боб. 😆😆 Та души колкото си искаш, тошев ли си, нушо ли си, комунист ли си няма значение. Все едно и също изчадие е.... 😆 Пръцкам здраво на твоят нюх. Предполагам ти харесва аромата и затова се навираш? 😆😆😆😆 Като ви разправям къв психопат е, се ослушвате. 😆

преди 13 минути, "Саша" написа:

От РуZe , виждам чИ ми тичаш подир задника, добре че се нахраних с боб.

Интересно, как аз тичам подир твоят задник, при положение, че тоя, дето ме намеси в тъпотиите си ти, а не аз. И повярвай ми, ти си такова форумно нищожество, че никой не те бръсне и за жив, камо ли пък и да ти тича подир задника. Не знам, що си останал с такова впечатление, ама... то адекватни коментари кога ли си писал изобщо... Иначе, признавам... това точно ти, да обвиняваш някого в писане от 20 акаунта е доста смешно. Поне да можеше, да се прикриваш. 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Интересно, как аз тичам подир твоят задник, при положение, че тоя, дето ме намеси в тъпотиите си ти, а не аз. И повярвай ми, ти си такова форумно нищожество, че никой не те бръсне и за жив, камо ли пък и да ти тича подир задника. Не знам, що си останал с такова впечатление, ама... то адекватни коментари кога ли си писал изобщо...

Уникален.... 😆😆😆😆😆  Аз казах ли ви? 😆 Наливай обилно пружините с алкохол за да не ръждясат. 😆😆😆 Колко байпаса каза чИ имаш? 😆 Три? 😆 Бързай да налееш три бутилки със спирт, и без това друг избор нямаш. Личен живот също, така че, ти си.... 😆 Психопат. 😆

преди 7 минути, "Саша" написа:

Бързай да налееш три бутилки със спирт, и без това друг избор нямаш. Личен живот също, така че, ти си..

Oсобено забавно е да гледаш форумният палячо, дето след всяко гаврене, тръгва, да си прави нов акаунт, постоянно да вини другите в същото... По едно време даже си беше постнал форума в собственият си YouTube канал. Иначе, говорим за личен живот... ;) 

По-жалко създание надали е раждано в тоя век...

току-що, communismatic написа:

Oсобено забавно е как когато форумният палячо, дето след всяко гаврене, тръгва, да си прави нов акаунт, постоянно вини другите в същото... По едно време даже си беше постнал форума в собственият си YouTube канал. Иначе, говорим за личен живот... ;) 

По-жалко създание надали е раждано в тоя век...

Виж, ................ще съм честен с теб и като приятел ще попитам. Не те ли е срам да пишеш глупости и да се излагаш? 

Понеже става все по-забавно. Това е човек, който в профила си NovakJ развиваше мега хипотезата си, че на руснаците им свършили танковете и почнали да нападат на магарета. След като изписа един тон глупости по една дузина теми (включително беше стигнал и до странният извод, че БТР-а не бил превозно средство), та си направи нов акаунт, който се казваше "Гренландия" и профилната снимка беше... с магарета. Пак да повторя - основният му проблем е, че си мисли, че другите са на неговият акъл.

преди 1 минута, communismatic написа:

Понеже става все по-забавно. Това е човек, който в профила си NovakJ развиваше мега хипотезата си, че на руснаците им свършили танковете и почнали да нападат на магарета. След като изписа един тон глупости по една дузина теми (включително беше стигнал и до странният извод, че БТР-а не бил превозно средство), та си направи нов акаунт, който се казваше "Гренландия" и профилната снимка беше... с магарета. Пак да повторя - основният му проблем е, че си мисли, че другите са на неговият акъл.

Осъзнаваш ли, че всяко нещо си има граници? Когато прекрачим границите, не е окей. 😉 Тъпотията е до време, в един момент започва да дрази. Кой, кога, къде, какво, защо омръзва в един момент. 😏

преди 5 часа, "Саша" написа:

Тъпотията е до време, в един момент започва да дрази. Кой, кога, къде, какво, защо омръзва в един момент. 😏

При теб това с омръзването не важи. Гледам че продължаваш да си правиш акаунт след акаунт, което е мега тъпотия.

преди 6 часа, "Саша" написа:

Тъпотията е до време, в един момент започва да дрази.

Ти не влизаш в тоя списък, тъпотията ти е безгранична и не само, че не дразни... тя направо забавлява.

Тоя кво вика... "в някаква степен се дължи на дъждовете"... 😆😆😆

Цитат

За водна криза в страната към днешна дата не може да се говори, заяви вицепремиерът Атанас Зафиров след днешното второ заседание на Националния борд по водите. За 10 дни броят на хората без достъп до питейна вода е намалял наполовина, посочи БНР. Вицепремиерът Зафиров обобщи, че към момента хората, засегнати от безводие в страната, от 360 000 са намалели на 160 000: "Това, разбира се, в някаква степен се дължи на дъждовете, които паднаха, но и на усилията, които полага и ВиК Холдинга, и местните ВиК оператори, а и Бордът -  в Плевен водоподаването е възстановено напълно, и в Ловеч е възстановено напълно водоподаването. Това не означава, че дейностите са спрели".

преди 14 часа, communismatic написа:

Ми, принципно не съм писал нищо такова, но дори и да е така, това е вярно...
photo-2025-09-30-22-20-00.jpg

За да добием реална представа за грандиозния напредък, нека го сравним с нещо познато:

4 346,61 кв.км ≈ област Плевен

Не съм сравнявал броя на загиналите в СВО за този период, с тези по време на Плевенската епопея.

image.png 

Bulgaria ON AIR започва да излъчва култовия български сериал "На всеки километър" от 13 октомври

Цитат

Една от най-емблематичните български телевизионни продукции – сериалът "На всеки километър", се завръща на екрана. От 13 октомври Bulgaria ON AIR започва да излъчва вечната бг лента като част от кампанията си "Великото ни телевизионно наследство". Сериалът ще се излъчва всеки делничен ден от 20:00 часа.

🤣 Ами сега? 

преди 14 часа, ivottoshev написа:

При теб това с омръзването не важи. Гледам че продължаваш да си правиш акаунт след акаунт, което е мега тъпотия.

Вече му писна да си плаща VIP абонамент. 🤣 

преди 13 часа, communismatic написа:

Тоя кво вика... "в някаква степен се дължи на дъждовете"... 😆😆😆

Близък до Пеевски зам.-кмет на Плевен поема управлението на ВиК Плевен - Mediapool.bg

Цитат

Заместник-кметът по инвестициите на Плевен Калоян Къдрийски, свързан политически с ДПС-Ново начало, е назначен временно за управител на "Воднабдяване и канализация" (ВиК) Плевен до провеждането на конкурс. Досегашният управител инж. Климент Тодоров е освободен от Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД. Държавното дружество мотивира отстраняването му с това, че "настоящото управление на ВиК Плевен не отговаря на очакваните резултати за ефективност, като е налице неспособност за справяне с динамичната среда през изминалите месеци".

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Не съм сравнявал броя на загиналите в СВО за този период, с тези по време на Плевенската епопея.

Какъв е броят на загиналите? Имаш ли някаква представа?

Съдбата на комунистическата идея в България и в другите постсоциалистически страни ще бъде тъжна и сложна.Да се говори по този въпрос може дълго и много сериозно. Затова се обръща внимание на две поведенчески причини, които изиграха решаваща роля за обществените настроения.

1.БКП в очите на много членове, симпатизанти и обикновени граждани се оказа исторически лъжец, а БСП –продължител на лъжата. БКП почти 100 години убеждаваше народа , че ще го води към социализъм и комунизъм, положи на олтара към тези цели живота на своите най-честни и светли хора и, в края накраищата, доведе България до най-дивия и страшен капитализъм, какъвто не е имало на тези земи. Такава постъпка не се прощава лесно.

2. След като капитулира в историческата битка, БКП се разоръжи идейно, изостави членове и симпатизанти на произвола на победителите, трансформира се в БСП и лиши членската маса от нравствени и мирогледни стожери. Тя обяви, че хиляди и хиляди българи са се борили и умирали напразно, напразно са се трудили и безсмислено са пропиляли живота си, и напусна бойното поле на историята.◀

Бивши ръководни „комунисти” станаха баш капиталисти, алчни и неподбиращи средства за своя личен интерес. Те първи изпратиха децата си да учат и живеят на Запад, те първи задействаха наследения от социализма властови ресурс за непосредствено обогатяване. Тяхната метаморфоза още продължава и това прави отвратително впечатление. Подобни настроения заедно с привнесени от Запад идеологически предразсъдъци тежат като воденичен камък върху всички опити за обединяване на „левите” сили, изтискват последните жизнени сокове от членове и симпатизанти, деморализират изтерзаните радетели за отстояване на социални и национални интереси.

В „лявото” пространство никой не говори за социализъм, говори се за някаква „социална справедливост” - тъмно, мътно и неясно понятие, което всеки тълкува в собствен интерес...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.