Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, parmobil написа:

Ама ти нещо отговаряш ли освен да задаваш въпроси?

Ми то се видя току що, кой на кои въпроси не иска, да отговори. Както и да е, карай. Ти си на едно ниво с останалите тук, така, че... Все тая общо-взето.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми то се видя току що, кой на кои въпроси не иска, да отговори. Както и да е, карай. Ти си на едно ниво с останалите тук, така, че... Все тая общо-взето.

И орязване на пост! На @maxthon и теб явно ви е важно. Нищо, че преди това се вижда какво съм пуснал.

преди 18 минути, communismatic написа:

Ми аз не чета тъпотии по принцип. В смисъл, за да вярваш, че Гърция е искала, да й се изплащат репарациите по такъв начин, трябва да си с акъла на тризначките. А ти доказано не си такова момче, ти си толкова умно...

Можеш да вярваш в каквото си поискаш, както и да го квалифицираш с каквито искаш определения, но по този начин няма да промениш това, което се е случило в действителност.

Препоръчвам ти да потърсиш, как точно България е изплатила репарациите към Гърция.
Да видим, дали ще получиш нещо по-различно от агнешко месо и вода.

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Да видим, дали ще получиш нещо по-различно от агнешко месо и вода.

Добре, бе, брато... Ти сериозно ли вярваш, че в рамките на репарации след краят на войната, изплащането ще се извършва само с две-три стоки? Ти сериозно ли ми признаваш, че си на едно ниво с катеричките от зоопарка? Изплаща се чрез сума ти стоки, включително яйца и кокошки. Баси невменяемите хора в тоя форум, вие направо сте за освидетелстване.

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Хайде и аз да се разпиша с едно документче

Умно момче, кажи какво стана със Стефан Цанев? Много искам, да ти се хиля на разсъжденията...

преди 2 минути, communismatic написа:

Добре, бе, брато... Ти сериозно ли вярваш, че в рамките на репарации след краят на войната, изплащането ще се извършва само с две-три стоки? Ти сериозно ли ми признаваш, че си на едно ниво с катеричките от зоопарка? Изплаща се чрез сума ти стоки, включително яйца и кокошки. Баси невменяемите хора в тоя форум, вие направо сте за освидетелстване.

Умно момче, кажи какво стана със Стефан Цанев? Много искам, да ти се хиля на разсъжденията...

Ти какво си чел от Стефан Цанев? Нека позная - нищо! Само каквото си пуснал в търсачката. И каквото са ти казали.

преди 1 минута, parmobil написа:

Ти какво си чел от Стефан Цанев? Нека позная - нищо! Само каквото си пуснал в търсачката. И каквото са ти казали.

Тотално невменяемият... тук не спорим за личното му творчество, а за това, че е бил комунистически лизач. По-добре недей се обажда, поне да не изглеждаш толкова умен.

преди 4 минути, communismatic написа:

Тотално невменяемият... тук не спорим за личното му творчество, а за това, че е бил комунистически лизач. По-добре недей се обажда, поне да не изглеждаш толкова умен.

Пиша, че нищо не си прочел от Стефан Цанев. И се потвърди от писаниците ти, че е оня, който писал "Оня дето е написал ода за чекиста?"

току-що, parmobil написа:

Пиша, че нищо не си прочел от Стефан Цанев. И се потвърди от писаниците ти, че оня, който писал "Оня дето е написал ода за чекиста?"

Да, когато напиша "оня дето е написал ода за чекиста", да не би, да не се свързва с профила на Стефан Цанев? А, привърженико на Иван Костов?

преди 3 минути, communismatic написа:

Да, когато напиша "оня дето е написал ода за чекиста", да не би, да не се свързва с профила на Стефан Цанев? А, привърженико на Иван Костов?

Поне нещичко прочел ли си от Стефан Цанев? Или е само "оня, дето написал"?

Поне нещичко прочел си от Стефан Цанев? Или е само "оня, дето написал"?

Да, де. Като напиша "оня дето е написал ода за чекиста", как ти стана ясно, че не го знам, кой е... Нали това те питам? Докажи поне веднъж, че не си на един акъл с дзверчето? Костовистче? Оня дето разграби България...

току-що, communismatic написа:

Да, де. Като напиша "оня дето е написал ода за чекиста", как ти стана ясно, че не го знам, кой е... Нали това те питам? Докажи поне веднъж, че не си на един акъл с дзверчето?

Изобщо не е ясно, че си чел Стефан Янев. Ти и "ода" не си чел. Смешник!

преди 3 минути, parmobil написа:

Изобщо не е ясно, че си чел Стефан Янев. Ти и "ода" не си чел. Смешник!

Не е ясно, щото съм написал "оня дето написа ода за чекиста". Брат, ти как успяваш, да си вържеш връзките на обувките преди работа?

преди 5 минути, communismatic написа:

Не е ясно, щото съм написал "оня дето написа ода за чекиста". Брат, ти как успяваш, да си вържеш връзките на обувките преди работа?

За пореден път, БРАТ - ти нещо чел ли си от Стефан Цанев? Или само са ти казали нещо.

преди 15 минути, parmobil написа:

За пореден път, БРАТ - ти нещо чел ли си от Стефан Цанев? Или само са ти казали нещо.

Да, бе... чел съм му глупостите по историческите теми. Ама аз друго те питам - как от "оня дето написа ода за чекиста", стигна до заключението, че не го знам, кой е? Нали това те питам вече 200 пъти?

преди 47 минути, communismatic написа:

„Спомням си, че заради изплащането на този дълг много години на трапезата на българите нямаше агнешко месо, което бе изнасяно основно за Гърция, а стойността му се прихващаше като изплащане на отсъдените срещу България репарации", свидетелства историкът Андрей Пантев.

Агнешко е нямало много години, но кокошките и яйцата непрекъснато се увеличават от 1952 г. нататък. Защо ли? 

преди 1 минута, plamen.spam написа:

„Спомням си, че заради изплащането на този дълг много години на трапезата на българите нямаше агнешко месо, което бе изнасяно основно за Гърция, а стойността му се прихващаше като изплащане на отсъдените срещу България репарации", свидетелства историкът Андрей Пантев.

Агнешко е нямало много години, но кокошките и яйцата непрекъснато се увеличават от 1952 г. нататък. Защо ли? 

Т.е. ти от тоя цитат си вадиш уникалното умозаключение, че репарациите към Гърция са включвали само агнешко месо? 😆

Не е само от него.

Ето ти нещо от 2017-а:
Може би най-голяма трудност изпитваме при погасяването на репарациите към Гърция. Южната ни съседка иска те почти изцяло да са с доставки на агнешко месо. 
Източник: ПОСЛЕДНИЯТ МИРЕН ДОГОВОР НА БЪЛГАРИЯ

ГоУем соц кмет :giggle1:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Не е само от него.

Кое? То от това което си написал (цитата на Андрей Пантев), не личи по никакъв начин, че изплащането на репарациите били само с агнешко месо... Ти сериозно ли си вярваш на тия тъпотии, които ги пишеш? Какви репарации ще се плащат само с една стока, ти нормален ли си?

Цитат

Парижкият договор предвижда репарации, които в много отношения са по-тежки от наложените от Ньойския договор в края на Първата световна война. Съгласно чл. 21 (1,4) България се задължава да изплати 70 милиона долара репарации, от които 45 милиона долара на Гърция и 25 милиона долара на Югославия. Изплащането трябва да стане в стоки по цени от 1938 г., завишени само с 10 – 15%, което увеличава реалната стойност на задължението до 119 милиона долара. Тази сума е многократно по-ниска от репарациите, определени с Ньойския договор, но е почти два пъти по-голяма от реално изплатените по него суми. В допълнение към това репарациите трябва да бъдат изплатени само за 8 години, което прави годишните вноски над 8 пъти по-високи от плащаните по Ньойския договор. Стойността им се равнява на половината от целия годишен износ на страната през 1945 – 1946 г. Малко по-късно Югославия опрощава репарациите на България като жест на добра воля в контекста на преговорите за създаване на федерация между двете страни.

Стоки! С-Т-О-К-И! Няма такива репарации, които да са само от една такава... Колко агнета ще сме изнесли за да си покрием дълговете от 45 милиона долара, ти имаш ли хабер изобщо, какви тъпотии ръсиш?

преди 59 минути, parmobil написа:

Поне нещичко прочел ли си от Стефан Цанев? Или е само "оня, дето написал"?

Той и за Георги Господинов се изказваше, докато не го хванах на къс пас и се оказа, че не е чел нищо негово, защото четял само историческа литература, та и Стефан Цанев не е чел.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Не е само от него.

Ето ти нещо от 2017-а:
Може би най-голяма трудност изпитваме при погасяването на репарациите към Гърция. Южната ни съседка иска те почти изцяло да са с доставки на агнешко месо. 
Източник: ПОСЛЕДНИЯТ МИРЕН ДОГОВОР НА БЪЛГАРИЯ

Как смееш да му даваш като източник "Дума"? Сега Баева и Сивилов какво ще отговорят? 

Щото Баева не беше открила никави проблеми в архивите, които беше чела и публикувала за дереджето на татковината в "Дума"

току-що, Gaming_Solutions написа:

Той и за Георги Господинов се изказваше, докато не го хванах на къс пас и се оказа, че не е чел нищо негово, защото четял само изторическа литература, та и Стефан Цанев не е чел.

Ти си личи, че си чел Стефан Цанев, щом аз чета само иЗторическа литература, а Цанев ЯВНО няма нищо общо с нея. 

Сега Баева и Сивилов какво ще отговорят?

По-добри професионалисти, да знаеш от тях? Ако има такива - кажи. Няма проблем, нека да видим колко знаеш по темата. :) 

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Той и за Георги Господинов се изказваше, докато не го хванах на къс пас и се оказа, че не е чел нищо негово, защото четял само изторическа литература, та и Стефан Цанев не е чел.

И историческата литература, която чете е строго профилирана.

И историческата литература, която чете е строго профилирана.

Тъй, пак да питам - по-добри професионалисти от Баева и Сивилов има ли? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.