Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, attj написа:

ВАЗ 2101  - Жигули  преди да го прекръстят  на  Лада 1300.                          https://bg.wikipedia.org/wiki/ВАЗ_2101

Айде, без вики, а? Това на снимката, си е точно Лада 1300, а жигулата бсе водешв 1100 кубика /реално 1096/, без никакви странични огледала и беше некачествен копи/пейст на легендата Фиат 124.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 13 минути, отот2 написа:

Ми ако си сляп да н е видиш емблемата...

Емблемат е на Лада! Имахме 4 жигилите по едно време. Аспираторите в задните колонки се появих...

преди 1 час, teo-glavata написа:

Емблемат е на Лада! Имахме 4 жигилите по едно време. Аспираторите в задните колонки се появих...

Пак ли немà парички да си платиш нет-а и ти го спряха? Кофтииии. Точно на средата на изречението... :D

Адреса на онова заведение в Студентски съм ти го давал. Бърже бегай да източиш малко безплатно вифи. Ако си забравил паролата - ето ти я пак:

https://www.facebook.com/watch/?v=806991740265137

преди 28 минути, ivottoshev написа:

Пак ли немà парички да си платиш нет-а и ти го спряха? Кофтииии. Точно на средата на изречението... :D

Адреса на онова заведение в Студентски съм ти го давал. Бърже бегай да източиш малко безплатно вифи. Ако си забравил паролата - ето ти я пак:

https://www.facebook.com/watch/?v=806991740265137

Уж с самсуняк за 3 бг бона, ама пк не ставс. Егн то си каьва думата

Не познавам софия , и не ползеам сурят тефтер

Тоя Главата постоянно лъже и маже. Уж бил бизнесмен, имал фирма за таксита из София, правел големите мангизи... Сега се оказа, че не познавал изобщо София. 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Тоя Главата постоянно лъже и маже. Уж бил бизнесмен, имал фирма за таксита из София, правел големите мангизи... Сега се оказа, че не познавал изобщо София. 😆

Нямам фирмс за таксита! Давам под наем 5 автомобила за таксита. Имам и други пари от други неща.

Колите са просто зсщото, нямаге пари да си купите. Всичко с колите е на 50% легално

преди 23 минути, communismatic написа:

Затова ли се интересуваш от всеки с който спориш какво работи, за да му се подиграваш с лични нападки?

преди 4 минути, teo-glavata написа:

Нямам фирмс за таксита! Давам под наем 5 автомобила за таксита. Имам и други пари от други неща.

Колите са просто зсщото, нямаге пари да си купите. Всичко с колите е на 50% легално

Да, сигурен съм, че ти имаш много пари. 

Предният път твърдя, че бил един от основателите на партия "ГЕРБ". Направо не можеш, да му хванеш спатиите на тоя... 😆

преди 1 минута, BANKATA написа:

Затова ли се интересуваш от всеки с който спориш какво работи, за да му се подиграваш с лични нападки?

Кви лични нападки? Той сам се хвали ква "пачка" бил... И всички знаем, че не е никаква "пачка". То просто е супер логично... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Предният път твърдя, че бил един от основателите на партия "ГЕРБ". Направо не можеш, да му хванеш спатиите на тоя... 😆

Кви лични нападки? Той сам се хвали ква "пачка" бил... И всички знаем, че не е никаква "пачка". То просто е супер логично... 😆

В момента правиш същото. И на онзи тираджията (не помня кой беше).

Ама толкова си възпитан толкова си можеш.

преди 3 минути, communismatic написа:

Аз не твурдя. Тоеа е факт.

С спатиите.... да не можеш да гихвснеш

преди 16 часа, kaldata1 написа:

Песен против педофилията ли те засегна? 😀

Деца пеят за гениталии...
...ма ок явно аз съм ненормален понеже ми се струва гнусно. 

преди 12 часа, АСПЕКТ написа:

В Берлин същата помийна яма. Отвратително образование. Ония ги подготвят за работници, за роби,  от малки, да стават рано, да работят в екип и за слушат, колкото и да тъп шефа, на послушание и култ към държавата, а те си мислят, ще учат кой знае какво и какво ще станат. Не можеш да говориш с робите.

Както пише Гьоте.

Никой не е по-голям роб от този, който се смята за свободен, без да е такъв.

„Niemand ist mehr Sklave, als der sich für frei hält, ohne es zu sein.“

Тепърва по-зле ще става.
А това което е написал Гьоте е самата истината, примери и тука даже в тая тема има много.

току-що, Bubbles написа:

Деца пеят за гениталии...
...ма ок явно аз съм ненормален понеже ми се струва гнусно. 

По-гнусно е чичковци да чукат петгодишни момиченца, след като са им купили сладолед, а децата да си траят после, понеже никой никога не им е обяснил какво е това "педофил",щото темата е просташка и селска. 

Прочети коментарите и виж отзвука от родителите. Съвсем скоро ще има и първите задържани педофили, само защото някой най-накрая се сети да повдигне темата пред децата... на техният език, по правилният начин - с лесна за запомняне песничка. 

преди 13 минути, kaldata1 написа:

По-гнусно е чичковци да чукат петгодишни момиченца, след като са им купили сладолед, а децата да си траят после, понеже никой никога не им е обяснил какво е това "педофил",щото темата е просташка и селска. 

Прочети коментарите и виж отзвука от родителите. Съвсем скоро ще има и първите задържани педофили, само защото някой най-накрая се сети да повдигне темата пред децата... на техният език, по правилният начин - с лесна за запомняне песничка. 

И това се обяснява като караш пет годипните да пеят за чатали? :no-no:

Аз коментарите ги четох и само за пореден път се убедих че това хората сме най тъпото племе на тая планета.

преди 19 минути, kaldata1 написа:

Ако децата кажат на някого, всички ги обвиняват, че лъжат и си измислят.  Аз не съм чула в България някой педофил са влезе в затвора. Онзи, който уби шест човека и едно куче в Нови Искър преди 7 години бил с влязла присъда за блудство с дете (да се разбира изнасилване), но никой не го е търсил да го арестува и той си бил на свобода.  

rweqwerqwerq3.jpg

https://btvnovinite.bg/bulgaria/shestornoto-ubijstvo-v-novi-iskar-osadiha-prokuraturata-izvarshiteljat-trjabvalo-da-e-v-zatvora.html

преди 9 часа, teo-glavata написа:

Уж с самсуняк за 3 бг бона, ама пк не ставс. Егн то си каьва думата

Тепърва ще става по-зле.    Един познат поддържа 3 ретроавтомобила (Жигули, Пежо и Фолксваген) и ми каза,  че това му струва няколко пъти повече от съвсем новото му Рено.   Има хора с пари и с разни хобита.   100 000 лв не ги броят за значима сума.   Събират се и дефилират на ретро автопаради за да събират погледи от публиката.    Или пак не си съгласен?

Като Кокич        Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 21 часа, БаалБек написа:

@communismatic не знам, защо толкова защитаваш фалирал строй. За това явно ти плащат.

За нормален човек е видно, че от 9 септември 1944г. до 10 ноември 1989г. в НРБ е имало такава „развита промишленост“, че на Западния пазар никъде не търсели „произведено в България“. И ако не са били соцстраните задължени да си купуваме взаимно боклуците, сме щели да се заринем с претъпкани складове, защото няма къде да си пласират некачествената стока.

И не забравяй вечните опашки за всичко - от хляб до книги и гащи - великия мизерен социализъм на правешкото лайно!

1985.png

edno-vreme.png

zima.png

zima-2.png

Това са фактите. Плюс режим на тока и водата.

Не разбираш какво е планова икономика. Те не са искали да се конкурират с никого или да има конкуренция с цел печалба. Капитал. Да надцакат клиента. Като им пробутат сирене, а то си е тебешир и свинска мас. Или палмово масло, защото е по-евтино.

Има спуснат план и се спазва. Купувачите се знаят ѝ знаят от предприятието какво търсят или искат. 

То пък то днес като 20 фирми, ти пак си избираш твоята или от 20 фирми си търсиш 2 или 3 фирми.

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

Има ли още лигавенца, които да отричат очевадното?!

Факт е, че след рухването на системата е имало същински бум на IT специалисти от бившата НРБ, които са били достатъчно кадърни за да си намерят работа... на Запад. Относно "Правец", той се появява благодарение на операция "НЕВА" и задграничните ни разузнавателни структури, т.нар. "промишлен шпионаж", който го има във всяка държава естествено. Просто, самата структура на СИВ е била такава, че ние да отговаряме за електрониката, военната и химическата промишленост, което е "право в целта". Понеже доста съм се интересувал от социалистическото производство - голяма част от заводите в ония години са били на голяма печалба. Проблема е бил, че са се наливали и страшно много пари в проекти, които просто са били или тотално нерентабилни, или просто мегаломански. Един такъв пример е завода за тежкото машиностроене в Радомир, където трябва да се работи заедно с японската компания "Коби Стийл", но понеже Андрей Луканов снася информацията на Белязания Миша, та оня стопира проекта, понеже не трябвало да се работи съвместно с капиталистически държави и всичко отива по дяволите.

Вече на всички трябва да плащаш - станаха капиталисти като Кокич.   Преди даже даваха някой лев за старите уреди    Може да бъде изображение с текст, който гласи 'СКУПУВАМ ПЕЧКИ ΠΕ 7ЕРЯЛНИ, БОЛЯРИ М ФУРНИ, A K МОЛ OAATOPN ХАЛДИЛНИСИ ИсИ'

преди 7 часа, communismatic написа:

Относно "Правец", той се появява...

Преди Правец, имаше ИМКО - абревиатура на Инж./Иван Марангозов Копира Оригинала 😁

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

Има ли още лигавенца, които да отричат очевадното?!

Кое е очевадното? Че сме правили компютри и полупроводници? Всички го знаят. Отричането беше на полюциите на Велев, че едва ли не сме засипали цял свят с компютри.

преди 7 часа, plamen.spam написа:

Не знаеше ли?

Според данни на БНБ брутният външен публичен дълг на България през 1989 г. е 10,6 милиарда щатски долара. Събрани външният и вътрешният държавен дълг правят приблизително 21,9 млрд. щатски долара брутен държавен дълг. 

---

Брутният вътрешен продукт (БВП) през 1989-а е около 21 милиарда долара.

Извинявай, би ли ми обяснил, как си стигнал до извода, че дълга на НРБ към 10.10.1989 г. е бил 100% към БВП-то? Щото те запитах, ама нещо пак не отговори... Виждам, че си цитирал ултрадостоверният сайт "Фактчек", който е на хранилка при "Америка за България"... Принципно, те се уповават на данните от "История на държавният дълг на България", само дето там БВП-то на страната ни е кажи-речи четири пъти повече от БВП-то... Освен това, тук говорим за брутен дълг, а не за нетен. Другото нещо... В предаването "За историята свободно" гостуваше тогавашният шеф на БНБ, та неговите данни бяха съвсем други. Човека показа и документи. Брутният дълг е бил 8,9 милиарда долара, но нетният е бил между 4,4 милиарда долара и 4,5, понеже сме имали да взимаме пари от тук-от там.
1.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.