Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Точно като макаците тука, залъгани от баба си, обвинявайки нас, за кенефчийския си живот. ИИ няма как да знае какво реално е било по соца. Дори положителните аспекти са тъпа лъжа.

Цитат

Положителни аспекти:

Безплатно образование и здравеопазване: През социалистическия период, образованието и здравеопазването бяха достъпни безплатно за всички граждани. Това допринесе за повишаване на образователния стандарт на населението и за грижата за здравето на хората.

1. Самооблагане. Еквивалентът на сегашната здравна осигуровка.

2. Ергенски данък. След катастрофата на софийското летище, обложиха с тоя данък семейства, чиито деца бяха УБИТИ. С Ергенски данък облагаха и бездетни семейства. Освен ако орките си мислите, че по соца и бездетни е нямало - това е нагла подигравка с нещастието на хората.

Цитат

Намалена неравенство: В социалистическата идеология се подчертаваше уважението към работническата класа и целта за намаляване на социалните различия. Неравенството в доходите беше по-малко изразено спрямо капиталистическите системи.

5 класи.

Партийци

Столичани

Граждани

Селяни

"Врагове на народа".

Придвижване по кастите нагоре - само с роднински връзки.

Това е робство и феодализъм, не е равенство. Казармата е чисто робство, жителството е феодализъм.

Цитат

Сигурност на заетостта: Големият дял на населението беше зает в държавни предприятия, което осигуряваше определена степен на сигурност на заетостта.

Подарявам ви я тая заетост, 135 лева заплата, 900 лева телевизор, 6000 лева Лада, 9000 апартамент. Долните 3 касти нямаха достъп до столицата, дори да имат парите.

По соца реално беше много по-трудно да живееш човешки. Освен да си кадърен трябваше и да си мерзавец.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Така е! Освен глупави "остроумия" монтирани картинки, също глупави и едно безкрайно хаха вие други аргументи нямате. Не се ли усещате че сте жалки и смешни!

И некой си Калин Манолов, писарушка и председател забележете "Институт за свободен капитализъм" в поредния "авторитетен" сайт  ХАХАХА!

Той е някакъв капацитет? Като  Емил Зола, Фридрих Ницше, Рене Декар, Карл Макс? Какъв е изобщо тоя та ще ми дава наклона на оная ми работа?

Смешници. Дадох ви официални данни от Парламента. А и вижте в началото на темата кой какво е гласувал, и се преброите колко сте.

току-що, Hristo52 написа:

Така е! Освен глупави "остроумия" монтирани картинки, също глупави и едно безкрайно хаха вие други аргументи нямате. Не се ли усещате че сте жалки и смешни!

И некой си Калин Манолов, писарушка и председател забележете "Институт за свободен капитализъм" в поредния "авторитетен" сайт  ХАХАХА!

Той е някакъв капацитет? Като  Емил Зола, Фридрих Ницше, Рене Декар, Карл Макс? Какъв е изобщо тоя та ще ми дава наклона на оная ми работа?

Смешници. Дадох ви официални данни от Парламента. А и вижте в началото на темата кой какво е гласувал, и се преброите колко сте.

Може ли малко повече яснота, умнико?

Като бесните бабички го написа - НИЕ и ВИЕ, а дори не разбрах кои са в измисления ви двуполюсен модел.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Точно като макаците тука, залъгани от баба си, обвинявайки нас, за кенефчийския си живот. ИИ няма как да знае какво реално е било по соца. Дори положителните аспекти са тъпа лъжа.

2. Ергенски данък. След катастрофата на софийското летище, обложиха с тоя данък семейства, чиито деца бяха УБИТИ. С Ергенски данък облагаха и бездетни семейства. Освен ако орките си мислите, че по соца и бездетни е нямало - това е нагла подигравка с нещастието на хората.

5 класи.

Партийци

Столичани

Граждани

Селяни

"Врагове на народа".

Това е робство и феодализъм, не е равенство. Казармата е чисто робство, жителството е феодализъм.

Подарявам ви я тая заетост, 135 лева заплата, 900 лева телевизор, 6000 лева Лада, 9000 апартамент. Долните 3 касти нямаха достъп до столицата, дори да имат парите.

По соца реално беше много по-трудно да живееш човешки. Освен да си кадърен трябваше и да си мерзавец.

Иване ти уж си IT специалист, а не вярваш на това, което е казал изкуствения интелект. Той поне не е от никоя партия и е безпристрастен.

https://www.bgspomen.com/2018/01/3-3.html

Цитат

Анонимен 28 януари 2018 г. в 15:06 ч.

всички са във възторг!чудя се аз на някакви други бригади ли съм била.... нищо хубаво нямаше, освен забавленията, но ние и без бригади се събирахме...а там пълна мизерия-никаква баня-веднъж седмично-иначе студена вода...да не говорим за нормите, които се надписваха от взводните, но само на връзкари и подходящи момичета! за заплащането изобщо не искам да се сещам-некакво! всички дето ми превъзнасят това време, са забравили доста неща, или хигиената и храната не са им били важни! на последната бригада дори имаше дезинтерия-от чудесната храна и хигиена. тъпо! само активистите и връзкарите се освобождаваха! както и за вс останало те се уреждаха, както и вс тези дето се изплакаха по тъпия зрял социализъм!

Концлагер. Аз също ходих на такава бригада, макар и по демокрацията.

Цяла седмица блъскане, заплащане - плат за гащи, който после стана на охлювчета, и почти не го носих.

току-що, инж. Велев написа:

Иване ти уж си IT специалист, а не вярваш на това, което е казал изкуствения интелект. Той поне не е от никоя партия и е безпристрастен.

Хаха, с това изказване се оказа по-тъп и от него.

large.666(12).jpg.28beba03bfbcb9a6db5811851a63886f.jpglarge.(3).png.14be4d05ac06c3fb0ff017c3aa546a6a.pnglarge.(41).jpg.9874b18a9dbb980a693d0f9fe909d02c.jpg

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Може ли малко повече яснота, умнико?

А ти май си Иванчо от вицовете. Само вицове разказваш. Че не си разбрал е твой проблем. А тия снимки си ги заври, нали се сещаш къде?

С тях освен простотия нищо друго не показваш.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Аз също ходих на такава бригада, макар и по демокрацията.

Цяла седмица блъскане, заплащане - плат за гащи, който после стана на охлювчета, и почти не го носих.

Значи ти всичко свеждаш до кяра и келепира. Не искаш да дадеш нищо за общото благо, за Родината си.

Затова мразиш казармата и бригадите, защото за теб няма понятие като Родина.

Ти си като глобалистите безродници. За тях и теб няма нищо свято като семейство, род, Родина, родова памет...

А ти май си Иванчо от вицовете. Само вицове разказваш. Че не си разбрал е твой проблем. А тия снимки си ги заври, нали се сещаш къде?

Няма и да разбера, вас опиканите старчоци. Къде е логиката да се дереш 2 години УВОЛНЕНИЕ, т.е. се подразбира, че не ти се седи в казарма. И да се мъчиш да я връщаш.

Ония двата клипа на Копейкин, дето старчоците ще се биете срещу Украйна, и ще ни се подчинява целия ЕС - няма да ги пускам пак, последно беше снощи.

Червените галоши няма как да ги разбереш. Просто искат да им е гадно на всички.

А и да ви питам тия "специалистите" тука. Абе вие на работа не ходите ли, гаджета нямате ли, семейства, та цял ден висите в форума да дрънкате глупости? Кой ви храни? Или сте платени туфлеци? 

преди 2 минути, инж. Велев написа:

Значи ти всичко свеждаш до кяра и келепира. Не искаш да дадеш нищо за общото благо, за Родината си.

Затова мразиш казармата и бригадите, защото за теб няма понятие като Родина.

Ти си като глобалистите безродници. За тях и теб няма нищо свято като семейство, род, Родина, родова памет...

Не ви мразя, НЕНАВИЖДАМ копейкаджийска сган. Не сте само у вгъзраждани. В БСП са също само такива.

Плюнка си не давам за вас, секунда от живота, ни стотинка.

Паразити сте. Болест. Нито си ми родина, ни народ.

А и да ви питам тия "специалистите" тука. Абе вие на работа не ходите ли, гаджета нямате ли, семейства, та цял ден висите в форума да дрънкате глупости? Кой ви храни? Или сте платени туфлеци? 

Никога няма да разбереш, колко ни е айляк  на службата.

Туй не ти е бичът в ТКЗС.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Не ви мразя, НЕНАВИЖДАМ копейкаджийска сган. Не сте само у вгъзраждани. В БСП са също само такива.

А може да излезем и братчеди с тебе.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Ще не излезеш и го кажеш на улицата бе герой?

А всички като теб, скрити като мишки зад компютъра.

Ще не излезеш и го кажеш на улицата бе герой?

Що, ще ти го кажа, точно никакъв си ми. Пет пари не давам за клетвата, която ме принудихте да дам, инак затвор.

Проблем ли имаш с това? Соца ли ще връщате, телените огради и лагерите?

Ще ме биеш, щото няма да си пропилея живота за такива като тебе?

Туй е точно логика на паразит. Кое не е тъй?

5 пари не ви чини демагогията, ние не сме ви бойните старчоци на Копейкин.

преди 16 минути, Hristo52 написа:

.. А и вижте в началото на темата кой какво е гласувал, и се преброите колко сте.

Форум дето сме се събрали пенсионерите ли имаш за официална извадка? Че той форума е за безделници, като нас  - да си вадим спомените, че сме спряли или почти вече в главата., А аз първоначално мислех, че по-сериозно гледате на нещата, а то основно първосигнално :pancake:

Излез и го кажи на всеслушаниее  "геройче"

Що, ще ти го кажа, точно никакъв си ми. Пет пари не давам за клетвата, която ме принудихте да дам, инак затвор.

Проблем ли имаш с това? Соца ли ще връщате, телените огради и лагерите?

Ще ме биеш, щото няма да си пропилея живота за такива като тебе?

Туй е точно логика на паразит. Кое не е тъй?

Догодина като дойдат "Възраждане" на власт и въведат пак казармата ще им пиша да те вземат с предимство. И не 2, а 4 години ще служиш. И все ще си дневален :)

преди 1 минута, инж. Велев написа:

Догодина като дойдат "Възраждане" на власт и въведат пак казармата ще им пиша да те вземат с предимство. И не 2, а 4 години ще служиш. И все ще си дневален :)

И ще се усерат всичките "мъже":giggle1:

Израждане те търсят да те водят в Русия

Пак ли не си сменял памперса

преди 3 минути, Hristo52 написа:

И на Иванчо като не му дадат 2-3 часа да се изкъпе и ще изпадне в истерия. Отделно че няма да може и да си прави кола-маска на гърди, подмишници и интимни части :)

И на Иванчо като не му дадат 2-3 часа да се изкъпе и ще изпадне в истерия. Отделно че няма да може и да си прави кола-маска на гърди, подмишници и интимни части :)

Абе я им...не виждаш ли че са само десетина дето лаят като бесни куета То и по анкетите се вижда колко са. И анонимни! Към такива нямам грам уважение! Посерковци!

Имам малка фабричка да кажем с 6 работника, четирима са точно като тия, ако не го наблюдаваш нищо не прави!

преди 29 минути, IvanKirov написа:

5 класи.

Партийци

Столичани

Граждани

Селяни

"Врагове на народа".

Иване, бе! От къде ги вадиш тея малоумия, бе??? От кенефа ли???

Каква казарма, какво робство??? Какви граждани, какви селяни??? Какви КАСТИ????????? Иване, ти изобщо знаеш ли какво е каста????

При бай Тошо бяхме разделени така - 2-3000 партийци, министри, директори и членове на ЦК. Останалото до 9 000 000 - равни! Точка!

В края на '89г. заплатата ми вече беше 240лв. А телевизора Велико Търново беше 800лв. С три заплати и нещо си го купих. Имаше и по-евтини.

Мисля, че ти и твоите аверчета завиждате. Нддааа.

Никога няма да можеш да влезнеш в която и да е поликлиника и да ти оправят зъба без пари! Или да ти оперират апендикаса!
Никога ти или твоите деца няма да учат безплатно!
Никога ти и децата ти няма да се радват на тази сигурност каквато беше тогава - до 89г. в моя квартал съм чул само за едно убийстово.
Никога ти и твоите деца няма да имате сигурност на работното място - за едно работно място в София за квалифициран специалист - кандидатстват поне 20човека. И обикновено ги държат на минимална заплата и има текучество.
Никога няма да видиш министър в затвора - бай Тошо само по мое време вкара двама. И куп директори.

Мога да добавя още сто реда, но баш за тебе - не е нужно.

Цитат

Иване, бе! От къде ги вадиш тея малоумия, бе??? От кенефа ли???

Каква казарма, какво робство??? Какви граждани, какви селяни??? Какви КАСТИ????????? Иване, ти изобщо знаеш ли какво е каста????

Каста е положение в обществото, предаващо се по наследство. Като жителство, като враг на народа, като столичанин и като партиец.

Цитат

При бай Тошо бяхме разделени така - 2-3000 партийци, министри, директори и членове на ЦК. Останалото до 9 000 000 - равни! Точка!

Лъжец!

Цитат

В края на '89г. заплатата ми вече беше 240лв. А телевизора Велико Търново беше 800лв. С три заплати и нещо си го купих. Имаше и по-евтини.

Мисля, че ти и твоите аверчета завиждате. Нддааа.

Хихи, с една заплата си пълня багажника с телевизори, или 10-на хладилника. Зор ще ги събереш в бус. Не се бъзикам, хладилника в София го взех 127 лева, на промоция. Размер като едно времешните амонячни Мраз, щото няма място за повече.

Цитат

Никога няма да можеш да влезнеш в която и да е поликлиника и да ти оправят зъба без пари! Или да ти оперират апендикаса!
Никога ти или твоите деца няма да учат безплатно!

Самооблагането и ергенския данък много безплатно ли ти е?

И какъв е проблемът да си платя за зъба, е туй не мога да го разбера. Вие като сте мизерници и си мислите, че всички са като вас. Ходя на един от най-скъпите зъболекари в БГ, и не се оплаквам.

Цитат

Никога ти и децата ти няма да се радват на тази сигурност каквато беше тогава - до 89г. в моя квартал съм чул само за едно убийстово.

Една мацка я вкараха в концлагер, само защото я харесали, соц извергите. Мога да ти изровя цитат, 3 деца, двете момчета ги убили на другия ден, мацката след седмица, след нечовешки гаври.

Цитат

Никога ти и твоите деца няма да имате сигурност на работното място - за едно работно място в София за квалифициран специалист - кандидатстват поне 20човека. И обикновено ги държат на минимална заплата и има текучество.

Абе лумпен, живея в София, и не ми обяснявай как си намирам работа и каква минимална заплата. То бива да лъжете, ама вече сте се замаяли! За мин. заплата и клошар няма да намериш.

Цитат

Никога няма да видиш министър в затвора - бай Тошо само по мое време вкара двама. И куп директори.

Що не вкара Антон Югов? Тоя, за който се изказал, че прави фашизъм в концлагерите?

Цитат

Мога да добавя още сто реда, но баш за тебе - не е нужно.

Не си прави труда, каста кърлежи сте, дето се чудите как да прецакат младите.

Аз не съм първа младост, служил съм. Помня и соц, и немотия.

Жалко за внуците ви. Като гледам Киро Брейка как осакатява новото поколение, че си и плащат.

преди 18 минути, Hristo52 написа:

Абе я им...не виждаш ли че са само десетина дето лаят като бесни куета То и по анкетите се вижда колко са. И анонимни! Към такива нямам грам уважение! Посерковци!

Имам малка фабричка да кажем с 6 работника, четирима са точно като тия, ако не го наблюдаваш нищо не прави!

Ако си от бесните чорбаджии, дето квичат как трябвало да ти се въртят на пета, за мин. заплата? В същото време хленчене по соца, как сте краднали на корем.

Що не ги изгониш, като не си доволен?

Мерзавци! Вие да скатавате, ама нас в казарма!

Що не повиши тия двамата, дето работят?

Като си хванат пътя после пак ще дойдеш тука да хленчиш, как нямало будали да бачкат за без пари.

Теточков туй му е мъката и все за туй реве. Изкарвал 10 бона месечно, ама си държи работниците без отопление зимата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.