Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Червен светофар

Featured Replies

Здравейте,

Преди седмица бях привикан в районното управление МВР и ми бе показано видео на кола която прилича на моята да минава през кръстовище. На видеото не се вижда нито марка на колата нито регистрационен номер нито се вижда светофара. Има и доклад от цивилен полицай който твърди, че е видял моят автомобил да преминава на червено и предоставя това видео от охранителна камера на улицата заедно с регистрационния номер на колата ми.  Аз имам книжка от друга страна и са минали 3 месеца от както съм в страната и не карам колата тъй като книжката ми е невалидна и нямам българско СУМПС.    От полицията знаят че колата се е движила в този ден и искат да предоставя име на шофьора в този ден. Как да процедирам в тази ситуация? Няма реално доказателство във видеото, че това е моята кола. От видеото не се вижда регистрационен номер. Даже колата ми изглежда различно.  На видеото колата има сини фарове и черни джанти, а моята кола е с жълти светлини и сиви лети джанти.  
Полицайте ме заплашват, че ще ми свалят номерата и ще пишат глобата на мен защото колата се води на мое име.  Благодаря предварително за съветите 

Нищо такова не могат да направят, ако не е сигурно, че това е твоят автомобил.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

И аз така мислих, но те се захващат за доклада на техния колега. Пратиха ми вкъщи “да си помисля” кой е карал и да го закарам в районното. Да не стане по-лошо за мен в този случай? Не знам какво да правя вече.  Аз дадох показания, че колата, по мой знания е била паркирана пред блока. След това ме заплашиха с лъжесвидетелстване. Аз наистина не съм карал колата.  Знам кой я е карал, не искам да им пишат глоба за нещо което даже не могат да докажат.  

току-що, MountainTop написа:

И аз така мислих, но те се захващат за доклада на техния колега. Пратиха ми вкъщи “да си помисля” кой е карал и да го закарам в районното. Да не стане по-лошо за мен в този случай? Не знам какво да правя вече.  Аз дадох показания, че колата, по мой знания е била паркирана пред блока. След това ме заплашиха с лъжесвидетелстване. Аз наистина не съм карал колата.  Знам кой я е карал, не искам да им пишат глоба за нещо което даже не могат да докажат.  

Викни си един адвокат и просто за 5 минути всичко е приключило. Никой нищо не може да ти каже ако няма доказателства. А в момента такива няма.  Разбира се, ако е истина, това което казваш! 

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Те са сигурни, че колата е била в движение защото е засечена от пътни камери извън града. Не са сигурни, че това е колата която преминава на кръстовището 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Викни си един адвокат и просто за 5 минути всичко е приключило. Никой нищо не може да ти каже ако няма доказателства. А в момента такива няма.  Разбира се, ако е истина, това което казваш! 

Консултирах се с адвокат. Каза да кажа кой е карал и да им пишат акт. Въпроса тук става, защо да им пишат акт за нещо което е недоказуемо. Никъде не се вижда регистрационна табела във видеото а и колата изглежда различно. 

преди 5 минути, MountainTop написа:

Те са сигурни, че колата е била в движение защото е засечена от пътни камери извън града. Не са сигурни, че това е колата която преминава на кръстовището 

Консултирах се с адвокат. Каза да кажа кой е карал и да им пишат акт. Въпроса тук става, защо да им пишат акт за нещо което е недоказуемо. Никъде не се вижда регистрационна табела във видеото а и колата изглежда различно. 

Ти усещаш ли се какво пишеш. Как са сигурни, че това е колата като не се вижда регистрационният номер и колата изглежда различно. Все едно аз да кажа със сигурност, че ти си марсианец. 

Има ли снимка на номера на колата? Ако нямадоказателство, да вървят да дказват, че точно тази кола е била там. Някаква специфика по екстериора й имали? Нещо, което да доказва еднозначно, че това е колата.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Има ли снимка на номера на колата? Ако нямадоказателство, да вървят да дказват, че точно тази кола е била там. Някаква специфика по екстериора й имали? Нещо, което да доказва еднозначно, че това е колата.

Аз знам какво се опитват да направят и това е често срещана гнусна политика на МВР тук. Затова и полицаите ги мразят. Явно автомобилът от камерата е направил някакво нарушение и понеже е на техен човек или на такъв, който е защитен те плашат някой невинен с цел да си признае за нарушението и така си измиват ръцете.

Бях ЛИЧЕН свидетел на подобна сцена чрез която трябваше да се прикрие убийство. 

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Почвате да ме плашите! Как да кажеш кой е карал колата, като тя не е карана?

преди 7 минути, цър-вул написа:

Няма снимка на номера. Единственото което се знае е, че е излизала от града по ТОЛ камерите и доклада на МВР служителя който е пуснал жалбата.  Колата ми не изглежда като тази на видеото освен формата на купето. 

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Абе то и Виваком нищо не могат да ти направят щото нали там давност, па закон, непотърсено, некачествена услуга...

преди 41 минути, MountainTop написа:

автомобил да преминава на червено и предоставя това видео от охранителна камера на улицата заедно с регистрационния номер на колата ми.

На видеото вижда ли се че това е регистрационния номер на колата ти? Ако да, гориш.

преди 1 минута, MountainTop написа:

Няма снимка на номера. Единственото което се знае е, че е излизала от града по ТОЛ камерите и доклада на МВР служителя който е пуснал жалбата.  Колата ми не изглежда като тази на видеото освен формата на купето. 

Да вървят да доказват

преди 5 минути, Bubbles написа:

Абе то и Виваком нищо не могат да ти направят щото нали там давност, па закон, непотърсено, некачествена услуга...

На видеото вижда ли се че това е регистрационния номер на колата ти? Ако да, гориш.

Не се вижда.  Също така адвоката ми каза че могат да пишат акт на база свидетелски показания. Всъщност, само това, че този служител на МВР е казал че моята кола с моят рег номер е минала на червено

преди 1 минута, Banesc написа:

най- важна е истината !

Истината е, че не е моята кола. Има съвпадение и се опитват да натресат акт на някой без съществени доказателства. 

преди 3 минути, MountainTop написа:

Истината е, че не е моята кола. Има съвпадение и се опитват да натресат акт на някой без съществени доказателства. 

в такъв случай го докажи

разходите са загубилите делото.

а нещо син мин слуайно да имате с достъп до колата 

преди 11 минути, Bubbles написа:

Е какво могат да ти направят Виваком?! Ех като почнете така............ 

За три изречения - три версии, смени. Нас и да ни връзваш, нищо няма да промениш.

Всеки по нормален адвокат, ще те измъкне.

Само гледай, като/ако признаеш вина - да не те барнат, за друго...

преди 3 минути, Banesc написа:

виновен  до доказване на противното

нали за демокрация скачахте по площадите 

То и при комунизма беше същото. Хайде стига вече! 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

То и при комунизма беше същото. Хайде стига вече! 

при комунизма е било хубаво ми казаха много хора

Е какво могат да ти направят Виваком?! Ех като почнете така............ 

Аз проблеми не съм имал с тях, но имам доста познати които все ляжаха на ушето давности, некачествени услуги и т.н. глупости, и ни един не остана неодрусан. :)

преди 11 минути, MountainTop написа:

Не се вижда.  Също така адвоката ми каза че могат да пишат акт на база свидетелски показания. Всъщност, само това, че този служител на МВР е казал че моята кола с моят рег номер е минала на червено

Е не знам, свидетел ако има пак е не е добра новина за теб, въпреки че не знам доколко полицай има правото да е свидетел. Щом имаш адвокат, дръж се за него/нея и това е.

преди 10 минути, Banesc написа:

в такъв случай го докажи

разходите са загубилите делото.

а нещо син мин слуайно да имате с достъп до колата 

Аз да доказвам че съм невинен. Това в безумно.  Макар че се опитах като им показах колата си.  Даже я закарах в районното да я инспектират защото на видеото е друга кола както споменах по -горе.  Със сини дарове, черни джанти, черен капак. А моята няма такива допълнителни неща. 

току-що, Bubbles написа:

Аз проблеми не съм имал с тях, но имам доста познати които все ляжаха на ушето давности, некачествени услуги и т.н. глупости, и ни един не остана неодрусан. :)

Е не знам, свидетел ако има пак е не е добра новина за теб, въпреки че не знам доколко полицай има правото да е свидетел. Щом имаш адвокат, дръж се за него/нея и това е.

Това са глупости меко казано и не защото работя в интернет оператор. Имаш услуга, като не работи се пуска заявка или се прави демонстрация със собствено оборудване от оператора, че тя работи. Ако все пак услугата не може да се възстанови или се прекратява договорът или се преминава към алтернативна такава. При неплатени сметки, операторът те дава на колекторска фирма и не се занимава повече с теб. 

преди 2 минути, Banesc написа:

при комунизма е било хубаво ми казаха много хора

Не бъркай хубавото с другите неща. Даже по онова време щяха и да те понапляскат малко, но това е друга тема. 

преди 1 минута, MountainTop написа:

Аз да доказвам че съм невинен. Това в безумно.  Макар че се опитах като им показах колата си.  Даже я закарах в районното да я инспектират защото на видеото е друга кола както споменах по -горе.  Със сини дарове, черни джанти, черен капак. А моята няма такива допълнителни неща. 

Аз ти писах какво да направиш по-горе. Наеми си адвокат. А той няма да ти каже признай си, защото по описаното от теб нещата са смешни. 

преди 8 минути, Beemo написа:

За три изречения - три версии, смени. Нас и да ни връзваш, нищо няма да промениш.

Всеки по нормален адвокат, ще те измъкне.

Само гледай, като/ако признаеш вина - да не те барнат, за друго...

Не знам къде видяхте три различни версии. Версията е една.  Аз в този ден, лично не съм караш колата. По моите знания колата е била паркирана.  Някой друг я е карал което в последствие и аз разбирам от полицаите.  Аз знам кой е но не искам да им пишат акт поради причината че колата във видеото не е моята. Това че някой бивш “комунист” полицай иска да натресе някой за минаване на червено не би трябвало да е мой проблем но уви. 

Това са глупости меко казано и не защото работя в интернет оператор. Имаш услуга, като не работи се пуска заявка или се прави демонстрация със собствено оборудване от оператора, че тя работи. Ако все пак услугата не може да се възстанови или се прекратява договорът или се преминава към алтернативна такава. При неплатени сметки, операторът те дава на колекторска фирма и не се занимава повече с теб. 

Не бъркай хубавото с другите неща. Даже по онова време щяха и да те понапляскат малко, но това е друга тема. 

Аз ти писах какво да направиш по-горе. Наеми си адвокат. А той няма да ти каже признай си, защото по описаното от теб нещата са смешни. 

Наистина са смешни. Поне знаем за какво плащаме данъци. За заплатите на тези смешници или така наричащите се “полицай”.  

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това е ясно, обаче много хора си мислят, че нещо като не им харесва, просто спитрат да плащат и край, проблема е решен. Спорил съм по темата с такива "умници", рев до небето, епитетите няма да ги споменавам, след някой и друг месец бълват змий и гущери по адрес на колекторските фирми(Не че са цветя за мирисане).

Привикан си заради друго ... 

От там на сетне, то .... хм ... знай, че си под наблюдение, а защо .... хм ... едва ли ще ти кажат ... 

Аз казах!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.