Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, Bubbles написа:

И затова днешните западняци не знаят къде се намират, чакат всичко държавата да им свърши, затова комшиите ме зяпат като марсианец и се чудят как сам си гледам градината, сам си правя ремонтите, сам си плащам всичко, докато те чакат помощи за всичко и не само финансови.

И като не знаят чий го дириш при тях? Що не си седя на китното селце, да гледаш гуда след гуда, ами си отишъл сред тия диваци ниедни, като нащо кенефчийче същия? Сам сред чужди, гениални даскалчета, нужникарчета и гастърбайтърчета. Като се напукате вечер след 4-тата ракия, крали Марко ряпа да яде. Копейкин изтъпанил карта на България на 3 морета, и турил камера да не я открадне някой.

На сутринта действителността ви удря с чука, да сте треторазрядни бежанци при тях. Хем махмурлия хем унижен. Франсето получава 3 пъти повече от тебе.

Много сте кадърни, много сте силни, ама друг да ви дъни патриотичните простотии. Що не станахте войници, що не даде 2 стотинки за клета майка България, като сте толкоз загрижени и морални?

Ако не беше такава дива модерация щях да кажа, че си мерзавец. Ама няма да го кажа. Много добре знаят къде се намират, ти не знаеш къде се намираш. Мисионер ли се имаш, к'ъв си?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 минути, IvanKirov написа:

И като не знаят чий го дириш при тях? Що не си седя на китното селце, да гледаш гуда след гуда, ами си отишъл сред тия диваци ниедни, като нащо кенефчийче същия? Сам сред чужди, гениални даскалчета, нужникарчета и гастърбайтърчета. Като се напукате вечер след 4-тата ракия, крали Марко ряпа да яде. Копейкин изтъпанил карта на България на 3 морета, и турил камера да не я открадне някой.

На сутринта действителността ви удря с чука, да сте треторазрядни бежанци при тях. Хем махмурлия хем унижен. Франсето получава 3 пъти повече от тебе.

Много сте кадърни, много сте силни, ама друг да ви дъни патриотичните простотии. Що не станахте войници, що не даде 2 стотинки за клета майка България, като сте толкоз загрижени и морални?

Ако не беше такава дива модерация щях да кажа, че си мерзавец. Ама няма да го кажа. Много добре знаят къде се намират, ти не знаеш къде се намираш. Мисионер ли се имаш, к'ъв си?

Гуденца нямаш право да гледаш, ако не си изпълнил няколко неизпълними условия, наложени от ЕС. А са те докладвали комшиите, а си изгорел сериозно.

преди 11 минути, IvanKirov написа:

А, ти що не работиш за българска фирма, а за немците? И защо укриваш данъци?След като си избрал да си живуркаш на село, ползвай всички блага на селото.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

А, ти що не работиш за българска фирма, а за немците? И защо укриваш данъци?След като си избрал да си живуркаш на село, ползвай всички блага на селото.

Нужник, нищо не знаеш за мен. По-добре не се опитвай да си представиш живота ми, защото нямаш хардуера за това. Не съм избрал на село, ремонтирам си родния коптор.

Спри да ме анализираш, щото все едно на пра баба си да обясниш какво е интернет, пък тя цял живот на волска каруца изкарала.

Принципно не са ти ясни нещата, и да искам няма да ме разбереш.

Де да можеше хич да не плащам данъци. Малко по малко влизаме в сивия сектор, не сме будали всяка година да ни вдигат вноските, и насреща нищо.

преди 14 минути, Toto2 написа:

Гуденца нямаш право да гледаш, ако не си изпълнил няколко неизпълними условия, наложени от ЕС. А са те докладвали комшиите, а си изгорел сериозно.

Предполагам няма да си много хепи, да направиш китна къщурка, и отсреща да ти чучнат 100 прасета, да квичат и вонят денонощно.

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Нужник, нищо не знаеш за мен. По-добре не се опитвай да си представиш живота ми, защото нямаш хардуера за това. Не съм избрал на село, ремонтирам си родния коптор.

Спри да ме анализираш, щото все едно на пра баба си да обясниш какво е интернет, пък тя цял живот на волска каруца изкарала.

Принципно не са ти ясни нещата, и да искам няма да ме разбереш.

Де да можеше хич да не плащам данъци. Малко по малко влизаме в сивия сектор, не сме будали всяка година да ни вдигат вноските, и насреща нищо.

Предполагам няма да си много хепи, да направиш китна къщурка, и отсреща да ти чучнат 100 прасета, да квичат и вонят денонощно.

Ми, престани и ти да анализираш другите и се концентрирай върху темата. И ти нищо не знаеш за другите.

преди 32 минути, IvanKirov написа:

То си има причина да съм тук и тя не е финансова, ако толкова те интересува писал съм я тази история розрови се из постовете ми.

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Мда и после плачете че България била най бедната икономика в ЕС...

преди 4 минути, Bubbles написа:

То си има причина да съм тук и тя не е финансова, ако толкова те интересува писал съм я тази история розрови се из постовете ми.

Все ми е тая. Не ви отива да ни викате предатели, бидейки тарамбуки за тамошните, у Франция, Германия, ЮАР и т.н. Направи нещо доброволно за КМБ, после ми обяснявай за дълг, чест и жертва за Родина. Да ни се зъбите отдалеч какви задължения имаме, просто не ви отива. Заминали сте, добре, останали сте, още по-добре.

Не трябва да гласувате дори!

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, престани и ти да анализираш другите и се концентрирай върху темата. И ти нищо не знаеш за другите.

Ми Ристу ми се набърка брутално в 7 години от живота, държа ме като скот, и си платих за което. С пари си платих, не малко. КАК да не го коментирам?

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Все ми е тая. Не ви отива да ни викате предатели, бидейки тарамбуки за тамошните, у Франция, Германия, ЮАР и т.н. Направи нещо доброволно за КМБ, после ми обяснявай за дълг, чест и жертва за Родина.

Кога съм употребил думата предател спрямо теб?
и защо мешаш казармените работи с това кой къде живее?

Ти пич имаш як комплекс, явно или нещо кофти те е сполетяло в казармата ако изобщо си бил или си прекалил с гледането на...
...как му беше името на оня гологлавия от ютуб?

преди 8 минути, Bubbles написа:

Кога съм употребил думата предател спрямо теб?
и защо мешаш казармените работи с това кой къде живее?

Ти пич имаш як комплекс, явно или нещо кофти те е сполетяло в казармата ако изобщо си бил или си прекалил с гледането на...
...как му беше името на оня гологлавия от ютуб?

Оня ден ми размахва пръстче, какво трябвало да означава клетвата за мене...

Нужникарчето не спира да ми вика предател.

Не е само казармата, визирам едни мерзавци, дето ми дирят сметка за данъците ми, къде живея, за какви работя, кого подкрепям и т.н.

Все не съм дал за България, все кусури ни намирате, очаквате да ви носим на ръце, като си домъкнете задниците тука. Aма тъй било там, ама тъй не било тука. Хем било по-хубаво там, хем ви били тъпи тамошните местни. Айде последно ориентирайте се - войници ли ще ходите, на село ли, доброволен обществен труд ли ще дарявате, или квото там ви залъгва Копейкин. Да квичиш по селата, избягал от село, не ти отива. Да набутваш младите в каквото самИ не искате и сте избягали от това - още по не ви отива.

Трън в петите, к_р в ГЗ, има една такава поговорка. Като си се отвърнал от Родината, имай малко срама, за нас дето не сме.

Аман от сиренови патриоти тип II

Сенилни копейки!

Оня ден ми размахва пръстче, какво трябвало да означава клетвата за мене...

Нужникарчето не спира да ми вика предател.

Не е само казармата, визирам едни мерзавци, дето ми дирят сметка за данъците ми, къде живея, за какви работя, кого подкрепям и т.н.

Все не съм дал за България, все кусури ни намирате, очаквате да ви носим на ръце, като си домъкнете задниците тука.

Трън в петите, к_р в ГЗ, има една такава поговорка. Като си се отвърнал от Родината, имай малко срама, за нас дето не сме.

Обясних ти значението на клетвата, нещо което и малките деца знаят и разбират, но ти очевидно нямаш толкова акълец че вденеш.

А кой се е отвърнал от родината не бързай да нсъдиш, аз никого и нищо не сън се отказвал, ти си този който очевАдно се е отказал след като не спираш да храниш ония които я пазят и дори самата клетва към родината си позволяваш да хулиш. Какъв си оставям сам да се определиш.

Не е моя работа да знам какво си дал за България, ако си браво, ако не си тихо. И това че не искаш да плащаш данъци говори доста.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Обясних ти значението на клетвата, нещо което и малките деца знаят и разбират, но ти очевидно нямаш толкова акълец че вденеш.

Не, не ми обяснявай. За тебе може да има значение, за децата друго, за мене беше принуда и отвличане. Точка! Нямах думата, нямах избор, не важи! Не е клетва, изнудване е.

А кой се е отвърнал от родината не бързай да нсъдиш, аз никого и нищо не сън се отказвал, ти си този който очевАдно се е отказал след като не спираш да храниш ония които я пазят и дори самата клетва към родината си позволяваш да хулиш. Какъв си оставям сам да се определиш.

А не бе, хлопай с ръце от 3000 километра, да живеела България, да сме служели по 3 години, ама тебе да не занимават. Една стотинка данък не плащаш в БГ, отворили усти като хипопотами. Па връщай си БГ паспорта и да те няма! Не да ми гласуваш и да ми се обясняваш за дълг и родина.

Не е моя работа да знам какво си дал за България, ако си браво, ако не си тихо. И това че не искаш да плащаш данъци говори доста.

Квото съм дал за БГ е било насила и по принуда.

Данъците потъват в зад ниците на Кирчо и Кокорчо. Които такива като тебе, неразбрали, ни натрисат на всички избори. Всички клептомани визирам, не само Кирчо. И всички преди него.

преди 15 минути, Bubbles написа:

Повече да не си гъкнал!

Абе кви сте вие, да ни разпореждате от през 9 планини в 10-та? Що за наглост и тъпня?

Досега колкото пъти съм ходил до Франция, все с междинно кацане в Будапеща, или в Прага. Дори директни полети нямаше!

Тоя дето да не гъква си ти! Като сте оставили род и родина, не се обаждайте повече, какво ще правим ние, дето сме останали.

Абе по кво си даскал?

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Абе кви сте вие, да ни разпореждате от през 9 планини в 10-та? Що за наглост и тъпня?

Досега колкото пъти съм ходил до Франция, все с междинно кацане в Будапеща, или в Прага. Дори директни полети нямаше!

Тоя дето да не гъква си ти! Като сте оставили род и родина, не се обаждайте повече, какво ще правим ние, дето сме останали.

Абе по кво си даскал?

Когато кажеш че единственото нещо което си направил за ртодината си е било НАСИЛА е редно да се засрамиш.

преди 26 минути, Bubbles написа:

Когато кажеш че единственото нещо което си направил за ртодината си е било НАСИЛА е редно да се засрамиш.

Еми в името на туй дето му викате родина, ходих като прасе и ме сърбеше ден и нощ некъпаното. Постоянен психологически тормоз от ман гали пандизчии. Някои и реален бой ядоха.

По желание ли смяташ да го правим?

п.с. ТИ кво направи, освен да си изнесеш зад ника при ламята Спаска, през 9 планини в 10-та.

https://www.arenashok.eu/2017/09/blog-post_90.html

Цитат

Образование

Децата на „активните бойци“ и всякакъв друг вид комунисти с връзки се ползваха с предимство при приемите във ВУЗовете и дори елитните гимназии. Колкото по-прост, нахален и със самочувствие бе въпросният връзкар, толкова повече предимство и така свикнаха да живеят и децата им до ден днешен. При социализма всички бяха равни, но някой определено бяха по-равни от останалите.

Медицина

Медицината беше отново с връзки както повечето неща. Връзки за добрите доктори, връзки за правилните лекарства западен внос. Ако нямаш връзки тежко ти и горко, обръщат ти минимално внимание с грубо отношение. Сега е подобно но малко по-качествено. И да не си помислите, че наистина е било безплатно. Въпреки, че сметки по болниците не са се плащали, здравеопазването винаги е било и ще си остане един от главните тежести на държавната хазна. Сметките винаги се плащат от данъкоплатците.

Безработица

Повечето ходиха на работа, но много малко в същност работиха. Имаше десетки хиляди работни места които не бяха нужни на никому и след 90та година се разбра че тези предприятия са изключително нерентабилни, не могат да се съревновават на свободния пазар и фалираха. Още по-страшно бе положението с държавната бюрокрация която буквално задушаваше държавата с изключителната си неефективност във всеки отдел и от която страдаме и до ден днешен.

Равенство

На времето един стар виц гласеше „Всичко за благото на човека, всичко в името на човека и всички знаят кой точно е човека.“
Равенство определено нямаше и нямаше как да има защото както вече писах всички се опитваха да намират връзки и привилегии за всичко. Пуснали са това или онова в магазините – с връзки моля. Искаш по бързо или с определен цвят Лада от Мототехника – с връзки моля. Искаш почивна карта през Август за някое по-такова място на Златните като например култовия „Журналист“, да познахте, пак със връзки. И сега нещо което ще прозвучи много странно на по-младите, но ако искаш да ти дадат ИЗХОДНА виза и да те пуснат да отидеш не дай си боже до някоя западна страна. Не, тогава вече не ти трябваха просто връзки а направо корабни въжета.
Хората с връзки бяха всякакъв вид, комунисти, активни борци, сътрудници на ДС и техният обслужващ персонал.
В соц България равенство нямаше и кастите бяха много ярко очертани и си останаха и до ден днешен. Няма да намерите в днешни дни богат бизнесмен в България който да не е бил лично или неговото семейство от по-равните преди 90та година.

Почивка

Почивка бе разрешена само на определени места и почивни станции и то само по определено време. Както се досещате не е възможно всички да почиват през вторите две седмици на Август където си поискат и заради това трябваше да познаваш правилния човек който да ви даде правилните привилегии тоест, пак с връзки. Журналист, Албена, ММЦ, Ален Мак, Резиденцията на БЗНС, че даже и за първа линия на някой от вървежните къмпинги винаги трябваше някой да даде едно рамо и след това да му бъдеш много задължен. Иначе ще ходите през май, септември или някъде другаде извън големите курорти. Столовите и обслужването бяха пословични с лошото си качество. Мятат ти по един таратор в желязна купичка и без много претенции моля, освен ако не си от по-равните, за тях и по някоя усмивка можеше да се откъсне от сърцето на обслужващия персонал от време на време. Изключителен знак на уважение, но само за определени хора.

Армията

Армията, полицията и на чело с държавна сигурност има една главна задача и това беше да държи населението под контрол на всяка цена и по всяко време. Границата се охраняваше страхотно, но тъй нареченият „кльон“ бе с наклон КЪМ НРБ тоест с цел да попречи ако някой реши да бяга навън от страната. Имаше тъй наречената гранична зона в която не се даваше достъп без пътен лист и разрешение. Например ако искаше да отидеш на плаж където и да е след Синеморец бе почти невъзможно а ако имаше някакъв вид плавателен съд като надуваема лодка или сърф например е абсолютно забранено да припариш в тази гранична зона и ако не дай си боже претърпиш някаква авария в морето и вятъра и течението те откарат на юг в граничната зона подлежиш на арест и пишеш обяснения с дни защо си се опитвал да бягаш от социалистическият рай наречен Народна Република България.

Увереност в утрешния ден

Гледайки цялата безперспективна ситуация в страната много млади хора които бяха с амбиции да постигнат нещо с живота си се чувстваха ограничени и депресирани. По смелите от тях се опитваха да бягат на запад, но не всички успяваха.

Тези които успяваха им казваха „невъзвръщенци“ и техните приятели и роднини бяха подложени да нечуван тормоз от държавна сигурност и народната милиция а те самите никога не можеха и да си помислят да се върнат в родината си.
Участта на тези които бяха заловени на границата при опит за бягство бе наистина неимоверно трагична. Късметлиите от тях биваха разстреляни на самата граница докато се опитваха да ги заловят където граничарите получаваха премии за всеки заловен беглец без значение дали е жив или мъртъв. Най-лоша бе съдбата на тези които ги залавяха живи и след няколко седмици денонощни разпити и изтезания от държавна сигурност биваха пращани в лагерите на смъртта. Там те ден след са изтезавани от садисти и изверги, какъвто например беше Другарят Николай Газдов в Белене които успя да доживее до дълбоки старини ненаказан.

Общественото Възпитание

Общественото възпитание в народната република показваше на младите хора, че за да успееш трябва да се подмазваш и да се нагаждаш на ръководните другари от които ти зависеше бъдещето с надеждата да станеш „техен човек“. Ако случайно имаш неблагоразумието да покажеш индивидуализъм или собствено мнение минаваш в графата „неблагонадежден“.  Ако не беше „техен човек“ перспективите за развитието ти се свеждаха до „мани го тоя“.

Стоките в Магазините

Съвета за Икономическа Взаимопомощ (СИВ) бе един от главните икономически двигатели на плановата икономика по това време в страната. Плановата икономика като цяло произлиза от завета на Другаря Карл Маркс, наречен Капитал. (Да знам, че не е измислена от Маркс, то нищо ново не е измислено от него) Проблема разбира се е, че плановата икономика се е провалила на всякъде където комунистите са се опитали да я насадят, докато пазарната икономика е просперирала на повечето места по света.
Извинявам се за това лирично отклонение но просто искам да кажа, че стоките в почти всички магазини в страната бяха резултат на плановата икономика и бяха с изключително ниско качество и разнообразие поради липса на съревнование между индивидуални компании. Тоест това е шпековиЯТ салам който се предлага и ако случайно не ви харесва другарката продавачка зад щанда закърмена в духа на социалистическото обществено възпитание дискутирано в точка 8 може съвсем спокойно да ви го завре еди-къде-си. Това бе положението с абсолютно всички стоки на плановата икономиката, което караше черният стоков пазар да разцъфтява, въпреки усилията на ДС да го контролират в тяхна полза. Най-големите гъзари се фукаха с вноски дънки купени на черно.
Обаче, тук е много важно да поговорим за един друг вид магазини на огромна почит в НРБ, за тъй наречените КОРЕКОМ ( Co(mptoir de) re(presentation et de) comm(erce)) които бяха магазини пълни със стоки от развитите пазарни икономики по света и даже някой соц дефицитни стоки които можеха да бъдат само срещи конвертируема валута. Като се има в предвид, че конвертируемата валута у нас по това време е строго контролирана от държавата и за простосмъртните хора не е било разрешено да притежават съществени количества и банкови сметки с такава, неизбежно стигаме до въпроса, кой е пазарувал от тези магазини и как. Докато обикновения човек в средата до края на 80те вече можеше по някакъв начин да си позволи да купи на детето си бленуваното шоколадово яйце или бутилка с червено Джони за лични нужди, то някой от по-равните другари и  другарки имаха възможност да закупуват автомобили без ред и качествена битова техника от самото начало на Кореком. Това бе един от най-емблематичните звезди на небосвода на социалистическото НЕравенство. Магазините за богопомазаните другари и другарки с качествени западни стоки.

Също така имаше и отделен магазин в центъра на София само за ЦК на БКП и кадрите на ДС пълен с дефицитни стоки на смешно ниски цени, но не ми се пише сега за него защото ще стане много дълго. Само ще вметна че там продаваха марули от Южна Америка след аварията в Чернобил, докато останалите от нас си папкахме родните напоени с наднормена радиация.

Сигурност

По-точно държавна сигурност имаше неимоверна структура от щатни и нещатни сътрудници доносничещи за всичко и всички. Имаше куриози от типа на жена да доносничи срещу съпруга си или син срещу майка си. Една от честите причини да доноси например бе някой в къщи да слуша Радио Свободна Европа или Гласът на Америка, които се чуваха на пресекулки защото държавна сигурност се опитваше да заглушава радио сигнала.
Криминална и битова престъпност си имаше и то не малко, но бе забранено с много малки да бъде отразявано по радиото, телевизията или в печата. Всичката пропагандна информация което се подаваше на народа бе изключително строго контролирана.
Все пак хорската мълва носеше митове и легенди за Жоро Павето и разни други изнасилвачи и даже легендарни обири.
Просто народа не беше осведомен и си мислеше че няма опасност за него докато не го сполети някое нещастие. Разбира се официалните криминални статистики от това време бяха изцяло в крак с пресата и отразяваха само каквото им бе разрешено тоест изобщо не са точни.

Та това са моите спомени  за Народна Република България. Можем смело да обобщим че уикендите на плаж в Гърция не бяха общоприети както са сега.

Автор Ивелин Попов

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Образование

Децата на „активните бойци“ и всякакъв друг вид комунисти с връзки се ползваха с предимство при приемите във ВУЗовете и дори елитните гимназии. Колкото по-прост, нахален и със самочувствие бе въпросният връзкар, толкова повече предимство и така свикнаха да живеят и децата им до ден днешен. При социализма всички бяха равни, но някой определено бяха по-равни от останалите.

До някъде беше так/а/! Но,,, едни дънки от корекома решаваха доста проблеми /22$/

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Медицината беше отново с връзки както повечето неща. Връзки за добрите доктори, връзки за правилните лекарства западен внос. Ако нямаш връзки тежко ти и горко, обръщат ти минимално внимание с грубо отношение. Сега е подобно но малко по-качествено. И да не си помислите, че наистина е било безплатно. Въпреки, че сметки по болниците не са се плащали, здравеопазването винаги е било и ще си остане един от главните тежести на държавната хазна. Сметките винаги се плащат от данъкоплатците.

Мммм неее! Пак говорим за едни пари

.......

Останалото не го коментирам, защото нямам право - аз далавери си въртях от гимназията още

ПС:Говоря за времето, което помня ясно - това време е от 1982...нататък...

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Еми в името на туй дето му викате родина, ходих като прасе и ме сърбеше ден и нощ некъпаното. Постоянен психологически тормоз от ман гали пандизчии. Някои и реален бой ядоха.

По желание ли смяташ да го правим?

п.с. ТИ кво направи, освен да си изнесеш зад ника при ламята Спаска, през 9 планини в 10-та.

Правиш го и толкоз, казармата не е курорт, трябва да се гордееш че си служил, че си дал клетва, а не да ревеш като недоклатена булка.

И понеже питаш : Дал съм образование на доста български деца, винаги съм си плащал данъците, от как съм тука постоянно пращам пари за да може мрънкала като теб да живуркат, уча децата си на българските традиции както и на езика ни, уча ги да обичат България и бас ловя че знаят повече за нашата страна от повечето си каки и батковци в родината които все по-честп не знаят дори кои са Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов...
Отново ще повторя, моя живот също не ебил никак лек ни като дете  ни като възрастен, но не съм седнал ежедневно да рева колко съм онеправдан.

току-що, Bubbles написа:

Правиш го и толкоз, казармата не е курорт, трябва да се гордееш че си служил, че си дал клетва, а не да ревеш като недоклатена булка.

Май не си и служил. Кво се обясняваш като нужникар? Как да се гордея, че съм се движил като добиче, почти 5 месеца?

току-що, Bubbles написа:

И понеже питаш : Дал съм образование на доста български деца, винаги съм си плащал данъците, от как съм тука постоянно пращам пари за да може мрънкала като теб да живуркат, уча децата си на българските традиции както и на езика ни, уча ги да обичат България и бас ловя че знаят повече за нашата страна от повечето си каки и батковци в родината които все по-честп не знаят дори кои са Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов...
Отново ще повторя, моя живот също не ебил никак лек ни като дете  ни като възрастен, но не съм седнал ежедневно да рева колко съм онеправдан.

Хихи, не си ходил войник.

Айде няма нужда, че си ми пращал пари да живуркам.

Аман от менте патриоти, по-добре не казвай, че си от БГ.

Булгар булгаааар!

https://www.bgspomen.com/2016/09/blog-post_21.html

Цитат

„Червени куфарчета“, лични помощници, шофьори, почти безплатна храна, привилегии, предоставени жилища и вили, отпускане на нови и нови бонуси, подпомагане. Още по комунистическо време се знаеше, че това са част от привилегиите, които е имал елитът на компартията. От архивите на Политбюро обаче се вижда как въпреки че реално висшите партийци не са имали особено много разходи, те са получавали заплати, десетократно надвишаващи тези на редовите трудещи се.
От решение на секретариата на ЦК на БКП, публикувано на сайта на агенция „Архиви“, се научава какви заплати са били определени през 1980 г. както за партийния елит, така и за ръководители на държавни структури.При средна работна заплата за този период от 180 лв. първият секретар на ЦК на БКП (комунистическият лидер Тодор Живков) е взимал 2500 лв. Това обаче не е било цялото възнаграждение на Живков – като председател на Държавния съвет на него са се полагали още 1500 лв. Или общо месечната му заплата е била 4000 лв. За време, когато „равните“ и редови граждани са чакали близо десетина години, за да си купят (в повечето случаи със заем) трабант за около 5000 лв. или пък „модерната“ жигула или лада за около 8-9 хил. лв.Член на Политбюро – секретар на ЦК, отговарящ за работата на секретариата, е взимал 1500 лв., секретар на централния комитет – 1300, завеждащ-отдел – до 750 лв.
Първи зам.-председател на Държавния съвет е получавал 1300 лв. месечно, а останалите заместници – 950 лв. Председател на съвет е взимал 850 лв., а председателят на Народното събрание (работещо, за да одобрява спуснатите решения)  – 950 лв.Председателят на Министерския съвет, който също е член на Политбюро и е трябвало да изпълнява взетите вече там решения, е получавал също близо десет пъти повече от средния работник, или 1500 лв. Първият зам.-председател на правителството е получавал 1300, а тези след него – 1200. Толкова е била заплатата на член на Политбюро – министър или на постоянна работа в Държавния съвет или в обществена организация.Партията е одобрявала и заплатите на ръководителите в БАН, БТА, на главния прокурор, на председателя на върховния съд, на шефа на БНБ и др. Най-висока е била заплатата на председателя на академията на науките – 800 лв. Главният прокурор например е взимал 650 лв.

С решението се определят и заплатите в „обществените организации“ – Отечествения фронт, ДКМС, спортния съюз, БЧК, ловно-рибарския съюз, съюзи на артисти, художници, композитори, кинодейци, журналисти, автомобилисти, архитекти.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Гледах едно интервю в шоуто на Цитиридис с една българка, която от малка живее в Гърция. Дошла на участие в България(след 20 и не знам колко години) и българите са ѝ били забранили да се представя като българка и да говори на български. Защото българите не обичали българи.

https://www.btv.bg/shows/shoutonanikolaos/videos/gledajte-gero-i-tina-mela-v-shouto-na-nikolaos-citiridis-utre-ot-22-ch-po-btv.html

WTF?

Nick Young Wtf GIF

Май не си и служил. Кво се обясняваш като нужникар? Как да се гордея, че съм се движил като добиче, почти 5 месеца?

Хихи, не си ходил войник.

Айде няма нужда, че си ми пращал пари да живуркам.

Аман от менте патриоти, по-добре не казвай, че си от БГ.

Булгар булгаааар!

https://www.bgspomen.com/2016/09/blog-post_21.html

Ганьо си е Ганьо. ти му говориш а он рупа ли рупа.
Рупай Иване, рупай, очевадно е, че нищо не знаеш, че си прост като маруля и явно и за нужникар като мене не ставаш.
Пениш се тука за казармите, но идея нямаш какво е казарма, съмнявам се че изобщо и си виждал такава на живо, а си по прочел оттук оттам преживелици на някои войници и айде.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Гледах едно интервю в шоуто на Цитиридис с една българка, която от малка живее в Гърция. Дошла на участие в България и българите са ѝ били забранили да се представя като българка и да говори на български. Защото българите не обичали българи.

https://www.btv.bg/shows/shoutonanikolaos/videos/gledajte-gero-i-tina-mela-v-shouto-na-nikolaos-citiridis-utre-ot-22-ch-po-btv.html

WTF?

Мдаа каква изненада нали.
Виж ся гусин меринджея кви ги блещи и ще ти се изсяни.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Гледах едно интервю в шоуто на Цитиридис с една българка, която от малка живее в Гърция. Дошла на участие в България и българите са ѝ били забранили да се представя като българка и да говори на български. Защото българите не обичали българи.

WTF?

Nick Young Wtf GIF

Дай сега малко по- сериозно! 

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Дай сега малко по- сериозно! 

Тя го каза. Имала и българска песен, но българите не са ѝ позволи да пее на български език. Нито да говори на български език.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Не обичаме такива като тебе.

И те са?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.