Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 14 минути, communismatic написа:

Само пълен олигофрен може да смята, че престъпността сега била по-ниска от едновремешната. А Пламен Умния, ако е тоя, дето щял да вади документи... като му знам акъла, даже няма и да разбере, какво се твърди в самите документи.

Няма ли ти да извадиш разпечатка от архив? Или стенограма от Народното събрание?

Поне нещо, с което да подкрепиш незнанието си? Предполагам само, че Антон Тодоров ти бърка в жлезите.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Къв архив, да извадя... Вие от Марс ли падате, не мога, да разбера? Я ми кажи, каква сигурност има например в българските села? Айде, нали си много компетентен по темата? Ти имаш ли представа, че "ромите" най-редовно тарашат българските пенсионери и там изобщо не можеш, да се оплачеш на абсолютно никой? Изненада, нали? Нямаш понятие...

В тоя форум имам чувството, че 80% от хората изобщо не излизат от къщи. Тук имаше разни (тираджията беше единият, той после обърна гъзицата), които даже ме нарекоха "лъжец", понеже твърдях, че има висока инфлация от 2020-та насам. Даже не са забелязали, че са се вдигнали цените. Ти прави сметка, колко ходят по магазините, да не говорим за ресторанти и хотели.

преди 28 минути, Joss Bomon написа:

Аз съм ползвал индикиран бензин /не драпай от къде и как/. Не знам от къде ги измисли тия "спомени", нито ми се търси из темите какви умозаключения си си вадил за възрастта ми. Виждам, че не можеш да заспиш и тази информация ти е жизнено важна. Какво значи "Не ми се прави на толкова възрастен"?! Достатъчно е да знаеш, че 87-ма влязох в казармата и бях в гранични войски на застава. Така достатъчно "възрастен" ли съм за да се кротнеш и да не тичаш постоянно подире ми?!

Което не кореспондира с твърдението ти, че не помниш тези проверки за бензин. Ти даже не си имал шофьорска книжка, а пишеше, че не помниш за такива проверки, нали?

преди 19 минути, communismatic написа:

Къв архив, да извадя... Вие от Марс ли падате, не мога, да разбера? Я ми кажи, каква сигурност има например в българските села? Айде, нали си много компетентен по темата? Ти имаш ли представа, че "ромите" най-редовно тарашат българските пенсионери и там изобщо не можеш, да се оплачеш на абсолютно никой? Изненада, нали? Нямаш понятие...

В тоя форум имам чувството, че 80% от хората изобщо не излизат от къщи. Тук имаше разни (тираджията беше единият, той после обърна гъзицата), които даже ме нарекоха "лъжец", понеже твърдях, че има висока инфлация от 2020-та насам. Даже не са забелязали, че са се вдигнали цените. Ти прави сметка, колко ходят по магазините, да не говорим за ресторанти и хотели.

За пореден път ти казвам най-добронамерено - аз съм живял и работил по това време! Ти ни сипеш глупости. които си прочел от "правилни" историци.

Ти си живял по онова време, ама си доказан манипулатор, при това на най-ниско равнище. Вече няколко пъти те хващам, да лъжеш... Ти поне да беше голям манипулатор, даже (образно казано) щях да ти стисна ръката. Все тая... и без това нямам високи очаквания.

преди 3 минути, parmobil написа:

Което не кореспондира с твърдението ти, че не помниш тези проверки за бензин. Ти даже не си имал шофьорска книжка, а пишеше, че не помниш за такива проверки, нали?

Я не ми слагай думи и твърдения без цитат от мой пост! Дай да ги видим всички тези неща кога съм ги написал! По-вероятно е да съм казал, че никога не съм бил проверяван за индикиран бензин, нито пък знам някой който да са го хванали и да не му се е разминало. Книжката ми е от 16 годишен с М категория. Айде ходи си лягай, че започваш да ми лазиш по нервите!

Не, това с едновремешната престъпност и че сега се живеело по-спокойно, просто е брутална тъпотия. Ама кво ли се учудвам... те дори и великолепните спортни успехи през социализма ги зачеркнаха с дебелият флумастер, щото много зобили едно време. То ще кажеш, че Юсейн Болт, Майкъл Джордън и Том Брейди карат само на минерална вода и въздух.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Я не ми слагай думи и твърдения без цитат от мой пост! Дай да ги видим всички тези неща кога съм ги написал! По-вероятно е да съм казал, че никога не съм бил проверяван за индикиран бензин, нито пък знам някой който да са го хванали и да не му се е разминало. Книжката ми е от 16 годишен с М категория. Айде ходи си лягай, че започваш да ми лазиш по нервите!

Ти написа, че не помниш проверки за индикиран бензин. А си започнал казарма '87, нали така? 

И какъв трудов стаж имаш по време на този соц, който ти така помниш като трудещ се?

преди 1 час, communismatic написа:

Прекрасно знам, че просто приказваш на едро.

По неволя притежавам къща в северозападна България. Има едно циганско семейство в селото, което си къса задника, за да се впише в атмосферата.

Но ти си обобщавай, аз няма да ти преча.

Kво? 😆😆😆😆😆

Циганско семейство, дето да се скъсва от бачкане? Брех мама му стара... такова чудо, досега не бях виждал... 😆

Интересно само... що се направиха толкова много предавания, които да показват, какво се случва из българските села и все за цигански набези се говори. Странна работа... Тия хора явно нищо не разбират, трябва да си сверят часовника с теб.

преди 4 минути, communismatic написа:

Kво? 😆😆😆😆😆

Циганско семейство, дето да се скъсва от бачкане? Брех мама му стара... такова чудо, досега не бях виждал... 😆

Интересно само... що се направиха толкова много предавания, които да показват, какво се случва из българските села и все за цигански набези се говори. Странна работа... Тия хора явно нищо не разбират, трябва да си сверят часовника с теб.

Интересно. А от всички села ли направиха предавания? Защото аз знам и за разселвания на ромляни ( нека сме политкоректни) по краищата на отечеството.

Не, не направиха предавания от всички села, щото е невъзможно. Но направиха предавания от много села. Както и да е, доста забавна беше историята ти. Дали е лъжа... няма да коментирам.

Spoiler

10-ТИ НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА Е ЧЕРНА ДАТА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, СЪПОСТАВИМА С 27-НОЕМВРИ 1919, КОГАТО Е НАЛОЖЕН НЬОЙСКИЯТ ДИКТАТ! 
ДНЕС Е ДЕН НА ТРАУР! НА ТАЗИ ДАТА СТАРТИРА ПОГРЕБАЛНОТО ШЕСТВИЕ КЪМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНИЯТ ГРОБ НА БЪЛГАРИЯ - ГОЛЯМОТО ПЛЯЧКОСВАНЕ!
36 ГОДИНИ ПО-КЪСНО ОСТАНКИТЕ ОТ НРБ СА ПРЕВЪРНАТИ В КОЛОНИЯ НА ЗАПАДНАТА ФИНАНСОВА ОЛИГАРХИЯ. ДЕИНДУСТИАЛИЗИРАНА, С ПРЕПОЛОВЕНО НАСЕЛЕНИЕ, ЛИШЕНА ОТ ЕЛЕМЕНТАРНА ИНФРАСТРУКТУРА ТЕРИТОРИЯ.....
На днешния ден, преди 36 години, след преврат в БКП стартира един чудовищен грабеж, бе даден страт на геноцид срещу българския народ и на практика България бе ликвидирана като държава, защото собствеността и бе отнета и трансферирана в ръцете на няколкостотин семейства. На власт по нашите земи дойдоха "венецианските търговци".....
На 10-то ноември, 1989 година, стартира анихилацията на Народна Република България, която бе и си остава върховото постижение на българския народ за всички времена, за цялата ни история!. Шепа опортюнисти и предатели дадоха начало на един чудовищен обир, който бе пропаганднио маскиран като "демократичен преход". Активи за милиарди бяха узурпирани и предадени на малцина, които впослесдвие с тях създадоха един плутократичен модел на управление и го нарекоха "демокрация". Системно и целенасочено истината бе подменена, историята изопачена и фалшифицирана, а целият понятиен апарат бе изцяло ликвидиран и заменен с нищо не значещ новоговор. 
Планираният сценарий успя! Днес България не съществува - тя е частна държава,, колония на крупните световни парични сили, а някогашните граждани са превърнати в поданици, за чието оглупяване и индоктринация бяха похарчени стотици милиони и то от техните пари, за да се радват и приемат всичко, което им бе причинено с равнодушие, а някой и с телешки възторг и ентусиазъм! Заграбените пари бяха използвани за създаването на пети колони под прикритието на "гражданско общество" и формиращите го различни неправителствени организации, чиято истинска цел бе да се ликвидират всякакви останки на държавността. Бе впрегната цяла армия от фарисеи пропагандисти, които представиха за учени, икономисти, историци, журналисти и т.н., за да се легитимира случващото се и да се убеди народа, че чудовищния грабеж е всъщност "огромен успех" и победа на "свободата и демокрацията", както и да се лъже безогледно и най-просташки за това какво е било преди, какво всъщност е НРБ и как разграбването и е някаква висша форма на тържество на добродетели и път към "прогреса человечески"! Всичко това мобилизира тълпи от полезни идиоти и погромът продължи под бурните аплодисменти на масите.
Създадоха се и някакви "политически лидери", които винаги са били твърде корумпирани, за да имат някакъв здрав разум. Те са купени и платени. За тях не е важно нищо друго освен парите.....
Е, както се казва - наиграхме се! А отпадният продукт на пропагандата, лъжата и измамата е наверд около нас, простотията и невежеството триумфират и властват. 
Голяма част от хората са напълно заслепени и емоциите им задушават фактите, ако такива изобщо достигат до тях. Илюзиите и самозаблудите, бягството от реалността направи повечето българи лесна плячка за пропагандата и те сега живеят в една утопия, в тежка делюзия. 
Написаното не е за невежите и заблудените, които продължават да отричат наличието на заговор, както и за хора които не са в състояние да се справят с реалността, дори когато тя вече се е изправила директно пред тях. Ралността е несмилаема, тя е "твърде много" за умствено и емоционално слаби хора, които ще продължат да се придържат към заблудите си, въпреки всички доказателства за обратното. 
Моля да не ми пишат хора, които много държат всеки ден да ме убеждават и да демонстрират пълното си невежество и глупост! Предварително им благодаря! Просто отидете другаде и четете нещо, което се вписва в розовия ви свят....

578275596_25267679362920281_131672864913

471165279_3088441941297595_7339277177165

💥Той би се самовзривил, ако по този начин успее да ликвидира определени политически фигури, които смята за виновни за случилото се в/с България през последните 35 години.💥
️Гледайте безкомпромисното интервю на #Карбовски с Румен Воденичаров!
линк в коментари⬇️
https://www.patreon.com/posts/soros-iska-da-ia-143176164

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Достатъчно е да знаеш, че 87-ма влязох в казармата и бях в гранични войски на застава. 

Кльонист в поделение "Залп" на Драгоманският ГО. 94-та  :handshake:

Spoiler

Утре е 10 ноември. Ще се изсипят камари коментатори и бивши величия. Ще ви говорят за преход. За това как сме свалили лошите комунисти, как сме разградили системата, как са докарали демокрацията и свободата и всякакви други врели некипели.
Всъщност, обръщайки се назад, бих казал, че се случи една ... да я наречем контрареволюция. Макар да не е и това. Една група вождове от партийната върхушка и специалните служби бързо се преориентира, закле се във вечна вярност на новите задокеански господари и се зае да трансформира предишната си политическа власт в икономическа. Назначи си удобна опозиция - СДС от бивши доносници, явочници и наивници и почна да граби, като не забравяше да се съобразява с интересите и инструкциите на новите господари. 
Разсипаха и разграбиха всичко. Индустрията - кое затвориха и продадоха на скрап, кое просто оставиха да се руши. Но първото беше - ликвидираха селското стопанство с ликвидационните съвети. Унищожиха поминъка. Върнаха земята в реални граници, но нямаше кой да я работи. Земята започна да пустее, за да я купят по-късно на безценица.  Изклаха добитъка. Разсипаха техниката. Изкопаха тръбите за напояване. Закриха научните институти. Унищожиха семенните станции за да внасят семена от Европа, защото кои сме ние, че да имаме собствени семена. Защото собствената храна е свобода. А, сега трябва да я купуваме от чужденците, от тяхните магазини
Пропуснах - за да не им пречи някой на грабежа, ликвидираха имунната система на държавата - "деполитизираха", т.е. ликвидираха специалните служби - един дето сега се скита немил-недраг предаден и ограбен от собственото си чедо, занесе "оня списък" в посолството на съседна държава. Разсипаха съд, прокуратура, следствие. За да няма вакуум във властта създадоха мутрите, които да упражняват насилието. 
Започна ликвидирането на енергетиката. Разбира се, откраднаха спестяванията на хората през новосъздадените частни банки, инфлация, обмен на пари. Превърнаха една богата и индустриално развита страна в колония, само и само, за да станат те лично богати. Да имат големи имения и лъскави коли. Да си мислят, че и те са част от световния елит. 
Те, милите, така и не разбраха, че винаги ще си останат слуги, защото нямат държава и национално достойнство. Пропуснах - съсипаха армията, разпродадоха оръжието, а ракетите нарязаха. За да сме беззащитни. Те са едни еничари, които ликвидираха собствения си народ. Отнемайки поминъка и прокудвайки 3 милиона българи заедно с децата им, всъщност обрекоха България и себе си на погиване и забвение. Но, не бива да им се сърдим. Това са примитивни хора, без морал, ценности и национално чувство и достойнство, независимо, че се пъчат с празни думи. За тях е достатъчно да ядат, пият и ... размножават, точно като бабуините. Разлика няма. Човещина няма. 
До тук се докарахме драги ми сънародници. 
Честита ви 36 година от "прехода към ликвидиране и забвение на България". 
Приятно ви гледане и слушане на слугите, които ще ви обяснят колко хубави неща са ви се случили през тези години.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

:beer11:Също кльонист застава "Чавдар" М. Търновски отряд.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

:beer11:Също кльонист застава "Чавдар" М. Търновски отряд.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

И там умственото развитие с спряло

5 факта за Тодор Живков 36 години след 10 ноември

Ето няколко факта, извадени от книгата „Тодор Живков – власт, свидетели, участници“ от Иван Бакалов. Книгата съдържа документални разкази от хора от върховете на властта – Добри Джуров, Пенчо Кубадински, Йордан Йотов и др., и превратаджии като ген. Цвятко Анев, Врачанския атентатор и др.

преди 42 минути, nusho73 написа:

Задник, смешно ли ти е?И умствено изостанал си ти.

Радвам ти се, най дашната си била на село. Един комунист ми каза

10 ноември 1989 остана завинаги в съзнанието на съвременниците с тъжния и уплашен поглед на Тодор Живков.

Краят на управлението му дойде неочаквано за огромната част от гражданите на страната. Само тези, които незаконно слушаха "Свободна Европа" и "Гласът на Америка" знаеха, че ден по-рано беше паднала Берлинската стена.

До тогава пропагандата на режима рапортуваше успехи след успехи в икономиката, политиката, науката и културата. Страниците на "Работническо дело", екрана на БНТ, ефира на БНР цитираха преизпълнени планове, успешни петилетки и победи над капитализма и прогнилия Запад. Но всъщност всичко беше наoпаки. И всички го знаеха.

В страната цареше повсеместна оскъдица. Опашките за елементарни продукти от първа необходимост бяха ежедневие. Само личните селски стопанства и бурканите за зимата спасяваха българите от гладна смърт, защото икономиката на бай Тошо не можеше да произведе достатъчно дори за изхранването на населението. Фабриките работеха изключително неефективно, енергоемко, произвеждаха продукция, която не само беше десетилетия назад технологично, но и беше некачествена. България натрупа огромен външен дълг, който не можеше да изплати с пропадналата след 45 години соц икономика. Още през 1989 страната беше в неплатежоспособност и закономерно фалира в следващата 1990-а.

Кражбите от държавните предприятия бяха повсеместно средство за оцеляване. Престъпността беше в апогея си. Крадяха се дори чистачки, гуми, джанти, буркани зимнина, разбиваха се мазета и апартаменти. Убийствата и изнасилванията достигнаха пикови стойности. Страната потъна в престъпност и безправие.

Върхушката и разузнаването виждаха приближаващия крах не само на режима в България, но и на целия комунистически лагер. Знаеха, че промените са неизбежни, че въпреки украсената до пръсване пропаганда на социализма, всъщност бъдещето на България е в свободната търговия и капитализма. Затова те решиха да се подготвят.

Още в началото на 1989-а беше издаден Указ 56, който разреши частните фирми. На пръв поглед, всички бяха на равно, но всъщност едни бяха по-равни от други - перспективни и доверени кадри на БКП, комсомола и ДС получиха финансиране от държавата под формата на кредити или чисто и просто раздаване на пари в чували и куфарчета. Условието беше да останат верни на заформящото се задкулисие на посветените другари и десари. Още тогава, благодарение всеобхватната власт, която имаха, започнаха да си разпределят държавната собственост.

Тихомълком с Указ 56 беше премахнат и съществуващия до тогава разрешителен режим за образуване и контрол на задгранични фирми. Там върхушката в ДС глътна между един и два милиарда долара държавна пара.

Благодаренние на този летящ старт, високите другари и десари, които имаха и контрола на медиите, който никога не изпуснаха, агентурата в демократичните движения, спортните клубове, икономиката и къде ли още не, можаха да овладеят всички важни процеси и институции в началото на Прехода, та до днес.

Бруталната престъпност от времената на мутрите, финансовите пирамиди, Големия банков грабеж на ДС от 90-те, заграбването на държавната собственост, източването на държавните предприятия, КТБ, Цанков камък и т.н. всичко това бяха проявленията на един и същи процес, който статуквото стартира още през 80-те. За да може това да се случи, беше необходимо пипалата здраво да държат медиите, за да се приспива населението с лъжи и прокуратурата, за да се гарантира безнаказаността. Лъжеха, че живеем в среда на свобода на словото, но всъщност сме потопени в контролиран информационен режим. Лъжеха ни, че това е то капитализма, а то беше всъщност престъпния процес на заграбване на държавната собственост.

Бай Тошо нямаше нужда да се тревожи. Безнаказаността му беше гарантирана и на него. Той не понесе отговорност фалитите на страната, за убийствата след 9.9.1944, за двата опита да превърне България в губерния на Москва, за Възродителния процес, за Чернобил и т.н. Той доживя дните си в охолство с доверена охрана, а после паметник му вдигнаха.

Днес Статуквото продължава да хвърля прах в очите на наивните с басни за соросоиди, евроджендъри и илюминати, докато продължава да ни граби. То самото се развива и в наше време еволюира и се готви за едно "ново начало".

/ Освобождение /

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 1 час, Zolin написа:

Един комунист ми каза

Ми то в родата ти само комунета, а извън нея ти друг социален живот нямаш. Никой освен комунист не си обелва и две приказки с теб :laughing5:

преди 14 часа, communismatic написа:

Само пълен олигофрен може да смята, че престъпността сега била по-ниска от едновремешната. А Пламен Умния, ако е тоя, дето щял да вади документи... като му знам акъла, даже няма и да разбере, какво се твърди в самите документи.

Чел, чел, ама нито дочел, нито разбрал... Нищо ново...

на 10.11.2025 г. в 14:26, Belefor написа:

Да ти покажа ли статистиката за битовата престъпност преди и сега?

преди 21 часа, plamen.spam написа:

Да.

преди 20 часа, Belefor написа:

Ти освен, че си спамер си и мързеливец? Да ти подскажа ли - през социализма думите 'организирана престъпност' и 'мафия' не съществуваха , освен по филмите!

преди 20 часа, plamen.spam написа:

Подсказването е прието.
Давай "статистиката за битовата престъпност преди и сега", както сам предложи.

Продължаваме да чакаме "статистиката за битовата престъпност преди и сега".

преди 25 минути, ivottoshev написа:

Ми то в родата ти само комунета, а извън нея ти друг социален живот нямаш. Никой освен комунист не си обелва и две приказки с теб :laughing5:

Я разкажи за последното ти умствено развитие в казармата. Един комунист ми разказа за тебе

/ Антон Тодоров /

Посвещава се на 10 ноември 1989 г. Ефективност на българския износ за Съветите и на съветския износ за БълХария (както Брежнев наричаше България). Поверителен анализ от началото на 70-те години на миналия век от екип, начело с проф. Жак Аройо:

- При една значителна част от стоките на нашия износ, външнотърговските цени не покриват извършените разходи (респективно вътрешните цени). Анализът на 217 основни стоки-представители, изнасяни от НРБ в СССР (и представляващи около 50 % от целия износ в СССР през 1973 г.) показва, че вътрешната им цена е със 136 млн. лв. по-голяма от реализираните контрактни цени или средната бюджетна възвръщаемост при тях е 86,37 %. Т.е. - на всеки 100 единици изнесени стоки от БълХария, бълХарите са губели по 15 %. Найс, а?;

- А сега внимание. Хранехме, вика при бай ТодАр Живков целия Съветски съюз. И верно, хранили сме съветските орки, ама на каква цена. Ето поверително свидетелство от екипа на Жак Аройо: най-ниска е ефективността или най-големи са загубите при износа на селскостопанска и хранително-вкусова продукция. Общата загуба за обхванатите в изследването групи от тази група е 116,7 млн. лв. през 1973 г.

- А сега ОСОБЕНО внимание. Четем каква е възвращаемостта на съветския износ за БълХария, или как Съветите са ни цакали, т.е. продавали суровини на супер завишени цени, който са по няколко пъти надвишаващи вътрешните им цени. Т.е. - точно обратно на идиотщината практикувана от съветските ставленици в България по отношение търговията с наши стоки и суровини за Съветите. И така - контрактната цена на внасяната от бълХарите съветска желязна руда е била около 3 пъти по-висока от себестойността на добива в СССР. При нефта тази разлика достига 3,5 пъти и т.н.

Ха, честито! И кретените да продължават да хвалят оня режим и извършения от него геноцид срещу българите.

soc-hrani.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.