Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв Линукс да си избера за втора ОС

Petrov123

Препоръчан отговор

Ще го ползвам само за стар принтер, който не работи с Уиндоус10. Ще бъде на друг хард, не би трябвало да има конфликт?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Petrov123 написа:

Ще го ползвам само за стар принтер, който не работи с Уиндоус10.

Колко стар? Ще работи ли с Линукс?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Petrov123 написа:

Ще го ползвам само за стар принтер, който не работи с Уиндоус10. Ще бъде на друг хард, не би трябвало да има конфликт?

А виртуална машина  не е ли по-удачен вариант?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За вехтия си HP-скенер, на който след Windows XP му спряха поддръжката, просто буутвах с флашка някакво Ubuntu и си вършех работата. Не съм инсталирал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само заради един принтер ще слагаш втора ОС и то линукс, където нямаш офис пакет. Нищо лично ама почвате да се шегувате в тоя форум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Само заради един принтер ще слагаш втора ОС и то линукс, където нямаш офис пакет. ..

Що да няма офис пакет? И аз ползвам все още един 1100 с линукс!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Що да няма офис пакет? И аз ползвам все още един 1100 с линукс!

Няма да коментирам офис пакетите за линукс. Който се занимава с това знае много добре, че не стават. Както и да е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Само заради един принтер ще слагаш втора ОС и то линукс, където нямаш офис пакет. Нищо лично ама почвате да се шегувате в тоя форум.

Всяко уважаващо себе си дистро(а те,не са малко),има офис пакет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Captain Teemo on duty написа:

Всяко уважаващо себе си дистро(а те,не са малко),има офис пакет.

Ако си го ползвал сериозно и всекидневно ще знаеш, че не става. Има си неща, които не се поддържат особено за професионална работа. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Ако си го ползвал сериозно и всекидневно ще знаеш, че не става. Има си неща, които не се поддържат особено за професионална работа. 

Ти кога последно отваря пример Libre Office и коя версия? За принтене на някакъв стар принтер , какво мислиш , че няма да отвори та да го принтне?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Няма да коментирам офис пакетите за линукс. 

И добре ще направиш, ама вече се изчака!

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Ти не се шегуваш - излагаш се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, jhoro написа:

И добре ще направиш, ама вече се изчака!

Ти не се шегуваш - излагаш се.

Хайде сега да видим с кое по-точно се изложих като ги пишеш тия работи?! Трябва да демонстрирам как Word или Excel документ не се отваря или не зарежда всичките си макроси под линукс офис или ще се прави принтиране на стар мастилноструен принтер, дето само консумативите ще са в повече отколкото ако се вземе един лазарен! 

преди 12 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти кога последно отваря пример Libre Office и коя версия? За принтене на някакъв стар принтер , какво мислиш , че няма да отвори та да го принтне?

Точно преди 1 месец и се наложи на потребител да се инсталира MS Office пакет на компютъра, защото беше наслагал едни свободни съчинения и нищо не се отваряше. Ти пробвал ли си да работиш с LibreOffice след като всичко с които работиш ползват Office на майкрософт, че и боклука наречен 365! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Хайде сега да видим с кое по-точно се изложих като ги пишеш тия работи?! Трябва да демонстрирам как Word или Excel документ не се отваря или не зарежда всичките си макроси под линукс офис или ще се прави принтиране на стар мастилноструен принтер, дето само консумативите ще са в повече отколкото ако се вземе един лазарен! 

Точно преди 1 месец и се наложи на потребител да се инсталира MS Office пакет на компютъра, защото беше наслагал едни свободни съчинения и нищо не се отваряше. Ти пробвал ли си да работиш с LibreOffice след като всичко с които работиш ползват Office на майкрософт, че и боклука наречен 365! 

Само вчера (за пореден път) прехвалени в MS Office Excel  се издъни няколко пъти.

Файл - редактиран и записан на диска през Google Таблици - от 800 KB стана над 6 MB.

Работя постоянно с ВСИЧКИ офис пакети (Open Office, Libre Office, MS Office, Microsoft 365, Google Office) и много добре знам - кой кога се дъни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Емил Костов написа:

...Ти пробвал ли си да работиш с LibreOffice след като всичко с които работиш ползват Office на майкрософт, че и боклука наречен 365! 

Кажи-речи ежедневно, но това какво общо има , че болшинството работят с продуктите на Microsoft, не разбрах?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Само вчера (за пореден път) прехвалени в MS Office Excel  се издъни няколко пъти.

Файл - редактиран и записан на диска през Google Таблици - от 800 KB стана над 6 MB.

Работя постоянно с ВСИЧКИ офис пакети (Open Office, Libre Office, MS Office, Microsoft 365, Google Office) и много добре знам - кой кога се дъни.

Ами тогава, защо ми спориш. Аз да не съм казал че офис пакетът на Майкрософт е перфектен. Но просто не може да се работи между офисите особено ако има таблици, специфични разделения между редовете, макроси. Още помня как ми беше побелява косата, когато преди няколко години един познат беше отворил един офис за административна работа и за да не плаща Windows и MSOffice беше с Линукс машини и Libre Office. Ами не става! Имаше случаи дето е ужас при разпечатване на документи правени на Word и Ecxel! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, Емил Костов написа:

Няма да коментирам офис пакетите за линукс. Който се занимава с това знае много добре, че не стават. Както и да е.

Потвърждавам. Интезивно работя с XL-ски таблици. Наложи ми се да преработя доста неща от LibreOffice Calc (7.4) за да ги ползвам в Excel 2021 - формули, форматиране. Разликата в съвместимостта между Calc (XL-2003) и Excel 2021 е станала прекалено голяма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Кажи-речи ежедневно, но това какво общо има , че болшинството работят с продуктите на Microsoft, не разбрах?

Гарантирам ти, че не е така ами не знам къде си да дойда и да ти го демонстрирам на лично със запис на видео, което да качим във форума! 

преди 6 минути, MZ/X написа:

Потвърждавам. Интезивно работя с XL-ски таблици. Наложи ми се да преработя доста неща от LibreOffice Calc (7.4) за да ги ползвам в Excel 2021 - формули, форматиране. Разликата в съвместимостта между Calc (XL-2003) и Excel 2021 е станала прекалено голяма.

Кажи го на 3-те Ампера, защото той даже в съня си работи с всичките офиси и даже с поглед ги управлява! Бяха ми донесли преди 2 години една дипломна работа правена на Word и познай Libre Office колко се издъни. Хайде носи където трябва та даже не стана и със по стар пакет на MS Office. Като се счупи енкодинга стой и гледай цирк! 

Както и да е! Няма да споря повече за офис пакетите. Постващият да си вземе един лазарен принтер втора (който може да работи с 10) ръка и да си върши нормално работата. Ако ще е да се принтира еднократно нещо да отиде в една книжарница и да се ги принтира.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Гарантирам ти, че не е така ами не знам къде си да дойда и да ти го демонстрирам на лично със запис на видео, което да качим във форума! 

Кажи го на 3-те Ампера, защото той даже в съня си работи с всичките офиси и даже с поглед ги управлява! Бяха ми донесли преди 2 години една дипломна работа правена на Word и познай Libre Office колко се издъни. Хайде носи където трябва та даже не стана и със по стар пакет на MS Office. Като се счупи енкодинга стой и гледай цирк! 

Както и да е! Няма да споря повече за офис пакетите. Постващият да си вземе един лазарен принтер втора ръка и да си върши нормално работата. Ако ще е да се принтира еднократно нещо да отиде в една книжарница и да се ги принтира.

Хубаво е да се придържаш към хардуера ... в него ти е силата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Хубаво е да се придържаш към хардуера ... в него ти е силата!

Не знам да съм твърдял че хардуерът ми е силата. Не знам къде го измисли това! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Не знам да съм твърдял че хардуерът ми е силата. Не знам къде го измисли това! 

Ако не ти е сила, защо си в "Хардуерен тим"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако не ти е сила, защо си в "Хардуерен тим"?

Просто ми предложиха и аз се съгласих! Няма да обяснявам защо и как! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, Petrov123 написа:

Аз също не харесвам идеята за втора ОС. Преди да направиш каквото и да е прочети цялата тема, отсей простотийте и се замисли върху двата предложени варианта за решение на проблема - създаване на виртуална машина или зареждане на система от флашка. Не искам да те обидя, но предполагам, че не си наясно как се правят двете неща. Ако имаш нужда от помощ - кажи. Ще помагаме. И не обръщай внимание на тия, дето си мерят пиш... офисите. В този форум е така. Питаш - обясняват ти колко си глупав и ако си купиш нов компютър всичко ще се реши от самосебе си.

Всъщност не си споделил най-важната информация - точния модел на принтера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Manjaro KDE Plasma https://manjaro.org/download/ от години съм с Манджаро само свежи пакети работи без проблем Изпробвал съм поне 15  линукса но Манджаро е върха

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Petrov123 написа:

Няма ли някаква мрежа тоя принтер? 

преди 18 часа, Емил Костов написа:

Както и да е! Няма да споря повече за офис пакетите. Постващият да си вземе един лазарен принтер втора (който може да работи с 10) ръка и да си върши нормално работата. Ако ще е да се принтира еднократно нещо да отиде в една книжарница и да се ги принтира.

Libreoffice си работи отлично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...