Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация

Виж решението Разрешен от Gaming_Solutions,

Препоръчан отговор

Здравейте, дойде времето да си сменя конфигурацията, която вече е на 7+ години. От дълги години знам, че давате уникални мнения относно конфигурации и затова се допитвам сега до вас. Бюджетът е до 3000 лв. - като това е само за машината, без периферия. Ще се използва и за игри, като бих желал средни заглавия (тежките заглавия са рядкост, но не е изключено) като LoL, WoW Retail, FIFA, Rocket League и т.н. да вървят прилично на 1080p. Попринцип нямам претенции откъм брандове, освен може би за видеокарта предпочитам повечко Nvidia, но съм отворен и към предложения с AMD. По възможност (и наличие) компонентите да са от едно място + сглобяване, в краен случаи мога и сам да го сглобя, ако е наложително. Дано не съм пропуснал да спомена нещо, което се изисква. Предварително благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Здравейте,
Използвал съм максимално бюджета и конфигурацията по-долу е подходяща и за 2К гейминг. Може да се спести доста от към дъно, видео карта, захранване, ССД и тн. ако не смятате да ъпгрейдвате монитора след време и държите на 1080р.

1. INTEL ALDER LAKE CORE I5-12400F

2. MSI PRO B660-A DDR4 - Дъното е достатъчно надеждно след време да се направи и ъпгрейд с 12600К или 13600К. Ако не се предвижда ъпгрейд може да се спести някой лев с ASROCK B660 PRO RS

3. G.SKILL RIPJAWS V BLACK 16GB(2X8GB) DDR4 3600MHZ CL18 - Може да се спестят около 30лв. с малко по-бавната SILICON POWER XPOWER ZENITH 16GB(2X8GB) DDR4 PC4-25600 3200MHZ CL16

4. GIGABYTE RTX 3070 EAGLE OC 8GB GDDR6 - Може да се замени с GAINWARD RTX 3070 TI 8GB PHOENIX , но според мен няма смисъл. Дори чистата 3070 е овъркил за 1080р

5. KINGSTON KC3000 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 1024GB - Едно от най-бързите и добри SSD на пазара, тук също може да се спести. Например KINGSTON NV2 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 1000GB

6. MSI MPG A750GF 750W, 80 PLUS GOLD - Качествено захранване със златен сертификат за ефективност, модулни кабели, достатъчно аванс и 10г. гаранция

7. DEEPCOOL MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F - Качествена кутия с отличен въздушен поток. Идва с 4 aRGB вентилатора и e Mesh. Алтернатива е по-скъпата BE QUIET! PURE BASE 500FX BLACK

8. DEEPCOOL CPU COOLER AK400 - Добър охладител, държи и по-мощните процесори от серията, дават го до 220W. Алтернатива е по-евтиния DEEPCOOL AG400, за 12400 е идеален

9. МОНТАЖНА РАМКА THERMALRIGHT LGA1700-BCF - Тази монтажна рамка не е задължителна, особено за 12400, но сокет 1700 имат дизайнерски дефект. Оригиналните планки на дънната платка изкривяват леко процесорите при монтаж, в следствие на което охладителите не правят добър контакт с процесорите и от там малко по-високи температури. Тази планка елиминира проблема и за 20лв. мисля, че не е нужно да се пести от нея.

Общо всичко излиза 2982лв. Сглобяването, тестването за стабилност и доставката са за наша сметка. Ще направим и подарък екстендър кабели .

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Excelsior написа:

Ще се използва и за игри, като бих желал

препоръчвам максимум до  200 лв на компонент

за видеокартата може да е  400- 800

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква ти е машината сега, видео карта, процесор, рам памет, дънна платка, хард диск, кутия, захранване, монитор.

Това са важни работи които трябва да се знаят. Защото дори и със Haswell 4 ядра 8 нишки, 8гб рам памет ддр3 или 2х8=16гб рам памет и видео от порядъка на GTX 970, 980 би се справил със споменатите игри. Вероятно нямаш SSD диск и ти изглежда всичко бавно. Не знам с какъв процесор си и  колко рам памет. Може би видеото ти е за смяна ако е под нивото на GTX 970, 980. Не искам да гадая въпреки че го направих, но дай ни полезна информация за да получих обратно такава. Иначе много е лесно да ти съберем пц в бюджета който си обявил като поста под теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, goodly написа:

Каква ти е машината сега, видео карта, процесор, рам памет, дънна платка, хард диск, кутия, захранване, монитор.

на 28.10.2022 г. в 10:24, N1K17Y написа:

Какво имаш сега ? За такива игри не е нужно да се изхвърляш с 3000лв. 

GigaByte GA Z-170X, Intel i7-6700, Nvidia GTX 980, 2x8 GB RAM Corsair 2400 Mhz, SSD 256GB + 1TB HDD - купена в края на 2015г.
Монитора е Samsung от S24D300 серията, също купен 2015г. (също е за смяна).

Прав си, че е изхвърляне, но понеже съм непредсказуем в какъв момент какво заглавие ще ми се доиграе извън изброените - затова съм решил да отделя повече от необходимото.

на 28.10.2022 г. в 9:57, Gaming_Solutions написа:

Здравейте,
Използвал съм максимално бюджета и конфигурацията по-долу е подходяща и за 2К гейминг. Може да се спести доста от към дъно, видео карта, захранване, ССД и тн. ако не смятате да ъпгрейдвате монитора след време и държите на 1080р.

1. INTEL ALDER LAKE CORE I5-12400F

2. MSI PRO B660-A DDR4 - Дъното е достатъчно надеждно след време да се направи и ъпгрейд с 12600К или 13600К. Ако не се предвижда ъпгрейд може да се спести някой лев с ASROCK B660 PRO RS

3. G.SKILL RIPJAWS V BLACK 16GB(2X8GB) DDR4 3600MHZ CL18 - Може да се спестят около 30лв. с малко по-бавната SILICON POWER XPOWER ZENITH 16GB(2X8GB) DDR4 PC4-25600 3200MHZ CL16

4. GIGABYTE RTX 3070 EAGLE OC 8GB GDDR6 - Може да се замени с GAINWARD RTX 3070 TI 8GB PHOENIX , но според мен няма смисъл. Дори чистата 3070 е овъркил за 1080р

5. KINGSTON KC3000 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 1024GB - Едно от най-бързите и добри SSD на пазара, тук също може да се спести. Например KINGSTON NV2 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 1000GB

6. MSI MPG A750GF 750W, 80 PLUS GOLD - Качествено захранване със златен сертификат за ефективност, модулни кабели, достатъчно аванс и 10г. гаранция

7. DEEPCOOL MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F - Качествена кутия с отличен въздушен поток. Идва с 4 aRGB вентилатора и e Mesh. Алтернатива е по-скъпата BE QUIET! PURE BASE 500FX BLACK

8. DEEPCOOL CPU COOLER AK400 - Добър охладител, държи и по-мощните процесори от серията, дават го до 220W. Алтернатива е по-евтиния DEEPCOOL AG400, за 12400 е идеален

9. МОНТАЖНА РАМКА THERMALRIGHT LGA1700-BCF - Тази монтажна рамка не е задължителна, особено за 12400, но сокет 1700 имат дизайнерски дефект. Оригиналните планки на дънната платка изкривяват леко процесорите при монтаж, в следствие на което охладителите не правят добър контакт с процесорите и от там малко по-високи температури. Тази планка елиминира проблема и за 20лв. мисля, че не е нужно да се пести от нея.

Общо всичко излиза 2993лв. Сглобяването, тестването за стабилност и доставката са за наша сметка. Ще направим и подарък екстендър кабели .

Благодаря за предложението, изглежда добре. Харесва ми, че има пространство за надграждане в бъдеще. Предполагам, че тази комбинация CPU + GPU предразполага задължително по-висок стандарт от 1080p, иначе си е "overkill".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Excelsior написа:

Благодаря за предложението, изглежда добре. Харесва ми, че има пространство за надграждане в бъдеще. Предполагам, че тази комбинация CPU + GPU предразполага задължително по-висок стандарт от 1080p, иначе си е "overkill".

Не знам какво разбираш под задължително. Изброените игри от теб нямат кой знае какви изисквания и една карта от сорта на Palit RTX 3060 Dual ще се справя прекрасно на всичко с fullHD резолюция (не само изброените от теб заглавия). Не знам обаче какво може да решиш да играеш в бъдеще, както и сам констатира. Например при онлайн шутърите важи правилото колкото повече, толкова повече (говоря за FPS), а колкото по-мощна е картата и процесора, толкова са повече кадрите за секунда. Масово шутърите се играят с ниски графики на ниски резолюции за да се постигне FPS от порядъка на 300-400, че и 500, което аз лично не го разбирам, нито пък мога да направя разлика м/у 200 и 500 FPS, но и аз вече не съм толкова запален по този тип игри. Реално FullHD резолюцията е напълно достатъчна за 24", вече за 27" на мен лично ми идва малка и там си трябва монитор с 2К разолюция. Пак ще повторя, това са си мои лични разбирания и не искам да ангажирам никого с тях, нито да влизам в безсмислени спорове. Честотата на опресняване също е много важна, геймърските монитори започват с честота на опресняване 144Hz нагоре и картината върви доста по-мазно ако сравним с монитор 60-75Hz, но и картата трябва да може да поддържа тези кадри. Та искам да ти кажа, че ако правиш скъпа геймърска машина трябва да си вземеш и добър геймърски монитор и според размера на монитора да си подбереш правилната резолюция, като не е задълбително да е 2К.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Та искам да ти кажа, че ако правиш скъпа геймърска машина трябва да си вземеш и добър геймърски монитор и според размера на монитора да си подбереш правилната резолюция, като не е задълбително да е 2К.

Прав си, точно затова го написах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За FHD монитора ти струва 500лв а за 2к ти струва 600лв избирай какво искаш. Всичко 144Hz и над 144Hz, като при FHD имаш избор за 24 и 27 инча, а за 2К 27 и 32 инча. 3200лв за FHD и 3300 за 2К това е минимума сума в лева. Аз предпочитам по голям монитор ти може да искаш по малък.

Дъно: ASROCK B660 PRO RS 90-MXBHV0-A0UAYZ 

Процесор: INTEL CORE I5-12400 6C/12T 2.50-4.40GHZ BOXED

Рам памет: TEAMGROUP T-FORCE VULCAN Z DIMM KIT 16GB

Видео карта: GIGABYTE GEFORCE RTX 3070 EAGLE OC 8G

Захранване: Това SEASONIC G12 GC 550W ATX или ако искаш модулно това SEASONIC G12 GM 550W

SSD: За системата SILICON POWER UD90 250GB за съхранение SILICON POWER P34A60 1TB или MUSHKIN VORTEX 2TB

Всичко това го събираш в една такава кутия ZALMAN S2

Избираш си един монитор от тези тук: 24",27",32", FHD, 2K, 144Hz + и си готов.

Стария компютър ако не ти трябва го подаряваш на близък или го продаваш за 1000лв. твърда цена със монитора и веднага ще го лапнат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За PSU, на конфигурация с RTX 3070, бих гледал минимум 650W или  най добре 750W (златен сертификат), ако автора иска да ъпгрейд-ва за в бъдеще с по-мощни компоненти.

В ниския клас Seasonic не си ги произвеждат те.

По добре Seasonic Focus GX, Щом конфигурацията ще е 3К.

PSU Tier list 14.8

PSU Tier List Rev. 8.6.0

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да споря но първо никой не прави ъпгрейд в бъдеще. Тези които биха направили ъпгрейд са тези които са нямали пари в момента за по скъп и мощен процесор, рам или видео карта. Следващия му ъпгрейд отново след 7/8 години както сега. И какво като ниския клас не го правят те? Сегашните видео карти са още по снижени в изискване на консумация в сравнение GTX 970, 980. Имах PALIT 970 SUPER JETSTRESM 150W при спокойствие пълно натоварване 350w + 100W процесор и др. натоварвания грубо казано може и по-малко 450W. Захранването ми беше 550 Watt Fractal Design Integra M Modular 80+ Bronze (made in China) процесора xeon E3-1231 V3 4 физически и 8 логически. Игри като Battlefield 4 си вървяха отлично с прилични настройки 95 до 100% натоварване на видеото.

Видео:

Консумация на GeForce RTX™ 3070 EAGLE OC 8G

power-gaming-peak.png

+ 112W от максималното натоварване от процесора.

Е какво да говорим повече. Ама там пише че е препоръчително 650W. Ами добре нищо не казвам, аз просто казвам че може и не пречи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

RTX 2*** и RTX 3*** сериите имат много големи пикове на напреженията. Изобщо не става въпрос за максималната консумация, просто имат проблем с моментните пикове и за това е нужно захранване с голям запас за да може да ги поема. Няма нищо общо със старите GTX серии, писано е не веднъж по темата и тук и в другите форуми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Възможно и да е тъка както казвате съгласен съм с вас. Тогава нека сложи това захранване SEASONIC FOCUS GX 650W Злато с 8г гаранция

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

i7 6700 е все още адекватен и може да изкара 1-2 поколения. Купи си нов монитор за около 600-700 лв. и видео карта от рода на rx6600/ rx 6700 и ще мислиш останалите части след 2-3 години. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, N1K17Y написа:

i7 6700 е все още адекватен и може да изкара 1-2 поколения...

Как ги преценявате тези неща ми е много интересно, 4/8 ядрен процесор с 6/12 ядрен, разделени от 6 поколения... няма база за сравнение м/у платформите. Все едно да кажа, че имам 100К бюджет за нова кола, да искам съвет и да ми кажат, ама то до Пловдив може да стигнеш и със стария си Опел, не си купувай нова. Съжалявам за глупавия пример, но подобни коментари наистина не ги разбирам. :)

Тук като пусне някой тема с бюджет крайностите са две, или се превишава бюджета, или му се набива в главата на автора да не купува нищо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Gaming_Solutions написа:

Как ги преценявате тези неща ми е много интересно, 4/8 ядрен процесор с 6/12 ядрен, разделени от 6 поколения... няма база за сравнение м/у платформите. Все едно да кажа, че имам 100К бюджет за нова кола, да искам съвет и да ми кажат, ама то до Пловдив може да стигнеш и със стария си Опел, не си купувай нова. Съжалявам за глупавия пример, но подобни коментари наистина не ги разбирам. :)

Тук като пусне някой тема с бюджет крайностите са две, или се превишава бюджета, или му се набива в главата на автора да не купува нищо.

Преценявам според споделената информация. А аз купувам (и съветвам да се купува), когато имаш нужда от нещо, не просто защото можеш да го купиш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Преценявам според споделената информация. А аз купувам (и съветвам да се купува), когато имаш нужда от нещо, не просто защото можеш да го купиш. 

Споделената информация е, че иска да си купи нещо малко по-мощно (3070 е среден клас карта), защото не знае какво ще му се доиграе след време и, че има предпочитания към NVidia, ти му предлагаш съвсем различни неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Споделената информация е, че иска да си купи нещо малко по-мощно (3070 е среден клас карта), защото не знае какво ще му се доиграе след време и, че има предпочитания към NVidia, ти му предлагаш съвсем различни неща.

Споделената информация е, че е и АМД може да е, но не знам защо първо писа за процесора, сега за видеокаратата говориш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, N1K17Y написа:

Споделената информация е, че е и АМД може да е, но не знам защо първо писа за процесора, сега за видеокаратата говориш. 

Първо, писал съм и съм му предложил цялостна конфигурация съобразена изцяло с бюджета и съм му обяснил за какъв монитор какво е нужно и съм му дал и алтернативи. Аз говоря за цялостна система, а не на парче, сега да избута със слаба карта, а след 1-2г. да му мисли пак. При положение, че има бюджет и автора на темата иска да играе игри и конфигурацията да му е актуална няколко години (защото не знае какво може да му се доиграе утре), не виждам какъв е проблема. За 700лв. може да си купи и 2К монитор, какви игри ще играе на него с RX 6600, както го съветваш? Правиш грешни внушения и накрая може да объркаш много някой.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо, писал съм и съм му предложил цялостна конфигурация съобразена изцяло с бюджета и съм му обяснил за какъв монитор какво е нужно и съм му дал и алтернативи. Аз говоря за цялостна система, а не на парче, сега да избута със слаба карта, а след 1-2г. да му мисли пак. При положение, че има бюджет и автора на темата иска да играе игри и конфигурацията да му е актуална няколко години (защото не знае какво може да му се доиграе утре), не виждам какъв е проблема. За 700лв. може да си купи и 2К монитор, какви игри ще играе на него с RX 6600, както го съветваш? Правиш грешни внушения и накрая може да объркаш много някой.

Редно е да обясниш защо i7 6700 няма да му е достатъчен за целите и да си спести доста пари, които да вложи в друго. Ако ти ползвам примера, когато някой търси да стигне от точка А до точка Б, без да го интересува друго, препоръчва се Опел, а не Ролс Ройс. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Редно е да обясниш защо i7 6700 няма да му е достатъчен за целите и да си спести доста пари, които да вложи в друго. Ако ти ползвам примера, когато някой търси да стигне от точка А до точка Б, без да го интересува друго, препоръчва се Опел, а не Ролс Ройс. 

Защото i7 6700 пада стабилно дори от i3 10100, който не е геймърски процесор, защото не е идеята просто да тръгнат някакви игри, а да се насладиш максимално на гладка картина с висок FPS, защото RX 6600 не е достатъчна за 1440р (какъвто монитор може да си купи със 700лв.)

Човека си е купил топ машинка и му е служила вярно 7-8г., какъв е проблема да си купи пак нова и да му служи дълго време? Още повече, че може все още да вземе и някакви пари от старата на вторичния пазар. Аз лично ако пусна тема за съвет и някой ми казва как да си харча парите ще се обидя много.  

...без да го интересува друго...

на 28.10.2022 г. в 1:57, Excelsior написа:

тежките заглавия са рядкост, но не е изключено

Прав си, че е изхвърляне, но понеже съм непредсказуем в какъв момент какво заглавие ще ми се доиграе извън изброените - затова съм решил да отделя повече от необходимото.

така по-ясно ли е вече?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото i7 6700 пада стабилно дори от i3 10100, който не е геймърски процесор, защото не е идеята просто да тръгнат някакви игри, а да се насладиш максимално на гладка картина с висок FPS, защото RX 6600 не е достатъчна за 1440р (какъвто монитор може да си купи със 700лв.)

Човека си е купил топ машинка и му е служила вярно 7-8г., какъв е проблема да си купи пак нова и да му служи дълго време? Още повече, че може все още да вземе и някакви пари от старата на вторичния пазар. Аз лично ако пусна тема за съвет и някой ми казва как да си харча парите ще се обидя много.  

така по-ясно ли е вече?

Да беше дал някакви цифри, като така наперено тръгна да отговаряш. Айде кажи, i3 10100 за коя игра ще е слаба ? Кадрите падат на 30 ли, какво ? И пак неясно намесваш и процесор, и говориш за по-високи резолюции, където ролята играе видео картата. А какво го повтаряш това 6600, като папапгал... Писал съм и 6700. И съм дал Радеоните за пример, като леко по изгодни. Не съм казал, че не може Нвидия. Обиждаш се, сигурно заради някаква търговска "жилка", където трябва да вземеш последния лев на питащия, който пък е далеч от запознат и  затова пита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да беше дал някакви цифри, като така наперено тръгна да отговаряш. Айде кажи, i3 10100 за коя игра ще е слаба ? Кадрите падат на 30 ли, какво ?

Цифри при какви обстоятества искаш: игра?, RTX ON/OFF?, DLSS?, графика? И говорим за 6700, i3 10100 го дадох за пример, че дори този вече стар четириядрен процесор го бие. А това за кадрите не го разбрах, ти си от тези за които над 30 е ОК ли?

И пак неясно намесваш и процесор, и говориш за по-високи резолюции, където ролята играе видео картата.

Не намесвам процесора, а 6600 (чистата), която му предлагаш за 2К резолюция, защото за 700лв. може да си вземе такъв монитор.

А какво го повтаряш това 6600, като папапгал... Писал съм и 6700. И съм дал Радеоните за пример, като леко по изгодни. Не съм казал, че не може Нвидия.

преди 12 часа, N1K17Y написа:

Купи си нов монитор за около 600-700 лв. и видео карта от рода на rx6600/ rx 6700 и ще мислиш останалите части след 2-3 години. 

Писал си и 6700, а писал ли си 6600? Писал си.

Обиждаш се, сигурно заради някаква търговска "жилка", където трябва да вземеш последния лев на питащия, който пък е далеч от запознат и  затова пита.

Ама как ги преценяваш така хората? Познаваш ли го? Защо да му е последния лев? Като има пари, защо да не си вземе добър компютър, конфигурации се сглобяват и за 5 цифрени суми, всеки сам си определя бюджета и за какво ще си похарчи парите. Аз съм му дал една много добре балансирана конфигурация за пример, той е свободен разбира се да си купи частите от който търговец си прецени, помощта във форума е безплатна и аз съм доволен като помогна по какъвто и начин да е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Gaming_Solutions написа:

Цифри при какви обстоятества искаш: игра?, RTX ON/OFF?, DLSS?, графика? И говорим за 6700, i3 10100 го дадох за пример, че дори този вече стар четириядрен процесор го бие. А това за кадрите не го разбрах, ти си от тези за които над 30 е ОК ли?

Не намесвам процесора, а 6600 (чистата), която му предлагаш за 2К резолюция, защото за 700лв. може да си вземе такъв монитор.

Писал си и 6700, а писал ли си 6600? Писал си.

Ама как ги преценяваш така хората? Познаваш ли го? Защо да му е последния лев? Като има пари, защо да не си вземе добър компютър, конфигурации се сглобяват и за 5 цифрени суми, всеки сам си определя бюджета и за какво ще си похарчи парите. Аз съм му дал една много добре балансирана конфигурация за пример, той е свободен разбира се да си купи частите от който търговец си прецени, помощта във форума е безплатна и аз съм доволен като помогна по какъвто и начин да е.

При каквито обстоятелства е описал питащия. Казал ли е, че иска 200 кадъра с RTX ? Аз съм от тези, които 60 кадъра им стигат. i7 6700 не може да ги осигури ли ? Пак спамиш някакви празни приказки, вместо да кажеш, защо 6700 е за смяна, освен, че питащия може да си го позволи. 5-ти коментар спамиш безсмислици и заяждания, вместо да дадеш прост отговор с 2 думи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, N1K17Y написа:

При каквито обстоятелства е описал питащия. 

Не е описал. Каза, че не знае какви игри ще му се доиграят в бъдеще и за това иска по-мощна конфигурация.

Казал ли е, че иска 200 кадъра с RTX ?

А казал ли е че не иска?

Аз съм от тези, които 60 кадъра им стигат. i7 6700 не може да ги осигури ли ? 

Аз пък не съм. И да, при определени ситуации i7 6700 не може да ги осигури. А и не всичко е средни кадри, което гледаш в тубата. Преди около две години наш клиент си сглоби конфигурация с R5 3600, миналата седмица искаше да ми прати компютъра за да му направя ъпгрейд с по-новия R5 5500 (повтарям 5500, не 5600/Х). Обясних му, че с 5500 няма да види осезаемо подобрение в кадрите. Казах му или да си остане със сегашния, или да скочи поне на 5600. По стечение на обстоятелствата си взе 5500, обнових биоса и го инсталирах. Тествах го с игрите които играе и нямаше кой знае каква промяна 2-3 кадъра отгоре, обаче въпреки това игрите вървяха доста "по-мазно" отколкото със стария процесор и клиента остана доволен от избора си и покупката. А R5 3600 е по-нов от 6700, прави си сам изводите.

Пак спамиш някакви празни приказки, вместо да кажеш, защо 6700 е за смяна, освен, че питащия може да си го позволи. 5-ти коментар спамиш безсмислици и заяждания, вместо да дадеш прост отговор с 2 думи.

Ти спамиш и не отговаряш на поставените ми въпроси в предните коментари спазвайки някаква логическа последователност, както го правя аз

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...