Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера колко ток харчи лаптопа?

Featured Replies

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Сигурен ли си? Тази сума звучи добре. Я ми кажи как точно направи изчислението, че да ти имам повече доверие.

Провери модела на лаптопа, ако може. Виж колко му е максималния лимит - и нека предположим worst case scenario: ако лаптопа работи 24/7 на пълния си лимит, колко ток ще навърти?

Човек стига простя моля ти се! Като ползваш една машина просто ще трябва да свикнеш, че ще си плаща тока. А и по-горе са ти написали поне 3-ма човека за какво става на въпрос.

Лаптопа да ти изгори ток най много 10-15лв а може и по малко. Моя комp че е къде къде по дърт  от твоя лаптопи процесора ми е  89W никога не го изключвам, спирам го единнствено, само когато му правя профилактика. Захранването ми е 400W модела не го помня кой е щото етикета го няма и за месец ми гори 15-20лв. Единнствено миналата зима ми направи номер китука та ми се наложи да го стопля поставих му електрическа, възглавница с реутани, да го стопли за 20-30 минути щото му беше студено. И се инатеше и неискаше да запали ама тогава не се сетих да си проверя колко ток ми е захапала електрическата възглавница.

преди 10 минути, MZ/X написа:

...

spacer.png

Това е климатика над бюрото ми. Съответно такъв в всяка стая на моя апартамент.
Използва чип CSE7759B-SO, който е класи над споменатия в предишния ми отговор. Ел. инсталацията е американска и съответно струва $10.20, но това не променя идеята. Аз пренасочих адреса България и цената в левове от същия този жълт сайт, за да е ясно на аудиторията, че предложения от мен вариант е без конкуренция.

spacer.png

Това е съдомиялната ми в кухнята. Вляво под мивката е "зарито кучето". Зелен светодиод показва активност ( зад пантата ). Изделието ползва същия чип, но зацепен към токов трансформатор, което е поредно предимство и така зад всеки мой скъп електроуред. Цена $17.5. Преди всичко да ги пазят от PD-расите в Енергото, а едва на второ място, да следя разход.

Относно общ разход ползвам V9881V схема и разликата с електромера е под 1%, като в реално време ми показва сметката за тока.

spacer.png

От 1 октомври до днес съм изразходвал почти 271киловата, а за деня 11.80. При мен няма тарифи, така че с помощта на прост скрипт виждам цената.

(function(i){
    return (i / 2).toFixed(2).toString() + ' ¢ ';
})(input)

Доволен?

П.П.
Посочените ватмери съм надживял много назад в времето с тяхната поява. Те са нацелени на профани и лаици. Ни разряд след десетичната запетая предлагат, ни точност, че и цените им завишени. Реактивни консуматори над 2kW ги косят като локум. "Лепени" са в гаражи и всичката база е сведена до мизерния минимум. Най-доброто сред тях е PZEM. Лично мнение.

преди 24 минути, Profruit написа:

Реактивни консуматори над 2kW ги косят като локум.

Tи вЕрваш ли, че мазния, прави разлика м/у реактивен и активен товар?

ПС: Иначе, поздравления за постовете ти. Много ми бяха полезни,особено ония за OpenHAB.

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

Tи вЕрваш ли, че мазния, прави разлика м/у реактивен и активен товар?

ПС: Иначе, поздравления за постовете ти. Много ми бяха полезни,особено ония за OpenHAB.

Ми, ако е изчислявал такива уравнения, що да не знае. 1 година електротехника в университета. 😁

https://technikermathe.de/et5-20-komplexer-strom-einfach-verstehen

0404df7fdcc7a5cb29dca6fbf67b8944f600281d

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, ако е изчислявал такива уравнения, що да не знае. 1 година електротехника в университета. 😁

Чкай малко, че това и аз не мога да го схвана, на пръв поглед :) 

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Е ти вече ме уби :lol6:

Консумацията на лаптопа е 35 вата.

току-що, PsyManDelic написа:

Консумацията на лаптопа е 35 вата.

AC/230V или DC/ на колко V, кога?, при какъв товар? Абе, за@би - с мазния няма оправия.

преди 4 часа, FatMan9 написа:

Не, не... това трябва да се купува, трябва да давам пари. Няма ли безплатен начин?

Ясно. Как мога да разбера цялостно колко ток се харчи - общо от процесора, дисплея, мишката, SSD-то, вентилатора, индикаторните лампички... бих искал да знам колко ток харчи на месец лаптопа.

Ти имаш ли ТЕЛК?

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

https://technikermathe.de/et5-20-komplexer-strom-einfach-verstehen

Хармоници, може би?... 

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

AC/230V или DC/ на колко V, кога?, при какъв товар? Абе, за@би - с мазния няма оправия.

Не се оправдавай ами му хвърли едно червено драконово крило назаем! 

току-що, NewRedDragon написа:

AC/ PSU е 35 ватово. Можеше и да го погледне и ще му стане ясно.

1+ kWh ако беше както при стари духалки(примерно), които никой вече не ползва сумата щеше да е голяма.

преди 13 минути, NewRedDragon написа:

Чкай малко, че това и аз не мога да го схвана, на пръв поглед :) 

Е, за загрявка решавахме и такива неща. Не само горното.

Мисълта ми беше, че трябва да си учил, за да знаеш горния пост. 😁

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не се оправдавай ами му хвърли едно червено драконово крило назаем! 

Тоя не плаща, ве :) То едно драконово крило се гради с години опит и грешка, освен теорията!

:cheers:

Ами 4.27 стотинки ако предположим че един месец е 30 дни.

Ако е 29 или 28 дни е по-малко.

Ако е 31 дни е повече, а за една година, момент че смятам.... Ами зависи годината каква е, при високосната година 366 дни повече ток ще ти изгори затова по-добре да използваш лаптопа само когато не е високосна година.

преди 5 часа, FatMan9 написа:

Сигурен ли си? Тази сума звучи добре. Я ми кажи как точно направи изчислението, че да ти имам повече доверие.

Написал съм го, ако не можеш да го разбереш си е твой проблем. И чак такива клошарски сметки да правиш не виждам смисъл - реално хладилника/телевизора ти сигурно правят много по-голям разход, да не говорим за бойлера. 2-3 сравнително евтини питиета на заведение ще струват повече!

преди 14 часа, FatMan9 написа:

бих искал да знам колко ток харчи на месец лаптопа.

На подобен лаптоп му измерихме около 18 вата средно на час. Ако работи 12 часа на ден, това прави около 200 вата дневно. По 30 дни прави 6 000 вата или 6 киловата. Предполагам, че повечето работа ще е по дневна тарифа затова слагам по 22 ст. на киловатчас. 22 по 6 прави около 1,30 лв. месечно. Дано ти е било от полза.

• Автор
преди 23 часа, ncl написа:

На подобен лаптоп му измерихме около 18 вата средно на час. Ако работи 12 часа на ден, това прави около 200 вата дневно. По 30 дни прави 6 000 вата или 6 киловата. Предполагам, че повечето работа ще е по дневна тарифа затова слагам по 22 ст. на киловатчас. 22 по 6 прави около 1,30 лв. месечно. Дано ти е било от полза.

Значи, не върти много пари... това е добре.

Мерси за помощта.

• 5 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.