Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли начин активиран Windows да го инсталирам на второ устройство

Featured Replies

Имам WIndows 10 закупен на диск и активиран на компютър , има ли начин да го запиша на второ устойство ?

Разрешен от royalpiggy

Предполагам,имаш предвид "инсталирам".

Виж какъв ти е ключа.

Ако ключа позволява да се ползва на повече от 1 устройство - можеш, дори не трябва да го прехвърляш, може просто да си го изтеглиш от сайта на microsoft и така да го инсталираш и активираш след това. Ако не и си решил, че вече няма да го ползваш на първото устройство и искаш да прехвърлиш ключа на второто - звъниш на съпорта на Microsoft.

• Автор

Смятам да го ползвам на първото устройство на което е инсталирано.А откъде мога да проверя дали ключа може да се използва на повече от един комп ?

Още преди да инсталираш като попита за ключа ще разбереш дали можеш или вече е използван, но най-вероятно няма да можеш с този ключ.

• Решение
преди 1 час, Milkydead написа:

Имам WIndows 10 закупен на диск и активиран на компютър , има ли начин да го запиша на второ устойство ?

OEM не може да се използва повторно. Ако ключа ти е Retail,  тогава може да се използва за повече от една активация.

Може и да е направен така, че да се използва за определен брой активации. Ако достигнеш лимита, всеки път, когато искаш да направиш нова активация, ще трябва да извършиш и деактивация на предишна ОС. Не съм на 100% сигурен дали има лимит при Retail (има, доколкото съм чувал, без да съм проверявал лично).

За да разбереш какъв ти е ключа, трябва да отвориш Command Prompt (Run as Administrator) и да въведеш ето тази команда: slmgr /dli

След това, натискаш Enter и ще се покаже информацията относно това дали е volume, retail, OEM.

За повече информация относно видовете ключове, виж тук: https://www.windowscentral.com/how-determine-if-license-oem-retail-volume-windows-10

Господин @цър-вул ,виждам, че се смеете на моето обяснение, което в сравнение с останалите обяснения в темата, е най-добро и най-изчерпателно.

IMG_20221104_111913.thumb.jpg.5641a19d35afc8048328258a2aa141d6.jpg

преди 13 минути, PigMan9 написа:

OEM не може да се използва повторно. Ако ключа ти е Retail,  тогава може да се използва за повече от една активация.

Може и да е направен така, че да се използва за определен брой активации. Ако достигнеш лимита, всеки път, когато искаш да направиш нова активация, ще трябва да извършиш и деактивация на предишна ОС. Не съм на 100% сигурен дали има лимит при Retail (има, доколкото съм чувал, без да съм проверявал лично).

За да разбереш какъв ти е ключа, трябва да отвориш Command Prompt (Run as Administrator) и да въведеш ето тази команда: slmgr /dli

След това, натискаш Enter и ще се покаже информацията относно това дали е volume, retail, OEM.

За повече информация относно видовете ключове, виж тук: https://www.windowscentral.com/how-determine-if-license-oem-retail-volume-windows-10

Господине, имате ли нещо против да обясните кое е толкова смешно? Нима обяснението ми е глупаво или невярно?

ОЕМ означава-Не размножававйте,нечистите си уиндоуси безумци.

преди 11 минути, Milkydead написа:

OEM е моя така пише на листа за покупката.Win 10 home 64b 1pk DSP OEM

Щом пише така, значи не можеш да имаш повторна активация.

И успя ли да потвърдиш, че е ОЕМ, като изпълниш командата, която показах?

преди 1 час, Milkydead написа:

нямам документ само пакет с диска вътре и ключа е написан върху плика.

Нямаш документ? Ми може и да си гепил диска /теоретично/...

Иначе - има си едно скриптче , което може колкото пъти искаш да направи тая работа.

В моя случай, Прозореца като го преинсталирам не въвеждам никакви ключове, просто като си свързвам акаунта от бакалията на чичко Уили и дограмата става активна. Два настолни и един лаптоп се ползват с този акаунт, за офиса(2019) важи същото.

преди 48 минути, Bubbles написа:

В моя случай, Прозореца като го преинсталирам не въвеждам никакви ключове, просто като си свързвам акаунта от бакалията на чичко Уили и дограмата става активна. Два настолни и един лаптоп се ползват с този акаунт, за офиса(2019) важи същото.

Защото ОЕМ активацията обикновено са вградени към дънната платка; затова щом веднъж е извършена активацията, не е необходимо да се прави повторно, дори и да изтриеш операционната система и я инсталираш отново. И дори да си сложил друга ОС, активацията пак ще се помни.

преди 5 минути, PigMan9 написа:

Защото ОЕМ активацията обикновено са вградени към дънната платка; затова щом веднъж е извършена активацията, не е необходимо да се прави повторно, дори и да изтриеш операционната система и я инсталираш отново. И дори да си сложил друга ОС, активацията пак ще се помни.

Само че моята активация е вързана за акаунта ми в Майкрософт, не вържа ли устройството за него ОС е неактивна.

Дадох ти решение...

преди 8 часа, Orgasmatron написа:

ОЕМ означава-Не размножававйте,нечистите си уиндоуси безумци.

Хайде по-сериозно - човекът има проблем.

За майтапите ки има отделна тема.

преди 8 часа, dimy написа:

Нямаш документ? Ми може и да си гепил диска /теоретично/...

Ко речи???

преди 8 часа, PigMan9 написа:

Щом пише така, значи не можеш да имаш повторна активация.
И успя ли да потвърдиш, че е ОЕМ, като изпълниш командата, която показах?

Пишеш наизуст!

Казал съм преди близо година

на 12.02.2022 г. в 19:16, jhoro написа:

Основната идея е - да има само една машина, чийто Windows да е активиран с този ключ.
Ако не е фабричен ОЕМ лиценз - това позволява миграция. Иначе казано - деактивиране на старата и активиране на нова машина.

Дали продават ... лицензи, за еднократна употреба?

преди 4 минути, jhoro написа:

Хайде по-сериозно - човекът има проблем.

За майтапите ки има отделна тема.

Проблем...Няма.Дори и да има,получил е десет решения.

Опитах да му го кажа,на неговият език.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Нещо смешно ли казах?

Вероятно, ама трябва мислене.

преди 1 минута, Orgasmatron написа:

Проблем...Няма. Дори и да има, получил е десет решения.

Опитах да му го кажа, на неговият език.

Опита - да, но на диалект - който ти си мислиш, че е „неговият език“.
Обратната връзка - как е?

преди 1 минута, jhoro написа:

Вероятно, ама трябва мислене.

Опита - да, но на диалект - който ти си мислиш, че е „неговият език“.
Обратната връзка - как е?

Прочете ли му подписа?

преди 2 минути, Orgasmatron написа:

Прочете ли му подписа?

А ти - чел ли си моите подписи, откакто съм се регистрирал?

Що се филмираш?

току-що, jhoro написа:

А ти - чел ли си моите подписи, откакто съм се регистрирал?

Що се филмираш?

Не бе,ти се филмираш.Хумора ти е като на sysadmin.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.