Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужна ми е програма, чрез която да се вижда S.M.A.R.T статуса на телефона

Featured Replies

Тъй като Android телефоните не записват S.M.A.R.T статус, има ли някаква програма, чрез която мога да създам такъв статус? Има ли програма, която да записва цялостното количество на информация, която някога е била записана в паметта на телефона, както и да записва колко часа, дни, седмици, месеци телефона е бил включен? И дори да се изключи и след това да се включи телефона, желателно е програмата да е запазила старата информация, и да започне да се записва новата информация относно статута, а не всеки път, когато има рестарт на устройството, статуса да започва да се записва отново, от нулата.

Интересува ме да се записва и цялостното количество информация, която е била четена от устройството.

Предимно ме интересуват следните функции да има програмата:

1. Показване на нивото на форматиране на запаметяващото устройство.
  2. Показване на количеството информация, която някога е била записана.
  3. Показване на нивото на износване на запаметяващото устройство.
  4. Показване на цялостното време, през което телефона е прекарал във включено състояние.

Нали знаете програмата CrystalDiskInfo и данните, които тя показва? Е, искам подобна програма, само че за Андроид телефони и таблети. Ако Андроид не докладва такива данни и няма как която и да е програма да покаже подобни данни за назад във времето, то поне нека програмата да записва тези данни от момента на инсталиране.

И ако този статус всъщност се записва от операционната система на телефона и може да се види без програма, тогава ми кажете как да го видя. Проверих "Опции на разработчика", но там не открих това, което търся.

Благодаря.

• Отговори 55
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Казах ти, това не е компютърен диск да има такива неща. Никъде не се пази такава информация, освен ако производителя изрично не е кодирал подобна функционалност, за момента не съм чувал такова нещо. А

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Вината не е в Андроида - хардуера не поддържа S. M. A. R. T.  

• За да видиш статусите трябва да си го блъскаш в главата, а не в стената

Публикувани изображения

Нищо не ти трябва. Просто не си дръж ценна информация на телефона! 

SMART vs Alien

7ZKJOAC2VREODCA5FHIQ6BPWCY.jpg

Няма такъв филм, спри с глупостите и параноите си и си пий редовно хапчетата! Ако не пиеш, крайно време е да посетиш някой специалист да ти изпише нещо за параноите!

giant-pigs-china-01.jpg?quality=75&strip

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Нищо не ти трябва. Просто не си дръж ценна информация на телефона! 

Трябва ми, защото искам да съм информиран относно функционалността на устройствата си.

Също така, искам да направя и ревю, в което да публикувам дадена информация относно устройството. За да получа тази информация, ми е нужна програма, чрез която да получа тази информация.

преди 5 минути, Captain Teemo on duty написа:

SMART vs Alien

7ZKJOAC2VREODCA5FHIQ6BPWCY.jpg

Какво общо има това с темата ми?

преди 5 минути, Raze написа:

Няма такъв филм, спри с глупостите и параноите си и си пий редовно хапчетата! Ако не пиеш, крайно време е да посетиш някой специалист да ти изпише нещо за параноите!

Защо се държиш така с мен?

Не разбирам какво общо имат "филми", "хапчета", "параноя" и "специалисти" с проблема, който съм описал в темата и необходимостта ми да получа достъп до S.M.A.R.T данните на устройството.

Казах ти, това не е компютърен диск да има такива неща. Никъде не се пази такава информация, освен ако производителя изрично не е кодирал подобна функционалност, за момента не съм чувал такова нещо. А относно доктора - напълно съм сериозен, посети някой и друг добър специалист и им разкажи за параноите си и темите си тук, ще ти помогнат на 100%!

преди 8 минути, AlienBoss написа:

Трябва ми, защото искам да съм информиран относно функционалността на устройствата си.

Защо ти е?

Този въпрос май трябваше да ти го зададе @Coco1.

преди 5 минути, AlienBoss написа:

Също така, искам да направя и ревю, в което да публикувам дадена информация относно устройството. За да получа тази информация, ми е нужна програма, чрез която да получа тази информация.

Защо се държиш така с мен?

Не разбирам какво общо имат "филми", "хапчета", "параноя" и "специалисти" с проблема, който съм описал в темата и необходимостта ми да получа достъп до S.M.A.R.T данните на устройството.

Ще ти го напиша пак втори път. Не ти трябва такова нещо. Телефонът не е компютър и там няма хард диск. Ценната информация не се държи в телефон поради ред причини, мисля че знаеш какви са те. Каквато и програма да си намериш за SMART не значи, че утре телефонът ти няма да умре от нищото. 

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Казах ти, това не е компютърен диск да има такива неща. Никъде не се пази такава информация, освен ако производителя изрично не е кодирал подобна функционалност, за момента не съм чувал такова нещо.

Ако прочетеш добре основния ми пост, ще видиш, че и аз самият правя същото предположение... нали затова казах и ето това:

преди 27 минути, AlienBoss написа:

Ако Андроид не докладва такива данни и няма как която и да е програма да покаже подобни данни за назад във времето, то поне нека програмата да записва тези данни от момента на инсталиране.

Както се вижда от горния цитат, съгласен съм и на програма, която записва статуса от момента на инсталиране, бе да се налага да показва какъвто и да е статус от преди това.

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Защо ти е?

Просто така... да имам основна информираност относно устройството. Казах, и че искам да направя блог ревю, в което обяснявам някои неща относно устройството и използвам въпросния статус като допълнителен контекст.

преди 6 минути, Raze написа:

А относно доктора - напълно съм сериозен, посети някой и друг добър специалист и им разкажи за параноите си и темите си тук, ще ти помогнат на 100%!

Не знам защо се държиш толкова агресивно с мен. За какви теми говориш? Какво нередно си видял в темите ми?

преди 9 минути, AlienBoss написа:

Общото е , че гледаш компютър,както гледа този AlienBull

...да имам основна информираност относно устройството - Я разясни какво е това. Във всеки телефон има опцията - Всичко за телефона. Това ти е достатъчно. 

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ще ти го напиша пак втори път. Не ти трябва такова нещо. Телефонът не е компютър и там няма хард диск. Ценната информация не се държи в телефон поради ред причини, мисля че знаеш какви са те. Каквато и програма да си намериш за SMART не значи, че утре телефонът ти няма да умре от нищото. 

Да, съгласен съм с теб. Информацията не ми е нужна с цел предвиждане на errors/failures, а просто за основна информираност. Просто искам да знам какъв е статуса.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

...да имам основна информираност относно устройството - Я разясни какво е това. Във всеки телефон има опцията - Всичко за телефона. Това ти е достатъчно. 

В опцията "About the phone" е изложена само основна информация, но не и статуса, който искам да видя. Аз вече съм проверил всички менюта в настройките, видял съм, че такъв статус няма - затова се наложи да пускам тема, в която търся специфична програма, която показва специфична информация, която не може да се види в менюто с настройки на телефона.

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какво е S.M.A.R.T и има ли то почва у нас ...

S.M.A.R.T означава Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology. Търся програма, която може да записва тези данни от телефона от момента на инсталиране, ако операционната система на телефона не ги записва и няма длкак същите тези данни да си виждат във времето назад.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Рутни си телефона и си напиши такова приложение. Без рут достъп товал, което искаш, няма как да стане.

Няма ли някаква програма, която да може да записва тези данни от момента на инсталиране, щом Андроид не ги записва и няма как тези данни да се видят с времето назад?

току-що, AlienBoss написа:

S.M.A.R.T означава Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology. Търся програма, която може да записва тези данни от телефона от момента на инсталиране, ако операционната система на телефона не ги записва и няма длкак същите тези данни да си виждат във времето назад.

Осъзнаваш ли, че постоянната памет на телефона не поддържа технологията която ти искаш да четеш?

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Може да пробваш с това, друго няма да намериш: 

Това команда ли е? Къде се пише/въвежда това?

преди 7 минути, AlienBoss написа:

Да, съгласен съм с теб. Информацията не ми е нужна с цел предвиждане на errors/failures, а просто за основна информираност. Просто искам да знам какъв е статуса.

Не можеш да предвидиш такова нещо, защото и производителят не може да го предвиди. Поради тази причина ти дава и гаранция. Освен това мястото на записване в телефона е на принципа на флаш паметите ( тоест запис върху клетка). Както работи може във всеки един момента да умре. 

току-що, AlienBoss написа:

Андроид не ги записва и няма как тези данни да се видят с времето назад?

Вината не е в Андроида - хардуера не поддържа S. M. A. R. T.

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Осъзнаваш ли, че постоянната памет на телефона не поддържа технологията която ти искаш да четеш?

Това съм го предположил тук:

преди 42 минути, AlienBoss написа:

Ако Андроид не докладва такива данни и няма как която и да е програма да покаже подобни данни за назад във времето, то поне нека програмата да записва тези данни от момента на инсталиране.

Няма да е проблем, ако програмата записва тези данни от момента на инсталиране за напред, щом няма как тези данни да се видят с времето назад.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.