Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vulkkano A5 за смотан Самсунляк

Featured Replies

Здравейте пичове,

като се прекарате и вие като мене да си поръчате от интернет Самсунляк, който долу е само 3 см дебел и просто няма място за високоговорителчета, ами са сложили нещо плоско вътре грачещо дрезгаво, тогава решението са тези активни колонки:

https://vulkkano.com/en/products/vulkkano-a5-arc?variant=42407571554453

ама купени от амазона за по-евтино.
Зеленият бутон на дистанционното е за слушане на музика, а синият е за глас от студио като си говорят например хора.
Сега, има и изненади обаче, ха ха ха ...
Естетиката на звука е различна ако се слуша от блутут или оптика или от HDMI ARC.
При избрана оптиката не може да се командва директно от дистанционното на приемника ( или телевизора) звука, та трябва да се ползва малкото дистанционно на колонките.
Оптиката директно от приемника дава най-агресивния звук, който става за слушане на оркестър за класическа музика. И за камерен оркестър става с избран зелен бутон и Виртуален бас, да ви поизлъже ушите благодарение на хармониците на основните ниски честоти които не могат да възпроизведат колонките.
Блутутът дава най-заглушения звук със слаба динамика, става да си слушате новините например.
Аз ги карам да бачкат от HDMI ARC изхода на Самсунляка и така само в началото натискам два бутона на малкото дистанционно и после ползвам това на приемника, който пък има бутони да командва звука на телевизора.

п.п.
а крачетата на сивия плат ще ги счупите като тръгнете да го сваляте, на лявата колонка счупих едно долно, а на дясната си бяха счупени двете долу от китаеца който ги е сглобявал.

Повечето активни ОТ, са на този принцип: звука е различен, при свързването на блутут и оптика/HDMI.

И за да се управляват устройствата с едно дистанционно и да се "пускат" заедно, е налично само когато се  използва  HDMI ARC/eARC.

Тов,а го могат и саундбар аудио системите. Но звука при тях, не "блести" с нищо. Особено евтините решения.

Ако, не те интересува ARC-a бих погледнал за модели на Edifier. Например: S360DB, S350DB, S1000MKII.

Които, имат добри за парите си, аудио решения.

• Автор

spacer.png

Малките говорителчета над колонките съм ги извадил от един саундбар, който за нищо не става. Натрошил съм го на парчета и съм го изхвърлил на боклука.
Колонките могат да се отдалечават на 200 см една от друга , а саундбар не може да го разреже човек на две парчета.

Абе мошениците произвеждащи саундбар-ове още на са намерили магия която да заобиколи законите на физиката. За да се извади по-ниска честота си трябва повече площ на мембраната на високоговорителя. Тези колонки които съм купил едвам се справят с мъжките гласове.

А иначе, ами трябва си ми HDMI ARC.

преди 11 часа, Белгиеца написа:

/cdn-cgi/mirage/c4ef96284a4358968053203f9fe17a27574f68b7106d1b2c5217279848e0b9e3/1280/https://prikachi.net/images/2023/01/13/lesdeux.jpeg

Малките говорителчета над колонките съм ги извадил от един саундбар

Как са свързани тези малки говорителчета и каква е тяхната роля? Обикновенно това са пълнообхватни говорители 100-120Hz - 20kHz.

Хайде пак свински черва от кабели като в "Матрицата".

Bluetooth 5.2   APTX HD Transmitter днес струва $7.49. За $17 получавате LDAC.

spacer.png

Тази пишка мята в асфалта всякакви аркове и кабеляци.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Как са свързани тези малки говорителчета и каква е тяхната роля?....

Никак и никаква.
Те са част от тирадата, че когато платиш за гуано, получаваш точно толкова гуано.

• Автор
преди 3 часа, AAUUXX написа:

Как са свързани тези малки говорителчета и каква е тяхната роля? Обикновенно това са пълнообхватни говорители 100-120Hz - 20kHz.

Ами нямаше никакви други вътре в кухите пластмасови празнини, незаглушени по никакъв начин. На тях пише че били 15 вата при 8 ома.

Абе пълна пародия на озвучително тяло е това маркетингово чудо саундбара.

преди 13 минути, Белгиеца написа:

Ами нямаше никакви други вътре в кухите пластмасови празнини, незаглушени по никакъв начин. На тях пише че били 15 вата при 8 ома.

Абе пълна пародия на озвучително тяло е това маркетингово чудо саундбара.

Но защо тези говорители си ги сложил върху VULKKANO тонколоните ,с цел декорация?

• Автор

За да видят читателите на форума разликата в размера на това което слагат в саундбар и 5 инчовите на колонките.
Демек, правя сублиминално внушение действащо директно върху подсъзнанието на купувачите да не си купуват саундбар, след като си има модел колонки които със същите начини на свърване. А дъската MDF която е нарязана за изработка на поставките е само 16 евро при мен и ти я режат безплатно по зададените размери.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

За да видят читателите на форума разликата в размера на това което слагат в саундбар и 5 инчовите на колонките.
Демек, правя сублиминално внушение действащо директно върху подсъзнанието на купувачите да не си купуват саундбар, след като си има модел колонки които със същите начини на свърване. А дъската MDF която е нарязана за изработка на поставките е само 16 евро при мен и ти я режат безплатно по зададените размери.

Смисъла на саундбара се припокрива с този на бюджетните домашни кина от близкото минало, имаш фронтални пълнообхватни говорители с честотна лента 120- 20000Hz, и субуфер 30- 150Hz. Тонколоките VULKKANO са монитори и няма място за сравнение със саундбар по отношение на звуково качество.

• Автор

За производителите на телевизори смисълът от саундбара е да не слагат високоговорители в самия телевизор, а да ти приберат още 100-ина евро над цената на Самсунляка, за който платих 400 евро и пристигна безплатно от Берлин до Белгия. Та като са сложили едни грачещи дрезгаво пищялки в тънкия телевизор, щеш не щеш да се изръсиш още пари и за саундбар.

А на мене субуфер просто не ми е изтрябвал.

Я, колонките поскъпнали 10 евро , аз ги платих само 160 € преди нова година:

https://www.amazon.de/VULKKANO-Speaker-Bluetooth-Optical-Subwoofer/dp/B09XHNH7MY/ref=d_pd_sbs_sccl_3_11/262-6256714-8610016?pd_rd_w=jxjia&content-id=amzn1.sym.6023e427-25bb-42e7-aaa9-a6e0a8bdcb7b&pf_rd_p=6023e427-25bb-42e7-aaa9-a6e0a8bdcb7b&pf_rd_r=1T18T4AHN6FSAHXJJ0ES&pd_rd_wg=VjfFo&pd_rd_r=4e1125e4-54a0-4dce-85d0-e8c32dd7299b&pd_rd_i=B09XHNCVZV&th=1

Да знаят потребителите че не трябва да ги слагат до стената отзад, че иначе ще има излишен дъднещ бум бум , който самата стая го произвежда действаща като резонантна кутия.

• 10 месеца по-късно...
  • Автор

Китаеца като работи за по паница ориз и няма време да налепи вата по всичките страни вътрешно, та се наложи аз да си долепвам още вата.
Значи преди беше само така:

malkata.jpg

malko.jpg

а сега вече ѝ залепих по всичките стени, да не дрънчи на кухо като саундбар-овете прехвалени от нищо не разбиращите потребители.

palna.jpg

• Автор
преди 4 часа, Белгиеца написа:

и къде ми изчезнаха снимките ?

егати смотания форум, като съм логнат сега ми показва картинките, а като не съм логнат трябва да кликам с десен бутон да отвори линка в друг прозорец

преди 36 минути, Белгиеца написа:

егати смотания форум, като съм логнат сега ми показва картинките, а като не съм логнат трябва да кликам с десен бутон да отвори линка в друг прозорец

Погледни накъде си щракнал ЦЕ-Ка ключето бре. В момента си на станицата на Калдата, а не на тази, на която ти е Банката.

Снимките ти се виждат и без да си се регнал във форума.

• Автор

Другият вариант е браузърът Opera в комбинация с външен за него ВПН да е причината , че не ми ги показваше снимките когато писах.
Сега ги показва и без да съм логнат тука.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Другият вариант е браузърът Opera в комбинация с външен за него ВПН да е причината , че не ми ги показваше снимките когато писах.
Сега ги показва и без да съм логнат тука.

На какво си?

Предлагам незабавно да се демонтира ВЧ драйвер. И без друго не го чуваш. Така само ток ще ти хаби.

• Автор
преди 8 минути, AGD написа:

Предлагам незабавно да се демонтира ВЧ драйвер. И без друго не го чуваш. Така само ток ще ти хаби.

ааааааа аз ги чувам избирателно, в тези тонколонки няма пасивен филтър та го чувам, разбра ли сега

ще нахитрееш покрай мене ти

на 11.12.2023 г. в 15:33, Белгиеца написа:

Китаеца като работи за по паница ориз и няма време да налепи вата по всичките страни вътрешно, та се наложи аз да си долепвам още вата.

То и вата не се слага на око, щото и китаеца не е много прост.  Има и обратен ефект понякога.

Пък за ВЧ драйвера с или без филтри пак няма да чуеш петела.

• Автор
преди 19 минути, AGD написа:

То и вата не се слага на око,...

Прав си че не слага на око, ами на ухо.
Слуша се и се слага, като е пресолен боба се досипва вода, те така.

А китаецът е тъпо парче, не е оставил повече от 9 мм странично за вата, дом да му пропадне дано.
Кухата китайска лейка беше сложил вата върху радиатора на усилвателя, мaмka му китайска.
Та залепих вътре парче дъска 12 на 8 см на около 2 см от радиатора, да го пази от допир с вата.

преди 30 минути, AGD написа:

Пък за ВЧ драйвера с или без филтри пак няма да чуеш петела.

Как няма да чуя бе, той ВЧ е от 3000 херца нагоре

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.