Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Това приложение необходимо ли е? Ще бъде ли проблем, ако го изтрия (приложение: "Security" при Xiaomi Redmi 9A)?

Featured Replies

Има bloatware-ско, дразнещо приложение, което създава memory leak, и ми крашва някои от игрите по време на играене. Приложението се казва "Security" и се среща в Xiaomi Redmi 9A.

Ето малко повече информация, да придобиете по-ясна представа:

IMG_20221106_060925.jpg.e1ee5030c28ca4505a5fb923efad0b99.jpg

IMG_20221106_061051.thumb.jpg.25a441f4fae8a6e3aa4e1d1d95cfa1fb.jpg

IMG_20221106_061010.thumb.jpg.9527a2b2e17a42703506691921408d9f.jpg

IMG_20221106_061023.jpg.542e9cc4074c94aa8a851711073de802.jpg

Кажете ми, това приложение важно ли е, или е просто типичното безсмислено приложение, както аз предполагам? Не виждам да изпълнява някакви ясно обозначени функции. Просто сканира и дава известия, че има запълнена патем, което не е вярно. Тъй наречената запълнена памет, която е за освобождаване, според приложението, е заета от ресурсните файлове на Brawl Stars, Clash of Clans и Boom Beach. Ако изтрия мястото, за което приложението твърди, че трябва да се изтрие, напредъка ми в игрите ще изчезне.

Както вече казах, приложението не е с добре написан код и води до infinite loops & memory leaks. Това означава, че това приложение трябва да бъде изтрито. Въпроса ми е дали приложението е важно и дали телефона ми ще бъде защитен от вируси.

Доколкото знам, не е нужно допълнително приложение, тъй като Play Protect си върши работата за приложенията от Гугъл магазина, а аз приложения от сайтове не тегля - тегля приложения само и единствено от Гугъл магазина. Като се има това предвид, нужно ли ми у това приложение, или Play Protect е напълно достатъчен да опази телефона от неженалпи съмнителен софтуер?

Това "Security" дори не получава нови дефиниции. Последния път, когато имаше наличен ъпдейт, беше преди 4 месеца. За тези 4 месеца е имало хиляди нови Андроид вируси, чийто маркери/signatures не са добавени в дефинициите. С други думи, почти сигурен съм, че приложението е напълно безполезно... но искам и някой за потвърди.

Смятам да получа root access и да изтрия това приложение.

EDIT: Забравих да попитам; ако го изтрия, ще има ли системни нарушения по системата? Приложението свързано ли е с други приложениея, които не биха функционирали правилно, ако това приложение го няма?

• Автор
преди 8 минути, ined написа:

Да ве, трий всички, да не е моя телефон. Ако се скапе ще си купиш друг.

Защо да се скапе телефона? Ако приложението не е обвързано с функции по операционната система, тогава не би трябвало да има проблеми, нали?

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Опитай, ама няма да ти се отдаде!

Защо?

преди 40 минути, lupis написа:

По принцип може да се изтрие, ама после няма да ти хареса работата на телефона.:)

Как ще се промени работата?

преди 6 минути, PigMan9 написа:
преди 1 час, цър-вул написа:

Опитай, ама няма да ти се отдаде!

Защо?

Защото нямаш знания за целта! За adb чувал ли си?

Абе още ли не сте разбрали че тоя е олигофрен хАпсолютен? или си прави ташаци, само му вижте смешните теми и конспирации

преди 6 минути, цър-вул написа:

Чи кък тъка? Той е супер дупер хипер гений, БИОС-и сменя кат носни кърпички, флашки зарежда без БИОС... А ти някакъв нисш цървул ще му казваш че не знаел нищо ама ха

• Автор
преди 49 минути, цър-вул написа:

Много пъти съм root-вал телефони и триел дадени приложения.

И как ADB ще оправи проблема? Да няма да пренапише проблемния код на програмата?

преди 39 минути, petie1 написа:

Абе още ли не сте разбрали че тоя е олигофрен хАпсолютен? или си прави ташаци, само му вижте смешните теми и конспирации

Престани да отправяш безпочвени твърдения в опити да ме дискредитираш.

Нищо, което съм казал, не е конклспирация.

Темите са искрени теми, в които описвам проблемите си и търся помощ.

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Ти сам се дискредитираш с твърденията  че си ИТ пък не знаеш базови неща за компютрите които се учат в детската градина на ИТ...

преди 46 минути, PigMan9 написа:

Прасе, като гледам хилядите ти теми - дано да заработваш добре.

И така - качи една тема - как си рутнал телефоните си, че и ние да понаучим нещо. Не се гъбаркам.

Системни приложения особенно на Xiaomi не пип чи пляс чи бум чи тряс чи гръм чи тряс че накрая да не ревеш и да не се изсереш в телефона...

преди 4 часа, grizly написа:

изсереш в телефона..

Бълха го ухапала,той има сумата и джунджурии. Телефони, лаптопи, таблети,компютри и др.Един телефон ли не може да прежали? За това си прави разни експерименти.

преди 6 часа, PigMan9 написа:

Защо си рутвал телефони и си триел приложения

преди 6 часа, PigMan9 написа:

И как ADB ще оправи проблема? Да няма да пренапише проблемния код на програмата?

Нищо, което съм казал, не е конклспирация.

Темите са искрени теми, в които описвам проблемите си и търся помощ.

Не се занимавай с такива работи. Направи си свое ROM. Щом можеш да руутваш, ще можеш да си направиш собствен ROM.

https://source.android.com/docs/setup

преди 31 минути, Coco1 написа:

Защо си рутвал телефони и си триел приложения

Има противозаконен материал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.