Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация

Виж решението Разрешен от Gaming_Solutions,

Препоръчан отговор

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Не е описал. Каза, че не знае какви игри ще му се доиграят в бъдеще и за това иска по-мощна конфигурация.

А казал ли е че не иска?

Ти продаваш всичко, което клиентите ти НЕ са казали, че искат ли ? "Наш клиент", "игрите", нищо конкретно. Не знам кой коментар стана, просто покажи примерите, където i7 6700 не се справя и автора (и всеки четящ) сам може да види и прецени. И вместо да пишеш още 10 коментара с общи приказки, разговорът ще приключи. 

Цитат

Аз пък не съм.

А авторът е. Ако пак ме питаш как разбрах, видно, от това, че ползва 24 инча, 1080р, 60 херцов бюджетен монитор. А ти как познаваш, че автора е като клиента ти от преди седмица и ще у

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, N1K17Y написа:

Редно е да обясниш защо i7 6700 няма да му е достатъчен за целите и да си спести доста пари, които да вложи в друго. Ако ти ползвам примера, когато някой търси да стигне от точка А до точка Б, без да го интересува друго, препоръчва се Опел, а не Ролс Ройс. 

Този пример е леко казано тъп. Реалния пример е - автора иска да стигне от точка А до точка Б с кола за ***** пари(съответно удобства). Ти му казваш бе може и без удобства с Опел.

И между другото аз карам Опел и съм изключително доволен от качеството му. Ако сега трябваше да вземам решение за нова кола - пак бих си купил този модел (6 години вече го карам). Пак лош пример:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, belefor написа:

Този пример е леко казано тъп. Реалния пример е - автора иска да стигне от точка А до точка Б с кола за ***** пари(съответно удобства). Ти му казваш бе може и без удобства с Опел.

И между другото аз карам Опел и съм изключително доволен от качеството му. Ако сега трябваше да вземам решение за нова кола - пак бих си купил този модел (6 години вече го карам). Пак лош пример:)

И защо като може да се отдели определена цифра, като пари, трябва да се даде цялата ? Като ще продължаваме с безсмислен спам, авторът е писал, че иска кола до **** пари. Та... толкова. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, N1K17Y написа:

И защо като може да се отдели определена цифра, като пари, трябва да се даде цялата ? Като ще продължаваме с безсмислен спам, авторът е писал, че иска кола до **** пари. Та... толкова. 

Кефа(удобствата) цена няма!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, belefor написа:

Кефа(удобствата) цена няма!

Ами.. има. Затова, когато някой иска НЕЩО, пише какво иска, отговаря му се каква сума трябва да отдели за да го получи. А не, не запознати хора да кажат, че имат определена сума, която могат да си позволят и да им се вземе цялата, нищо, че исканията им могат да се постигнат и на половин цена, а остатъка да отиде другаде. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Ти продаваш всичко, което клиентите ти НЕ са казали, че искат ли ? "Наш клиент", "игрите", нищо конкретно. Не знам кой коментар стана, просто покажи примерите, където i7 6700 не се справя и автора (и всеки четящ) сам може да види и прецени. И вместо да пишеш още 10 коментара с общи приказки, разговорът ще приключи. 

А авторът е. Ако пак ме питаш как разбрах, видно, от това, че ползва 24 инча, 1080р, 60 херцов бюджетен монитор. А ти как познаваш, че автора е като клиента ти от преди седмица и ще у

Ти още ли не си разбрал, че автора иска да смени и монитора? Какъв конкретен пример да ти дам, отвори тубата и гледай сравнения на процесора със съвременни такива, въпреки, че няма много, защото процесора е антика и срравненията с нещо актуално са рядкост. Ултра графики на съвременни заглавия с i7 6700 + 6600 кадрите клякат под 60 на 1080р, а с по-мощна карта ще има и лек bottleneck според модела.

ПП. Като гледаш клипчета, гледай и минималните кадри, не само средните. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти още ли не си разбрал, че автора иска да смени и монитора? Какъв конкретен пример да ти дам, отвори тубата и гледай сравнения на процесора със съвременни такива, въпреки, че няма много, защото процесора е антика и срравненията с нещо актуално са рядкост. Ултра графики на съвременни заглавия с i7 6700 + 6600 кадрите клякат под 60 на 1080р, а с по-мощна карта ще има bottleneck

ПП. Като гледаш клипчета, гледай и минималните кадри, не само средните. 

55 на red dead redemption 2 ? Мисля, че се преживява този страшен дроп на кадри. 

пп. всеки компютър има bottleneck, би трябвало да го знаеш. 

пп2. по-високата резолюция на монитора се пада върху видео картата да се справя, не знам защо пак почваш да смесваш процесор и видео. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, N1K17Y написа:

55 на red dead redemption 2 ? Мисля, че се преживява този страшен дроп на кадри. 

пп. всеки компютър има bottleneck, би трябвало да го знаеш. 

пп2. по-високата резолюция на монитора се пада върху видео картата да се справя, не знам защо пак почваш да смесваш процесор и видео. 

За 1080р ли говорим или за 1440? За да няма bottleneck картата трябва да е натоварена около 100-те процента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

За 1080р ли говорим или за 1440?

За процесор говорим, та като вдигнеш резолюцията на 1440р, няма значение, защото товарът отива при видеокартата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, N1K17Y написа:

За процесор говорим, та като вдигнеш резолюцията на 1440р, няма значение, защото товарът отива при видеокартата. 

Да де знам, но в случая за 1080р или 1440р говорим?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вие направо го обърнахте на чат тука. Вижте сега, тука всичко опира до пари, а парите са възможностите които придобиваш с поред това с какви пари разполагаш. Аз ако бях с тази негова сегашна конфигурация и нямах толкова пари, щях да си остана с нея. Единствения вариант в който да издокараш малко по-добра производителност е да се смени видеото и монитора. Но това не е едно от много правилните и допринасящи решения и задоволяващи. Тук играе и малко психическа нагласа че си сменил някои компоненти и че ще имаш повечко производителност но това е временно решение до като разбереш един ден че играта която си инсталирал се нуждае от по мощен процесор за да постигнеш желаното изживяване на изображението на монитора. И когато дойде този момент тогава ще мислиш за цялостен ъпгрейд и какви са ти възможностите да го направиш. В нашия случай човека има парите да си позволи цялостен ъпгрейд. Човека иска да е актуален и да не се притеснява ако му се играе някое по тежко заглавие. И тук идва момента да се разбере дали иска FHD или 2К и колко инчов монитор да избере. Няма смисъл да спорите дали може да купи монитор за 700лв и да кара още една две години със стария конфиг и кой процесор се справял и кой не. Човека иска да стигне от точка А до Б но този път не иска с опел защото опела му знае възможностите. Сега иска нещо ново, нещо различно и по сигурно и задоволяващо. И това е защото може да си го позволи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, goodly написа:

Вие направо го обърнахте на чат тука. Вижте сега, тука всичко опира до пари, а парите са възможностите които придобиваш с поред това с какви пари разполагаш. Аз ако бях с тази негова сегашна конфигурация и нямах толкова пари, щях да си остана с нея. Единствения вариант в който да издокараш малко по-добра производителност е да се смени видеото и монитора. Но това не е едно от много правилните и допринасящи решения и задоволяващи. Тук играе и малко психическа нагласа че си сменил някои компоненти и че ще имаш повечко производителност но това е временно решение до като разбереш един ден че играта която си инсталирал се нуждае от по мощен процесор за да постигнеш желаното изживяване на изображението на монитора. И когато дойде този момент тогава ще мислиш за цялостен ъпгрейд и какви са ти възможностите да го направиш. В нашия случай човека има парите да си позволи цялостен ъпгрейд. Човека иска да е актуален и да не се притеснява ако му се играе някое по тежко заглавие. И тук идва момента да се разбере дали иска FHD или 2К и колко инчов монитор да избере. Няма смисъл да спорите дали може да купи монитор за 700лв и да кара още една две години със стария конфиг и кой процесор се справял и кой не. Човека иска да стигне от точка А до Б но този път не иска с опел защото опела му знае възможностите. Сега иска нещо ново, нещо различно и по сигурно и задоволяващо. И това е защото може да си го позволи!

За какво i7 6700 е недостатъчен ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, N1K17Y написа:

За какво i7 6700 е недостатъчен ? 

Въртиш, сучеш и пак не отговори за 1080р или 1440р говорим, защото знаеш какви глупости си написал и как ще те контрирам както и да отговориш, а за процесора ти се отговори многократно.
При положение, че дори ти разбра, че автора иска да смени и монитора и дори му предложи бюджет за нов, 
i7 6700 не е достатъчен да осигурен необходимия FPS, който да отговаря адекватно на честотата на опресняване на новия монитор за 600-700лв. (този бюджет ти го зададе, ако е FullHD, може и по-малко)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Въртиш, сучеш и пак не отговори за 1080р или 1440р говорим, защото знаеш какви глупости си написал и как ще те контрирам както и да отговориш, а за процесора ти се отговори многократно.
При положение, че дори ти разбра, че автора иска да смени и монитора и дори му предложи бюджет за нов, 
i7 6700 не е достатъчен да осигурен необходимия FPS, който да отговаря адекватно на честотата на опресняване на новия монитор за 600-700лв. (този бюджет ти го зададе, ако е FullHD, може и по-малко)

Може па и за 4к да говорих :popcorn2:

Някакъв нов закон ли има, че щом си купиш 144хц монитор, да трябва да му "осигуриш" 144 кадъра днес и сега ? Авторът пък може и на 60-70 кадъра да е доволен. Може пък и дори да не забелязва разликата. Страшна ирония, да ме поучаваш, как съм предполагал какво искал автора, докато все продължаваш да правиш същото и да съдиш по твоите си изисквания и критерии. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, N1K17Y написа:

Може па и за 4к да говорих :popcorn2:

Някакъв нов закон ли има, че щом си купиш 144хц монитор, да трябва да му "осигуриш" 144 кадъра днес и сега ? Авторът пък може и на 60-70 кадъра да е доволен. Може пък и дори да не забелязва разликата. Страшна ирония, да ме поучаваш, как съм предполагал какво искал автора, докато все продължаваш да правиш същото и да съдиш по твоите си изисквания и критерии. 

Въпроса за резолюцията беше сериозен. 
Относно кадрите в секунда осигурени от системата и честотата на опресняване на монитора, както и G-Sync/FreeSync и в каква посока работи синхронизацията има ли нужда да ти обяснявам?

ПП. Доста се забави, а долу в ъгълчето виждам, че си онлайн в темата. Да не би да реши да попрочетеш що е то честота на опресняваме и FPS?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

N1K17Y За твое удоволствие I7 6700 се справя със всички игри до ден днешен. Ти ще гарантираш ли на постера на темата че този процесор ще кара още 7г. без да излезе някоя игра която да иска повече от колкото 6700 може да даде ? Края на 4 физически 8 логически леко полеко ще се отмие с времето и ще остане между средно и минимално изискване(Да, още е рано да се говори). Лека полека 6 физически ядра си влизат за препоръки за игри. Не го карай човека да си ходи с опела от точка А до Б. Защо някой който иска да остави стария опел и да иска да кара нова кола по-бърза, с повече екстри и по комфортна, да има парите и някой да му кажи: Ае, за какво ти е сега карай си опела още две години. Като гледам ко се пише в майкрософ за виндос 11 и 7-мо поколение процесори те взеха да са е$ават с нас. Но следващия виндос след 11 на 100% няма да поддържа 7 поколение процесори. А 6700 кое поколение беше ? Виж Ники, колкото и да ни се иска да заобикаляме и прескачаме огради и бариери, те ще ни принудят да сме актуални ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 3.11.2022 г. в 19:54, goodly написа:

N1K17Y За твое удоволствие I7 6700 се справя със всички игри до ден днешен. Ти ще гарантираш ли на постера на темата че този процесор ще кара още 7г. без да излезе някоя игра която да иска повече от колкото 6700 може да даде ? Края на 4 физически 8 логически леко полеко ще се отмие с времето и ще остане между средно и минимално изискване(Да, още е рано да се говори). Лека полека 6 физически ядра си влизат за препоръки за игри. Не го карай човека да си ходи с опела от точка А до Б. Защо някой който иска да остави стария опел и да иска да кара нова кола по-бърза, с повече екстри и по комфортна, да има парите и някой да му кажи: Ае, за какво ти е сега карай си опела още две години. Като гледам ко се пише в майкрософ за виндос 11 и 7-мо поколение процесори те взеха да са е$ават с нас. Но следващия виндос след 11 на 100% няма да поддържа 7 поколение процесори. А 6700 кое поколение беше ? Виж Ники, колкото и да ни се иска да заобикаляме и прескачаме огради и бариери, те ще ни принудят да сме актуални ;)

Защо да му гарантирам, че ще кара 7г ? Или колкото и да е години ? Просто му казвам, че има и други опции и не е задължително да се мята на най-новият хардуер, само защото може. То затова човек пита, да получи информация и да направи информиран избор. Не си налагам мнението или да заплашвам автора да следва моят съвет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, N1K17Y написа:

... най-новият хардуер, само защото може...

Предложен му е Alder Lake, не е нито Raptor Lake, нито Zen 4 (Ryzen 7000).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Към автора на темата. Явно чакаш някакво заключение или може би си объркан, щото не се обаждаш. Но избора ти е голям. Купуваш си монитор + ново видео предложен вариант от N1K17Y и караш 2,3,4 години и после не знам. Вариант 2 купуваш всичко ново, стария конф го продаваш заедно с монитора. Караш 7,8 години и после ако не се ожениш не знам ,). Парите са твои ти поръчваш музиката.

И отново да спомена ако аз трябваше да избирам. Ако нямах пари за всичко ново щях да избера варианта на N1K17Y. Но ако имам парите за ново, бих искал нещо различно от опела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С 32GB RAM , 2x1TB NVMe + вградено видео :

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
AMD RYZEN 5 5600G 4.4GHZ BOX 1 298.27 лв. 298.27 лв.
MSI B550M PRO-VDH AM4 1 203.89 лв. 203.89 лв.
2X16GB DDR4 3200 ADATA SPE D60G AD4U3200316G16A-DT60 1 229.15 лв. 229.15 лв.
COUGAR MX660 MESH RGB-L Mid Tower 3x ARGB VK120 Fans CG385BMS00022 1 177.70 лв. 177.70 лв.
SEASONIC FOCUS Plus 850 Gold SSR-850FX 1 268.01 лв. 268.01 лв.
Palit RTX 3070 GamingPro OC 8GB 1 1 419.09 лв. 1 419.09 лв.
Samsung SSD 980 1TB PCIe M.2 V-NAND 3-bit MLC Pablo MZ-V8V1T0BW 2 193.59 лв. 387.18 лв.
Междинна стойност: 2 983.29 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 59.66 лв.
Доставка: безплатна
Обща стойност: 2 923.63 лв. с ДДС

Може и с допълнителен охладител. Влиза в бюджета -> CPU Cooler GAMMAXX GTE V2 White - LGA1700/AM5

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...