Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за бутон за превод на коментарите на български език.

Препоръчан отговор

Напоследък, всъщност вече прилично дълго време, главно в темата за войната в Украйна, макар и може би и в други теми, има известен брой и коментари, и пропаганда и тролене, на езици различни от българският. Във Фейсбук, когато се влезе в чуждоезична страница, под всеки коментар е показан бутон за превод:

Не знам дали и какъв ресурс се ползва за самият превод, който се показва направо като замяна в поста с готовият превод, мисля че презарежда само коментарното поле с новата визуализация. 

Ако може да се показва, някак да разпознава, че не е писано на български, бутон за превод към съответните коментари.

Примерно във Фейсбук, е под всеки коментар, тъй като за мен всички коментари са на чужд език, но във форума се пише и на български все още и под такива коментари може и да не се показва бутон. 

Screenshot_2022-12-26-20-09-31-31_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, plmen88 написа:

DeepL Translate не върши ли работа?

Не е въпрос, аз дали какво мога да ползвам за себе си. Не съм отворил темата, за да получа съвет за самозадоволяване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-просто е коментари на език различен от българския да се трия отколкото да се превеждат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

image.png.12d340b2a09cc48ca186192cc26baad9.png

Внимателно и напрегнато прочетох написаното от теб и след 10 мин. размисъл - не успях да вдена какво искаш.

Какво искаш? Я го обясни по-просто.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, ined написа:

По-просто е коментари на език различен от българския да се трия отколкото да се превеждат.

Не ме устройва, много са, ако бяха 1-2 коментара, да цъкне човек на докладвай. Даже може да се случи наистина изтриване. Впрочем, е напълно вероятно някой вече да е пускал доклади, от които дали има, или няма ефект не съм проверявал. Но това е отклоняване в различна посока от моята тема и не приемам развитие в тази посока. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Иска да има бутон за превод и като чукнеш на него да ти превежда това което е на език различен от български

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, dimy написа:

image.png.12d340b2a09cc48ca186192cc26baad9.png

Внимателно и напрегнато прочетох написаното от теб и след 10 мин. размисъл - не успях да вдена какво искаш.

Какво искаш? Я го обясни по-просто.

Има снимка, ако с думи не мога да накарам реотана да загрее.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, grizly написа:

Иска да има бутон за превод и като чукнеш на него да ти превежда това което е на език различен от български

Не вярвам...

преди 4 минути, shishmanovp861 написа:

Украйнския език не го ли научихте?

Усилено го изучавам, ама хохленето нещо не ми се отдава, както на овцата и оня турчина.
Иначе ето това ми върши добра работа в Лисицата, чувам че превежда и от хохлите-

image.png.d8d60c2c823eedafc991d5c4af9b3e25.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, dimy написа:

Ох, на мен си ми превежда автоматично цели страници в браузъра, ама не работи с отделни коментари на друг език, когато страницата е в български уебсайт. Мога ръчно да маркирам коментара и чак тогава ми излиза опция за превод.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Sliderum2 написа:

Ох, на мен си ми превежда автоматично цели страници в браузъра, ама не работи с отделни коментари на друг език, когато страницата е в български уебсайт. Мога ръчно да маркирам коментара и чак тогава ми излиза опция за превод.

E, са ти ще искаш и кафе да ти сервира!

Аз го ползвам в комбинация с Qtranslate и когато има нещо дребно на друг език - маркирам и ползвам втория.

Иначе - ще требва да си намериш гадже с поне 5-6 езика , вкл. и украински. И да не се мръщи на микрофона, де.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, dimy написа:

E, са ти ще искаш и кафе да ти сервира!

и аз искам от това кафе, ако не вярваш, има го в правилника на форума
аз не съм собственик за да го нарушавам, както и мнозина съфорумци, които пишат на чужденецки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хайде да прочетеш правилата на форума и след това да даваш тъпи предложения!

Правила на форума - kaldata.com - Форуми

Цитат

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Като толкова искаш превод, маркираш си въпросния текст, поставяш го в гугъл преводача (или инсталираш подходяща добавка за твоя браузър, която да прави това автоматично) и си превеждаш каквото искаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

Като толкова искаш превод, маркираш си въпросния текст, поставяш го в гугъл преводача (или инсталираш подходяща добавка за твоя браузър, която да прави това автоматично) и си превеждаш каквото искаш.

и след превода се поства във форума

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Raze написа:

Хайде да прочетеш правилата на форума и след това да даваш тъпи предложения!

Правила на форума - kaldata.com - Форуми

Не знам за какво се заяждаш. Вече е достатъчно ясно какво искам. Докладване и триене на планини от такива постове не устройва никого.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Друг е въпроса, че тук модерация липсва всякаква, лично съм му го казвал на гусин главния лекар, но според него това тука е фейсбук, та така че кои сме ние да спорим.

Колкото до възможност за превод на коментар, към момента IPB не разполага с такава функция нито добавка, ако автора на темата е в състояние да напише подобна добавка и да я предложи, може и да стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Bubbles написа:

Колкото до възможност за превод на коментар, към момента IPB не разполага с такава функция нито добавка, ако автора на темата е в състояние да напише подобна добавка и да я предложи, може и да стане.

Ясно, технически в момента няма възможност. Ей това е добър отговор, а не празно дърдорене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

A случайно да знаете за добавка, която генерално премахва текстове на езици различни от Български от българските сайтове?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Ако не е възможно да се добави Google Translate add, за в коментарите, тогава нещо от този вид?

А най лесното решение е просто Карабойко да пусне каишката на модераторите и правилата да започнат да се спазват, защото в момента Калдата модератор е само значка, а реално само главния лекар модерира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...