Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GPS управление на лодка на автопилот,чрез задаване на координати

Препоръчан отговор

Мой познат има питане.Може ли да се направи лодка да се движи без екипаж,чрез задаване на координати.Примерно задаваш точка,да отива там.Ако някой се наеме да го направи,ще си плати всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има си готови такива. Няма как някой да прави такова нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно не сте разбрали въпроса и двамата.Не се пита за автопилот,а за пускане на лодката във водата.Задаване на координати,където да отиде сама,без никой в нея.Евентуално,да може да се контролира този процес по интернет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Явно не сте разбрали въпроса и двамата.Не се пита за автопилот,а за пускане на лодката във водата.Задаване на координати,където да отиде сама,без никой в нея.Евентуално,да може да се контролира този процес по интернет.

Явно, не си задал въпроса правилно.

И допълнението - също.

Това по асфалт ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Beemo написа:

Явно, не си задал въпроса правилно.

И допълнението - също.

Това по асфалт ли?

Кое не разбираш от въпроса?Почвам отначало тогава.Лодка с двигател,която да плува.Пускаш я във водата.Задаваш къде искаш да отиде,чрез GPS координати.Тя да отиде сама там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Кое не разбираш от въпроса?Почвам отначало тогава.Лодка с двигател,която да плува.Пускаш я във водата.Задаваш къде искаш да отиде,чрез GPS координати.Тя да отиде сама там.

Ми виж хубаво, какво съм ти показал.

Ама хубаво. Може и преводач, да си викнеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Beemo написа:

Ми виж хубаво, какво съм ти показал.

Ама хубаво. Може и преводач, да си викнеш.

Прекара ме втори път да гледам.Въпроса горе е ТИ можеш ли да го направиш в лодка,за да изкараш хилядарки?Ако не можеш,не е нужно да ми поднасяш ненужни линкове(английски знам,испански също....)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Димитър 59 написа:

Прекара ме втори път да гледам.Въпроса горе е ТИ можеш ли да го направиш в лодка,за да изкараш хилядарки?Ако не можеш,не е нужно да ми поднасяш ненужни линкове(английски знам,испански също....)

Ааааааааа, каква била работата. Виждаш ли - не си обяснил, както трябва.

Хилядарки съм изкарал - достатъчно. Намери някое младо момче/момиче. Те имат нужда, от реализация/пари и упражнения.

Или някой безделник - същата работа, ще ти свърши.

Има две планки да закачи и да ти го настрои - което не е атомна физика.

Приключих.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Bobi3 написа:

Това няма ли да е опасно? Ако на пътя и има друга лодка или някакво препятствие?

Нали има сензори за спиране при такива ситуации.Въпросът е сложен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Coco1 написа:

Тая лодка ще да е на Пабло Ескобар внук му 

За риба,ама на далече ще е...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Profruit написа:

Arduino + ArduPilot + GY-NEO6MV2.
Вместо самолет/квадрокоптер ще управлява лодката на внука.

Съгласен съм с предложението,но човека не разбира от техника,затова търси някой специалист,който може да се наеме да монтира всичко и да демонстрира че работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...