Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жената реши да става монахиня, какво да правя?!

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, perin2 написа:

Едва ли, но ми се струва, че зависи от конкретния случай ... 

Не зависи, а не си струва, защото не по-малко от два или три дена послушание ѝ минава емоционалния срив и ... чакай "изненада" ... :) Ще ползвам в случая клише; Ако обичаш някой го пусни, ако и той те обича ще се върне, а ако не те обича, то ще се разведе с теб без да претендира за нещо придобито по време на брака ви, дори ще се откаже и от родителски права. За какво ѝ е нещо което не е го е правила??? 

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

И кой определя кое е нисша страст?

Принципно: Църквата. 

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Никой друг няма да го направи.

Духовния живот е коренно различен от светския. Понеже не го знаеш, нито го познаваш, то е нормално да разсъждаваш по този начин. Макар и да не го зачитам това клише, то в случая ще го цитирам: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш. Т.е. никой насила не може да ти нареди какво е добро за теб, но не твърди, че вярващият в Христос е зло. Какво по-точно, лично на теб, някой православен християнин ти е отнел?! ОК, разбирам, че не ти е дал, но какво ти е отнел? 

Аз незнам само едно то хубаво няма лошо да си божий служител. Ама сега тоя човечец монаха нали и той душичка има не мисли, само за молитви, предполагм сигурно му се иска и да хване някоя мацка да си поиграят. А и няма как сега и пишока да не рипа то това си е напълно човешко. Като е в манастира и се присети че му се иска кака да го отрака какво прави или пренебрегва себеси като човек заради молитвите и божието служение също важи и за монахините.

преди 15 минути, dioib написа:

Не зависи, а не си струва, защото не по-малко от два или три дена послушание ѝ минава емоционалния срив и ... чакай "изненада" ... :) Ще ползвам в случая клише; Ако обичаш някой го пусни, ако и той те обича ще се върне, а ако не те обича, то ще се разведе с теб без да претендира за нещо придобито по време на брака ви, дори ще се откаже и от родителски права. За какво ѝ е нещо което не е го е правила??? 

Принципно: Църквата. 

Духовния живот е коренно различен от светския. Понеже не го знаеш, нито го познаваш, то е нормално да разсъждаваш по този начин. Макар и да не го зачитам това клише, то в случая ще го цитирам: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш. Т.е. никой насила не може да ти нареди какво е добро за теб, но не твърди, че вярващият в Христос е зло. Какво по-точно, лично на теб, някой православен християнин ти е отнел?! ОК, разбирам, че не ти е дал, но какво ти е отнел? 

А не може насила да ти нареди. Я си прочети Библията. Никой нищо не ми е отнел на мен. Само аз мога да си го отнема. Колкото до християните аз православен не съм видял, нито пък от другите.

• Автор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

предполагм сигурно му се иска и да хване някоя мацка да си поиграят.

В случая не отговаря да е монах, т.е. остава си послушник ... Преди близо 20 години срещнах един такъв послушник в един манастир из Израел ... Бе на пределна възраст, но уви ... не бе монах, а само и единствено послушник ... :) 

Що не стана монахиня на младини? Ся на стари години когато вече не й е до нисши страсти.И си мисли вече че ще се пречисти. Всичко ще е простено.

• Автор
преди 11 минути, Емил Костов написа:

Колкото до християните аз православен не съм видял, нито пък от другите.

Е, ти не си видял, но съществуват. В действителност не си общувал. защото ненавиждаш християнството. Та, нормално е да считаш, че и те са покварени. 

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

Всичко ще е простено.

Всеки покръстен ще получи опрощение при кончината си. До тогава се налага да се научи да живее праведно. В действителност именно това е целта на метосите, т.е. да ти покажат праведния живот. Някои биват повече послушници, но после се връщат в светския живот и живеят праведно. Тези които обаче пожелаят по своя воля, то стават монаси и за тях единствения живот е съхраняване на  вярата в Бог.  Това вече не е праведен живот, а духовен посветен единствено на Бог. Това е ... пак да подчертая: Свободна воля на човек!!! 

• Автор
току-що, shishmanovp861 написа:

Нямаш понятие какво е Бог! Какво той харесва и какво не та да правите изводи.

Бог не харесва, а люби всичко което е сътворил ... :) Не му е необходимо някой да му казва какво да харесва или пък да не го харесва. :) 

преди 7 минути, dioib написа:

Бог не харесва, а люби всичко което е сътворил ... :) Не му е необходимо някой да му казва какво да харесва или пък да не го харесва. :) 

Той може да люби момиченца може и момченца като фараоните и императорите обаче вие сте наясно с всичко що е праведно и що не е.

• Автор
преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Той може да люби момиченца може и момченца като фараоните и императорите обаче вие сте наясно с всичко що е праведно и що не е.

Не с всичко, но ми е достатъчно. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.