Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да възстановя изтрити файлове от хард диска?

Featured Replies

преди 34 минути, FatMan9 написа:

Малко вероятно е да може.

Сигурен ли се, че е хард диск, а не солиден диск? Защото ако е солиден диск, забрави за възстановяване на информация.

Ако е хард диск, има малък шанс, но не всичко ще може да се възстанови.

Когато изтриеш информация от запаметяващо устройство, информацията остава там и не се изтрива, но секторите, където е запазена се маркират като свободни, празни. По този начин, нова информация може да пренапише старата и да я замени.

Ако след изтриването на информацията си използвал диска дълго време и си записвал и триел информация, старата информация вече е била пренаписана и заменена с нова. Новата информация е насложена над старата, а старата е заличена.

Ако се опиташ да възстановиш информацията, то най-вероятно ще откриеш само фрагменти от нея, корумпирани файлове и единични файлове, които едва ли ще ти вършат работа.

Препоръчвам ти да използваш програмата Recuva - с нея можеш да опиташ да възстановиш информацията.

Защо са нужни хора и фирми?

Не може ли да се използва програма като Recuva, примерно? Или фирмите имат по-силен софтуер, който може да засече дори още по-стара информация, с по-голяма дълбочина в запаметяващото устройство?

Recuva не може да засече абсолютно нищо. Стига писа глупости. 

преди 4 часа, FatMan9 написа:

Когато изтриеш информация от запаметяващо устройство, информацията остава там и не се изтрива, но секторите, където е запазена се маркират като свободни, празни. По този начин, нова информация може да пренапише старата и да я замени.
Ако след изтриването на информацията си използвал диска дълго време и си записвал и триел информация, старата информация вече е била пренаписана и заменена с нова. Новата информация е насложена над старата, а старата е заличена.

Защо са нужни хора и фирми?
Не може ли да се използва програма като Recuva, примерно? Или фирмите имат по-силен софтуер, който може да засече дори още по-стара информация, с по-голяма дълбочина в запаметяващото устройство?

Добре си започнал, ама ...

При механичните дискове - главата не минава всеки път точно на същото място. Казват, че остават „сенки“ от предишното съдържание.

А това, което казваш - че инфото си стои там, но не се знае какво представлява - точно това използват програмите като Recuva. Но не винаги е достатъчно. Някои фирми твърдят, че възстановяват информация от механически увредени и счупени плочи.

Recuva върши работа донякъде. Ако реагираш на момента. От платените EaseUS Data Recovery Wizard. Мине ли време е сложно. Трябва да пускаш дълбоко сканиране и пак не е сигурно. За единични файлове recuva върши работа ама почти веднага трябва да сканираш! Скоро ще пусна видео за това!

преди 1 минута, VIRUSALERT написа:

Recuva върши работа донякъде. Ако реагираш на момента. От платените EaseUS Data Recovery Wizard. Мине ли време е сложно. Трябва да пускаш дълбоко сканиране и пак не е сигурно. За единични файлове recuva върши работа ама почти веднага трябва да сканираш! Скоро ще пусна видео за това!

Абсолютна боза е тази recuva. При изтрит от моя страна поради глупост дял по време на преинсталация не възстанови нищичко. Направи ми файловете в едни rar пакети и това беше.

Щом казваш явно е така! Само че при мен се получи.

Скоро ще си направя едно Windows PE мое производство и ще включа програмата там!

Няма да си правя реклама на клиповете нека хората ползват каквото искат!

Пробвай различни степени на сканиране, избери да сканира физически диск ако трябва. От намерените файлове ръчно можеш да си избираш кой файл/файлове и къде да възстанови

преди 3 минути, цър-вул написа:

+Minitool Power Data Recovery
+DiskDigger
+ZAR

Да много са! Аз съм тествал много програми и всеки е свободен да ползва каквото иска.

Някой по-назад писа, че не можело да се възстановяват файлове от SSD. Ето какво намери от системния ми M.2 диск, последния голям файл го възстанових успешно и даже се отваря архива без проблеми. Също и от останалите ми SSD дискове бяха намерени файлове, които могат да се възстановят.

zCFpNRL.png

преди 2 минути, VIRUSALERT написа:

Остава да го направиш на някой клиент, който ти е платил и има мега ценна информация да те видим тогава. Не че няма да погледнеш recuva ами не знам колко платен хардуер и софтуер ще имаш. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 минути, VIRUSALERT написа:

Емо нали Recuva е боза? Какво трябва да видиш? Това е монтаж и аз не съм го правил!😁

Нищо лични, НО ако някой има ценна информация ( хеле ако пък е правил подобни глупости като постващия) задължително се носи диска на фирма, която се занимава с това. 

Ако пък иска да си прави експерименти и после да реве си е негов проблем. Колкото до Recuva нищо не прави. Можем да се хванем на бас и да снимаме клипче заедно ако някой поиска.

преди 21 часа, Емил Костов написа:

Recuva не може да засече абсолютно нищо. Стига писа глупости. 

Може.

Лично аз съм използвал тази програма да си возстановя файлове от Half-Life 2, след като бяха изтрити за повече от 6 месеца.

Да не би да има начини и програми, които засичат файлове дори още по-надълбоко? Ако да, кажи името на тези програми, че и на мен ми е нужно.

преди 13 часа, Емил Костов написа:

Колкото до Recuva нищо не прави. Можем да се хванем на бас и да снимаме клипче заедно ако някой поиска.

Навит съм. Казвай колко пари ще заложиш, че Recuva не може да възстановява файлове. Аз ще направя клип, в който доказвам, че може да възстановява файлове.

преди 1 минута, FatMan9 написа:

още по-надълбоко

Това да не е да ко́паш лозето... Аре спри да сееш бисери в теми, от които не вдяваш. Пиши си в твоите теми...

току-що, цър-вул написа:

Това да не е да ко́паш лозето... Аре спри да сееш бисери в теми, от които не вдяваш. Пиши си в твоите теми...

Наложително ли е да се държиш толкова негативно и остро с мен?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.