Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

лаптоп модел acer aspire e1 модел z5we3 с windows 8.1 може ли да се инсталира windows 11

svetlana1964

Препоръчан отговор

лаптоп модел acer aspire e1 модел z5we3 с windows 8.1 може ли да се инсталира  windows 11.Ако не може как да го защитя. Антивирусната програма няма да ми се актуализира, защото е към   windowsa. Ако инсталирам отделно антивирусна, те ще ми защитава ли лаптопа ефикасно? Извинете ако не съм много точна във въпроса, но не съм спец в тази област. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, svetlana1964 написа:

лаптоп модел acer aspire e1 модел z5we3 с windows 8.1 може ли да се инсталира  windows 11.Ако не може как да го защитя. Антивирусната програма няма да ми се актуализира, защото е към   windowsa. Ако инсталирам отделно антивирусна, те ще ми защитава ли лаптопа ефикасно? Извинете ако не съм много точна във въпроса, но не съм спец в тази област. 

Не виждам причина да не може! Имам по-стар лаптоп от вашия , който работи отлично, Имайте обаче в предвид , че лаптопа е хубаво да има повечко РАМ/над 4GB/ и SSD на меsто HDD за да работи добре/плавно, а не бавно!

Ако параметрите са му ниски и няма възможност за частичен ъпгрейд, а се ползва основно за браузаване и мултимедия, то операционна система , като Linux Lite е много приятен избор без вируси :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно може, но с този слаб хардуер, а и не е за човек който не е правил това никога. Защо точно 11?

Дали антивирусната ще продължи да се обновява или не не знам, но няма да има пвече ъпдейти за OS-a, а вие сега актуализирате ли я?

Да, вънщна антивирусна може да се инсталира и тя ще осигурява някаква защита, глобалния въпрос е от какво се пазим и какво пазим?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Принципно може, но с този слаб хардуер, а и не е за човек който не е правил това никога. Защо точно 11?

Дали антивирусната ще продължи да се обновява или не не знам, но няма да има пвече ъпдейти за OS-a, а вие сега актуализирате ли я?

Да, вънщна антивирусна може да се инсталира и тя ще осигурява някаква защита, глобалния въпрос е от какво се пазим и какво пазим?

Да, сега се актуализира много често

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. -  инсталираш ундолс 7

2. - спираш ъпдейтите -  ако има някъкав неотложен ъпдейт го сваляш ръчно

3 .на браузера слагаш ад блокер  добавка-  блокиране на рекламите

4 .ползваш само гугъл за търсене те имат вградена защита срущу вируси и сайтове

ако пробият гугъл пробиват и тебе.

по- добро нещо не е измислено

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Banesc написа:

Аз няма сама да го инсталирам, ще го дам на сервиз. Но ако има антивирусна с добра защита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Banesc написа:

1. - Пълна простотия.

2. - Още по - голяма.

3. - Задължително.

4. - Най - голямата простотия, която съм чел от теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, svetlana1964 написа:

Но ако има антивирусна с добра защита.

антивирусните бяха на мода преди 20 години

когато нямаше интернет

преди 11 минути, Beemo написа:

1. - Пълна простотия.

2. - Още по - голяма.

3. - Задължително.

4. - Най - голямата простотия, която съм чел от теб.

оставям те да еволюираш сам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Banesc написа:

антивирусните бяха на мода преди 20 години

когато нямаше интернет

Като нямаш нет, за какво ти е антивирусна?

преди 2 минути, Banesc написа:

оставям те да еволюираш сам.

Всички стигаме, до винкела. За wifi антена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, svetlana1964 написа:

Масово са с Celeron и Pentium... С 4Гб рам. Доколкото видях, може да му се сложат, още 4Гб. И това е критичният минимум. SSD - задължително.

Съвет - ъпгрейдни RAM, сложи едно SSD + Windows10.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, svetlana1964 написа:

Но ако има антивирусна с добра защита.

Ползвай си го с W8.1, когато престане вградената му защита да получава ъпдейти - има толкова много антивирусни - харесайте си една безплатна и я пробвайте, ако не ви хареса, сменяте я и така докато се напаснат нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.12.2022 г. в 19:04, plamen_petrov_80 написа:

Ползвай си го с W8.1, когато престане вградената му защита да получава ъпдейти - има толкова много антивирусни - харесайте си една безплатна и я пробвайте, ако не ви хареса, сменяте я и така докато се напаснат нещата.

Препоръка за добра антивирусна?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, svetlana1964 написа:

Като се постави въпроса за антивирусна, пак се връщаме до слабия хардуер в лаптопа. Пробвай с Kaspersky Free, защото в сравнение с други Free АВ, ангажира по-малко системни ресурси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Като се постави въпроса за антивирусна, пак се връщаме до слабия хардуер в лаптопа. Пробвай с Kaspersky Free, защото в сравнение с други Free АВ, ангажира по-малко системни ресурси.

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, svetlana1964 написа:

Благодаря

Защо ми иска акаунт да създава, нали е безплатна?

ant.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега ми иска да създам парола?

преди 4 минути, svetlana1964 написа:

И в същото време пише да не отговарям на този имейл. А за да довърша инсталацията ми иска код, който не съм получила

преди 15 минути, svetlana1964 написа:

И в същото време пише да не отговарям на този имейл. А за да довърша инсталацията ми иска код, който не съм получила.Пише, че не мога да използвам безплатен абонамент за вашия акаунт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И зададе ли коректна парола според изискванията? Създаването на акаунт е елементарна операция за всеки ползващ интернет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

И зададе ли коректна парола според изискванията? Създаването на акаунт е елементарна операция за всеки ползващ интернет.

Да, и пак не ми иска код

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, svetlana1964 написа:

Да, и пак не ми иска код

Чудно, защо си мислите, че безплатната антивирусна програма ще свърши нещо повече от вградената ма Windows? Не се занимавайте, а си ползвайте тази в ОС , като само си изключете autoplay :

Open the Start menu by clicking on the Windows icon on the taskbar.

Click on Control Panel to open it.

Go to Hardware and Sounds on the left panel.

Select Autoplay.

Toggle Use Autoplay for all media and devices.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Чудно, защо си мислите, че безплатната антивирусна програма ще свърши нещо повече от вградената ма Windows? Не се занимавайте, а си ползвайте тази в ОС , като само си изключете autoplay :

Open the Start menu by clicking on the Windows icon on the taskbar.

Click on Control Panel to open it.

Go to Hardware and Sounds on the left panel.

Select Autoplay.

Toggle Use Autoplay for all media and devices.

Не знам дали ще върши работа след като спрат актуализациите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно по-дълго продължава ъпдейтването на дифинициите. Карайте сега така има още една година, за къде бързате?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Принципно по-дълго продължава ъпдейтването на дифинициите. Карайте сега така има още една година, за къде бързате?

Благодаря. Пише, е от 10.01.2023г спира поддръжката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, svetlana1964 написа:

О вярно, тя мина годината :) ... най-добре е да премините с надграждане до Win10 , ако ви е много страх!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, svetlana1964 написа:

И ПО добре тези ъпдейти само вредят на системата аз откакто спряха на уин 7 съм сто пъти по добре .

на 28.12.2022 г. в 14:21, svetlana1964 написа:

аз на лаптопа изполвам аваст доволен съм .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...