Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 32 минути, IvanKirov написа:

Че малко ли пляскахме по партийнни събрания? От трети клас ни емнаха по политическа дейност. Па отряди, па председатели, па димитровски стаи...

Само теб са водили да пляскяш на пртиини събрания ,нас не са ни водили, сигурно са видяли в теб комсомолски потенциал тогава :speak:

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Що не седя да отчуваш гуди, като е хубаво?

Гуди ,прасе ли беше ?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, AAUUXX написа:

Само теб са водили да пляскяш на пртиини събрания ,нас не са ни водили, сигурно са видяли в теб комсомолски потенциал тогава :speak:

Всички ни мъкнеха.

Има назначен на щат, дружинен ръководител.

И ако е решил да се докара на началството...

току-що, IvanKirov написа:

Що не седя да отчуваш гуди, като е хубаво?

Мамин, и гуди съм гледал, и пилци и пловки и кози и овци, и две градини(Едната в къщи),и ниви и лозе съм копал, овчар съм бил, ти ли ще ми обясняваш кое не е хубаво?
Ся какво правят чаветата? Цял ден телефончето/компютъра, тикток, ютуб простотии, после гледаш го мъж на 25 години един пирон нер може да забие.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Всички ни мъкнеха.

Има назначен на щат, дружинен ръководител.

И ако е решил да се докара на началството...

В края на 80- те не помня да съм ходил дори на манифестация.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Мамин, и гуди съм гледал, и пилци и пловки и кози и овци, и две градини(Едната в къщи),и ниви и лозе съм копал, овчар съм бил, ти ли ще ми обясняваш кое не е хубаво?
Ся какво правят чаветата? Цял ден телефончето/компютъра, тикток, ютуб простотии, после гледаш го мъж на 25 години един пирон нер може да забие.

Е като си гледал гуди, що чиниш на 3000 км?

Нали хубаво било!

Кво да правим тия чавета, по 1 час на ден маршировки ли?

преди 1 час, Bubbles написа:

Прасе да.

А пловка ?

преди 1 час, AAUUXX написа:

Патица.

Ваня изтри Ицето...

преди 14 минути, Bubbles написа:

Защо?

Нали всичко е било евтино и качествено?

Защо си гледал а не си купувал?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Защо?

Защото е могъл да си го позволи.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Защо?

Точно защото е било евтино е гледал ,сега излиза не изгодно гледане на животни ,ако не е с цел бизнес.

9 юли  ·

Какъв лев, бе?
През 1960 г. България е фалирана и източена от Русия, като е принудена да предаде целия си златен резерв от 32 тона злато.
През 1969 г. другарката Луканова (сестрата на Андрей Луканов), управител на БНБ, отново докладва на Тодор Живков, че в хазната няма и цент и не можем да платим задълженията към Московска народна банка. Те не искат левове или рубли.
Признават само долара и България винаги е плащала на СССР в долари.
През 1990 г. , министър - председателя на България и съветски гражданин, Андрей Луканов обяви мораториум по изплащане на външния дълг, който достигна 10 милиарда долара.
Достигна, защото режимът на Живков взимаше заеми в долари, за да плаща на Русия горива и суровини на много по-високи цени от международните.
За сравнение - още при откриването на Нефтохима при първата доставка на руски петрол на 4 август в нефтопристанище „Дружба“ пристига танкерът „Антон Иванов“ с руски петрол от сорта Уралс, който плащаме на цена от 23 долара за барел при международна цена от 18 долара и то за сорта Брент.
Марионетния режим на Живков е принуден не само да плаща по-високи цени за доставки, но и изнася огромна част от селскостопанската ни продукция за Русия под себестойност, на символични цени - картофи по 1 ст./кг., домати - 2 ст. /кг.
Документите на стопанския отдел на Политбюро на ЦК на БКП са красноречиви и всеки може да ги види в Държавен архив.
Всъщност левът окончателно умря през 1995 г. , когато 14 банки, ръководени от агенти на ДС и КГБ раздадоха над 100 000 000 000 лв. необезпечени кредити, докато правителството на БСП хем се опитваше да запази фалиралите държавни предприятия , хем да изплаща външния дълг, хем да контролира и валутния курс.
През същата година Русия наруши и договорът ни по Ямбургската спогодба и отказа да дава газ.
Според Ямбургската спогодба България спрои газопровода, а Русия плаща с газ. След разпада на СССР дългът бе разпределен между бившите републики и за разлика от Русия, Украйна си изплати задълженията , като ни даде 1.26 млрд. куб. метра, които призна със взаимен протокол още през 1993 г.
Русия брутално наруши договора, но никой тук не защити националния интерес и не заведе дело в международния арбитраж.
През целия период България плащаше за руския газ средно с 50 % по-висока цена в сравнение с тази за други европейски държави.
Цели сектори от икономиката ни фалираха по тази причина - Химко Враца, металургичния комбинат в Кремиковци, предприятия от стъкларската промишленост, керамични изделия и въобще всички сектори, при които себестойността на газа достига над 40 - 50 % от стойността на произведеното.
Още по времето на правителството на Жан Виденов се обсъжда възможността за въвеждане на валутен борд, но интересите на Кремъл и неговата олигархия тук са първо да се осъществи хиперинфлация, за да се обезценят кредитите, като в същия момент българите да загубят спестяванията си.
За целта БНБ, управлявана от агента на ДС Тодор Вълчев ударно развързва хиперинфлацията.
Валутния борд е въведен чак през 1997 г.
Практически левът е хартийка, вързана към германската марка, а впоследствие към еврото.
Валутният борд е един вид като попечителството над малоумни в гражданското право, но това попечителство тук е върху банковата ни система.
Явно все още е необходимо, като си спомним как руската агентура разграби и 4 милиарда лева изчезнаха и от банка КТБ, в която правителствата на Станишев и Борисов наливаха държавни пари, за да се раздават на паразитни руски структури и обръчи от фирми на ДПС.
Та, левът е бил лев до 1944 г.
Със златно покритие и с пенсионен фонд в българската хазна, равен на 5 милиарда щатски долара.
Пенсионен фонд, който до 1947 г. е източен от Русия.
Само да спомена факта, че издръжката на руския окупационен корпус от 300 000 щика, който стои в България от 1944 г. до 1947 г. е по-голяма от бюджета на държавата ни.
Та, хартийките, които държим в ръцете си, имат някаква стойност поради простата причина , че са вързани с еврото и сме под валутен борд.
Въпросът е - искаме ли да сме нормална европейска държава или ще продължаваме да робуваме на една паразитна империя, която ни източва по всевъзможни начини от 145 години.
Иначе гледай какво става.
Рублата я направихме на 2 две стотинки.

Защо?

Защото на село всеки си гледа и преди беше така и сега е така, лятно време на село при баба ми това се правеше, жената ни учеше на труд. Да си чувал израза "Да свършиш нещо докато си почиваш"?

преди 8 минути, Bubbles написа:

Защото на село всеки си гледа и преди беше така и сега е така, лятно време на село при баба ми това се правеше, жената ни учеше на труд. Да си чувал израза "Да свършиш нещо докато си почиваш"?

Щото западните тийнове, си гледаха живота, ходеха по скаутски лагери, концерти, на 18 сядаха в първата си кола.

По соца още от 1-ви клас ни помъкваха по ясаци, акорди, бригади, съботници, абе все мотики и ръчен труд.

Щото като се върнеш по първа програма дават доярки, преизпълнение на планове, и партийни речи. Към 18 ч. се появи втора програма и пак същото. Няма нет, няма компютър, дори касетки с карате бяха забранени. Всичките тъпи съветски филми ги въртяха нонстоп, все за войната, и никой не ги гледаше..

Безумно тъпата сапунка Изаура, събра мало и голямо, беше светлинни години напред от всичката соц простотия.

Сега пари да ми даваш няма да го гледам това.

Освен да гледаш прасета, на село други забавления нямаш.

А да, гледаш доярки ако има ток. Като има режим ми гледаш от трите най-дългия. Гледаш едно огънче на тавана от печката, или на свещи, ама ги пестяхме, щото опушваха тавана.

току-що, AAUUXX написа:

Тъй е прав си ,Касандра беше по хубав филм :rolleyes:

Не съм я гледал, явно съм поумнял след Изаура.

преди 14 минути, IvanKirov написа:

Няма нет, няма компютър, дори касетки с карате бяха забранени. Всичките тъпи съветски филми ги въртяха нонстоп, все за войната, и никой не ги гледаше..

А да, гледаш доярки ако има ток. Като има режим ми гледаш от трите най-дългия. Гледаш едно огънче на тавана от печката, или на свещи, ама ги пестяхме, щото опушваха тавана.

Е, през 60те, 70те или 80те какъв интернет искаш да има? ARPANET? Arpanet_logical_map,_march_1977.png

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Тъй е прав си ,Касандра беше по хубав филм :rolleyes:

Емануела не беше ли по-добър?

преди 6 часа, АСПЕКТ написа:

Тато, не бил давал.

Тогава обясни тази табела.  Как от 5,2 млн селяни са станали 3,2 млн селяни? 

Screenshot-20231028-071019.png

Затова, като се пенсионираха хората на цар Борис и великото ни селско стопанство рухна. Истинска конкурентноспособна икономика, никога не сме и имали. Не броите недоразумения като Кремиковци и подобните му, които генерираха загуби предполагам.

преди 43 минути, Bubbles написа:

Масово гледат по една градина. Ако имат ниви под аренда ги дават.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Точно защото е било евтино е гледал ,сега излиза не изгодно гледане на животни ,ако не е с цел бизнес.

Да бе! Това пък от къде ти хрумна.

Колко скъпо.ще ти излезе вземеш едно прасе и да му събираш жълъди за ядене. 

Или да ходил на нивата всеки ден с рейса да я копаеш.

преди 2 часа, чичо Сашо написа:

Че от къде на къде социализъм за тия? Я да си седят в американското блато, да си ядат бургери и други гадости, да дебелеят и мрат както казваш от наднормено тегло и кръвно, и да бъдат щастливи с еврогейските ценности. Какво пък Родител 1 и Родител 2 звучи гордо!

Я, ма що тия с бургерите, наднорменото и кръвно живеят към 20 години повече от рашките, пък и от коравите тогавашни, а и сегашни българи?

преди 1 час, IvanKirov написа:

Щото западните тийнове, си гледаха живота, ходеха по скаутски лагери, концерти, на 18 сядаха в първата си кола.

И затова днешните западняци не знаят къде се намират, чакат всичко държавата да им свърши, затова комшиите ме зяпат като марсианец и се чудят как сам си гледам градината, сам си правя ремонтите, сам си плащам всичко, докато те чакат помощи за всичко и не само финансови.

Нещо НЕсоциалистическо!

ГАЛЕРИЯ В С. ДОЛНО КАМАРЦИ!!!

galery.png

galery-1.png

На 30 април 2023г., неделя, от 14.00 часа е официалното откриване на новата галерия към Артцентър "Вихрони" в с. Долно Камарци. Сградата, бившата училищна столова е номинирана за сграда на годината и сама по себе си е един архитектурен шедьовър, който дава заявка за много следващи интересни културни събития.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Нещо НЕсоциалистическо!

ГАЛЕРИЯ В С. ДОЛНО КАМАРЦИ!!!

galery.png

galery-1.png

На 30 април 2023г., неделя, от 14.00 часа е официалното откриване на новата галерия към Артцентър "Вихрони" в с. Долно Камарци. Сградата, бившата училищна столова е номинирана за сграда на годината и сама по себе си е един архитектурен шедьовър, който дава заявка за много следващи интересни културни събития.

Изглежда добре, браво, похвално. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.