Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще получа ли по-добро качество на звук и картина ако свържа харда към 4к плеър

Препоръчан отговор

Здравейте, в момента гледам 4к филми чрез външен хард диск свързан към телевизора.Ще получа ли по-добро качество на звук и картина ако свържа харда към 4к плеър. Харесал съм този 

SONY UBP-X800M2B.

Поздрави !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той телевизора си има 4к плеър - реално качеството  на картината зависи само от качеството на филма , който е записан на харда.

За сравнение - не знам дали има нещо общо - аз имам 4к смарт телевизор и 4к смарт плеър. Пробвал съм да пусна филм през Нетфликс и през двете -  и картинката и звука са едни и същи бе значение откъде го пускаш.  

И като отидеш на Нетфликс на Инфо - показва една и съща скорост на трансфер и едни и съща резолюция - 2160p

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не. Качеството ще е едно и също, щом сигнала е цифров, освен ако някое от устройствата не прави допълнителни обработки, с което да го влоши.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знаем филмте, от къде ги пускаш, от онлайн видео стрийминг пларформите, 4К remux или UHD Blu-ray дискове...

Като последните две имат най доброто качество на картината и звука.

Също и хардуера (ТВ, саундбар-а или отделно аудио озвучаване със компоненти) с който разполагаш освен източника, също е важен..

И, не на последно място човешкото възприатие за звук и картината е различно.

ТВ, ако е с Android,или свързваш компютърът към ТВ, препоръчвам ти да използваш медийния център KODI.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Mr. ?? написа:

Не знаем филмте, от къде ги пускаш, от онлайн видео стрийминг пларформите, 4К remux или UHD Blu-ray дискове...

Като последните две имат най доброто качество на картината и звука.

Също и хардуера (ТВ, саундбар-а или отделно аудио озвучаване със компоненти) с който разполагаш освен източника, също е важен..

И, не на последно място човешкото възприатие за звук и картината е различно.

ТВ, ако е с Android,или свързваш компютърът към ТВ, препоръчвам ти да използваш медийния център KODI.

Автора специфицира още в първия си пост, че пуска 4к филмите от външен хард диск. И какви са тия препоръки за коди???Коди и качество - смешка. 1% от нещата там са качествени!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, belefor написа:

Автора специфицира още в първия си пост, че пуска 4к филмите от външен хард диск. И какви са тия препоръки за коди???Коди и качество - смешка. 1% от нещата там са качествени!

А другото знаем ли колега, хардуера който използва или филмите които пуска дали не са смачкани...

Не знам кой е смешката в случая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Mr. ?? написа:

А другото знаем ли колега, хардуера който използва или филмите които пуска дали не са смачкани...

Не знам кой е смешката в случая.

Смешката е препоръчването на КОДИ! Той ползва един и същ хард диск с едни и същи филми - просто пита дали ще има разлика ако ги пуска на 4к телевизор директно или през 4к плейър. Ти май не си прочел каква е питанката!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, belefor написа:

Смешката е препоръчването на КОДИ! Той ползва един и същ хард диск с едни и същи филми - просто пита дали ще има разлика ако ги пуска на 4к телевизор директно или през 4к плейър. Ти май не си прочел каква е питанката!

Аз съм е прочел добре. Затова съм му обяснил, че факторите са повече от един. Прочети какво съм написал в пи горния си пост, помисли и тогава коментирай.
Ако даде повече инфо и по конкретно ще му отговоря.

Интересни ми е Коди ползвал ли си, че плюеш така по него?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво точно да ползвам с коди - това е просто един плеър с аддони. Както казах и по нагоре (където ти даже не четеш кой какво е написал) - повечето аддони имат ниско качествени , високо компресирани филми и сериали. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, belefor написа:

Какво точно да ползвам с коди - това е просто един плеър с аддони. Както казах и по нагоре (където ти даже не четеш кой какво е написал) - повечето аддони имат ниско качествени , високо компресирани филми и сериали. 

Качеството на картината, като видео плеър и опциите за звука/картината го правят отлично попадание за кино пристрастените в "домашни условия"

Само, като плеър за филми го използвам KODI.
Ако е за стрийминг обикновенно е за непретенциозни сериалчета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Mr. ?? написа:

Качеството на картината, като видео плеър и опциите за звука/картината го правят отлично попадание за кино пристрастените в "домашни условия"

Само, като плеър за филми го използвам KODI.
Ако е за стрийминг обикновенно е за непретенциозни сериалчета.

Щом ти харесва - ползвай си го. Сега си обясни на себе си какво общо има Коди с въпроса на автора на поста. Няма нужда да отговаряш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, belefor написа:

Щом ти харесва - ползвай си го. Сега си обясни на себе си какво общо има Коди с въпроса на автора на поста. Няма нужда да отговаряш!

Има. Ако ТВ е с Android/Google TV,  KODI се инсталира без проблем. Не случайно попитах за останалите компоненти/хардуер.

Много непритенциозни собственици на ТВ със тази ОС, го използват за основен видеоплеър.

П. П. Извинявам се на автора, че "разводних" темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...