Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 16 минути, plamen.spam написа:

Още малко и ще кажеш, че нямаше цигански махали/гета по социалистическо време.
Там пък каква мизерия беше...

За децата с проблеми да отварям ли дума?

Гледай го къде заби. В циганските махали/гета. А сега много ли са хубави?

А за проблемите с децата отвори дума и обясни как сега събират капачки за да платят операция на дете. Как много деца на бедни родители сега умират, защото нямат пари и това означава че не получават здравна помощ. А при социализма и бедни и богати и деца и възрастни - всички получаваха медицинска помощ! 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 часа, communismatic написа:

Мислех, че заблудените, дето още винят децата и внуците на комунистите са изчезнали. Явно още има от тях... 😆

На българина му дай оправдания, той там е най-силен...

Ами то заблудените явно сте вие които мислите че ситуацията е различна..

Аз оправдания не търся, а факти. Мръсните комунисти си внасяха чиста храна за тях, а стронцият, който се разлага след години докара до толкова много болни от рак и това беше един факт от стотици други, за които всеки се прави на луд ѝ е добре да не се знаят от хората.

преди 2 минути, asp1re написа:

Ами то заблудените явно сте вие които мислите че ситуацията е различна.

По какъв начин, да ти обясня нещата... Чисто математически или исторически? Ако искаш и двете... Нямаш никакви проблеми.

преди 2 минути, asp1re написа:

Мръсните комунисти си внасяха чиста храна за тях, а стронцият, който се разлага след години докара до толкова много болни от рак и това беше един факт от стотици други, за които всеки се прави на луд ѝ е добре да не се знаят от хората.

Аха, комунягите си внасяли чиста храна, ясно... Ти си свидетел, предполагам? Да не си някой комунистически наследник?

преди 17 минути, communismatic написа:

Абсолютно, да. Откъде взимат газ и петрол? От Занзибар, предполагам?

Аха, значи ако купуваш нещо от някого, вече си му роб? Тогава Русия, която внася електроника, коли и лекарства от Запада, чий роб е? 😆😆😆 Май, май везната се накланя на запад, нали? 😆

преди 3 минути, В. Велев написа:

Гледай го къде заби.

Ти твърдеше за равенството и възможностите през социализЪма, ама тези неща не ти се вписват в концепцията.

За децата с аутизъм, синдром на Даун и т.н. какво ще ми кажеш? 
Не съветваха ли тогава всички родители на такива деца да ги оставят? Какво беше формираното отношение на обществото към такива деца?
Гледаха да ги скрият и да не се виждат. Това е истината. Пълни мизерници.

преди 5 минути, "Саша" написа:

Аха, значи ако купуваш нещо от някого, вече си му роб?

Не, мойто момче. Ти пак не си разбрал. Когато за да заобикаляш санкциите се налага, да взимаш руски газ и петрол чрез трети страни и да се набутваш допълнително, понеже икономиката ти е колабирала, това значи, че ти си зависим от тях. Обяснявам ти го като на бавноразвиващ.

преди 5 минути, "Саша" написа:

Тогава Русия, която внася електроника, коли и лекарства от Запада, чий роб е?

В момента руснаците внасят електроника и автомобили основно от Китай, а на тях им дават ресурси за да захранват икономиката си. За какъв Запад се говори, не е много ясно. С фармацевтиката нещата са по-сложни, но доколкото знам основните лекарства си ги произвежда сама.

преди 10 минути, В. Велев написа:

А за проблемите с децата отвори дума и обясни как сега събират капачки за да платят операция на дете. Как много деца на бедни родители сега умират, защото нямат пари и това означава че не получават здравна помощ. А при социализма и бедни и богати и деца и възрастни - всички получаваха медицинска помощ! 

image.png

Източник: Динамика на детската смъртност в Република България за периода 1960-2012 година

преди 25 минути, communismatic написа:

Не, просто за ограбването на България, той е с основна вина. Знам, че той ти е много болна тема, ама това е положението... 

Което има каква връзка с темата за руската пропаганда у нас?

преди 1 минута, communismatic написа:

Не, мойто момче. Ти пак не си разбрал. Когато за да заобикаляш санкциите се налага, да взимаш руски газ и петрол чрез трети страни и да се набутваш допълнително, понеже икономиката ти е колабирала, това значи, че ти си зависим от тях. Обяснявам ти го като на бавноразвиващ.

В момента руснаците внасят електроника и автомобили основно от Китай, а на тях им дават ресурси за да захранват икономиката си. За какъв Запад се говори, не е много ясно. С фармацевтиката нещата са по-сложни, но доколкото знам основните лекарства си ги произвежда сама.

Е, поне се разбра, че дори и великата Русия зависи от Китай според теб, тоест просто е сменила едната зависимост с друга. 😉
Европа пък ...... взима газ от Норвегия, Катар, САЩ и Азербайджан, а не от русия? Това е икономическа стратегия, Европа може да избира от кого да купува, а русия не може да избира на кого да продава, що така? 😆

преди 1 минута, "Саша" написа:

Е, поне се разбра, че дори и великата Русия зависи от Китай според теб, тоест просто е сменила едната зависимост с друга.

Ми не, аз друго визирах, ама както и да е. То кога ли си успявал, да осмислиш написаното от мен...

Това е икономическа стратегия, Европа може да избира от кого да купува, а русия не може да избира на кого да продава, що така?

Икономическа стратегия, да се набутваш за да взимаш руски газ чрез посредник и да ти излиза по-скъпо? Икономическа стратегия?

преди 2 минути, parmobil написа:

Което има каква връзка с темата за руската пропаганда у нас?

Аха, ти не искаш, да отговаряш, понеже не е по темата. Ти си принципно момче... 😆

току-що, communismatic написа:

Ми не, аз друго визирах, ама както и да е. То кога ли си успявал, да осмислиш написаното от мен...

Икономическа стратегия, да се набутваш за да взимаш руски газ чрез посредник и да ти излиза по-скъпо? Икономическа стратегия?

А как беше преди 2022 година? Кой е виновен? Европа или клоуна който проваля една империя?

току-що, "Саша" написа:

А как беше преди 2022 година? Кой е виновен? Европа или клоуна който проваля една империя?

Това каква връзка има с тезата, че Европа е зависима от Русия? В смисъл, как навърза едното с другото? 

Това каква връзка има с тезата, че Европа е зависима от Русия? В смисъл, как навърза едното с другото? 

Връзката е в главата, там като липсва сиво вещество, ще продължиш да се излагаш, и всички да ти се смеят! 😆

току-що, "Саша" написа:

Връзката е в главата, там като липсва сиво вещество, ще продължиш да се излагаш, и всички да ти се смеят! 😆

Мхм, няма да получа отговор. Каква изненада само...

преди 10 минути, plamen.spam написа:

Пича пак "размазва" с документи, статистики и графики... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Мхм, няма да получа отговор. Каква изненада само...

Отговора всеки който им с какво да мисли, ще си отговори на жалкияте въпроси с които занимаваме хората. Преди 2022 година, всичко това за което говорим, някой можеше ли да си го помисли? 

току-що, "Саша" написа:

Отговора всеки който им с какво да мисли, ще си отговори на жалкияте въпроси с които занимаваме хората. Преди 2022 година, всичко това за което говорим, някой можеше ли да си го помисли? 

Ти български език говориш ли? Какво общо има СВО-то с факта, че цяла Европа е зависима от Русия? Да пробвам с картинка, ако трябва?

преди 12 минути, communismatic написа:

Аха, ти не искаш, да отговаряш, понеже не е по темата. Ти си принципно момче... 😆

Аз ти отговарям, но ти не отговори как Костов е виновен за период 1990-1998. 

Нещо не се се получава, че той е виновен за всичко през този период.

преди 2 минути, communismatic написа:

Ти български език говориш ли? Какво общо има СВО-то с факта, че цяла Европа е зависима от Русия? Да пробвам с картинка, ако трябва?

Пробвай с майка си ако искаш. 😆 Зависимоста на Европа от русия умря..... 😆

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, parmobil написа:

Аз ти отговарям, но ти не отговори как Костов е виновен за период 1990-1998

Да, де... отговори, само дето никой не видя. А Костов е виновен, че е финансов министър през 1992-ра и се вижда с просто око, че и там са същите далавери, както и по-късно. Обяснявал съм ти го над 200 пъти.

току-що, "Саша" написа:

Зависимоста на Европа с русия умря.

Личи си, да. И България не взима руски газ и петрол, нали? :) 

България не е Европа. 

преди 16 минути, plamen.spam написа:

Динамика на детската смъртност в Република България за периода 1960-2012 година

Ъ... соц капацитет такъв... имам един въпрос. Не ти ли е минавало през акъла, че основната причина за разликата в детската смъртност... е, че просто вече не се раждат толкова деца? Щото през 60-те и 70-те години са се раждали по 130 000 - 150 000 деца годишно, а сега се раждат по 50 000 деца. И освен това, да се сравнява медицината през 60-те и сегашната медицина... деазнам май не е много коректно? Ти как мислиш от камбанарията на "човека разбиращ всички документи, статистики и графики"? 😆

България не е Европа. 

Аха, ОК... 😆

Аха, ОК... 😆

УНИКАЛЕН отговор, друг и не съм очаквал спрямо предишните, които написа..... 😆😆😆😆😆😆

УНИКАЛЕН отговор, друг и не съм очаквал спрямо предишните, които написа..... 😆😆😆😆😆😆

Ми... чудя се, как да водя диалог с теб. Ти очевидно си на Мелмак.

преди 3 минути, communismatic написа:

Да, де... отговори, само дето никой не видя. А Костов е виновен, че е финансов министър през 1992-ра и се вижда с просто око, че и там са същите далавери, както и по-късно. Обяснявал съм ти го над 200 пъти.

Няма и половин мандат и го изкарваш виновен, за всичко, което червените говеда окрадоха и в безпросветност разпродадоха?

току-що, parmobil написа:

Няма и половин мандат и го изкарваш виновен, за всичко, което червените говеда окрадоха и в безпросветност разпродадоха?

Аха, сега вече оправдания, че много малко бил министър. Мхм... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.