Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър гасне веднага след стартиране

Featured Replies

• Автор

Нямах днес никакво време да се занимавам с тая щайга, та чак сега успях да я разръчкам. Почистих плочката с рам памет, както и продухах гнездото и напръсках с контактен спрей. Извадих батерията на дъното за 2-3 минути, махнах и лан картата. Извадих от шкафа и едно старо захранване, което си работеше до последно, но и с него е същата история... Сега нищо не пищи, но отново се повтаря безкрайния цикъл - тръгва за секунда и гасне веднага. Също откачих и кабелите на дъното за power бутона. Директно окъсявам пиновете с отвертка, за да елиминирам залепнал бутон. Не тръгва тоя пущиняк и това е 🤷‍♂️ 

20221015_211856.heic

преди 1 минута, FD GOD написа:

Нямах днес никакво време да се занимавам с тая щайга, та чак сега успях да я разръчкам. Почистих плочката с рам памет, както и продухах гнездото и напръсках с контактен спрей. Извадих батерията на дъното за 2-3 минути, махнах и лан картата. Извадих от шкафа и едно старо захранване, което си работеше до последно, но и с него е същата история... Сега нищо не пищи, но отново се повтаря безкрайния цикъл - тръгва за секунда и гасне веднага. Също откачих и кабелите на дъното за power бутона. Директно окъсявам пиновете с отвертка, за да елиминирам залепнал бутон. Не тръгва тоя пущиняк и това е 🤷‍♂️ 20221015_211856.heic

А пробва ли да поставиш рамта в другия слот

• Автор

Естествено, ама нямаше никакъв резултат... а пък нямам друга плочка ddr3 под ръка 😬

Естествено, ама нямаше никакъв резултат... а пък нямам друга плочка ddr3 под ръка 😬

А преди да направи този проблем нещо преди това променял ли си по конфигурацията. Можеш да пробваш пак да дадеш фефалт на биос също и да извадиш  процесора от сокета за 2-3 минути и пак да го поставиш.

• Автор

Нищо не е пипано преди това. Компютъра се ползва един път в месеца, като се прибирам в провинцията. Когато махна рамта, пищи не интервали и не гасне. Възможно пък е и да е дефектирала

Нищо не е пипано преди това. Компютъра се ползва един път в месеца, като се прибирам в провинцията. Когато махна рамта, пищи не интервали и не гасне. Възможно пък е и да е дефектирала

Всичко е възможно за това и написах да сложиш рамта в другиуя слот. И да може пак да не захапе и да се наложи да я местиш пак в другия слот докато, захапе но се иска, търпение докато дъното, си захапе рамта. И махането на процесора с изчакване понякога дава ефект но в твоя случай не си казал преди давало ли е някакви признаци на проблеми като например рестарти размазани екрани.

преди 22 минути, FD GOD написа:

Направо си е дефектирал модул памет. Не го мъчи повече, а се сдобий с един модул памет.

Имаш 2 слота за Рам и 1 плочка. Тестовете на рамта се свеждат до 2мин. Пробваш на единия , после на другия слот. Това си го направил до колкото виждам, нямам друго какво да се мъчиш. Имам 1 плочка 2ГБ ддр3, дай данни на лично, ще ти я пратя.

на 15.10.2022 г. в 9:32, FD GOD написа:

Здравейте, както си работеше компютъра изведнъж изгасна. След стартиране тръгва и след 2 секунди изгасва. Този цикъл може да се повтаря до без край. Единствено при премахване на плочката с рам памет, започва да пищи зумера и не гасне. В нея ли да търся проблема?

Вероятно термопастата на процесора е изсъхнала.По време на зареждане на BIOS процесора работи на максимална честота и бързо прегрява.

преди 40 минути, цър-вул написа:

Емооо,:

Малей като следовател в РПУ-то си. Ми заплеснал съм се! Извинявам се, че не съм го прочел! 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 16.10.2022 г. в 11:33, kashchey написа:

Вероятно термопастата на процесора е изсъхнала.По време на зареждане на BIOS процесора работи на максимална честота и бързо прегрява.

Не ми остава никакво време от работа тези седмици да го погледна. Домъкнах си го в София, поне да го оправя докато е тук. Термопастата не е засъхнала. Утре ще ми донесат една плочка РАМ да тествам

• Автор

Еми момци, сложих работеща плочка рам и отново се рестартира през 1 секунда 🤷‍♂️ остава нещо с дъното да е станало или процесора

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Диагнозата е студена спойка на дъното. Оправена е, обаче компютъра тръгва след втория път. Включвам - гасне след 1 секунда и сам се пуска отново. Захапе ли, после и цял ден да работи няма проблем. Май ще ида към ново дъно, а с него и процесор, рам памет... 🥲

преди 12 минути, FD GOD написа:

Май ще ида към ново дъно, а с него и процесор, рам памет...

Е ти май отиваш и към нова конфигурация

• Автор

Е, захранването е хубаво, SSD-то и HDD- то също ще оставя. Пък и кутията от 2005 година още си я бива 🤣

току-що, FD GOD написа:

Е, захранването е хубаво, SSD-то и HDD- то също ще оставя. Пък и кутията от 2005 година още си я бива 🤣

Едно ново дъно ще ти излезе златно не знам сега какви им са цените .Както искаш , ако искаш пусни тема за  нова конфигурация и си намисли бюджет .Лично аз така бих направил ако ми умре дъното .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.