Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предплатена карта и договор, въпрос

Препоръчан отговор

Някой от операторите предоставя ли услугата избор какъв точно да е номера? Като цифри. И в двата варианта - при закупуване на предплатена карта и вече съществуващ договор, а също така и в случай на сключване на договор. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Baxet написа:

Някой от операторите предоставя ли услугата избор какъв точно да е номера? Като цифри.

За първоначална активация на предплатена карта аз не знам да има опция за избор на номер, като цифри. Запазва се номер, ако от тарифен план преминете на предплатена. 

преди 14 минути, Baxet написа:

И в двата варианта - при закупуване на предплатена карта и вече съществуващ договор, а също така и в случай на сключване на договор. 

Това не го разбрах. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да. При А1 например, цената е от 36 лв до 36 000 лв, в зависимост от "цифрите"

преди 1 минута, Fay написа:

За първоначална активация на предплатена карта аз не знам да има опция за избор на номер, като цифри. Запазва се номер, ако от тарифен план преминете на предплатена. 

Като вземах картата (предплатена) на племенника на времето, каката във виваком, ми бутна едно листче с десетина номера и пита ако искам да си избера нещо от там - без доп. плащане. Но самите номера не бяха нещо особено

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Baxet написа:

Някой от операторите предоставя ли услугата избор какъв точно да е номера? Като цифри. И в двата варианта - при закупуване на предплатена карта и вече съществуващ договор, а също така и в случай на сключване на договор. 

Не.

Виж това , и това .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dimy написа:

Не.

Виж това .

Пак не си в час! Живеем в свободен свят и всичко е възможно, срещу съответното заплащане!

Ти виж това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Пак не си в час! Живеем в свободен свят и всичко е възможно, срещу съответното заплащане!

Ти виж това

Прав си, това не го бях видял. Но и не вярвам пича да се навие да даде 36 000кинта.
Докато в моите 2 линка има и по 59 кинта -

image.png.bbe7aa8bbf93a6b92f219ebe9ad79679.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето как става при Теленор. И при другите мобилни оператори е същото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, NewRedDragon написа:

Като вземах картата (предплатена) на племенника на времето, каката във виваком, ми бутна едно листче с десетина номера и пита ако искам да си избера нещо от там - без доп. плащане. Но самите номера не бяха нещо особено

Може, не ми се е налагало отдавна. Имам две нови запечатани от едно време, даже не знам дали въобще е възможно да се ползват. Номера тогава не са ми предлагали. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Fay написа:

Може, не ми се е налагало отдавна. Имам две нови запечатани от едно време, даже не знам дали въобще е възможно да се ползват. Номера тогава не са ми предлагали. 

Имаш празни чипове или .....? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

eдно време имаше далаверажии шуробажанаци

някой номер с по еднакви цифри го заделят настрани и  го дават на познати хора или срещу  някой допълнителен лев

но в днешно време повечето хора вече имат номер и даже се беше стигнало да бъдат заети всички номера и да сменят кода от  088 на 087

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Имаш празни чипове или .....? 

Еха - и аз искам :) Трябват ми 5 :) Ама, и достъп до билинг системата ще ми трябва.....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Banesc написа:

някой номер с по еднакви цифри го заделят настрани и  го дават на познати хора или срещу  някой допълнителен лев

но в днешно време повечето хора вече имат номер и даже се беше стигнало да бъдат заети всички номера и да сменят кода от  088 на 087

Говориш тотални глупости. Номерата си се деляха на платинени, златни и т,н и за тях се заплащаше съответната сума. Сега е същото, макар и по-евтино! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Banesc написа:

И сега има! Всичко е въпрос на мерак и парички! И нищо не е сменяно, а се добави нов префикс в номерационния план на оператора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Fay написа:

Така ли им казват?

Имаш пластиката, на която се намира чипът. Нарича се ICC и той може да е празен. Тоест към него да няма услуга. Мобилният номер със съответната услуга се казва MSIDSN. 

Затова те питам дали имаш празни чипове или са си услуги с договор? 

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Еха - и аз искам :) Трябват ми 5 :) Ама, и достъп до билинг системата ще ми трябва.....

Могат да ти дадат и 10 но ако към тях няма закачена услуга са просто празни пластики. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Fay написа:

Така ли им казват?

Не, бе Емо се бъзика - просто самата SIM фигурира в системата, но не е активирана към мрежата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Говориш тотални глупости. Номерата си се деляха на платинени, златни и т,н и за тях се заплащаше съответната сума. Сега е същото, макар и по-евтино! 

не е вярно

лично познавам един тарикат утепляк  дето  имаше  гадже в една от фирмите и му заделяше номерата и после ги  продаваше с по 50 лв горница

кокошкарска работа 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NewRedDragon написа:

Не, бе Емо се бъзика - просто самата SIM фигурира в системата, но не е активирана към мрежата

Не, не се бъзикам. Съвсем сериозен съм. Както и да е! 

току-що, Banesc написа:

не е вярно

лично познавам един тарикат утепляк  дето  имаше  гадже в една от фирмите и му заделяше номерата и после ги  продаваше с по 50 лв горница

кокошкарска работа 

Това, че някой някъде е правил врътки, въобще не значи, че всички са правили. А и тоя по-скоро те е метнал на върбите,защото подобни номера си струват доста скъпо дори и сега. Та едва ли ще дадеш 500,1000 че и повече пари да ти е такъв номерът. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Затова те питам дали имаш празни чипове или са си услуги с договор? 

Не знам, дори не помня по какъв повод са ми дадени. Мислех, че съм искала предплатени карти преди много години. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Fay написа:

Не знам, дори не помня по какъв повод са ми дадени. Мислех, че съм искала предплатени карти преди много години. 

Е навремето ги даваха даже и без пари или като подарък, но сега не е така. Вероятно са закрити като услуги вече 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

20230113_155938.thumb.jpg.02f62f376c06a1ba2aa819d6304cfbb1.jpg

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Е навремето ги даваха даже и без пари или като подарък, но сега не е така. Вероятно са закрити като услуги вече 

Със сигурност не са услуги по договор. Даже сега проверих, някое от лапетата е ровичкало и двете са отворени вече, и едната я няма. За какво са им били да ги питаш? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Емил Костов написа:

А и тоя по-скоро те е метнал на върбите,защото подобни номера си струват доста скъпо дори и сега. Та едва ли ще дадеш 500,1000 че и повече пари да ти е такъв номерът. 

не става въпрос   за 088 888 888

а за 0 88 115 511  

16 88 61  примерно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Banesc написа:

не става въпрос   за 088 888 888

а за 0 88 115 511  

16 88 61  примерно

Пак са си цифра, макар че цените са по-евтини вече. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Да ги изхвърлям, значи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Fay написа:

Да ги изхвърлям, значи. 

Преди това звънни на оператор и дай номерата на чиповете за да ги проверят. Но ако са от доста време вероятно са закрити. Все пак една проверка няма да ти навреди. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...