Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

включване на WiFi

Featured Replies

Темата не е шега.
Подариха ми компютър с ОС Windows 10.
Използвам създадения акаунт и така е настроен, че да няма мрежи.
Какво да променя в настройките за да мога да ползвам безжичен интернет?

Разрешен от pcservizpld

Нещо марка и модел на машината да дадеш? Какъв е безжичния адаптер, инсталиран ли е драйвера?

• Решение

ако лаптопа има вградена и работеща WIFI карта преинсталираш драйвърите, няма как да се "настрои" да няма мрежи, освен ако самия акаунт не е администраторски а някакъв гост или ръчно настроен профил с ограничения. В другия случай една външна USB Wifi карта/антена и би трябвало да се "самоинсталира" ако не е някоя много стара.

Използвам създадения акаунт и така е настроен, че да няма мрежи - Преинсталираш Windows! 

преди 8 минути, Димитър 59 написа:

Да не е изключено wifi-то от бутона? 

или забранена безжичната мрежова карта - или в диспечера на устройства, или в ncpa.cpl
Може да покажеш картинки на двата прозореца

преди 2 минути, цър-вул написа:

или забранена безжичната мрежова карта - или в диспечера на устройства, или в ncpa.cpl
Може да покажеш картинки на двата прозореца

То може и в БИОС да е забранено !

преди 53 минути, JohnTRIVOLTA написа:

То може и в БИОС да е забранено !

може, ако не знае как няма да може да с иго пусне или ако е с парола биос-а. В случая ако сложи външна карта ще "шунтира"

П.П. Имам съмнение че може ида не погледне повече темата, та мисля че и от към възможни отговори се изчерпа :D

Значи, миналата нова година ходихме на гости при брат'чеда на жената и той вика: "Имаме един лаптоп, купували сме го навремето употребяван, нещо взе да влачи напоследък ... да вземеш да му хвърлиш едно око?". Ми ... да го взема, що да не? Гледам го аз тоя лаптоп, той едвам диша, някакъв умрел Acer с първа генерация мобилен Core i3, 2 гъби RAM - майко мила! Как да е, за Word става. Инсталирах чисто нова 32-битова 7-мица и заработи по-прилично. Обаче не изгрява LAN, пък ужким има ethernet порт ... "Шантава работа", викам си, "даже и в Device manager" го няма. Хм ... рестарт, влизам в BIOS. Естествено. Гледам аз в Integrated devices, LAN-ката е забранена! "Аве, кой олигофрен си спира LAN-а?!", питам се и решавам смело да го включа. Включ, save, рестарт, машината гасне. Включвам я от копчето, пали за 3 секунди, черен екран и гасне. И така, 10-ина пъти. "Ебаси, тука нещо се омаза BIOS, явно". Отворих го, ресет на BIOS, вадих му батерийката, давах на късо пиновете на конектора ѝ, задържах power бутона за 20-30 секунди - нихуя себе. "Егаси тъпотията китайска, тука има нещо гнило". На 3-тата ракия решавам да разследвам надълбоко. Вадя аз отвертките, пръсвам го на болтчета и гайки върху масата, обръщам дънната платка, намирам LAN чипа ... улалаааа, то няма живо SMD край нея, всичкото опечено до черно, чак дирите на платката са се показали!!! И мигом вдявам, че навярно нявга го е святкал гръм, но явно още е работел за кратко и са успели да му забранят мрежата в BIOS, та така си е работил с години - без LAN, само на WiFi. Сега, обаче, с включен чип машината го търси, всичко покрай него окъсява, сработва някаква защита и машината угасва. "Майната му, ще купя нова платка от AliExpress, там има всякакви резервни части от разкостени компютри. Сигур ще да е къде 70-80 пари за тоя убитак". Отварям смело сайта ... 180 лева!!! Ко?! Не! Затворих аз Express-а, върнах им лаптопа, обясних какво е станало, подарих им моя лаптоп и всичко се приключи.

Та, поуката от таз история - за да е забранено нещо в лаптоп втора употреба, навярно има солидна причина. Опитите за намеса, дори от опитен техник, крият немалки рискове от "спъване в подводен камък". :D Ако не му знаеш историята, по-добре не барай, да не си останеш с преспапие, дето само прилича на лаптоп.

• Автор
преди 23 часа, pcservizpld написа:

ако лаптопа има вградена и работеща WIFI карта преинсталираш драйвърите, няма как да се "настрои" да няма мрежи, освен ако самия акаунт не е администраторски а някакъв гост или ръчно настроен профил с ограничения. В другия случай една външна USB Wifi карта/антена и би трябвало да се "самоинсталира" ако не е някоя много стара.

стана благодаря

• 1 година по-късно...

Тъй като не успях да си намеря стария рутер (а А1 си взе техния :D ) се питам  - добра идея ли е да ползвам дъното и като рутер?

Сега съм с Бисквитка на А1... но си е слаб, даже и телевизията (през андроид бокс забива понякога), (до 25-35 DL и 6 UL).
Имам оптичен интернет до компютъра, който е със скорост (на лаптопа)
 DOWNLOAD Mbps 52.86
UPLOAD Mbps 25.53
Как да настроя дъното да разпръсква сигнал?  GIGABYTE B650I AX  + Win 11Pro

ПП: Ако ще се взима рутер - какъв (втора ръка) ще е подходящ?

преди 2 минути, hakama написа:

... ПП: Ако ще се взима рутер - какъв (втора ръка) ще е подходящ?

Вземи си според стандарта на картата, която има дъното ти, нещо AX3000 поне! Трибандов рутер започва някъде от около 300лв., но може да минеш и с двубандов за около 100+ лв. задължително с подръжка на 160MHz лента, като този пример !

Искате да кажете да не тормозя дъното с допълнителни товари/ функции... и да взема отделно рутер (за домашна употреба, андроид бокс...)
Ок, така или иначе към есента ще ми трябва по-силен рутер за село*, основно за видеонаблюдение... ако не е ДВР-вариант (а с Wi_-Fi камери), но и дори да е класически вариант (с ДВР) - не пречи да има и няколко камери на Wi-Fi, докъдето стига сигнала.

За целта - този достатъчен ли ще е CUDY WR3000 /AX3000 (може и един за AP да се добави, опционално)
- да кажем в бюджет: 100-170лв?
До тогава ще намеря стария рутер или ще прокарам Тв+Нет (там дават рутер) 

* понеже няма лан-изграждане в селото - ще е вероятно с оборудване на A1, което ще се активира към края на годината (имат добър обхват) и по-мощната им система за интернет за слабо населени места... Net Box
ПП: Връзката през бисквитката е зле, понеже "андроид бокса" изпищява (спира ) през 15мин... за щастие има лан гнездо, така че рутерът е вече необходимост!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.