Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с PC

Препоръчан отговор

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

С гумичката работиш по контактите на картата! Да не вземеш да триеш с нея по слота на дъното, че ще влошиш положението.

Да разбрах и преди това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Занулих биоса вчера изкарах всички възможни кабели и ги сложих пак работи вчера цял ден играх даже на него и днеска резултата е това. Искам да отбележа, че вчера до 11 и нещо вървяха всякакви игри без проблем, фпс дропове или нещо такова, а днес дори до биос не мога да стигна.... Какво да правя вече, не знам

20230109_105341.jpg

Дефакто като го рестартирам или изключа се стига до това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Nissan375 написа:

Занулих биоса вчера изкарах всички възможни кабели и ги сложих пак работи вчера цял ден играх даже на него и днеска резултата е това. Искам да отбележа, че вчера до 11 и нещо вървяха всякакви игри без проблем, фпс дропове или нещо такова, а днес дори до биос не мога да стигна.... Какво да правя вече, не знам

20230109_105341.jpg

Дефакто като го рестартирам или изключа се стига до това

Пробва ли да премахнеш статичната енергия както ти бях написал и извади ли биос батерията за дадеш дефалт на биос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да и това направих ама файда никаква тръгна за момента, бачка цял ден без да го изключвам или рестартирам и днеска пак същата работа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Nissan375 написа:

Да и това направих ама файда никаква тръгна за момента, бачка цял ден без да го изключвам или рестартирам и днеска пак същата работа

Добре напиши как точно си премахнал статичната енергия може и да си пропуснал нещо. А също може да пробваш и със друго захранване ако имаш да видиш дали пак ще го има проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, vlado1985 написа:

Добре напиши как точно си премахнал статичната енергия може и да си пропуснал нещо. А също може да пробваш и със друго захранване ако имаш да видиш дали пак ще го има проблема.

Еми изключих го от тока и самото захранване на нула, извадих видеокартата, изкарах всички кабели които влизат към дъното, задържах натиснат power бутона 20 30 секунди, махнах батерийката за около 10 на минути, докато проверява кабелите дали са оголени или прекъснати някъде, след това по обратния ред, върнах всичко пуснах го и така работи целия ден, докато не го изключих вечерта и сутринта като го пуснах, стана това. Друго захранване нямам, не знам има ли вариант чрез мултицет да замеря дали минава ток по кабелите към дъното и видеокартата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Nissan375 написа:

Еми изключих го от тока и самото захранване на нула, извадих видеокартата, изкарах всички кабели които влизат към дъното, задържах натиснат power бутона 20 30 секунди, махнах батерийката за около 10 на минути, докато проверява кабелите дали са оголени или прекъснати някъде, след това по обратния ред, върнах всичко пуснах го и така работи целия ден, докато не го изключих вечерта и сутринта като го пуснах, стана това. Друго захранване нямам, не знам има ли вариант чрез мултицет да замеря дали минава ток по кабелите към дъното и видеокартата?

Премахни статичната енергия както съм ти написал в този пост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Nissan375 написа:

махнах батерийката за около 10 на минути

А като я сложи мина ли през настройките да зададеш бутващо устройство и да запаметиш настройката? Може и други настройки да трябва да се направят след зануляването на биоса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

А като я сложи мина ли през настройките да зададеш бутващо устройство и да запаметиш настройката? Може и други настройки да трябва да се направят след зануляването на биоса.

Трябва да пуснем петиция, към всеки уважащ себе си, производител. За софтуер, за статично електричество. Било то в BIOS, или като драйвери...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Да разбира се настройките си бяха наред, пуснах xmp профила на рам паметта с който машината си бачка вече 2 години и работи целия ден вчера. Днес обаче е в друго настроение

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Да спомена че в момента не мога да влезна нито в биос нито в буутващото меню

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Nissan375 написа:

Извади биос батерията за 1-2 минути. И пак я постави но това го правиш при напълно изключен компютъра и махнат захранващ кабел на захранването. Ако пак няма промяна и не те допуска до биос сменявай местата на рам паметите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Извади биос батерията за 1-2 минути. И пак я постави но това го правиш при напълно изключен компютъра и махнат захранващ кабел на захранването. Ако пак няма промяна и не те допуска до биос сменявай местата на рам паметите.

Ма той няма картина от външното видео, а батерията вече я е вадил. Нали го прати на сервиз, а пак продължаваш с ненужни експерименти?!

преди 14 минути, Nissan375 написа:

Ако имаш друг кабел за връзка с монитора, включи него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Ма той няма картина от външното видео, а батерията вече я е вадил. Нали го прати на сервиз, а пак продължаваш с ненужни експерименти?!

Нищо не му пречи да пробва а колко му е и от рамта да прави проблем и да не дава картина. Аз и затова му предложих да смени местата на рам паметите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Ако имаш друг кабел за връзка с монитора, включи него.

Ще пробвам това с кабела

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че открих откъде се намира проблема. Оказа се в периферията. Когато разкачих компютъра и го закачих тестово само с монитор и захранване към тока, тръгна от раз без дори да отварям 2та капака на кутията, което ме наведе над мисълта, че е периферията. И почнах едно по едно да свързвам докато не открих потенциалния "виновник". В предния панел на кутията имам USB 3.0 и USB 2.0 и към 3-ката имам свързан bluetooth адаптер на асус. След като ъпгрейднах с този светещия вентилатор открих, че usb 3 ката не работи и го свързах по начина показан на снимката за да тръгне. Иначе ако е само с големия кабел не работи, нито в windows нито иначе. Как да го оправя за да работи както преди? Сега ми прави впечатление и, че power butona свети по слабо от преди

20230109_192733.jpg

преди 37 минути, darco написа:

/cdn-cgi/mirage/157d6a5daff9155285770917136dc6d1c020ec2eac2a1e571a67b54ca7e676ae/1280/https://m.media-amazon.com/images/I/61UH0nbXRBL.jpg

Спикъра вързан ли е? Има ли бипкания при стартиране?

Свързан е ама сигнали не даваше

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Nissan375 написа:

Мисля, че открих откъде се намира проблема. Оказа се в периферията. Когато разкачих компютъра и го закачих тестово само с монитор и захранване към тока, тръгна от раз без дори да отварям 2та капака на кутията, което ме наведе над мисълта, че е периферията. И почнах едно по едно да свързвам докато не открих потенциалния "виновник". В предния панел на кутията имам USB 3.0 и USB 2.0 и към 3-ката имам свързан bluetooth адаптер на асус. След като ъпгрейднах с този светещия вентилатор открих, че usb 3 ката не работи и го свързах по начина показан на снимката за да тръгне. Иначе ако е само с големия кабел не работи, нито в windows нито иначе. Как да го оправя за да работи както преди? Сега ми прави впечатление и, че power butona свети по слабо от преди

Погледни си упътването.

https://mans.io/files/viewer/1219289/1#navigate_bar

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази периферия ползваш ли я сега? Разкачи я и ползвай системата така поне два поредни дни да се убедиш, че без нея наистина работи коректно и тогава ще мислиш проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тази периферия ползваш ли я сега? Разкачи я и ползвай системата така поне два поредни дни да се убедиш, че без нея наистина работи коректно и тогава ще мислиш проблема.

Всичката периферия без блутут адаптера ползвам и след няколко поредни изключвания и рестарти засега работи, ще видим утре :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...