Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение

Featured Replies

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

Можеш да напуснеш шумно разбира се.И приятеля ти Стефан огласява навсякъде като напуска. И пише неколко теми към администрацията.

Защо не си стоиш мирен бре ? Какво общо имам в момента, че ме цитираш? Не се ли виждаш, че още пикаеш по лопуша, а си тръгнал и съвети да даваш?

И какво и на кого ще давам не ти решаващ, а аз. Боклуци като теб, дал господ и в този форум. Борсук си беше със стария ник, борсук ще си останеш и с този.

• Отговори 86
  • Прегледи 15,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Вратата е ей там.

• Вернo си е. Тоя г-н Карабойчев стана милионер от тоя форум. Да се закрие, стига лапане. Стига отчитане на Бойко и пълнене на партийните каси.  Viva la revolución

• Как ве, ако петъчно не си примери пишките как ще изкараме УЙкенда? Дето се вика: "Като не ти харесва - прав ти път"

на 23.12.2022 г. в 11:58, цър-вул написа:

Ами, по възраст,мога да съмти такъв! Мога да те пратя в гробищата да му го кажеш ти, безмочъчна главо!

На кое викаж истина? На това, че домакинът е поотпуснал режима на участие в къщата му? И получава нагло поведение! Казах ти и дано успееш да го схванеш - не ти харесва - не лай кервана, а го последвай.
Далеч от тук

Ха, я да видим ти какво правиш? Плюваш ли? Охо! Няаш оправия - до гроб!
И да, груб съм в техническите теми, когато са полети от никому ненужни дърдорения! 

Не си личи по писането ти че си на такава възраст.

Дали можеш?

Хем обижда нашия цървул, хем "скача на бой" типичен бай ганьо си брат такива "батки" (мутра с инска интелигентност) като тебе булгарщината нема са опрай запомни

Не, не плюя. А казвам истината за форума. (и се видя колко много "хора" се засегнаха)

Ти немаш оправия братле ти немаш и нема да имаш и в другия живот.

Гледай си живота и мирясвай най-накрая

на 23.12.2022 г. в 13:13, shishmanovp861 написа:

Можеш да напуснеш шумно разбира се.И приятеля ти Стефан огласява навсякъде като напуска.И пише неколко теми към администрацията.

Напуснал съм много отдавна.

Почти не влизам тука. Няма смисъл да гледам как човек пита за едно, а другите му пишат съвсем друго.

Ама Бай Ганьо нале требе са напрай на професор и да си покаже умния мозък, че знае и може повече от Айнщайн.

Какво общо имам с бат Стефчо? Дал ми един 60ГБ ССД за без пари и айде кой ви дава на вас ей така пари? (да и това нещо струва пари! Да ви дам банковата си сметка и да ми превеждате всеки ден и по 20лв? А?)

Бреййй

преди 7 минути, Be Witched написа:

Дали можеш?

Хем обижда нашия цървул, хем "скача на бой" типичен бай ганьо си брат такива "батки" (мутра с инска интелигентност) като тебе булгарщината нема са опрай запомни

Не, не плюя. А казвам истината за форума. (и се видя колко много "хора" се засегнаха)

Почти не влизам тука. Няма смисъл да гледам как човек пита за едно, а другите му пишат съвсем друго.

Ама Бай Ганьо нале требе са напрай на професор и да си покаже умния мозък, че знае и може повече от Айнщайн.

Какво общо имам с бат Стефчо? Дал ми един 60ГБ ССД за без пари и айде кой ви дава на вас ей така пари? (да и това нещо струва пари! Да ви дам банковата си сметка и да ми превеждате всеки ден и по 20лв? А?)

Бреййй

Дали можеш?

Бреййй

Както всеки, така и ти имаш пълно право да изкажеш и напишеш мнението си по всеки въпрос, който те вълнува. Това право ти е разрешено от правилата на този форум. Дали те ще са положителни или отрицателни, единствено ТИ решаваш. Така че, не се притеснявай за изказаното от теб мнение. Най малко трябва да обръщаш внимание или да дължиш някакъв отговор на такива, като  Шишманов8хх. Той е бившият "Алекс Ванко" и многото му други акаунти след намесата на Администрацията. За техническите форуми няма знанията  като твоите. Дай му да пише общи приказки и му гледай сеира. Пише нещо днес и утре ще му дойде на ум да погледне какво е написал. (цитирам пример от днес ) в началните технически под форуми, касаещи принтери и други).Прекалено много станаха хората, които не ги е еня за форума. Що се касае до намесата на Администрацията - такава и е политиката от много години насам. Желателно е да се пише и Администратора е дал много голяма свобода на пишещите в него. За голямо нещастие, много от хората са се самозабравили и се вземат за знаещи и можещи във всяка област. Иначе форумът съвсем не е лошо  място за споделяне и помощ на всеки един от нас. В големите технически форуми това въобще не се наблюдава и там модерацията е на съвсем високо ниво и неспазването на правилата на даден форум или сайт веднага води до лишаване от присъствие в него. Няма да посочвам примери. Да се радваме, че Калин е достатъчно толерантен към всеки един член, но и да не забравяме, че ние сме тези, които можем да помогнем с държанието си за доброто представяне на сайта и форума. 

На всички ВИ, приятно посрещане на новогодишните празници, допълнено с много здраве , радост и щастие . 

• 3 месеца по-късно...

Да не отварям нова тема ... и понеже е по-обща тази, то ето и мое предложение:

Основен проблем в интернет е наличието на непълнолетни. Наскоро в youtube.com се наложи да отворя видео което бе сложено в графа над ... хм ... някаква възраст .... конкретно това

Последвах процедурата и се изискваше да си снимам личната карта, за да докажа възрастта си. Прочие ...

В тази връзка, то възможно ли е "спойлера" да се видоизмени по подобен начин? О, да, предполагам, че мнозина хлапета ще спекулират с личните данни на своите родители ... хм ... но поне ще се знае кой възрастен е нехаен с личната си карта, т.е. ще видим до колко родителите на въпросните хлапета са "интернет грамотни". 

ОК, всеки тук добре се чувства в анонимното, но по този начин при някакъв проблем свързан с публикация в "Калдата-форум", администрацията може да търси отговорност от свой потребител, който по един или друг начин е довел до някаква глоба. 

Иначе ми се струва, че мнозина (като дори поставилия тази тема) считат за по-важно да участват тук в тоя свободен форум с единствена цел = да компрометират добрата идея на Калин. 

Аз казах!!!

преди 2 минути, dioib написа:

Последвах процедурата и се изискваше да си снимам личната карта, за да докажа възрастта си. Прочие ...

В тази връзка, то възможно ли е "спойлера" да се видоизмени по подобен начин? О, да, предполагам, че мнозина хлапета ще спекулират с личните данни на своите родители ... хм ... но поне ще се знае кой възрастен е нехаен с личната си карта, т.е. ще видим до колко родителите на въпросните хлапета са "интернет грамотни". 

ОК, всеки тук добре се чувства в анонимното, но по този начин при някакъв проблем свързан с публикация в "Калдата-форум", администрацията може да търси отговорност от свои потребител, който по един или друг начин е довел до някаква глоба.

Тази идея ще доведе до по малко нови потребители и отлив на стари такива от форума.

преди 11 минути, dioib написа:

Да не отварям нова тема ... и понеже е по-обща тази, то ето и мое предложение:

Основен проблем в интернет е наличието на непълнолетни. Наскоро в youtube.com се наложи да отворя видео което бе сложено в графа над ... хм ... някаква възраст .... конкретно това

ОК, всеки тук добре се чувства в анонимното, но по този начин при някакъв проблем свързан с публикация в "Калдата-форум", администрацията може да търси отговорност от свой потребител, който по един или друг начин е довел до някаква глоба. 

Иначе ми се струва, че мнозина (като дори поставилия тази тема) считат за по-важно да участват тук в тоя свободен форум с единствена цел = да компрометират добрата идея на Калин. 

Аз казах!!!

Ние се чудим как да привлечем нови потребители, ти искаш да се прогонят наличните!

Защо?

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Тази идея ще доведе до по малко нови потребители и отлив на стари такива от форума.

Все пак тук не влизат само регистрирани потребители. 

Идеята е, ако има нещо което е възрастово позиционирано, то то да е видимо само за ... ;) 

Нима практиката на Ютубе е лоша и не се ползва??? 

Отделно, че има закон за поверителност по отношение на личните данни. ;) 

п.п. Примерно: Онзи ден отидох в едно електроразпределително дружества и се наложи да си покажа личната карта. 

Кой се страхува??? От какво??? 

преди 16 минути, dioib написа:

Все пак тук не влизат само регистрирани потребители. 

Идеята е, ако има нещо което е възрастово позиционирано, то то да е видимо само за ... ;) 

Нима практиката на Ютубе е лоша и не се ползва??? 

Отделно, че има закон за поверителност по отношение на личните данни. ;) 

п.п. Примерно: Онзи ден отидох в едно електроразпределително дружества и се наложи да си покажа личната карта. 

Кой се страхува??? От какво??? 

Youtube  е с една насоченост ,а форума с друга, освен това правилата на форума не позволяват 18+ съдържание. Колко потребители ще си дадат данните от ЛК за да участават във форума ?

Както Звяра писа нали целта е да привлечем потребители във форума ,а не да ги гоним?

преди 49 минути, Звяра!!! написа:

Ние се чудим как да привлечем нови потребители, ти искаш да се прогонят наличните!

Защо?

Верните ще разберат ... ;) 

Принципно: Живеем във "време разделно'. = Отсява се читавото от нечитавото. 

Всеки който е на принципа "На брашното евтин, а на триците скъп", го очаква поредно разочарование.

Между другото основната дейност на "Калдата" е новини сред новите технологии, а форумът е .... хм ... вторично, т.е. не би следвало форумът да става основен доход за фирмата. 

Считам, че преди всичко свързано с печалбата е моралът!!! 

Да, моя жаргон не го владеете, но някои все пак го разбират. 

Иначе и аз съм за дивото .... но ... правилата са си правила ... т.е. докато не закачаш "тигър" то не ще ти посегне. ;) 

НО, до колко човек умее да общува с диви животни по-големи от него??? 

Казано е: Не настъпвай опашката на лъва. Ко правят някои хлапаци тук??? Дърпат я и си мислят, че е плюшена играчка ... ;) 

п.п. Седнал някакъв со жълто около устата да ме вкарва в някаква приказка. = Информирал съм в подписа ми!!! = Не пипайте Бесните Стари Пенсии!!! = Те не са виновни, че все се чувствате нещастни. 

Ази за себе си съм построил комунизма!!! = Това е убава нещо!!! :) = И кой насажда омраза и прочие към комунистическия принцип??? 

Spoiler

Бардак със стари "завои" не става!!! :) = Да го кажа ли по италиански или латински ... :) 

преди 18 минути, AAUUXX написа:

нали целта е да привлечем потребители във форума ,а не да ги гоним?

И е така, и не е така - на кого са нужни хора, търсещи да избиват комплекси за сметка на другите? Да, никой не е идеален, но си виждал множество такива постове в този форум, нали? 

преди 4 минути, цър-вул написа:

И е така, и не е така - на кого са нужни хора, търсещи да избиват комплекси за сметка на другите? Да, никой не е идеален, но си виждал множество такива постове в този форум, нали? 

Прав си така е, но за такива потребители има модератори във форума, легитимирането на потребителите ще доведе до повече негативи от позитиви за форума (лично мнение).

Форума е общодостъпен сега и винаги е бил такъв! Нямаме ХХХ съдържание и не виждам смисъл да се забранява, потребители под определена възраст да го посетят. И освен това възраста на даден човек не определя моментното му състояние и характера, също и намеренията му да посети форума.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Лошото е, че в повечето случаи постовете им не са в нарушение на Правилата на форума...

Може би промяна в правилата или добавяне точка към тях описваща това нарушение за което пишем ще е някакво решение?

преди 27 минути, цър-вул написа:

Лошото е, че в повечето случаи постовете им не са в нарушение на Правилата на форума...

Има бутон "Докладвай"!!! = Що не се ползва??? 

п.п. Стигаме до моралЪТ!!!

Крайно време е да си видим собствения морал ... 

преди 8 минути, dioib написа:

Има бутон "Докладвай"!!! = Що не се ползва???

Защото бутонът е за докладване на нарушения...

преди 34 минути, цър-вул написа:

постовете им не са в нарушение на Правилата на форума...

Просто са просташки

преди 2 минути, цър-вул написа:

Просто са просташки

Не си разбрал действителността ли??? = От това се печели, т.е. ... иначе ... хм ... как може да се финансират умни хора??? 

преди 1 минута, цър-вул написа:

Как се печели?

Печели се от глупостта на другия!!!

Иначе, си изкарваш прехраната ...  ;) 

преди 4 минути, цър-вул написа:

И? Резултатът?

Време разделно ... т.е. "второ пришествие" ... 

Вие прочетохте ли какво написах изобщо?

преди 58 минути, Звяра!!! написа:

И освен това възраста на даден човек не определя моментното му състояние и характера, също и намеренията му да посети форума.

Точно това което коментирате, няма как да се разбере кой със какви намерения влиза във форума! Дали да се заяжда или да търси помощ.

Как някакво ограничение ще отсее едните от другите?

преди 5 минути, dioib написа:

Печели се от глупостта на другия!!!

Иначе, си изкарваш прехраната ...  ;) 

Време разделно ... т.е. "второ пришествие" ... 

В момента пишеш, колко' да си писал...

преди 2 минути, цър-вул написа:

В момента пишеш, колко' да си писал...

Попита = дадох отговор. Това, че на теб не ти харесва е ясно. Който желае, то ...хм ... няма начин да няма начин ... ;) 

п.п. Да си гледаме през своите "очила" е едно, но през погледа на "нормалното" е друго, друг е въпроса, че някои са късогледи ... 

преди 1 минута, цър-вул написа:

Това въобще не може да се класифицира като отговор - звучи като брътвеж.

В този свят няма печалба, а е за сметка на .... ;) 

• 2 седмици по-късно...
на 4.04.2023 г. в 10:08, цър-вул написа:

А  спама разрешен ли е и от кога ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.