Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, communismatic написа:

Аз да давам след като беше твое твърдение? Странна работа?

Що? Ти да не би да знаеше? Малко е смешно, да не кажа жалко, че ме виниш за нещо, за което ти нямаше никакъв хабер? Ти чак до там ли я докара ве? Баси жалкото създание... И освен това, аз абсолютно никога не съм писал, че това е така, дори ти писах, че почваме да изплащаме репарациите веднага след мирният договор. Ама ти в момента си толкова вече надупен, че почна и да лъжеш и мажеш само и само да излезеш с някакво достойнство. А колко достойнство имаш ти изобщо... е отделна тема.

Е нали беше 1:10? Ти пак ли си въртиш гъзицата? Напиши поне едно вярно нещо бе човек? Имай поне капка достойнство... Баси невменяемия тип.

Кво разбираш под "правилни"? Ти нямаш дори базисни познания по история, кво разбираш под "правилни"? Нали и за славяните ми балалайкаше? Кво стана? И там избяга позорно...

Да, де... Същият тоя "запалянко" най-редовно си те слага на оная работа, та затова и изпитваш панически страх от дискусии с мен. Затова и "какво да се дискутира". :) 

Кои сте вие "всички"? На теб никога нищо не ти е ясно...

След като ми разби поста на каквото ти хареса, олекна ли ти? Той пак се вижда над теб.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

След като ми разби поста на каквото ти хареса, олекна ли ти? Той пак се вижда над теб.

Мда, явно отново няма да получа отговор... 😆😆😆

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Сега се пръскат магазините от стока в България. Само един въпрос кой от 80 процента бедни българи ще си позволи? 50 лева струва глас в Пазарджик.

Питай др Колев за интересните си постове

преди 1 минута, parmobil написа:

Аз също. 

Да, пак ще е имало някой въпрос, на който не съм отговорил. Все така става, че като те питам нещо и все аз първи не съм отговорил. Странна работа... Някой ще реши, че е нарочно, понеже си тотално некомпетентен по всички теми...

преди 55 минути, communismatic написа:

Що? Ти да не би да знаеше? Малко е смешно, да не кажа жалко, че ме виниш за нещо, за което ти нямаше никакъв хабер? Ти чак до там ли я докара ве? Баси жалкото създание... И освен това, аз абсолютно никога не съм писал, че това е така, дори ти писах, че почваме да изплащаме репарациите веднага след мирният договор.

Така де. Аз нали написах това:

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Винаги съм си мислил, че ето, има подписан Договор и веднага започва погасяване

Ти пишеш същото: "почваме да изплащаме репарациите веднага след мирният договор".

Обаче това не е вярно, а ти също не го знаеше 🤦‍♂️

преди 1 час, communismatic написа:

Е нали беше 1:10?

Дечко, дечко... как се мяташ на кукичката 😁

1:10,40 лв./дол. е средният курс на търговете през 1989 г.
1:2,50 е лв./вал.лв. от 1.09.1989 г., след Постановление №43 от 29.08.1989 г.

Още ли не различаваш кое е валутен лев и кое лев?

преди 6 часа, communismatic написа:

Пламене, кво стана с месото за Гърция?

Стига го пита, че ще вземе да провери. И ще се окаже, че месото е оживяло и сме изпращали добитък.... А Андрей Пантев понеже имал спомени за липса на ангешко месо на българската трапеза и.....

преди 2 часа, maxthon написа:

Стига го пита, че ще вземе да провери. И ще се окаже, че месото е оживяло и сме изпращали добитък.... А Андрей Пантев понеже имал спомени за липса на ангешко месо на българската трапеза и.....

Лично за мен, няма абсолютно никакво значение, дали са били живи, умрели, възкръснали или разфасовани.
В конкретния случай, целта ми беше да докажа, че в периода 1949-1950 г. не са изнасяни кокошки и яйца заради погасяване на репарации.

преди 19 минути, plamen.spam написа:

Лично за мен, няма абсолютно никакво значение, дали са били живи, умрели, възкръснали или разфасовани.

Нали особено когато имаш твърдения за месо. Разбира се, че няма никакво значение.

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Така де. Аз нали написах това:

Тъй, де. И като го написа... Кво се оказа? Че пак не си бил прав. Каква изненада. То ти кога ли си бил прав изобщо...

Обаче това не е вярно, а ти също не го знаеше

Кое не е вярно? Ти изобщо нямаш никакъв хабер, кога се изплащат репарациите и как се изплащат? Що реши, че не е вярно? Брато, ти си уникален, бе! УНИКАЛЕН! Аз по-голям НЕпримитив от теб не съм срещал в тоя форум! Що не вземеш направо да млъкнеш, а? И без това само тъпотии пишеш. Кое не е вярно? Имаш ли изобщо понятие какви са били репарацииите и кога се изплащат? Да или не? Нямаш абсолютно никакво понятие, ти нямаш никакво понятие от нищо в тоя живот. Тъй. Щом нямаш никакво понятие, що реши, че не е вярно? Айде, искам точен отговор да ми дадеш.

1:10,40 лв./дол. е средният курс на търговете през 1989 г.

Да, де... търговете на вътрешният пазар. Вече мисля, че го обяснихме това като за бавноразвиващ, явно обаче още не си разбрал. Накрая стигнахте до извода, че курса се определял от мутрите на Магурата. То по такъв начин се води дискусия с теб по принцип. В смисъл, ти пишеш мега тъпотии, аз те опровергавам и т.н.

Явно аз не разбирам демократизъма. Сега гледам в Бранденбург народните представители в техния парламент взимат над 10К евро заплата. Над 10000 евро взимат на месец. В една провинция. 3 млн население. Един от най-бедните региони в Германия.

Но чакаме още 15 евро да вдигнат минималната ставка на час. Вече 3 година. Дунерът стана 10 евро.  От 3 евро на 10 евро. Наемите също ги вдигнаха. Вече не знам за кой път. Токът е един от най-скъпите. Махнаха и последните комини.

Пък няма пари за жилища, няма пари за пенсионерите, няма пари за социалната политика. Нищо не се е променило. Просто демократизъма ѝ капитализъма са си актуализиран феодализъм. В момента харчат като луди за войната. Полиция, войници и феодали.

преди 3 часа, maxthon написа:

Стига го пита, че ще вземе да провери.

Не, много е забавно, че накрая даже се изкара и прав в цялата дискусия. Твърдеше, че производството на яйца през соца е било от прости и необразовани хора - гредЪ. Твърдеше, че БКП карало петлите да снасят яйца - гредЪ. Твърдеше, че репарациите към Гърция били САМО агнешко месо - гредЪ. Сега с цялата наглост, той обяснява на мен... 😆

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Явно аз не разбирам демократизъма. Сега гледам в Бранденбург народните представители в техния парламент взимат над 10К евро заплата. Над 10000 евро взимат на месец. В една провинция. 3 млн население. Един от най-бедните региони в Германия.

Но чакаме още 15 евро да вдигнат минималната ставка на час. Вече 3 година. Дунерът стана 10 евро.  От 3 евро на 10 евро. Наемите също ги вдигнаха. Вече не знам за кой път. Токът е един от най-скъпите. Махнаха и последните комини.

Пък няма пари за жилища, няма пари за пенсионерите, няма пари за социалната политика. Нищо не се е променило. Просто демократизъма ѝ капитализъма са си актуализиран феодализъм. В момента харчат като луди за войната. Полиция, войници и феодали.

Погледнете ги. Няма по тъп народ от немците.

Откъде ще дойде токът?

Умен Пламене, кво стана с гръцкото месо? Пак да питам? Колко тона сме изнесли за южната ни съседка?

преди 3 часа, communismatic написа:

Кое не е вярно? Ти изобщо нямаш никакъв хабер, кога се изплащат репарациите и как се изплащат? Що реши, че не е вярно?

Не е вярно, че репарации към Гърция са били изплащани през въпросния период (1949-1950), защото има документи, които показват, че до средата на 1957 г. още не е договорена дори първата вноска. 

Имаш ли изобщо понятие какви са били репарацииите и кога се изплащат? Да или не?

Да.

Твърдеше, че производството на яйца през соца е било от прости и необразовани хора - гредЪ

Пинокио (или импортозамещението му Буратино), пак ЛЪЖЕШ!
Престани да изопачаваш написаното.

Не производството, а организацията на производството. Различаваш ли ги?
Не "прости и необразовани хора", а незнаещи и неможещи, очевидно в конкретния отрасъл.

Твърдеше, че БКП карало петлите да снасят яйца

Отново ЛЪЖА и изопачаване!
Цитирал съм вътрешнопартиен документ, със саркастично изказване на тогавашния министър на доставките и хранителната промишленост 

image.png

преди 2 часа, communismatic написа:

Умен Пламене, кво стана с гръцкото месо? Пак да питам? Колко тона сме изнесли за южната ни съседка?

Стана тя, каквато стана...
Не се възпалявай прекалено, защото ето това сега е нещо ново:
За директно погасяване на репарациите - 0,000 т.

Ясно ми е, че веднага ще гракнете и ще наскачате като глутница, но изобщо не ме интересува, защото аз не се притеснявам от това, когато съм обявил някаква непроверена информация и се окаже, че е погрешна, да си го призная. Поне изясних за себе си кое как е ставало.

Та така, драги ми Незнайко, репарации към Югославия не са погасявани никога, а репарациите към Гърция са погасявани от 1964 г. (вкл.) нататък.

Всякакви опити да се обяснява, че през първите години след 1944 г., икономическото положение било тежко заради репарационни дългове, е ЛЪЖА!

И не знам вече за кой път ще го повторя:
След като в края на 1947 г. РККА се изнася от страната, през 1948 г. броят на животните е достигнал или задминал нивата от 1939 г.
Резултатите от некадърното управление в животновъдството са видими през 1949 - 1950 г. и се доказват категорично от всички изнесени документи.

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Не е вярно, че репарации към Гърция са били изплащани през въпросния период (1949-1950), защото има документи, които показват, че до средата на 1957 г. още не е договорена дори първата вноска. 

Aха, досега нямаше документи. Сега вече има документи. ОК, разбрах...

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Да.

Тъй ли? Кой твърдеше, че репарациите били изплащани единствено чрез агнешко месо? Аз или ти?

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Не производството, а организацията на производството. Различаваш ли ги?

Да, де... ама организацията на производството докарва до 20% растеж за три години (и то точно тия които ти ги споменаваш), а това ги прави "некадърни"? Ти вероятно щеше да се справиш по-добре, предполагам? Ти дето даже не можеш, да разчетеш един най-обикновен документ.

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Цитирал съм вътрешнопартиен документ, със саркастично изказване на тогавашния министър на доставките и хранителната промишленост 

Да, помня. Беше стигнал до невероятният извод, че това не било критика между няколко души в партията, а явно въпросният се самокритикува. Поредната ти умопомрачителна логика, типична за теб. Ти си човек, който доста добре разсъждава.

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Стана тя, каквато стана...

Аха, т.е. и за това твърдение нямаш никакви доказателства. Каква изненада само...

Всякакви опити да се обяснява, че през първите години след 1944 г., икономическото положение било тежко заради репарационни дългове, е ЛЪЖА!

Така е, да. Ти направо ме "громиш" с факти. Такива "факти", че даже нямаш никакви доказателства за "фактите". Иначе... икономическото положение е тежко заради войната, а не само заради репарациите, ама както обикновено пак нищо не си разбрал. Нормално, за човек с твоите ментални способности.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

След като в края на 1947 г. РККА се изнася от страната, през 1948 г. броят на животните е достигнал или задминал нивата от 1939 г.

Верно? И това е следствие от управлението на некадърниците? Пак автогол...

преди 10 минути, plamen.spam написа:

Резултатите от некадърното управление в животновъдството са видими през 1949 - 1950 г. и се доказват категорично от всички изнесени документи.

Айде бе!? 20% растеж е "категорично доказателство" за некадърност? 

Уникален! УНИКАЛЕН! Толкова много акъл у един човек рядко се среща...

Aха, досега нямаше документи. Сега вече има документи. ОК, разбрах...

Настояваше за документи "какво е договорено", тези са за "какво НЕ е договорено. И съм ги споменал още тук:

преди 17 часа, plamen.spam написа:

Със сигурност до средата на 1957 г. все още не е договорена даже първата вноска.

Така че и тази причина за намаление на животните в България през 1949-1950 г. отпадна.

Щом настояваш и за тях - ето:

Първият документ е писмо на Карло Луканов (споменаван тук нееднократно) от 5.04.1957 г. до Политбюро, по повод предстояща среща на някой си Ламбрев (най-вероятно Коста Ламбрев, към онзи момент временно управляващ българската дипломатическа легация в Атина) с министъра на външните работи на Гърция - Евангелос Авероф. На тази среща е трябвало да се обсъди гръцкото предложение за първоначална вноска в размер на "4.5 милиона долара, като 10% аванс към нашите репарационни задължения", които са 45 млн.дол.

Другият документ е проект на вербална нота, в преамбюла на която се споменават разменените по този въпрос ноти през 1956 г.

Двата документа доказват, че до средата на 1957 г., все още не е договорена даже първата вноска

image.png image.png

image.png image.png

преди 1 час, plamen.spam написа:

Верно? И това е следствие от управлението на некадърниците? Пак автогол...

Не, плиткоумний... Хрантутим и дундуркаме една армия по-малко.

преди 16 минути, communismatic написа:

Кой твърдеше, че репарациите били изплащани почти единствено чрез агнешко месо? Аз или ти?

Аз, де.
Не прочете ли:

преди 1 час, plamen.spam написа:

не се притеснявам от това, когато съм обявил някаква непроверена информация и се окаже, че е погрешна, да си го призная. Поне изясних за себе си кое как е ставало.

От теб още не съм видял признаване на грешка.

преди 13 минути, plamen.spam написа:

Настояваше за документи "какво е договорено", тези са за "какво НЕ е договорено.

Аха, то пишело какво е договорено, но ти нямаш такъв документ, но пък знаеш, какво не е договорено и за кога не е договорено. ОК, разбрах...

преди 14 минути, plamen.spam написа:

Двата документа доказват, че до средата на 1957 г., все още не е договорена даже първата вноска

Доказват? Къде пише, че до този момент не е изплащано абсолютно нищо? И къде пише, че изплащането ще бъде само с агнешко месо? Искам точен пасаж, където да е написано нещо подобно.

преди 15 минути, plamen.spam написа:

Хрантутим и дундуркаме една армия по-малко.

Ти ми обясни, как те са "некадърни", а в същото време има спад в производството само в две години, които на теб са ти огромен проблем. Щото за всеки средноинтелигентен човек излизаш един най-обикновен нискообразован комплексар, дето е болен на темата "Русия" и "БКП".

преди 16 минути, plamen.spam написа:

Другият документ е проект на вербална нота, в преамбюла на която се споменават разменените по този въпрос ноти през 1956 г.

Това, между другото... 100% е копирано от Chat GPT, тоя няма толкова акъл, че да използва думи като "вербална нота" и "преамбюла"...

преди 2 минути, communismatic написа:

Аха, то пишело какво е договорено, но ти нямаш такъв документ, но пък знаеш, какво не е договорено и за кога не е договорено. ОК, разбрах...

Съмнявам се, че пак си разбрал.

преди 2 минути, communismatic написа:

Доказват? Къде пише, че до този момент не е изплащано абсолютно нищо?

Аванс знаеш ли какво е?

преди 3 минути, communismatic написа:

И къде пише, че изплащането ще бъде само с агнешко месо?

Пинокио, верно си много дървеноглав...

преди 2 часа, plamen.spam написа:

За директно погасяване на репарациите - 0,000 т.  (агнешко месо)

преди 5 минути, communismatic написа:

Ти ми обясни, как те са "некадърни", а в същото време има спад в производството само в две години, които на теб са ти огромен проблем. Щото за всеки средноинтелигентен човек излизаш един най-обикновен нискообразован комплексар, дето е болен на темата "Русия" и "БКП".

Плиткоумний, колко пъти искаш да ти кажа:

преди 16 часа, plamen.spam написа:

За мен не е проблем. Проблем е било за народонаселението по това време. 
Това, което през цялото време обяснявам е, че през първите години на управлението е имало маса незнаещи и неможещи на ръководни позиции, най-вече заради "прочистването" на интелигенцията след 9-ти.

След това има анализ, има критика, има и мерки.

Имам чувството, че зад клавиатурата се редувате няколко човека.
През няколко часа все трябва да повтарям вече изговорени и коментирани неща.

Да нямаш някакъв проблем с краткотрайната памет?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Съмнявам се, че пак си разбрал.

Не, то беше ирония пак. Важното е, че ти си разбрал веднага нещата. Както винаги.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Аванс знаеш ли какво е?

Да, бе. Аз знам какво е. Явно ти не знаеш, че авансово плащане може да се извършва и след като дълго време не е имало плащане по някакъв дълг между две държави, определяйки се чрез взаимно съгласие. Нали се договаря по нов начин, да се извършва плащането.

Пинокио, верно си много дървеноглав...

Е, ти като си умен, дай ми точен пасаж, къде се казва, че изплащането на репарациите се извършва чрез агнешко месо, защото това твърдиш ти, а аз твърдя, че си на едно ниво с невестулките. Има ли такъв документ или не?

Плиткоумний, колко пъти искаш да ти кажа:

Да кажеш кое? Ти над 200 пъти си променяше версиите? Сега новата мантра е, че комунистите били много некадърни, ама в същото време производството на яйцата било стигнало предивоенното до 50-те години, ама после имало спад пак, ама въпреки всичко, те пак били некадърни. Не знам, дали осъзнаваш, че си тотално несъстоятелен човек, ама... В смисъл всеки път доказваш, колко не умееш, да мислиш. Иначе, гледам, че раздаваш епитети. Само ти гледам сеира... :)

През няколко часа все трябва да повтарям вече изговорени и коментирани неща.

Тъй ли? Я ми покажи, в кой документ е упоменато, че изплащането се извършва само с агнешко месо. Щото това е тъпото ти твърдение, на което нямаш никакво доказателство... :) 

преди 22 минути, communismatic написа:

Това, между другото... 100% е копирано от Chat GPT, тоя няма толкова акъл, че да използва думи като "вербална нота" и "преамбюла"...

Уникално тъпо парче...

image.png

току-що, plamen.spam написа:

Уникално тъпо парче...

А т.е. ти наистина не знаеш, какво е това, а просто си изкопирал заглавието на документа. Е, така по-може... 😆

току-що, communismatic написа:

А т.е. ти наистина не знаеш, какво е това, а просто си изкопирал заглавието на документа. Е, така по-може... 😆

Сега вече съм убеден, че ако искам да прочетеш нещо, задължително трябва да ти го маркирам с цветни тебешири. Другото просто го подминаваш.
Заглавието си беше видно и преди това, но реши да се правиш на остроумен и да тролиш...

Извинявай, отговор тая година ще получа ли? Дълго време въртя мантрата, че репарациите към Гърция били чрез агнешко месо. Аз над 200 пъти ти писах, че за да си вярваш на тия тъпотии, трябва да си за Карлуково. Искам ти документ, в който да докажеш тъпото си твърдение, питам те сума ти пъти, а отговор още не виждам. Т.е. поредното ти малоумно твърдение отиде в кошчето? Едно от многото...

Другарят Георги Димитров поздравява комсомолците като Кокич от връх Мусала       Може да бъде изображение с планина

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.