Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за марка Realme?

Featured Replies

Здравейте, искам да си купя нов телефон и разглеждам марката Realme, но не знам дали са сполучливи телефони?! Някой, ако ползва такава марка, нека сподели дали е доволен като цяло от телефона?! Интересува ме най - вече камерата и батерията дали държи?! И към кой модел ще ме насочите до към 600 лв? 

Разрешен от ivottoshev

• Решение

Марката е част от едно семейство с ONE Plus, Vivo и OPPO, демек не е някое незнайно китайче. Аз съм с Realme 6PRO и нямам оплаквания освен от сензора за близост, който понякога се включва безпричинно по време на разговор, но не е голяма болка за умиране. Иначе редовно получава ъпдейти, камерата му е прекарсна (особено за нощни снимки) а батерията му веднъж издържа над 9 часа непрестанно играене на по-непретенциозни игри и вечерта се прибрах с 18% ток:) Ще го сменям само защото имам традиция да си купувам апарати през година и половина. Март за РД-то, после следващата година на Черен петък, после година и половина по-късно пак за РД-то... Сега идва време за смяна :D

По ревютата дават че в сравнение с телефони от други популярни марки като Xiaomi и Samsung, телефонът с най яката батерия е Realme 9 (да не се бърка с Relme9 5g). Аз на него съм му хвърлил око, защото за мен батерията е най-важна. Преди две седмици беше на промоция в Технополис за 489лв., а в Емаг е 530лв. за версията с 6GB и съответно 590лв версията с 8GB RAM. Ако на черният петък утре го пуснат за около 450лв го взимам :) Процесора му е мъртвороден и за тежки игри не става, но мен това не ме интересува. За ровене в социални мрежи и гледане на клипчета в Тубата е повече от достатъчен. Камерата за снимки уж е добра според блогърите в Тубата, но заради слабичкият процесор не може да снима клипчета в 4K.

Ако не падне достатъчно ще чакам да дойде в България  Realme 10 Pro+, който вчера е обявен и официално ще излезе на пазара на 24.11. Той ще е по-добър и би трябвало да дойде на цена около 600лв.

преди 3 часа, didito_84 написа:

Интересува ме най - вече камерата и батерията дали държи?! И към кой модел ще ме насочите до към 600 лв? 

И аз съм с Realme от по ниския клас, но съм много доволен.Батерията държи много, камерата прави хубави снимки.

https://smartphone.bg/smartphones-realme?gclid=Cj0KCQiA1NebBhDDARIsAANiDD1iWMUk--xeu0pzEOCqufH9MeS8vZKM6L9TM-Pz9I6OH5GcakFAacwaAiD0EALw_wcB

за 600 лв. можеш да си вземеш истински  тИлифон , а не китайче .

Странно, но по-силната версия на REALME 9 (тази с 8GB RAM) е намалена повече и идва по евтино със 100лв от по-слабата версия. Вече го поръчах от ЕМАГ за 399.99лв :wink12:

https://www.emag.bg/smartfon-realme-9-dual-sim-128gb-8gb-ram-4g-meteor-black-6044435/pd/DKXRX4MBM/?ref=fav_pd-title

• Автор
преди 9 часа, bss2222 написа:

за 600 лв. можеш да си вземеш истински  тИлифон , а не китайче .

Като например...? 

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Странно, но по-силната версия на REALME 9 (тази с 8GB RAM) е намалена повече и идва по евтино със 100лв от по-слабата версия. Вече го поръчах от ЕМАГ за 399.99лв :wink12:

https://www.emag.bg/smartfon-realme-9-dual-sim-128gb-8gb-ram-4g-meteor-black-6044435/pd/DKXRX4MBM/?ref=fav_pd-title

Може ли да споделите като  пристигне и го тествате... Какви снимки прави? 

преди 4 часа, didito_84 написа:

Като например...? 

Според мен най-доброто за около 600лв. е  Samsung Galaxy A53 (черен) за 625лв, имало го е и в бяло за 599,99 но е "изчерпана наличност". Аз не го взех само защото батерията му въпреки че е много добра добра, не е на нивото на REALME 9, а за мен тя е най-важна.

преди 4 часа, didito_84 написа:

Може ли да споделите като  пристигне и го тествате... Какви снимки прави? 

Не разбирам много от снимки и не мога да дам компетентно мнение, пък и ще пристигне при мен чак след около две седмици когато ще е 550-600лв, а той не си струва на тази цена.    

И защо толкоз не го харесват този процесор SD680? За браузване, снимки и чат нали ще върши работа? Без игри, освен карти и пъзели някакви.

Че и аз го заглеждам този телефон Realme 9 или Redmi Note 11S който е със същия процесор?

Защото е направен за да е евтин и икономичен (да не гълта много ток). За това официално не поддържа дори 4К видеозаснемане, а по-тежките игри наистина му идват в повече. Аз обаче играя на две-три игри, които са точно от типа на пъзелите и освен това се ровя в интернет, тубата и фейса. За човек като мен е идеален.

• Автор
преди 1 час, ivottoshev написа:

Защото е направен за да е евтин и икономичен (да не гълта много ток). За това официално не поддържа дори 4К видеозаснемане, а по-тежките игри наистина му идват в повече. Аз обаче играя на две-три игри, които са точно от типа на пъзелите и освен това се ровя в интернет, тубата и фейса. За човек като мен е идеален.

Извинете какво значи, че не поддържа 4К видеозаснемане? Не разбирам, а пък аз телефона го взимам най-вече да права знимкк и клипчета на децата?! Няма да е хубаво качеството на клипчетата ли? 

Най общо казано качеството ще е на нивото на повечето телевизии, които и в момента излъчват HD сигнал. Това телефонът го може. Няма да може да постигне качеството на най-новите 4К телевизионни канали. 

• Автор
преди 9 минути, ivottoshev написа:

Най общо казано качеството ще е на нивото на повечето телевизии, които и в момента излъчват HD сигнал. Това телефонът го може. Няма да може да постигне качеството на най-новите 4К телевизионни канали. 

Благодаря Ви! 

• Автор
на 18.11.2022 г. в 8:39, ivottoshev написа:

Здравейте, отново. Пиша ви защото споделихме че ще си купите горе посочения телефон и искам да ви попитам ако сте си го взели, държи ли ви батерията, защото аз си го купих този телефон и съм притеснена, защото много бързо му пада батерията - на 3-4 мин по 1 процент и това при положение, че гледам само фейса и тук там е да отворя нета, спряла съм абсолютно всички приложения на заден фонов режим да работят, ама пак пада тая батерия в несвяст... Не мога да изкарам цял ден! И това е при положение че не гледам клипове! 

Моля да споделите, при вас как е? 

преди 1 час, didito_84 написа:

Здравейте, отново. Пиша ви защото споделихме че ще си купите горе посочения телефон и искам да ви попитам ако сте си го взели, държи ли ви батерията, защото аз си го купих този телефон и съм притеснена, защото много бързо му пада батерията - на 3-4 мин по 1 процент и това при положение, че гледам само фейса и тук там е да отворя нета, спряла съм абсолютно всички приложения на заден фонов режим да работят, ама пак пада тая батерия в несвяст... Не мога да изкарам цял ден! И това е при положение че не гледам клипове! 

Моля да споделите, при вас как е? 

Моят пристигна на 21-ви и до сега съм го зареждал само веднъж, довечера ще му е за втори път. Въпреки всичкото ръчкане по него, спокойно изкарва по два дни.

За проба инсталирайте приложението greenify, за да проверите дали нещо наистина не работи във фонов режим. 

• Автор
преди 22 часа, ivottoshev написа:

Моят пристигна на 21-ви и до сега съм го зареждал само веднъж, довечера ще му е за втори път. Въпреки всичкото ръчкане по него, спокойно изкарва по два дни.

За проба инсталирайте приложението greenify, за да проверите дали нещо наистина не работи във фонов режим. 

Благодаря за отговора. Инсталирах програмата,но не мога да я разбера как работи!

И аз го инсталирах за проба, но явно са му спряли поддръжката, защото вече и аз не виждам кои приложения работят на заден фон а едно време ги показваше. 

Единственото странно при мен е че снощи докато го зареждах, като достигна 80% каза че е зареден и трябва да се махне от зарядното. Аз разбира се не го напрвих и го оставих да се зареди до 100%. Да не би и при вас да се е получила такава индикация и да сте спряли зареждането мислейки си че е 100% а то всъщност да е било само 80% и от там да идва и объркването? При мен проблем с батерията няма. Днес имам почти два часа на екран, от които 1:37 съм играл игри а останалото е Фейсбук и в момента съм с 85%

Отваряне на снимката

• Автор
преди 2 часа, ivottoshev написа:

И аз го инсталирах за проба, но явно са му спряли поддръжката, защото вече и аз не виждам кои приложения работят на заден фон а едно време ги показваше. 

Единственото странно при мен е че снощи докато го зареждах, като достигна 80% каза че е зареден и трябва да се махне от зарядното. Аз разбира се не го напрвих и го оставих да се зареди до 100%. Да не би и при вас да се е получила такава индикация и да сте спряли зареждането мислейки си че е 100% а то всъщност да е било само 80% и от там да идва и объркването? При мен проблем с батерията няма. Днес имам почти два часа на екран, от които 1:37 съм играл игри а останалото е Фейсбук и в момента съм с 85%

Отваряне на снимката

Не,не се е получило така при мен. Винаги зарежда до 100%. Обаче и днес за а съжаление продължава да си пада така батерията - на 4 Мин по 1% . А пък като пусна една игричка - ужас ..пада в несвяст. Аз като съм във фейса само да го разглеждам и си пада батерията на 3-4 Мин по 1%. Не знам какво да правя . Мисля да го връщам към Емаг. Разбрах че имам право да го върна до 14 дни след като съм го закупила. Никога не съм купувала и връщала. Чудя се дали да не взема Самсунг след като върна този.

преди 14 часа, didito_84 написа:

Не,не се е получило така при мен. Винаги зарежда до 100%. Обаче и днес за а съжаление продължава да си пада така батерията - на 4 Мин по 1% . А пък като пусна една игричка - ужас ..пада в несвяст. Аз като съм във фейса само да го разглеждам и си пада батерията на 3-4 Мин по 1%. Не знам какво да правя . Мисля да го връщам към Емаг. Разбрах че имам право да го върна до 14 дни след като съм го закупила. Никога не съм купувала и връщала. Чудя се дали да не взема Самсунг след като върна този.

Може да качите приложение, което изчислява обема на батерията, съответно и здравето ѝ. Като за начало вижте как се държат приложенията, колко батерия изразходват и така нататък. Тук само може да гадаем нормално ли е или не да пада батерията за по-малко от ден. 

За да проверите дали батерията е изправна пробвайте с AccuBattery, но не е обезателно приложението да работи правилно. Все пак това не е удобрен от произвоидтеля софтуер, и не може да му се има пълно доверие, но може да ви даде някаква ориентация. Резултатите няма да се появят веднага, а след анализ, след няколко пълни зареждания. 

Това което може да направите на първо време е, да влезете в настройките и да прегледате кои приложения, колко енергия са изразходили, а тези които не ви трябват, да ги забраните да се изпълняват във фонов режим. 
Ако е включен високопроизводителен режим за игри, изключете го и го пускайте само преди да играете. Същото важи и за и за честотата на обновление на екрана. Поставете го при нормално ползване на 60-90 херца, а по-високите стойности са предимно за геймъри. Колкото по-висока е честотата, толкова повече енергия се консумира. 

Ако екранът е OLED/Amoled включете тъмна тема, защото черните пиксели на практика са изключени пиксели, които не консумират енергия. Когато сте на светла тема, повечето пиксели са напълно активни и хабят повече енергия. Включително и в приложенията, избирайте тъмни теми. 
В случай че екранът е (IPS LCD) написаното за тъмните тими не важи. 

Ползвайте възможно най-ниска яркост на екрана, това пести енергия. 

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Аз съм много доволен от марката Realme. Първо ползвах Realme 6 (купен за 400 лв. като излезе модела), а сега съм с Realme 9 Pro Plus и мога да Ви кажа, че работи идеално. Приятелката ми вече почти 3 години използва нейния Realme 6 и не иска да го сменя. Батерията държи дълго, снимките са много добри!

Поздрави

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, ползвам Realme 9 от няколко месеца и имам проблем с обхвата на телефона. Проблема дори се проявява, кагато съм на открито в населено място в центъра докато ходя и когато някой ми звънне и вдигна телефона от среща не ме чуват, а аз ги чувам какво ми говорят и се налага да прекратя разговора и да набера на ново човека. Също така понякога като ми звъни телефона и вдигна след определено време може както си говоря да се приключи разговора без да съм натискал червената слушалка.Съгласен съм, когато съм в помещения коита са мазета или някакви други помещения,обхвата да не е както трябва,но проблема се изразява и на открито в градски условия.Не се случва всеки ден, но от време на време се получава това с обхвата е и изнервящо на моменти.Моля някой,който има такъв телефон да сподели дали има такива проблеми.Да споделя, че аз с батерията нямам проблем,защото виждам, че е писано за нея.Моята си кара нормално за моите нужди 3 дни без никакъв проблем

преди 3 минути, vastas написа:

Здравейте, ползвам Realme 9 от няколко месеца и имам проблем с обхвата на телефона. Проблема дори се проявява, кагато съм на открито в населено място в центъра докато ходя и когато някой ми звънне и вдигна телефона от среща не ме чуват, а аз ги чувам какво ми говорят и се налага да прекратя разговора и да набера на ново човека. Също така понякога като ми звъни телефона и вдигна след определено време може както си говоря да се приключи разговора без да съм натискал червената слушалка.Съгласен съм, когато съм в помещения коита са мазета или някакви други помещения,обхвата да не е както трябва,но проблема се изразява и на открито в градски условия.Не се случва всеки ден, но от време на време се получава това с обхвата е и изнервящо на моменти.Моля някой,който има такъв телефон да сподели дали има такива проблеми.Да споделя, че аз с батерията нямам проблем,защото виждам, че е писано за нея.Моята си кара нормално за моите нужди 3 дни без никакъв проблем

Кой оператор сте? Може да е от оператора.Обновяван ли софтуера ?Пробвайте с друга сим карта ,ако проблема е налице сервиз,нали е в гаранция ? И аз с Реалме нямам такива проблеми.

Проверете настройките на мрежовия оператор: Уверете се, че сте настроили телефона си да използва предпочитания оператор или автоматичен избор на оператор. В някои случаи, промяната на оператора може да подобри обхвата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.