Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли начин активиран Windows да го инсталирам на второ устройство

Milkydead
Виж решението Разрешен от LittleGoldenPiggyBanks101,

Препоръчан отговор

Имам WIndows 10 закупен на диск и активиран на компютър , има ли начин да го запиша на второ устойство ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ключа позволява да се ползва на повече от 1 устройство - можеш, дори не трябва да го прехвърляш, може просто да си го изтеглиш от сайта на microsoft и така да го инсталираш и активираш след това. Ако не и си решил, че вече няма да го ползваш на първото устройство и искаш да прехвърлиш ключа на второто - звъниш на съпорта на Microsoft.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смятам да го ползвам на първото устройство на което е инсталирано.А откъде мога да проверя дали ключа може да се използва на повече от един комп ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още преди да инсталираш като попита за ключа ще разбереш дали можеш или вече е използван, но най-вероятно няма да можеш с този ключ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 1 час, Milkydead написа:

Имам WIndows 10 закупен на диск и активиран на компютър , има ли начин да го запиша на второ устойство ?

OEM не може да се използва повторно. Ако ключа ти е Retail,  тогава може да се използва за повече от една активация.

Може и да е направен така, че да се използва за определен брой активации. Ако достигнеш лимита, всеки път, когато искаш да направиш нова активация, ще трябва да извършиш и деактивация на предишна ОС. Не съм на 100% сигурен дали има лимит при Retail (има, доколкото съм чувал, без да съм проверявал лично).

За да разбереш какъв ти е ключа, трябва да отвориш Command Prompt (Run as Administrator) и да въведеш ето тази команда: slmgr /dli

След това, натискаш Enter и ще се покаже информацията относно това дали е volume, retail, OEM.

За повече информация относно видовете ключове, виж тук: https://www.windowscentral.com/how-determine-if-license-oem-retail-volume-windows-10

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Господин @цър-вул ,виждам, че се смеете на моето обяснение, което в сравнение с останалите обяснения в темата, е най-добро и най-изчерпателно.

IMG_20221104_111913.thumb.jpg.5641a19d35afc8048328258a2aa141d6.jpg

преди 13 минути, PigMan9 написа:

OEM не може да се използва повторно. Ако ключа ти е Retail,  тогава може да се използва за повече от една активация.

Може и да е направен така, че да се използва за определен брой активации. Ако достигнеш лимита, всеки път, когато искаш да направиш нова активация, ще трябва да извършиш и деактивация на предишна ОС. Не съм на 100% сигурен дали има лимит при Retail (има, доколкото съм чувал, без да съм проверявал лично).

За да разбереш какъв ти е ключа, трябва да отвориш Command Prompt (Run as Administrator) и да въведеш ето тази команда: slmgr /dli

След това, натискаш Enter и ще се покаже информацията относно това дали е volume, retail, OEM.

За повече информация относно видовете ключове, виж тук: https://www.windowscentral.com/how-determine-if-license-oem-retail-volume-windows-10

Господине, имате ли нещо против да обясните кое е толкова смешно? Нима обяснението ми е глупаво или невярно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Milkydead написа:

OEM е моя така пише на листа за покупката.Win 10 home 64b 1pk DSP OEM

Щом пише така, значи не можеш да имаш повторна активация.

И успя ли да потвърдиш, че е ОЕМ, като изпълниш командата, която показах?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Milkydead написа:

нямам документ само пакет с диска вътре и ключа е написан върху плика.

Нямаш документ? Ми може и да си гепил диска /теоретично/...

Иначе - има си едно скриптче , което може колкото пъти искаш да направи тая работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В моя случай, Прозореца като го преинсталирам не въвеждам никакви ключове, просто като си свързвам акаунта от бакалията на чичко Уили и дограмата става активна. Два настолни и един лаптоп се ползват с този акаунт, за офиса(2019) важи същото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Bubbles написа:

В моя случай, Прозореца като го преинсталирам не въвеждам никакви ключове, просто като си свързвам акаунта от бакалията на чичко Уили и дограмата става активна. Два настолни и един лаптоп се ползват с този акаунт, за офиса(2019) важи същото.

Защото ОЕМ активацията обикновено са вградени към дънната платка; затова щом веднъж е извършена активацията, не е необходимо да се прави повторно, дори и да изтриеш операционната система и я инсталираш отново. И дори да си сложил друга ОС, активацията пак ще се помни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, PigMan9 написа:

Защото ОЕМ активацията обикновено са вградени към дънната платка; затова щом веднъж е извършена активацията, не е необходимо да се прави повторно, дори и да изтриеш операционната система и я инсталираш отново. И дори да си сложил друга ОС, активацията пак ще се помни.

Само че моята активация е вързана за акаунта ми в Майкрософт, не вържа ли устройството за него ОС е неактивна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Orgasmatron написа:

ОЕМ означава-Не размножававйте,нечистите си уиндоуси безумци.

Хайде по-сериозно - човекът има проблем.

За майтапите ки има отделна тема.

преди 8 часа, dimy написа:

Нямаш документ? Ми може и да си гепил диска /теоретично/...

Ко речи???

преди 8 часа, PigMan9 написа:

Щом пише така, значи не можеш да имаш повторна активация.
И успя ли да потвърдиш, че е ОЕМ, като изпълниш командата, която показах?

Пишеш наизуст!

Казал съм преди близо година

на 12.02.2022 г. в 19:16, jhoro написа:

Основната идея е - да има само една машина, чийто Windows да е активиран с този ключ.
Ако не е фабричен ОЕМ лиценз - това позволява миграция. Иначе казано - деактивиране на старата и активиране на нова машина.

Дали продават ... лицензи, за еднократна употреба?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, jhoro написа:

Хайде по-сериозно - човекът има проблем.

За майтапите ки има отделна тема.

Проблем...Няма.Дори и да има,получил е десет решения.

Опитах да му го кажа,на неговият език.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Bubbles написа:

Нещо смешно ли казах?

Вероятно, ама трябва мислене.

преди 1 минута, Orgasmatron написа:

Проблем...Няма. Дори и да има, получил е десет решения.

Опитах да му го кажа, на неговият език.

Опита - да, но на диалект - който ти си мислиш, че е „неговият език“.
Обратната връзка - как е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Вероятно, ама трябва мислене.

Опита - да, но на диалект - който ти си мислиш, че е „неговият език“.
Обратната връзка - как е?

Прочете ли му подписа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Orgasmatron написа:

Прочете ли му подписа?

А ти - чел ли си моите подписи, откакто съм се регистрирал?

Що се филмираш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

А ти - чел ли си моите подписи, откакто съм се регистрирал?

Що се филмираш?

Не бе,ти се филмираш.Хумора ти е като на sysadmin.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...