Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изпаднах в много специфична и странна консултация. Заплашват ме анонимно, че ще бъда съден.

Featured Replies

Здравейте.
Имам една много специфична ситуация и не съм сигурен към коя категория да се насоча, за това ще пиша тук и се надявам на вашето съдействие.

Бях измамен онлайн. Моя микросметка по незнайно какъв начин бе предоставена на злонамерено лице(1). В нея постъпи сума от 800 лева от трето лице, което не познавам(2). Не знам защо тази сума е постъпила. 
При разговор с оператори от изипей бе извършена проверка и се стигна до заключението, че тези пари са преведени по правилната сметка и всичко е наред. Реших, че съм късметлия на някаква грешка и след като от изипей казват, че всичко е окей нищо не мога да направя. Не ми предоставиха телефон на измаменото лице(2), за да се свържа с него, била забранена политика.

Няколко дни по-късно получавам анонимни заплахи от измамникът(1), водещо кореспонденция с измаменият(2) от мое име, където се вижда как измаменият(2) се заканва към измамникът(1) ( представящ се като мен ), че ще ме съди. 

Реално съм набеден от неизвестен за мен извършител като изманмик, откраднал 800лева, преведени по моя микросметка в изипей. Съответно измаменият има моята сметка и лична информация и иска да отправи жалба в полицията. От изипей не ми съдействат. 

Малко е завъртяно, извинявам се ако не го обяснявам правилно.

Каква е следващата стъпка, която трябва да предприема? Не знам самоличността на този, който е предоставил микросметката ми на измаменият.

Снимката с чата е предоставена към мен от измамника, представящ се за мен. Не е мой чат.

Благодаря и лек ден,
Радослав Павлов

dell.jpg

del.jpg

Е толкова ли е трудно да му пратиш N броя прогнози че да млъкне?

Извън забавното, това което обясняваш е доста шантаво, но пък се питам защо като чвоека си иска парите не му ги върнеш?
Щото ако не ги върнеш и да не си ти мошеника, ставаш един вид съучастник и ще си имаш проблеми.
Ако си харчил от тези пари, кофти.
Също помисли си къде си си давал IBAN-а и каквито и да е лични данни, посети и банков клон за да поискаш евентуално негова промяна или промяна на параметрите за достъп до сметката и личните ти данни.

• Автор
преди 3 минути, Bubbles написа:

Е толкова ли е трудно да му пратиш N броя прогнози че да млъкне?

Извън забавното, това което обясняваш е доста шантаво, но пък се питам защо като чвоека си иска парите не му ги върнеш?
Щото ако не ги върнеш и да не си ти мошеника, ставаш един вид съучастник и ще си имаш проблеми.
Ако си харчил от тези пари, кофти.
Също помисли си къде си си давал IBAN-а и каквито и да е лични данни, посети и банков клон за да поискаш евентуално негова промяна или промяна на параметрите за достъп до сметката и личните ти данни.

Благодаря ти за отговора.

Нямам си и на идея какви са тези прогнози. Знам, много е шантаво, самият аз не мога да си обясня какво се случва. Някаква огромна грешка. Нито се занимавам с прогнози, нито нищо.

Още като попаднаха в сметката ми се зачудих от къде са и защо ги имам. Обаидх се на тези от изипей - не ми дадоха номер на човека. Те били направили справка, всичко било наред, започвам да се чудя каква "справка" са направили. Нямам директен контакт с човека да се разберем.

Започвам да си мисля, че връщането на парите ще ме въвлече още повече в някаква схема.. 

Относно айбана - всичко е променено вече. Надявам се това да не ме направи по "подозрителен" при евентуална ескалация на нещата.

Подаден сигнал до гдбоп.

Първият-измамил вторият и третият(ти) взел парите?

преди 9 минути, underfree22 написа:

Нямам директен контакт с човека да се разберем.

Ъъъ кфо?

А това, да не е мошеника? 😶

преди 44 минути, underfree22 написа:

dell.jpg

del.jpg

преди 1 час, underfree22 написа:

dell.jpg

Цялата работа намирисва!

Правилния отговор трябваше да бъде - за какви прогнози става дума?

А още по правилния - а ти кой си?

• Автор
преди 1 час, Bubbles написа:

Ъъъ кфо?

А това, да не е мошеника? 😶

Реално да. Това е лицето което се представя за мен с моята сметка, която не знам от къде има.

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Цялата работа намирисва!

Правилния отговор трябваше да бъде - за какви прогнози става дума?

А още по правилния - а ти кой си?

Не знам. Всичко което виждам виждате и Вие. Повече информация нямам. Прогнози, спортни, може би? Не знам. 

Аз съм потърпевж в тази ситуация. Чужди пари постъпиха в моята сметка и сега съм заплашен в съд. От изипей не ми дават информация на кого са парите - само три имена, които са крайно недостатъчни да се свържа с човека..

преди 57 минути, underfree22 написа:

Реално да. Това е лицето което се представя за мен с моята сметка, която не знам от къде има.

Добре дай ся да обобщим :

Някакъв мошеник някак се сдобива с твоята банкова сметка. Дава я на трети балама, който превежда по нея сметка 800 лева за да получи прогнози...
...де да знам за времето. Парите обаче постъпват в сметката и мошеника не си ги взема а ги вземаш ти.

Ако случайно не се шегуваш, този мошеник е някой твой познат или човек с който си имал търкания и иска да ти направи мръсно, всичко останало е някаква фантастика.

Плюс това този дето ти пише честито му имаш акаунта, , вече къде какво ти си знаеш.

Гледайте си кефа и не се занимавайте с глупости.
Кой каквото има като претенции към вас да си завежда дело в съда и единствено той е компетентен да отсъди кой крив и кой прав.
Тези “чатове” може всеки да си ги сътвори и да ви ги прати - те са едно голямо нищо.
Дори не отговаряйте на тези тъпотии, блокирайте отсрещния и пак казвам гледайте си кефа.
ГДБОП няма смисъл да занимавате и пак казвам - кой каквито претенции има към вас да се обръща към официалните институции и там се разрешава всичко.

Защо не отидете в полицията и им дадете по-подробно информацията която давате тук. Те могат да изискат от изипей кой ви е привел парите и да разследват случая. При положение, че полицията открие човека, то си има ред да му върнете парите и да приключите историята. 

След като сте невинен, то не се шашкайте, а всичко останало ще го направи полицията. 

Внимавайте да не ви пратят псевдо полицай!!! -> Т.е. аз ако съм на ваше място пръв ще отида в районното и не ще продължа с този вид измама. Явно е нещо ново ... 

Все пак успех!

Имаше я тази схема за измама в една руска програма перец (чушка) с която замениха Россия 24 в моята кабеларка. Водещ - Влад Чижов и предаването се казва "решала" Има една камара серии в YT.

Ето ти я схемата - от 6:45. Може и от началото да изгледаш. Ако не разбираш езика има автоматичен субтитров превод.

Накратко - ако във ваша сметка неочаквано дойдат някакви пари - отивайте в банката или кредитната институция и пишете заявление. Нека те се оправят. Главното е да не ги пипате и да не ги превеждате на незнайно кого, още повече по някакъв чат, месенджър или телефон.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.