Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Иване, кажи ми, каква е тази твоя мания, постоянно да коментираш теми, от които хал-хабер си нямаш!? При това го правиш постоянно...
Кви кредити, кви пет лева... Състоянието на България след краят на войната е особено тежко, нещо за което БКП/ОФ нямат абсолютно никаква вина. Страната тепърва трябва да се възстановява от войната, от бомбардировките на новите ни евроатлантически партньори, от репарациите, та и тепърва трябва да прави своят голям индустриален скок. Откъде пари?! Нямаш отговор на този въпрос, което естествено не е изненада. И щом нямаш отговор на този въпрос, тогава кво ми виеш на умряло!? 

А Димитровград е строен, благодарение на бригадирското движение, което за твое огромно учудване е било абсолютно доброволно. Да, добре го прочете... ДОБРОВОЛНО! Даже е имало повече кандидат-бригадири, отколкото реално са били необходими на комунистите.

Останалото са поредните ти глупости и откровени измишльотини. "Впрегнати"... имаш хабер ти.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 минути, communismatic написа:

Иване, кажи ми, каква е тази твоя мания, постоянно да коментираш теми, от които хал-хабер си нямаш!? При това го правиш постоянно...
Кви кредити, кви пет лева... Състоянието на България след краят на войната е особено тежко, нещо за което БКП/ОФ нямат абсолютно никаква вина. Страната тепърва трябва да се възстановява от войната, от бомбардировките на новите ни евроатлантически партньори, от репарациите, та и тепърва трябва да прави своят голям индустриален скок. Откъде пари?! Нямаш отговор на този въпрос, което естествено не е изненада. И щом нямаш отговор на този въпрос, тогава кво ми виеш на умряло!? 

А Димитровград е строен, благодарение на бригадирското движение, което за твое огромно учудване е било абсолютно доброволно. Да, добре го прочете... ДОБРОВОЛНО! Даже е имало повече кандидат-бригадири, отколкото реално са били необходими на комунистите.

Останалото са поредните ти глупости и откровени измишльотини. "Впрегнати"... имаш хабер ти.

Само комунистите и наркоманите харчат пари като малоумни когато са в криза.

СЯ разбра ли?

T.e. понеже положението е тежко, Националната библиотека, дето е срината от бомбардировките, да не се реконструира... Доста интересна визия за бъдещето на страната. 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

T.e. понеже положението е тежко, Националната библиотека, дето е срината от бомбардировките, да не се реконструира... Доста интересна визия за бъдещето на страната. 😆

Аз го питам за Димитровград и софийският канал той ми говори за националната библиотека.

Кво са те увредили като малък бре?

току-що, BANKATA написа:

Аз го питам за Димитровград и софийският канал той ми говори за националната библиотека.

Защо като малък - той още е малък!

току-що, BANKATA написа:

То увреденият мисля, че е пределно ясно кой е... и всеки случай не съм аз. Димитровград мисля, че обясних, че е изграден с доброволна помощ. А "харчовете" са индустриализация, електрификация, строене на язовири и прочее... Това са "харчове", според главата ти.

Пак да преговорим - Ако не можеш, да се справиш с темата... прави поне като parmobil-a. Той я сменя по 20 пъти дневно, само и само да е "отгоре"... 😆

преди 16 минути, BANKATA написа:

Само комунистите и наркоманите харчат пари като малоумни когато са в криза.

Боко комуне ли е или наркоман? Или ви е "напекло" слънцето?

Между другото, аз продължавам, да питам... Що умните демократи, не могат, да поддържат построеното от простите комунисти? Какво е оправданието тук? Някой сигурно им пречи? Дългата ръка на Кремъл, предполагам?

преди 23 минути, communismatic написа:

То увреденият мисля, че е пределно ясно кой е... и всеки случай не съм аз. Димитровград мисля, че обясних, че е изграден с доброволна помощ. А "харчовете" са индустриализация, електрификация, строене на язовири и прочее... Това са "харчове", според главата ти.

Пак да преговорим - Ако не можеш, да се справиш с темата... прави поне като parmobil-a. Той я сменя по 20 пъти дневно, само и само да е "отгоре"... 😆

Харчовете само за заплати на строителите са бре?

50 хил. Човека 2 години били работило безплатно.

Бетон, арматура, асвалт и т.н. и те ли безплатно. Хората произвели ги и те ли доброволци?

току-що, BANKATA написа:

Харчовете само за заплати на строителите са бре?

50 хил. Човека 2 години били работило безплатно.

Бетон, арматура, асвалт и т.н. и те ли безплатно. Хората произвели ги и те ли доброволци?

Т.е. нищо не си разбрал от по-горният ми пост? Ми, айде прочети го още 30 пъти и пак задай същият малоумен въпрос.

Тотално неспособен, да осмисли написан текст в интернет форум... 😆

преди 8 минути, communismatic написа:

Между другото, аз продължавам, да питам... Що умните демократи, не могат, да поддържат построеното от простите комунисти? Какво е оправданието тук? Някой сигурно им пречи? Дългата ръка на Кремъл, предполагам?

Ходи работи доброволно!

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. нищо не си разбрал от по-горният ми пост? Ми, айде прочети го още 30 пъти и пак задай същият малоумен въпрос.

Тотално неспособен, да осмисли написан текст в интернет форум... 😆

Похарчила ли е пари държавата за строежа на този град или не?

преди 6 минути, BANKATA написа:

Похарчила ли е пари държавата за строежа на този град или не?

Да. Не трябваше ли? Дай друг вариант за индустриализиране и прекарване на ток и вода в градовете? Конкретно...

преди 7 минути, BANKATA написа:

Ходи работи доброволно!

Не помня някога някой да е искал доброволчески труд за поддръжка на язовирите... 

преди 3 минути, communismatic написа:

Да. Не трябваше ли? Дай друг вариант за индустриализиране и прекарване на ток и вода в градовете? Конкретно...

Не помня някога някой да е искал доброволчески труд за поддръжка на язовирите... 

Ако ще храдеш от хората не не е трябвало.

току-що, BANKATA написа:

Ако ще храдеш от хората не не е трябвало.

Мхм. Т.е. нямаш отговор. ОК... Хубаво е малко от малко, да си даваш сметка, че няма тема, по която да си компетентен. Не знам, даваш ли си, не си ли даваш... Предизвикваш единствено смях и съжаление...

преди 8 минути, communismatic написа:

Мхм. Т.е. нямаш отговор. ОК... Хубаво е малко от малко, да си даваш сметка, че няма тема, по която да си компетентен. Не знам, даваш ли си, не си ли даваш... Предизвикваш единствено смях и съжаление...

Питаш дали е трябвало и ти отговарям. Кое не е отговор?

Не те удовлетворява или не съм отговорил на запитването ти?

Много са те увредили като малък.

ПП: в човек като теб ми е през у* какво предизвиквам.

Не, то "Дали е трябвало?", не е въпрос, понеже то трябва. Няма как след средата на ХХ век България да остане неиндустриализирана и селскостопанска страна с население, което използва герани за питейна вода и вечеря на свещи. То, това не е въпрос. Въпрос е само в главата ти. Питах те "Как да стане?", а отговор не съм получил, понеже ти за пореден път абсолютно нищо не знаеш. Идеята е, да си задаваш тъпи въпроси до втръсване, колкото там да върви някаква дискусия.

Увреденият е ясно кой е, пак да го повторя... Още чакам и да ми обясниш как здравеопазването ни било "на ниво". И там тотално се изложи. Но това не е изненада.

преди 5 минути, communismatic написа:

Идеята е, да си задаваш тъпи въпроси до втръсване, колкото там да върви някаква дискусия.

То пък твоите въпроси ... са много остри!

преди 3 минути, communismatic написа:

Не, то "Дали е трябвало?", не е въпрос, понеже то трябва. Няма как след средата на ХХ век България да остане неиндустриализирана и селскостопанска страна с население, което използва герани за питейна вода и вечеря на свещи. То, това не е въпрос. Въпрос е само в главата ти. Питах те "Как да стане?", а отговор не съм получил, понеже ти за пореден път абсолютно нищо не знаеш. Идеята е, да си задаваш тъпи въпроси до втръсване, колкото там да върви някаква дискусия.

Увреденият е ясно кой е, пак да го повторя... Още чакам и да ми обясниш как здравеопазването ни било "на ниво". И там тотално се изложи. Но това не е изненада.

Чакай са, недей да сменяш темата нека още да ти се посмеем.

Народа дали ще вечеря на свещи или лампи е вае тая. Това че ти сега гледаш на електричеството като някаква необходимост не значи така е било преди 70 години. Да ограбиш народа за да им поставиш една крушка от която не са имали особенна необходимост е същото като сега да го ограбиш и да сложиш по селата старлинк, примерно.

И след 70 години някакъв гамен да обяснава кактова е било върха на цифровизацията.

ПП: разбираш ли сравнението или да ти се търси специализирана помощ.

преди 23 минути, BANKATA написа:

Да ограбиш народа за да им поставиш една крушка от която не са имали особенна необходимост е същото като сега да го ограбиш и да сложиш по селата старлинк, примерно.

Когато Иван Хаджиберов е направил първия ВЕЦ - подарил е на комшиите си по една лампа и ток без пари!

преди 7 часа, BANKATA написа:

Чакай са, недей да сменяш темата нека още да ти се посмеем.

Сменям темата? Верно? Досега сме говорили за круши и ябълки, вече говорим за шпек салам... Много е напред с материала Иван, личи си. Много ги разбира нещата.

преди 7 часа, BANKATA написа:

Народа дали ще вечеря на свещи или лампи е вае тая. Това че ти сега гледаш на електричеството като някаква необходимост не значи така е било преди 70 години. Да ограбиш народа за да им поставиш една крушка от която не са имали особенна необходимост е същото като сега да го ограбиш и да сложиш по селата старлинк, примерно.

Това е направо феноменален пост. Прекарването на електричество у нас не било необходимост, било "все тая"... 😆😆😆

Винаги "дискусиите" с него са особено забавни...

преди 1 час, communismatic написа:

Сменям темата? Верно? Досега сме говорили за круши и ябълки, вече говорим за шпек салам... Много е напред с материала Иван, личи си. Много ги разбира нещата.

Това е направо феноменален пост. Прекарването на електричество у нас не било необходимост, било "все тая"... 😆😆😆

Винаги "дискусиите" с него са особено забавни...

Като четенето с разбиране ти куца, няма как да разбереш умните.

Въпреки че не си живял през социализма, по някакъв начин социализма ти е увредил сивото вещество перманентно.

преди 20 минути, BANKATA написа:

Въпреки че не си живял през социализма, по някакъв начин социализма ти е увредил сивото вещество перманентно.

Да, де. То се вижда, на кой му куца четенето с разбиране... 😆

преди 41 минути, BANKATA написа:

2724.250.jpg

https://chitanka.info/text/12595-psihologija-na-tylpite

2 цитата от Густав Льо Бон.

1.

Тълпите никога не са били жадни за истини. Те се извръщат пред аргументи, които не са по вкуса им и предпочитат да обожествяват грешката, ако грешката ги привлича. Който умее да ги заблуждава, лесно им става господар, а който се опита да ги извади от заблудата, винаги става тяхна жертва.

2.

Тълпата е стадо, което не би могло да мине без господар

:giggle1:

Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.