Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с FPS & FPS DROPS

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, Beemo написа:

Направи си една преинсталация, на чисто. С формат. Инсталирай това и го пусни да си свърши работата. Мога да ти дам ключ, за про версията. Инсталирай всички ъпдейти.

И не се занимавай с тези програми. Ако ти извади 90+ fps, не ти трябват повече.

прав си не ми трявбват повече стига и дроповете да се разкарат... За активацията аз си намерих начин чрез 3 кода в cmd да го активирам free ако това е добра версия това ще направя ама ако ще е по добре с ключ с ключ ще го активирам ти кажи не знам кое е по добре

• Отговори 63
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Ами беше писал Cooler Master, явно е на DeepCool и е тип кула и предполагам, че е GAMMAXX 300 модела, щом е с 3 heatpipes, слабичък е за твоя процесор. Чакаме да провериш температурите на процесора и

• Емил Костов
    Емил Костов

При цялата сага, дето я описва постващият ( с две програми за .......) с постоянно намаляване на FPS-а дали е от power плана?! 

• Емил Костов
    Емил Костов

При дропване да, но при поетапно намаляване на кадрите и при ползване на две програми затова дали е от Power плана?! 

Публикувани изображения

преди 1 минута, n0stalgix написа:

прав си не ми трявбват повече стига и дроповете да се разкарат... За активацията аз си намерих начин чрез 3 кода в cmd да го активирам free ако това е добра версия това ще направя ама ако ще е по добре с ключ с ключ ще го активирам ти кажи не знам кое е по добре

В cmd ?!?!??

Недей.

• Автор
преди 2 минути, n0stalgix написа:

не знам кое е по добре. аз използвам ето тва: https://msguides.com/windows-10

преди 1 минута, Beemo написа:

В cmd ?!?!??

Недей.

ок тогава ако може ми кажи друг вариант или както каза ключ

току-що, n0stalgix написа:

не знам кое е по добре. аз използвам ето тва: https://msguides.com/windows-10

Не, кода е за Driver Booster.

Как си активираш уина... Си е твоя работа и не е за тук.

• Автор
току-що, Beemo написа:

Не, кода е за Driver Booster.

Как си активираш уина... Си е твоя работа и не е за тук.

опа сори. Какво е driver booster??

преди 1 минута, n0stalgix написа:

опа сори. Какво е driver booster??

aaaaaaaaaa

Driver Booster

В началото въпросните игри на каква резолюция и настройки са били? В момента на същите настройки и резолюция ли играеш игрите? Няма как кадрите да се вдигнат двойно, дори и с повече от 10% едва ли ще се вдигнат с какъвто и да е overclock.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

В началото въпросните игри на каква резолюция и настройки са били? В момента на същите настройки и резолюция ли играеш игрите? Няма как кадрите да се вдигнат двойно, дори и с повече от 10% едва ли ще се вдигнат с какъвто и да е overclock.

да на абсолютно същите но отново казвам не знам въпросния човек от когото го взех какво е правил

Още повече и с този процесор. Ето как върви fortnite на видеокарта като твоята на ниски настройки и 1080p резолюция - средно с около 150 до към 200 кадъра, в някои моменти и по-надолу или нагоре:

• Автор
преди 9 минути, Raze написа:

Още повече и с този процесор. Ето как върви fortnite на видеокарта като твоята на ниски настройки и 1080p резолюция - средно с около 150 до към 200 кадъра, в някои моменти и по-надолу или нагоре:

това е без performance mode а на мен ми върви по зле + дропове като съм на performance mode XD

пуснах windows 10 pro да се тегли

преди 24 минути, Raze написа:

иначе как е възможно преди да съм вдигал 700фпс???

преди 13 часа, n0stalgix написа:

пуснах windows 10 pro да се тегли

Windows 10 Pro го изтегли от MS.  За да си сигурен че образа е чист.С техния инструмент, директно, си го запиши и на флашка.

Има и друго нещо: nVidia, обичат да свалят FPS, с новите драйвери на старите си карти.

• Автор
преди 14 часа, Емил Костов написа:

Инсталирай нов Windows и да видим тогава. След толкоз процедури не се знае какво е станало. 

Изтеглих нов Windows играта върви с повече fps от 370-470 обаче все още има fps drops

преди 1 минута, Mr. ?? написа:

Windows 10 Pro го изтегли от MS.  За да си сигурен че образа е чист.С техния инструмент, директно, си го запиши и на флашка.

Има и друго нещо: nVidia, обичат да свалят FPS, с новите драйвери на старите си карти.

да от там го тегля

преди 2 минути, Mr. ?? написа:

да ама не винаги са им лоши

Както вече те посъветва @Mr. ?? изтегли си Windows 10 от сайта на майкрософт, не от банановите сайтове. Може да си го ползваш неактивиран неограничено време, просто ще ти стои надписа в долния десен ъгъл. KMS активатори и тем подобни по-добре не ползвай. Слагаш последните драйвъри на чипсета и видеокартата, пускаш power plan на ОС и действаш. Ако не си доволен от FPS може да клокнеш картата с плъзгачите на MSI Afterburber като на всяка стъпка тестваш за стабилност и следиш температурите. Аз подозирам, че имаш проблем именно с тях и от там идват дроповете на кадри, възможно е процесора да тротва. Какъв му е охладителя и какви са температурите под товар, докато играеш. Каквото можеш да пипнеш през Ryzen Master, може да го направиш и през биоса, мастера просто дава повече информация, но си иска четене, няма как някой да ти даде готови настройки за твоята конфигурация.

ПП. Това ултра бюджетно дънце не e за този процесор, дай и температурите на VRM

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 14 минути, Gaming_Solutions написа:

Както вече те посъветва @Mr. ?? изтегли си Windows 10 от сайта на майкрософт, не от банановите сайтове. Може да си го ползваш неактивиран неограничено време, просто ще ти стои надписа в долния десен ъгъл. KMS активатори и тем подобни по-добре не ползвай. Слагаш последните драйвъри на чипсета и видеокартата, пускаш power plan на ОС и действаш. Ако не си доволен от FPS може да клокнеш картата с плъзгачите на MSI Afterburber като на всяка стъпка тестваш за стабилност и следиш температурите. Аз подозирам, че имаш проблем именно с тях и от там идват дроповете на кадри, възможно е процесора да тротва. Какъв му е охладителя и какви са температурите под товар, докато играеш. Каквото можеш да пипнеш през Ryzen Master, може да го направиш и през биоса, мастера просто дава повече информация, но си иска четене, няма как някой да ти даде готови настройки за твоята конфигурация.

смених windowsa от ms и сега fps беше 370 - 450 обаче след малко време вече дори 400 няма макса стана 380 и се чудя защо. Охладиреля е на DEEP COOL и температурите на видеокартата са максимум 45-50 градуса на процесора не знам от къде да видя. Не мога да правя нищо в bios пробвах и като чели само рамта можех да пипам.

от FPS съм доволен не съм доволен от тва че както е 200-300 и изведнъж пада на 20 или 30 и после отнема 3-4 секунди да се върне

като използвах Ryzen Master преди не ми даваше да клокна процесора на повече от 3.45GHz самия процесор не можеше повече от това

Може да си изтеглиш HWiNFO. Програмата ще ти покаже температурите и на процесора, и на VRM, чипсета и много други. За жалост, дъното ти едва ли има сензор за температурата на VRM, но пробвай. Сигурен съм че прегряват, защото нямат охладител, а процесора си е сериозен. Кой модел точно на Cooler Master?

• Автор
преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Може да си изтеглиш HWiNFO. Програмата ще ти покаже температурите и на процесора, и на VRM, чипсета и много други. За жалост, дъното ти едва ли има сензор за температурата на VRM, но пробвай. Сигурен съм че прегряват, защото нямат охладител, а процесора си е сериозен. Кой модел точно на Cooler Master?

нямам предства кой модел е но има някъв метален вид отпред с три стърчащи неща като бутони под deep cool надписа и те са като златни или медни

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

deep cool и не знам кой е

според някакъв сайт имам 5 % bottleneck 

Ами беше писал Cooler Master, явно е на DeepCool и е тип кула и предполагам, че е GAMMAXX 300 модела, щом е с 3 heatpipes, слабичък е за твоя процесор. Чакаме да провериш температурите на процесора и VRM. Спада на кадрите е заради тротването. Температурите се покачват и дъното намалява напрежението към процесора за да се охлади той и VRM, от там пада и честотата на процесора, ниският FPS е в резултат на това

• Автор
преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Ами беше писал Cooler Master, явно е на DeepCool и е тип кула и предполагам, че е GAMMAXX 300 модела, щом е с 3 heatpipes, слабичък е за твоя процесор. Чакаме да провериш температурите на процесора и VRM. Спада на кадрите е заради тротването. Температурите се покачват и дъното намалява напрежението към процесора за да се охлади той и VRM, от там пада и честотата на процесора, ниският FPS е в резултат на това

да този е. как може да се оправи тротването?

Тези сайтове не ги гледай за bottleneck. Пусни сензорите на hwinfo, пусни и някоя игра и като поиграеш 10-15 минути и почнат да спадат кадрите виж какви максимални температури има във сензорите и за кой компонент са.

• Автор

10 минути :

Screenshot_1.png

ето и други температури за GPU и нещо друго

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

почти 20 мин:

Screenshot_4.png

Снимките при пуснати сензори и след спада на кадри ли са? Доколкото виждам от трудно четящите се снимки, температурите са нормални, дори ниски.

преди 24 минути, n0stalgix написа:

да този е. как може да се оправи тротването?

Ако процесора прегрява или по-сериозен охладител или смени пастата с някоя хубава като по-евтин вариант.
За паста ти препоръчвам новата MX-6 или Kingpin

За VRM съм поръчал и имаме едни алуминиеви радиаторчета, които си термолепенка, но още не ми е останало време да ги тествам дали вършат работа. Добре е първо да провериш дали тези размери 13х13х8мм вършат работа за VRM-те на твоето дъно

ПП. Хубаво си пуснал програмата, но трябва да е под товар

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Снимките при пуснати сензори и след спада на кадри ли са? Доколкото виждам от трудно четящите се снимки, температурите са нормални, дори ниски.

именно...

преди 3 минути, Raze написа:

да след пада на фпса 

• Автор
преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Това докато играеш ли е или просто пусна програмата?

пуснах програмата и отзаде играя

просто за да направя скрийншот трябва да спра да играя :)

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Това докато играеш ли е или просто пусна програмата?

най много стигна до 42.8 градуиса процесора

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.