Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

чист инсталационен оригинален файл windows 7

Petrov123

Препоръчан отговор

преди 10 минути, Petrov123 написа:

Може ли да се намери?

Потърси правилно из интерет и ще намериш. Няма да посочвам нарочно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Да може. Само сето те са няколко издания, със или без интехриран SP1...... Aко говорим за образ де

Говорим за ISO, чист свалян оригинален файл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Petrov123 написа:

Говорим за ISO, чист свалян оригинален файл.

Има, но не мога да ти кажа къде, щото Карабойчев гледа и раздава шамари.

Но - римува се с Гъ*змунда. Пише , че е оригинален, untouched.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Директно от сайта на Микромеките не може, поради спряна поддръжка. Този сайт обаче дава директни линкове към iso-тата (говорим за чистия Win 7; за този със SP1 също има линкове, но те са към други сайтове) на сайта на Микромеките. Би трябвало да ти свърши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Petrov123 написа:

Може ли да се намери?

Може. Аз имам оригиналните, недокоснати файлове на Windows 7 и 8.

Знаеш ли защо ги изтеглих и качих на хостинг, който е мой? Защото бях патил с Windows XP. Мислех си, "Абе, има го на сървърите на Майкрософт, значи мога да си го изтегля когато поискам"... имаше го на сървърите, докато в един момент го нямаше; те го свалиха. Е, вярно е, че source кода му изтече преди повече от 2 години и може да се компилира в напълно работеща ОС, но нямам доверие на тези от GitHub - параноичен съм си и нямам доверие.

Знам, че рано или късно и 7-мицата ще бъде свалена - затова изтеглих някои версии и актуализации, и си ги запазих за вечността...

Мога да имплементирам каквито си поискам драйвери в инсталационната медия, затова мога да инсталирам ОС-а на всеки хардуер, дори и на най-модерни хардуери, които реално нямат никаква съвместимост с въпросната ОС... мога да направя системата съвместима чрез вкарване на драйвери за новия хардуер.

Доколкото знам, .iso файла на Уиндоус 7 все още го има на сървърите на Майкрософт, както и може да се свали през Rufus.

Дали бих ти да дал моите файлове ли? Ако не нарушава правилата на форума, да. Да, ако ми се довериш, че не съм им имплантирал зловредни кодове. Ако ми нямаш доверие, не искай на ти давам нищо.

За повече информация, можеш да зададеш въпросите си в Microsoft Answers, официалния "задай-въпрос-получи-отговор" сайт на Майкрософт.

Да ти дам няколко ценни и важни съвети:

• Никога, ама никога, не сваляй не просто операционни системи, но и каквито и да е файлове от неофициални сайтове, дори и да твърдят, че файловете не са пипани.
  • Преди да експериментираш, правиш резервни копия на информацията, за да може да си я възстановиш, ако компютъра бъде оставен в неизползваемо състояние.

В момента не помня URL адреса на официалния сървър на Майкрософт, но бих го потърсил, ако се налага.

Ако някой ти даде файл, използвай проверка за checksum, за да се увериш, че файла е автентичен.

Това са моите файлове:

rajTzWI.jpg

Обърни внимание на първия файл и му виж размера. Ако изтеглиш същата версия отнякъде (service pack 1), а файла не е със същия размер, най-вероятно има зловредни модификации. В байтове е:

Size: 5,898,725,376 bytes

Size on disk: 5,898,727,424 bytes

Късмет в търсенето. Ако имаш затруднения, задай въпроса си в Microsoft Answers и избягвай да вземаш файлове от "някакви" сайтове и хора...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, dimy написа:

Има, но не мога да ти кажа къде, щото Карабойчев гледа и раздава шамари.

Питането е за iso-то, не за активационни кодове и кракове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, PigMan9 написа:

Мога да имплементирам каквито си поискам драйвери в инсталационната медия, затова мога да инсталирам ОС-а на всеки хардуер, дори и на най-модерни хардуери, които реално нямат никаква съвместимост с въпросната ОС... мога да направя системата съвместима чрез вкарване на драйвери за новия хардуер.

Можеш да пиеш една студена вода! И от къде ще ги намериш драйвърите, лато никой не ги е писал? Ти си голям чук, бе!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NewRedDragon написа:

Можеш да пиеш една студена вода! И от къде ще ги намериш драйвърите, лато никой не ги е писал? Ти си голям чук, бе!

Процеса по имплементация изисква и модификация на драйверите. Защо се опитваш да ми урониш авторитета? Един от големите модератори в Майкрософт си имат лични форуми на тази тема - форумите му покриват всички Windows-и, които някога са били пускани. И да, има и подробен урок как се инсталира Windows 7 на модерен хардуер чрез редактиране на инсталационната медия. И дори ОС-а да не е съвместима с даден хардуер, тя пак може да се направи съвместима (неофициално, обаче).

Като не разбираш, не ме критикувай, тъй като така ми уронваш авторитета.

Ти не си официално лице на Майкрософт, нито пък си и програмист по Windows - ти не разбираш повече от хората, които са програмисти и модератори в Майкрософт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде стига сте филофствали :

Цитат

If you are referring to the Product Key on the COA sticker affixed to your Dell laptop, that is an OEM Product Key.  Microsoft does not support OEM installations of Windows -- and does not provide ISO downloads when using an OEM Product Key.

Instead, go to https://www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-and-office-iso-download-tool   Download the tool and use it to download the ISO file that corresponds to the version of Windows for which you have an OEM Product Key. 

OEM Product Keys are only valid for the specific edition of Windows (e.g. Windows 7 Home Premium or Windows 7 Professional) AND the architecture (32-bit or 64-bit) shown on the COA sticker.

Източник : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/download-windows-7-disc-images-iso-files/c8188634-d470-40e9-80bf-1468c8701ee4

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, PigMan9 написа:

И дори ОС-а да не е съвместима с даден хардуер, тя пак може да се направи съвместима (неофициално, обаче).

Като толкова си уж наясно защо бълваш теми в несвяст? Задаваш елементарни въпроси пък уж всичко знаеш.

checksums.sha1

Search in SHA-1 (v1.1) (rg-adguard.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, PigMan9 написа:

Никога, ама никога, не сваляй не просто операционни системи, но и каквито и да е файлове от неофициални сайтове, дори и да твърдят, че файловете не са пипани.

Моля, който го е спазвал това винаги да пише след мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, PigMan9 написа:

Алооо, ти откъде и какъв авторитет имаш? Освен да задаваш тъпи въпроси във форума и да не разбираш отговорите, нищо полезно не сме видели от теб! Хайде покажи как ще инсталираш windows 7 например на някое дъно или лаптоп, модел от тази година. Като успееш и го направиш така, че всички тук да го видим, тогава може да говориш за авторитет!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, PigMan9 написа:

аз ако бях на твое място, щях да се оплача на администратора 
от къде на къде ще ти уронва авторитета който имаш във форума

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, plamen_petrov_80 написа:

Моля, който го е спазвал това винаги да пише след мен.

Аз го спазвам на един от лаптопите си, но не и на другия лаптоп, който използвам за експериментални цели и на него се прави всичко...

преди 43 минути, nikssi написа:

Като толкова си уж наясно защо бълваш теми в несвяст? Задаваш елементарни въпроси пък уж всичко знаеш.

checksums.sha1 6.61 kB · 0 изтегляния

Search in SHA-1 (v1.1) (rg-adguard.net)

Кога съм пускал теми в несвяст?

преди 23 минути, Raze написа:

Алооо, ти откъде и какъв авторитет имаш? Освен да задаваш тъпи въпроси във форума и да не разбираш отговорите, нищо полезно не сме видели от теб! Хайде покажи как ще инсталираш windows 7 например на някое дъно или лаптоп, модел от тази година. Като успееш и го направиш така, че всички тук да го видим, тогава може да говориш за авторитет!

Дай име на конкретен хардуер, на който искаш да се инсталира Windows 7.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, PigMan9 написа:

виждаш ли как те обиждат и тази обида е от модератор
оплачи се на админа ве или пусни тема в "проблеми с форума"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, PigMan9 написа:

Ко рече? :eek:

преди 2 часа, PigMan9 написа:

Size: 5,898,725,376 bytes

Size on disk: 5,898,727,424 bytes

Прочем 

7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_PROFESSIONAL_x64FRE_en-us.iso :: List of files by Microsoft® (rg-adguard.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, ined написа:

Мазния даже и на калкулатор ще ти инсталира 7-ца стига някой да му даде БИОС-а

Направо го пише докато спи затова му викат Грухи Биоса

преди 3 часа, дръндю написа:

аз ако бях на твое място, щях да се оплача на администратора 
от къде на къде ще ти уронва авторитета който имаш във форума

Викам да се оплаче на арменския поп

преди 3 часа, PigMan9 написа:

То па един авторитет на на комик от Калдата и май се сетих как става номера понеже всички Джамове от НТ до 11 са горе долу с едно ядро е лесно да моднеш леко dll с драйверите да засече базовите идентификатори на устройствата и функции

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...