Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проклятие

Featured Replies

Здравейте. Интересува ме дали е възможно едно проклятие, вместо на човекът за когото е изпратено, да се стовари върху негов роднина (майка/баща). Преди доста години в детството ми имах една учителка,която много мразех и един ден реших да я кълна и около 5 минути злорадствах по нейн адрес ,представяйки си как тя умира. Детски простотии са били това,то вярно,че учителката наистина беше гадна и мразена от всички,но какво ми е дошло тогава на ума да върша простотии.Та на следващия ден ни съобщиха,че тя ще отсъства,защото майка и,която била болна от години,починала. Тъй като злите учителки и досадните предмети нямаха край,както и простотиите ни детски, аз клех и една друга учителка.И изведнъж на по-другия ден или след няколко дни имаме свободен час,защото баща и бил починал.

Та сега като по-зрял човек наскоро се присетих за тези случаи от далечните ученически години,които бях забравил.Причината да питам това е,че в днешни времена,20 години след тези събития от детството,аз не съм много добре психичеси и не ми върви в живота Имам ОКР. 

Възможно ли е нещастията ми да са са причинени от тази неволна детска клетва и тя да се е върнала към мен? Възможно ли е клетвата да падне върху роднина,а не върху самият човек и защо става така?

НЕ!

Ако вярваш на подобни ще станеш съвсем зле психически! Ако имаше нещо подобно една канара идиоти, които докараха целия свят до психясване и война щяха отдавна да са пукнали.

преди 10 минути, chakracleaner написа:

Възможно ли е нещастията ми да са са причинени от тази неволна детска клетва и тя да се е върнала към мен? Възможно ли е клетвата да падне върху роднина,а не върху самият човек и защо става така?

Да, но е безсмислено да се правят предположения, дали е така. Действал си си детински, осъзнал си го. Сега можеш да изпратиш положителни мисли към тези хора, които смяташ, че са засегнати (включително и мъртвите). 

Иначе аз поне не мисля, че негативните ти мисли, които си изпратил са се оказалу фатални за другите хора. Те ще рефлектират по-скоро ожратно върху теб самия. Но всъщност не можеш да знаеш кое точно от случващото се в настоящето, си предизвикал точно с тези мисли. Просто приеми случващото се спокойно доколкото можеш, мисли положително и остави миналото да си отшуми. 

Аз не съм много добре психичеси и не ми върви в живота - Това си зависи само от теб дали ще го поправиш. И какво е ОКР?

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Аз не съм много добре психичеси и не ми върви в живота - Това си зависи само от теб дали ще го поправиш. И какво е ОКР?

ОКР

преди 4 часа, chakracleaner написа:

Здравейте. Интересува ме дали е възможно едно проклятие, вместо на човекът за когото е изпратено, да се стовари върху негов роднина (майка/баща). Преди доста години в детството ми имах една учителка,която много мразех и един ден реших да я кълна и около 5 минути злорадствах по нейн адрес ,представяйки си как тя умира. Детски простотии са били това,то вярно,че учителката наистина беше гадна и мразена от всички,но какво ми е дошло тогава на ума да върша простотии.Та на следващия ден ни съобщиха,че тя ще отсъства,защото майка и,която била болна от години,починала. Тъй като злите учителки и досадните предмети нямаха край,както и простотиите ни детски, аз клех и една друга учителка.И изведнъж на по-другия ден или след няколко дни имаме свободен час,защото баща и бил починал.

Та сега като по-зрял човек наскоро се присетих за тези случаи от далечните ученически години,които бях забравил.Причината да питам това е,че в днешни времена,20 години след тези събития от детството,аз не съм много добре психичеси и не ми върви в живота Имам ОКР. 

Възможно е тези мисли и тревоги да са следствие на ОКР.

• 4 седмици по-късно...
на 4.01.2023 г. в 16:07, chakracleaner написа:

Ти си се сетил 20 години по - късно. Но нормално в тази държава на неверие и модерното да е атеизъм. 

Ами щом молитвите ти се материализират , се моли за всички хора да получат добро ( или поне за обкръжението ти и близките ти ).

Можеш да прочетеш ,, Исая ,глава 1 стихове от 17 до 20 " и от там да почнеш изкуплението си ... Започни нов живот в Бога. 

Иначе за проклятията да напиша , че те са молба от някого към Бога и служителите му ( ангели , богини и други. ) за възмездие или директно наказание ( при теб е било , молба за смърт ), когато някой е постъпил зле с някой. И друг път съм писал ,че когато някой постъпи несправедливо с някой ,първо трябва да се потърси разрешения на проблемите  чрез законни средства и разговори. Чак после да се търси помощ от Бога и служителите му. И в никой случай да не се явявате съдници и да не искате точно определено наказание , а да оставяте нещата в ръцете на Бога и служителите Му ( когато са изчерпани всички законови средства ).

И да ви се струва ,че наказанието е било малко - не роптайте за повече или по - голямо възмездие, защото не трябва да се забравя ,че може някъде на нас да ни е било простено и да сме получили по -малко наказание от това , което заслужаваме. 

И друг вариант : не бивате отмъстен , но получавате незаслужено  добро от друго място , защото сме простили и сме се уповавали на Бога и служителите Му.

• 4 седмици по-късно...

Проклятието пада само и единствено на човека който проклинаш, но, да, на по-късен етап ти се връща!!! 

Все пак твоето ОКР не е в следствие на проклятието, а в следствие на проблеми с твоите родители. В действителност на подсъзнателно ниво към тогавашния момент си желал да се отървеш от своите родители и затова са умрели родителите, а не самия проклет от теб. 

Би следвало да си доволен, т.е. направил си така, че учителите ти да страдат. Предполагам, че това ти е била целта. 

преди 2 часа, dioib написа:

Проклятието пада само и единствено на човека който проклинаш, но, да, на по-късен етап ти се връща!!! 

Все пак твоето ОКР не е в следствие на проклятието, а в следствие на проблеми с твоите родители. В действителност на подсъзнателно ниво към тогавашния момент си желал да се отървеш от своите родители и затова са умрели родителите, а не самия проклет от теб. 

Би следвало да си доволен, т.е. направил си така, че учителите ти да страдат. Предполагам, че това ти е била целта. 

Проклятието пада само върху теб и ще си платиш за това нещо стократно. Твоят БОГ обаче ти ги забранява тия неща.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

В крайна сметка аз ли утрепах кукундрелите или не?

Едно дете носи ли отговорност за действията си? Възрастните ме подучиха да кълна, чух че някаква проклела мъжа си и той пукнал или нещо такова и аз реших да пробвам да накажа учителката си по математика, защото ненавиждах този предмет! Двойки ще ми пише гъската!

преди 7 минути, chakracleaner написа:

Едно дете носи ли отговорност за действията си?

На първият въпрос - Не. На вторият - не, не носи наказателна отговорност.

на 4.01.2023 г. в 16:07, chakracleaner написа:

Възможно ли е нещастията ми да са са причинени от тази неволна детска клетва и тя да се е върнала към мен?

Възможно е, но е много малко вероятно.

преди 6 часа, chakracleaner написа:

Едно дете носи ли отговорност за действията си? Възрастните ме подучиха да кълна, чух че някаква проклела мъжа си и той пукнал или нещо такова и аз реших да пробвам да накажа учителката си по математика, защото ненавиждах този предмет! Двойки ще ми пише гъската!

Може и твоето проклятие да ги е убило, особено ако са ги проклинали и други ученици .

Но , когато проклинаш е лошо и за теб, защото всичко се връща. Може някой да не ти прости и да поиска , наказание надхвърлящо многократно грешката ти и да те стигне. 

Но хубавото в случая , е че ти търсиш съвет. Моят съвет е да поработиш върху себе си и да се обърнеш към Бога - Господа. Най - доброто е да претърпиш промяна , и като за начало да спреш да говориш обидни думи , и за всяка обидна дума ,която си изрекъл да казваш ,,, Господи прости " - на глас , дори и да е пред други хора. 

Така като гледам писанието ти , ти още таиш омраза ,и то към мъртви ,което означава ,че имаш много да се променяш. Но можеш да разчиташ на нас , и ще ти помагаме...

преди 14 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Може и твоето проклятие да ги е убило, особено ако са ги проклинали и други ученици .

Но , когато проклинаш е лошо и за теб, защото всичко се връща. Може някой да не ти прости и да поиска , наказание надхвърлящо многократно грешката ти и да те стигне. 

Но хубавото в случая , е че ти търсиш съвет. Моят съвет е да поработиш върху себе си и да се обърнеш към Бога - Господа. Най - доброто е да претърпиш промяна , и като за начало да спреш да говориш обидни думи , и за всяка обидна дума ,която си изрекъл да казваш ,,, Господи прости " - на глас , дори и да е пред други хора. 

Така като гледам писанието ти , ти още таиш омраза ,и то към мъртви ,което означава ,че имаш много да се променяш. Но можеш да разчиташ на нас , и ще ти помагаме...

Благодаря, вече съм се обърнал към друга вяра, будист съм. Вярвам в Бог Хануман и Бог Индра (among others) и във Вайрочана(Буда) разбира се.

Откъде реши, че учителките ми са мъртви? Да не съм на 100 години? Клех тях но умряха съответно техни майка и баща ако изобщо има общо. Предполагам са били на приличната възраст за умирачка от 60-70 години, така като посмятам. На подобна възраст умряха и моите баби и дядовци. Когато ги кълнях, учителките бяха на 40-50.

преди 3 минути, chakracleaner написа:

Благодаря, вече съм се обърнал към друга вяра, будист съм.

Викащ събудил си се ... :) 

Не виждам!!!

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

п.п.Нормално е след като си клел да си вече "трева"!!! = Вече не си жив ... 

преди 1 минута, dioib написа:

Не виждам!!!

Дай боже сестро, Аллах и Сарасвати да ни помагат!

Каква трева те подгони?

преди 19 минути, dioib написа:

Не виждам!!!

п.п.Нормално е след като си клел да си вече "трева"!!! = Вече не си жив ... 

Напълно нормално е да се кълне в булгаристан, и баба ми го правеше. "Да опустееш дано" , "Чумата да те тръшне" и т.н. Да си ъпдейтват клетвите че чума поне в Европа вече няма.

https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=6&WorkID=3388&Level=1

преди 35 минути, chakracleaner написа:

Благодаря, вече съм се обърнал към друга вяра, будист съм. Вярвам в Бог Хануман и Бог Индра (among others) и във Вайрочана(Буда) разбира се.

Какво казват те за проклятието?

преди 4 минути, ncl написа:

Какво казват те за проклятието?

Че ще се преродя като гъсеница оти съм ногу лош!  :D

преди 36 минути, chakracleaner написа:

Каква трева те подгони?

Жена ... :) По-големи "зелени" от жените нема!!! :) 

Или, какво, ти гониш себеподобни ли??? :) 

п.п. Я кал на мъжете не плафя, щото те кърът со фериги, а от туй много се страда ... :) 

При по задълбочено размишляване , не твоето проклятие ги е убило. Защото : ако праведен прокълне  някой , на праведния нищо няма да му има , а само на прокълнатите , защото за  хората на Бога -  лично Бог си отмъщава . Да станеш човек на Бога е много трудно ,защото предците ти трябва да са подготвили и да са предали като наследство  " дарба на вяра в Бога " , а само чрез вяра се става ,, Божи човек " ( туку така за едно поколение не може да се достигне Бога ). 

Но повечето хора дори не знаят какво е Проклятие. Само малцина сме тези ,които можем  да прекъснем  проклятия. Най - лошото в случая с проклятията е че като ги разваля , повечето забравят за напътствията ,които съм им дал , и след време проклятията  пак започват да действат. Мога да пиша цели томове за проклятията ,но човечеството като цяло е нагло до безобразие и не изпълняват някакви нищожни изисквания на вярата , камо ли за нещо по - сериозно затова спрях издаването на книгата и работата по следващата книга ,и съм избрал да работя само с избрани ,които ми праща Бог.... Просто не си струва да предавам дарбата на вяра защото хората не могат да се справят с най - просто изпитание , камо ли да вникнат по дълбоко във вярата ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.