Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 12 часа, N1K17Y написа:

Кои простотии бе, ти си този който твърди, че е ял скакълци. Питам колко

Я не ми бе-кай бре! Ти знаеш ли какво се влага във всичко което е на пазара, А ?! Разчиташ на етикетчетата ли ?! От скоро започнаха УЖ да маркират продукти със съдържание на "брашно" от скакАлци, но при смешния контрол в днешно време е най-малкото наивно да се доверяваш на каквото и да е! 

От 2022 година вече може да се влагат в храните продукти от насекомите – на ларвата на малкия мрачник, одобрени от Европейския съюз. Насекомите, предназначени за човешка консумация, попадат в обхвата на Регламент (ЕС) 2015/2283 на Европейския парламент и на Съвета от 25 ноември 2015 година относно новите храни.Те са вписани в списъка на Европейския съюз на новите храни, който може да бъде видян в приложението на Регламент за изпълнение (ЕС) 2017/2470 на Комисията от 20 декември 2017 година за изготвяне на списъка на Съюза на новите храни.

Списък на храните, към които може да се добавят насекоми на прах:

Многозърнест хляб;

Многозърнести рула;

Крекери и хлебни пръчици

Зърнени блокчета;

Сухи премикси за печива;

Бисквитки;

Сухи тестени изделия с пълнеж и без пълнеж;

Сосове;

Преработени картофени продукти;

Ястия на основата на бобови растения и зеленчуци;

Пица;

Общи тестени изделия и продукти от суроватка на прах;

Месни аналози (вегетариански алтернативи на месо);

Супи и концентрати за супи, супи на прах;

Закуски на базата на царевично брашно;

Напитки, подобни на бира;

Шоколадови изделия, ядки и маслодайни семена;

Снаксове (с изключение на чипс) и месни заготовки.

Източник: Официалният вестник на Европейския съюз /Official Journal of the European Union https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/PDF/?uri=CELEX:32023R0058&from=BG

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 37 минути, инж. Велев написа:

Догодина като дойдат "Възраждане" на власт и въведат пак казармата ще им пиша да те вземат с предимство. И не 2, а 4 години ще служиш. И все ще си дневален :)

Нема го изплашиш, той всеки ден е дневален по форум :D

преди 41 минути, JohnTRIVOLTA написа:

90% сме били богати ... ама не сме го знаели :topsecret2:

Когато загубиш нещо хубаво тогава го оценяваш. 

Когато живееш в хубавото не го оценяваш и виждаш. Трябва отправна точка и да го сравниш с нещо. Ето сега като го сравниш със сегашното положение и виждаш какво си изпуснал и колко добре е било тогава.

Единственото хубаво сега, което изтъквате за разлика от социализма е че можеш да пътуваш където си искаш, ама не е баш така. Помисли малко и ще разбереш.

преди 17 минути, Joss Bomon написа:

Я не ми бе-кай бре! Ти знаеш ли какво се влага във всичко което е на пазара, А ?! Разчиташ на етикетчетата ли ?! От скоро започнаха УЖ да маркират продукти със съдържание на "брашно" от скакАлци, но при смешния контрол в днешно време е най-малкото наивно да се доверяваш на каквото и да е! 

От 2022 година вече може да се влагат в храните продукти от насекомите – на ларвата на малкия мрачник, одобрени от Европейския съюз. Насекомите, предназначени за човешка консумация, попадат в обхвата на Регламент (ЕС) 2015/2283 на Европейския парламент и на Съвета от 25 ноември 2015 година относно новите храни.Те са вписани в списъка на Европейския съюз на новите храни, който може да бъде видян в приложението на Регламент за изпълнение (ЕС) 2017/2470 на Комисията от 20 декември 2017 година за изготвяне на списъка на Съюза на новите храни.

Списък на храните, към които може да се добавят насекоми на прах:

Многозърнест хляб;

Многозърнести рула;

Крекери и хлебни пръчици

Зърнени блокчета;

Сухи премикси за печива;

Бисквитки;

Сухи тестени изделия с пълнеж и без пълнеж;

Сосове;

Преработени картофени продукти;

Ястия на основата на бобови растения и зеленчуци;

Пица;

Общи тестени изделия и продукти от суроватка на прах;

Месни аналози (вегетариански алтернативи на месо);

Супи и концентрати за супи, супи на прах;

Закуски на базата на царевично брашно;

Напитки, подобни на бира;

Шоколадови изделия, ядки и маслодайни семена;

Снаксове (с изключение на чипс) и месни заготовки.

Източник: Официалният вестник на Европейския съюз /Official Journal of the European Union https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/PDF/?uri=CELEX:32023R0058&from=BG

Нискообразована бабо от соца пуснаха ли те

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Кой казва , че пишат глупости - напротив, може да видите сами къде се позиционирате дори ?

В основни лини се доказва в данните кои искат соца - повечето възрастни, повечето необразовани и повечето крайно бедни, няма и половината в селата и малко над 1/3 в малките градове. От там на сетне никой не иска соца, а това е минимум 2/3 от населението .

Не си прочел внимателно пропагандата спусната от Сорос.

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Отнесохте се с мен като с враг. С мизерия заплахи и закани за бой, ми вменявахте родолюбие.

Не се сърдете на децата си, че ще мрете като кучета. Не сме толкова тъпи. С бой не може да вмениш любов и дълг. Каквото сте си постлали.

Соц галоши!

Соросоиде???

преди 3 минути, инж. Велев написа:

Когато живееш в хубавото не го оценяваш и виждаш. Трябва отправна точка и да го сравниш с нещо. Ето сега като го сравниш със сегашното положение и виждаш какво си изпуснал и колко добре е било тогава.

За такива нискообразовани мекерета като тебе соца беше рай.  Дойде реалноста и почнахте да рИвете.  Е и за Цонка от пернишките села беше така

току-що, Coco1 написа:

За такива нискообразовани мекерета като тебе соца беше рай.  Дойде реалноста и почнахте да рИвете.  Е и за Цонка от пернишките села беше така

Мекере просто. Внимавай с мекеретата. Започна да се имаш за нещо тука. Неграмотна отрепко.

преди 5 минути, Coco1 написа:

От тебе лъха само мозък. Лъчо Мозъка 2. Като ти прочете човек наетите и спуснатите от соросоидната мрежа шаржове, е ясно на всяко хлапе, че в кухината наречена глава има само паяжина.

току-що, инж. Велев написа:

Мекере просто. Внимавай с мекеретата. Започна да се имаш за нещо тука. Неграмотна отрепко.

Нискообразовано Соц мекере от кокошарника, пристига ГРУ там ше се обясняваш.

355312369_5915289101908445_7496059064343107712_n.jpg

преди 2 минути, Coco1 написа:

Нискообразовано Соц мекере от кокошарника, пристига ГРУ там ше се обясняваш.

355312369_5915289101908445_7496059064343107712_n.jpg

Коко звучи като дупе с формата на цъфнал божур.

product_3544.jpg

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

От тебе лъха само мозък. Лъчо Мозъка 2. Като ти прочете наетите от соросоидната мрежа шаржове, е ясно на всяко хлапе, че в кухината наречена глава има само паяжина.

Каквото и да те лъхне си дефектно произведен и няма как да го разбереш. Бягай че Колев те търси за инструктаж

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Коко звучи като дупе с формата на цъфнал божур.

Аз му се карам, ама той завалията е за съжаление. Пази Боже от такава болест като неговата - неграмотен и малоумен.

току-що, инж. Велев написа:

Аз му се карам, ама той завалията е за съжаление. Пази Боже от такава болест като неговата - неграмотен и малоумен.

Защо си соц мекере и ти се карат в интерната

преди 5 минути, Coco1 написа:

Защо си соц мекере и ти се карат в интерната

Айде прибирай се папагалчо, че явно действието на хаповете започва да минава. Пийни си ги пак и пак ела :)

преди 5 минути, инж. Велев написа:

Айде прибирай се папагалчо, че явно действието на хаповете започва да минава. Пийни си ги пак и пак ела :)

Идва ГРУ за теб носи ти лосион

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Не си прочел внимателно пропагандата спусната от Сорос.

Ми дай да я прочета де. Коментирам това което поствате само! ... Току хората си построиха нужник и баня в дома си, они искат пак да нахлузим цървулите ... туй вековно робско мислене на някой вече им е генетино заложено ... може да са продукт на рецесивни чугунски алели на поклението заченато недоброволно след 44та от "дядя ваня".

преди 1 час, инж. Велев написа:

Единственото хубаво сега, което изтъквате за разлика от социализма е че можеш да пътуваш където си искаш, ама не е баш така. Помисли малко и ще разбереш.

Аутсайдер, кво да мисля бе, 2 пъти съм обиколил планетата в съвсем буквалния смисъл. Вече ми омръзна да се мъкна по летища, видял съм и 2 и 200, кво ми се обясняваш да мисля. Покажи си носа от туй дето наричате родина, поработи 2 месеца в международен екип, ама не като кенефчията тука. В хайтека поработи! Тогаз ми разправяй как съм мечтаел да чакам с години за ТВ Електрон, какъвто ми се е палил с огън, пред очите. Да чакам половин живот за соц таралясник, и стария соц таралясник без чакане да е на двойна цена. Т.е. 100 инженерни заплати. Легендите разправят, че един Москвич пристигнал нов, с едно бутало дето липсва.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Соросоиде???

На какво викате соросоид? На достатъчно грамотен, да не мие подгузниките на чужденци? С разни спрели дядки ми разправяте тука, колко родолюбиво било да ме държат гладен и некъпан по един месец.

Туй ли е родолюбец и патриот, като напиканите бабишкери дето искали да убиват украинци? Ей тия не са соросоиди, само дето не могат да държат пътя пеш!

преди 1 час, IvanKirov написа:

Ако си от бесните чорбаджии, дето квичат как трябвало да ти се въртят на пета, за мин. заплата?

А ти какво искаш а? Цял ден цигари и почивка и на края пари да ти дават? Това го няма при капитализма там се работи. Така беше при нас. Ама вие хем не харесвате онова време, ама трябвало да работят точно като тогава а? Така ви понася. Да, на минималната заплата, защото е прост като галфон с гимназия и не знае един пирон да забие. Трудов стаж никакъв. Единия бил ИТ. На мене ми трябват работници. Като си ИТ защо не си намериш работа? Защото вероятно си некадърен, а и станаха прекалено много, дето искат да си седят пред компютъра и да взимат милиони!  Какво да му давам, два бона ли, за перчене и големи изисквания?

преди 1 час, IvanKirov написа:

Що не ги изгониш, като не си доволен?

Моментално изчезват свърши ли сезона. Той сина ги назначил, щото и той е за бой. Познати му били.....

преди 1 час, инж. Велев написа:

Не е така за мен, а и за болшинството! Нищо не сме имали та да го губим с изключение на едно - СВОБОДАТА, която си върнахме! Е ако на някой привилегийките са останали в историята, кражбичките, леката службичка и т.н. е разбираемо, че надава вой до небесата. Дори всички знаем кои са , няма нужда да ги изброяваме.

преди 1 минута, Hristo52 написа:

На мене ми трябват работници. Като си ИТ защо не си намериш работа? Защото вероятно си некадърен, а и станаха прекалено много, дето искат да си седят пред компютъра и да взимат милиони!  Какво да му давам, два бона ли, за перчене и големи изисквания?

Ми аз си имам работа бе. Да няма да дойда на тебе да ти под гъ зувам, за стотинки? Радвате се, че соца премазал стиснатите чорбаджии. Пък точно такива сте станали. Ако възкръсне бай ви Тодор, тебе първи ще те изправи на скалата, в тъмна доба. И оня @АСПЕКТ, казваха им невъзвръщенци. Вие дето най квичите за соц, точно соцът ви третираше като най-дивите врагове. Буквално ви избиваха, като вреден дивеч. Теточков @Toto2 се скъса да реве, че младите му бягали и не им се работело за подигравка. Виждате ли се отстрани, що за двуличници и мерзавци сте!

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Моментално изчезват свърши ли сезона. Той сина ги назначил, щото и той е за бой. Познати му били....

Ми ето, като свърши сезона ще си доволен. Ама бас ловя, че няма да спреш да квичиш, що няма соц роби да ти доставят, като на военните някога.

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Моментално изчезват свърши ли сезона. Той сина ги назначил, щото и той е за бой. Познати му били.....

Ааа, ти ли беше с децата "бизнесмени" дет си купи печка от битака за 10лв :giggle1:

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Ми аз си имам работа бе. Да няма да дойда на тебе да ти под гъ зувам, за стотинки? Радвате се, че соца премазал стиснатите чорбаджии. Пък точно такива сте станали. Ако възкръсне бай ви Тодор, тебе първи ще те изправи на скалата, в тъмна доба. И оня @АСПЕКТ, казваха им невъзвръщенци. Вие дето най квичите за соц, точно соцът ви третираше като най-дивите врагове. Буквално ви избиваха, като вреден дивеч. Теточков @Toto2 се скъса да реве, че младите му бягали и не им се работело за подигравка. Виждате ли се отстрани, що за двуличници и мерзавци сте!

Ми ето, като свърши сезона ще си доволен. Ама бас ловя, че няма да спреш да квичиш, що няма соц роби да ти доставят, като на военните някога.

Тъп и прост си момче. Толкова Отиваш в хладилника. И да те докладвам за обиди все едно посерковци като вас ги толерират. 

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Тъп и прост си момче. Толкова Отиваш в хладилника. И да те докладвам за обиди все едно посерковци като вас ги толерират. 

Тъп и прост, ама се оправям прекрасно, и си намирам работа за  2 седмици. И викате доносническа България, ама сте същите двуличници. Докладване и доносничество е едно и също.

Ходи да поревеш на админа, да те върне по соца. Сигур си бил някакво червено лекенце, дето тати носи мама меси.

преди 16 минути, IvanKirov написа:

2 пъти съм обиколил планетата в съвсем буквалния смисъл

Щом не е пеша, не ми се хвали. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.