Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем..Свързване на HDD UltraATA100 като второ устройство.

Featured Replies

В твоя случай, доколкото разбирам искаш диска ти Макстор, който е 120 ГБ да е мастър и да буутваш от него - настройваш го да е мастър или ако е такъв - не пипаш нищо по джъмпърите. И искаш да вържеш втория си диск - Сийгейт, 40 ГБ като слейв - тогава го оставяш без нито един джъмпър - както е на втория ред на схемата, която си постнал. 120 ГБ-вия закачаш на края на кабела, а 40 ГБ-я Сийгейт - в средата.

Има и още един вариант, но този трябва 100% да работи.

Успех! ;)

В твоя случай, доколкото разбирам искаш диска ти Макстор, който е 120 ГБ да е мастър и да буутваш от него - настройваш го да е мастър или ако е такъв - не пипаш нищо по джъмпърите. И искаш да вържеш втория си диск - Сийгейт, 40 ГБ като слейв - тогава го оставяш без нито един джъмпър - както е на втория ред на схемата, която си постнал. 120 ГБ-вия закачаш на края на кабела, а 40 ГБ-я Сийгейт - в средата.

Има и още един вариант, но този трябва 100% да работи.

Успех! :wors:

И аз съм озадачен - при така конфигурирани хардове - да не иска да тръгне системата - почвам да си мисля да не би на "безджъмперния" Сийгейт да има изкривено пинче или някакво мостче ,останало от джъмпера,което го държи на Master ohmy.gif;) И обратно,когато бъде поставен като първи диск ( Master ) да си работи нормално ,което показва,че наистина е Master - а впоследствие да не може да премине към SLave . :wors:

• Автор

Интересното е ,че не тръгва когато го сложа като Втори без джъмпер без нищо .А когато го сложа като първи да бута от него сисемата работи.

Прегледах пиновете няма проблем сега ще пробвам за последно и ако не ръгне ще направя инсталация на оперативната система на него като първи,а харда от 120 ГБ ще го сложа като втори

Според мен, не е добра идея да се слагат два диска на един канал, и две ЦД-та или ДВД на друг. Особенно ако са Ултра АТА, Ултра ДМА. Аз се борих доста време с 2 такива и се оказа че не може да се подкарат и двата диска на един кабел в режим УЛТРА АТА, разделих ги. Сложих Дисковете като първи, ЦД-тата като втори и всичко си тръгна. Така че дори и да го подкараш като втори, ще ти падне много трансфера.

• Автор

Закачих ги на един канал хардовете ,а на другия канал DVD-та .

Харда от 120 GB го сложих на върха на кабела а този от 40 GB по средата.

dibujovt2.gif

BIOS a намери и двата харда .Windows не можа пак да зареди даваше логото и някаде околко 2 мин го изчаках ,но видях ,че няма да стане. Тогава рестартирах и бутнах със Hirens Boot направих Wipe на 40 GB хард и когато стартирах Windows следващият път бутна .

Тогава форматирах харда под Windows и всичко тръгна както трябва.

С две думи всичко е на ред

Благоадаря на всички който се включиха във темата за да помогнат

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

• Автор
Според мен, не е добра идея да се слагат два диска на един канал, и две ЦД-та или ДВД на друг. Особенно ако са Ултра АТА, Ултра ДМА. Аз се борих доста време с 2 такива и се оказа че не може да се подкарат и двата диска на един кабел в режим УЛТРА АТА, разделих ги. Сложих Дисковете като първи, ЦД-тата като втори и всичко си тръгна. Така че дори и да го подкараш като втори, ще ти падне много трансфера.

Във какъв смисал го казваш това със трансфера ?

Това не зависили от скоростите на харда на самата система ?

Наистина ли има значение дали са на един канал и двата харда от този тип ?

Във какъв смисал го казваш това със трансфера ?

Това не зависили от скоростите на харда на самата система ?

Наистина ли има значение дали са на един канал и двата харда от този тип ?

Можеш да провериш в Device Manager какъв е трансфера на хардовете ,но мисля че няма да имаш проблеми.Колкото до това,че най-накрая системата тръгна,мога да си го обясня само с това,че вероятно е имало остатъци от Boot сектора във втория хард,които са обърквали системата cool.gif

• Автор

И аз така си мисля ,но правих лоу левел формат със софтуера на Maxtor преди да закача харда .Това го правя винаги когато качвам нов хард на компа .

И това ,че не искаше да бутне оперативната система ме озадъчи.

Но в карайна сметка добре ,че изтрих партишъна за да се оправят нещата.

Явно не се е форматирал диска както трябва и е имало остатъчни бут сектори ,но ако беше така защо по едно време дори не намираше харда след като збутвах със Hirens Boot и Diamond Boot .

Доста интересни ситуаций се получиха на който немога да си дам обяснение ,но слава богу всичко е наред и работи във момента вече 24 часа нон стоп

Още един път благодаря на всички

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.