Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, IvanKirov написа:

дето не знаех, че съществува

иванке, признай си че нищо не знаеш. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

И преди и сега всеки според чергата се простира.Но посланието е друго ,чугунена кратуна ,ама ти не мож го разбереш защото си радио точка .Бълваш само простотии 

преди 25 минути, IvanKirov написа:

Днешните деца ходят зимата на ски курорт. Приятелско семейство обиколиха всички писти на Витоша, последно ходят на някаква в западната част, дето не знаех, че съществува. 

В момента са в собствения си апартамент, в Гърция. Купиха го с инвестиционна цел. 

Простата музейна мишка като ни изкара от ЕС - ще кибичат за виза дотам, и ще налее вода в мелницата на нашето мутро-морие. 

Затуй ви викаме червени чугуни. Като сте бедни и неграмотни, си мислите, че всички сме такива. 

Голям зор да ни върнете соц немотията. 

Spoiler

364809059_1029642321732059_4842080890055

преди 32 минути, Нушо написа:

И преди и сега всеки според чергата се простира.Но посланието е друго ,чугунена кратуна ,ама ти не мож го разбереш защото си радио точка .Бълваш само простотии 

Покажи скритото съдържание

364809059_1029642321732059_4842080890055

Кое е простотия бе! Набийте си го в главите, че само вие сте мизерници. 

Приятелите ми не стъпват на БГ черноморието. Набълбукали са се с имоти, чудят се какво да ги правят. Кво има да ви разбирам, като не ви се учи ще сте мизерници. Минаха те времената, с червена демагогия да ставаш милионер, и да имаш по един завод лични крепостници. 

Имаше едно нещо - ХАРАКТЕРИСТИКА. Ако не те хареса партсекът - оцапва ти досието, и после не може да си намериш читава работа. 

С робско мислене сте, да ви харесва това!

преди 1 минута, Нушо написа:

А ве охлюв не виждааш ,че сега е по голяма мизерия,откъдето го погледнеш.

Мене не ми е мизерия, вие сте мизерия!

Днешна ИТ заплата, да ми сравняваш с тогавашни 130 лева... Особено с деца ако си, на село, умираш прав. А в града не те пущат, щото си кастата на селяните. 

Освей туй имам опцията да си вдигна катуна и да се изместя дето искам в ЕС. Без да питам никого. 

По соца партсекът и на екскурзия не даваше. По запада пущаха само най-залюхани овчици, да види и да се върне, да не вземе някоя да остане там. 

Знам, че мразите ИТ сектора, щото сте мързеливи и неуки. Чиста бай Ганювска завист е, дето е характерна само по нашите ширини. 

Много ще сте доволни да ни запукат с камшика, да копаем софийското море, в юлския пек. 

току-що, Нушо написа:

Чуваш ли се какви ги приказваш ?

Кви ги приказвам, и едното и другото съм видял. И празните магазини помня, и опашките за квото се сетиш, и тъпите пионерски събрания... От първи клас ни учеха да набиваме крак като войници. 

А няма нужда!

Роднина щеше да ме осиновява, да изтрие дамгата на селското жителство. 

Че и контрацепцията забранявали, бай ви Тодор да се тупа у гърдите, че има 9 милиона безправен добитък. 

току-що, Нушо написа:

Не може всички да ит специалисти,макар че за тебе се съмнявам.

На прости дядовци нямам какво да доказвам. Погледни заплатите в jobs.bg, после сравнявай с 135 лева оператор ЕИМ. 

На мен като не вярваш виж обявите. И не е само ИТ. Хайтек заплатите са високи. По соца бяхме на дъното на пирамидата, често под чистачките дори. 

Ей, колко го търсих това. Калинка му казвахме, мисля имаше с двигател от мотор ИЖ. 

Комшия имаше такова, смехория пълна!

Цитат

Това е Велорекс, специална двуместна триколка с мотоциклетен двигател на Ява 250 кубика. Произвеждаха ги в Чехословакия (тогава Чехия и Словакия бяха една държава) специално за инвалиди. Управлението е изцяло ръчно.

Първите се появиха в края на 50-те години, а последните са от 1973 година.

Вършеха доста добра работа, особено в дъждовно време.
Калинката не беше лоша идея. Под една или друга форма, тя продължава да живее. През 2010 г. фирмата Зап започва да произвежда електрическите триколки Елиас.

https://www.bgspomen.com/2017/01/blog-post_78.html

Цитат

Jordan Chilikov
7 ч.  ·
Всеки трети българин си искал социализма и бай Тошо....дрън, дрън!Еми изкопайте му кокалите и ги изложете в мавозолей . После затворете границите и стреляйте на месо, който иска да и мине границата, обявете два милиона българи в чужбина за невъзвращенци и пратете роднините им в лагери, забранете внос на западни стоки, въведете открити листове до Ахтопол и Петрич, записване за лади и москвичи, за панелки, за руски телевизори и автоматични перални, и пускайте банани в показния магазин само на Нова Година / Дядо Мраз . Забранете компютрите, лаптопите, смартфоните и интернет като империалистическа западна пропаганда . По телевизията - само черно-бели руски филми за войната . Направете заплатите 80 лева , фалирайте държавата пет пъти и я направете руска република, това беше при Тодор Живков . Не мерси. Сега нещо подобно има в Северна Корея, на който му е домъчняло за режима на Тодор Живков може да си опитам късмета в Северна Корея. Там долу горе е същото каквото беше при Тодор Живков, за други държави не се сещам.

Цитат

Borislav Bonev
Е, имаше и други екстри - остригани жени с черни печати ЗОЗА, разстреляни "В името на народа" свещеници, режим на тока 3 към 1... и ред други удоволствия... Ревете още за тия чумави времена... Бандера роса 🚩...

Отговор
    6 ч.

Красимир Дечев
Borislav Bonev Пропусна режима на водата,купоните и вс.соц простотии .

Отговор
    5 ч.

Borislav Bonev
То една идиотщина ли беше... 🥀

Отговор
            5 ч.

Цеца Цонкова
Най-големия ужас ще бъде като вземат да ползват вестник за задни цели!

Цитат

Теменужка Иванова
Да ти отказват работа ,защото мястото е за партиен член ,а ти не си или образованието ти е много високо за тази длъжност.Да наказват съпруга ти ,че не е поискал разрешение да се ожени за теб ,ясно защо ,обявена си за дъщеря и внучка на „ врагове на народа ”.Има и още ,но мисля ,че това е достатъчно.

По соца нямахме опцията за емиграция. Всички еднакво бедни.

Цитат

Роси Георгиев
1 дни  ·
Ас само да уточня кой построи 100 000 язовира по соца, че ми писна.
КАК ТОДОР ЖИВКОВ ПОСТРОИ ДВЕ БЪЛГАРИИ И КАКВО СТАНА ПОСЛЕ.
Понеже пак започнах да попадам на носталгични писания, как Тодор Живков построил неколко Българии, а после демокрацията, еврогейовете и НАТО са я разрушили, реших да внеса яснота по въпроса, като се надявам да сложа и точка на споровете. И да спрете да се дърляте.
Не Тодор Живков построи България. Построихме я Зина и аз. За доказателство прилагам снимка от ученическа бригада през 1979 година. Ще приведа и факти, които лесно могат да се проверят в бригадирските регистри.
От 1974 до 1978 година като ученици в основното училище и гимназията създадохме селското стопанство. Ягодите, где ги лапахте, са наше дело. И малините. И картофите. И доматите. И телешкото, где преди да стане телешко бе теле и ядеше сеното, где събирахме. И кукуруза. За свинете, овцете и кокошките. И ... Ако не вервате, проверете у списъците на ТКЗС.
После създадохме ЖП транспорта. Ако не вервате, вижте снимката. Аз копая, Зина рине с лопатата. До ЖП линията по Искърското дефиле.
После Зина стана студентка, а аз войник. И продължихме да създаваме. Най - вече селското стопанство. Като войник даже ми даваха заплата. Лев и нещо месечно.
После станах студент. Първата година създавах консервната промишленост. Втората създавах един винпром. Третата създавах създател на комунизма. Роди се на 22. 04. 1986 година. Тодор Живков се опита да го унищожи. Що го остави да лапа чернобилски млека, докато той папаше австралийски. С деца и внуци. Ама не успя. Унищожи братовчед му. Разликата им бе няколко дни. Отиде си на седем. От левкемия. Не е имало кой да им каже да не ядат краве мляко.Сега моят е на 34 години. Братовчед му остана на седем. Завинаги. У комунизма.
И докато създавах, никъде не видех Тодор Живков с вила, с гребло или у кукуруза. Виждах го от време на време да копне първа копка и да бега, а ние да създаваме. После бе зает да търси заеми. Та да плаща пенсиите. Що пари немаше. Ако не вервате, проверете! Лани върнахме заемите му. Работехме без заплата, а като нема заплата, нема осигуровки. И нема как да има  пенсии.
А построеното при Тодор рухна не заради демокрацията, еврогейовете и НАТО. То рухна 5 години преди тях. И немаше как да не рухне. Що бе калпаво направено.
За доказателство, пак вижте снимката! Да ви приличаме на строители?
Р. Антов

преди 1 час, IvanKirov написа:

По соца нямахме опцията за емиграция.

Какво чакаш 33 години, та не си се пръждосал от тази комунистическа държава?! 

Мрънкало майцепродавско и неблагодарно, прав ти път! Още не е късно да ни освободиш от жалкарското си съществуване !

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

майцепродавско и неблагодарно

Туй само щото не искам соца ли?

Затуй ли ме обиждаш на поразия? Щото си мизерник и некадърник?

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Какво чакаш 33 години, та не си се пръждосал от тази комунистическа държава?! 

Мрънкало майцепродавско и неблагодарно, прав ти път! Още не е късно да ни освободиш от жалкарското си съществуване !

Цонке хайде навличай ватенката, Расия те чака 

преди 10 часа, IvanKirov написа:

По соца нямахме опцията за емиграция. Всички еднакво бедни.

Може и така:

Били сме еднакво богати, затова без нужда от емиграция. :beat:

преди 1 минута, ruraru написа:

Може и така:

Били сме еднакво богати, затова без нужда от емиграция. :beat:

Прасето си е добре в кочината. Ама що и ние да страдаме с вас?

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Прасето си е добре в кочината. Ама що и ние да страдаме с вас?

Като отвориха кошарата избяга ли? Или се оказа, че кочината е оттатък?

току-що, ruraru написа:

Като отвориха кошарата избяга ли? Или се оказа, че кочината е оттатък?

Дойдоха пари от чужбина, и оправиха соц немотията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.