Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран

vlado1985

Препоръчан отговор

Здравейте преди малко когато се прибрах исках да включа компютъра но още с включваето ми даде син екран и неможа да стартира. След това го рестартирах но пак неиска, да зареди, но не ми показа, син екран само черен екран показваше. И така 3-4 пъти неиска да зареди нормално след това си зареди системата нормално. И ми показа съобщение че имало някакъв неочакван срив и е създаден dump файл. След това го рестартирах за да видя дали след рестарта ще има проблеми и си зареди пак нормално. Прикачвам снимка от Event със описание на проблема и dump файла който се е създал.

Screenshot_131.png

011823-7004-01.dmp

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виждам следната грешка и nvlddmkm.sys, ето примерно какво пише за нея:

STOP: 0x000000116 blue screen (BSoD) error (computerhope.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Имаш проблем с драйвера на nvidia видео картата.

Със последния драйвера на nvidia съм няма по нов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пусни някой и друг тест на видеокартата, следи температурите дали са нормални и дали ще работи нормално. Може да пробваш да я почистиш основно, ако правиш някакъв overclock на някой компонент го върни на фабрични настройки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Със последния драйвера на nvidia съм няма по нов.

Дейнсталирай го ,почисти регистъра и инсталирай отново драйвера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Дейнсталирай го ,почисти регистъра и инсталирай отново драйвера.

Драйвера го деинсталирах и го качих отново и за сега няма проблеми.

преди 9 минути, Raze написа:

Пусни някой и друг тест на видеокартата, следи температурите дали са нормални и дали ще работи нормално. Може да пробваш да я почистиш основно, ако правиш някакъв overclock на някой компонент го върни на фабрични настройки.

Токущо направих тест на видеокартата с Aida64 и запазих резултатите които прикачвам. Също да отбележа че картата винаги ми държи ниски температури и си е хладна постоянно а овърклок не правя.

gpgpu.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

С какво захранване си Маки, Голдънфилд, Пауъркейз, Трендсоник и т.н.?

Захранването е старо точен модел него знам 400W е но се съмнявам да е от него проблема. A същия проблем ми се беше появил на другото дъно с същата, видеокарта и тогава, бях качил по стар драйвер за нея с който пак си е пъргава. И разликата между стария и новия драйвер е почти много малка. А видеокартата е Gigabite Geforce GT220.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Увеличи TDR Timeout
https://www.wagnardsoft.com/forums/viewtopic.php?t=755&sid=7123bd6a1f15822025af73dbce131d02
или с директно редактиране на регистратурата:
HKLM\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
Ако има запис TdrDelay го редактирай с по-голямо число - от 5 на 8
Ако няма - създай нов DWORD (32bit Value) и задай име TdrDelay, задай десетична стойност 60
Рестартирай системата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, vlado1985 написа:

Захранването е старо точен модел него знам 400W е но се съмнявам да е от него проблема. A същия проблем ми се беше появил на другото дъно с същата, видеокарта и тогава, бях качил по стар драйвер за нея с който пак си е пъргава. И разликата между стария и новия драйвер е почти много малка. А видеокартата е Gigabite Geforce GT220.

А то дори твърде старо ... то може и до дъно да е и самата карта може да дава фира вече, че то толкава стари елементи отдавна са дали каквото могат!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На тази слаба карта няма какво да и тестваш. Може и нещо друго да е по системата, особено ако е много стара. Ползвай я и толкова, ако спре да работи ще я мислиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш файлове генерирани в C:\windows\LiveKernelReports\watchdog е много вероятно проблема и да е хардуерен. Проблем с VRAM на картата.

https://www.sysnative.com/forums/threads/video-tdr-timeout-0x116-0x117.35/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@цър-вулНаправих това което беше написал и рестартирах и си зареди системата нормално. Нямаше запис TdrDelay и създадох  DWORD но понеже като създадох DWORD не ми даваше да го редактирам промених името на TdrDelay

Screenshot_132.png

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ако имаш файлове генерирани в C:\windows\LiveKernelReports\watchdog е много вероятно проблема и да е хардуерен. Проблем с VRAM на картата.

https://www.sysnative.com/forums/threads/video-tdr-timeout-0x116-0x117.35/

Има един dump файл създаден прикачвам го да го видите.

WD-20230118-1320.dmp

преди 29 минути, Raze написа:

На тази слаба карта няма какво да и тестваш. Може и нещо друго да е по системата, особено ако е много стара. Ползвай я и толкова, ако спре да работи ще я мислиш.

Ами тя картата както виждаш е стара и не е нещо кой знае какво но никога не ми е правила проблеми. Редовно си я профилактирам и винаги си е хладна дори и да я натоваря пак държи ниски температури.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, цър-вул написа:

Задал си 96 десетично! Ама пробвай и така... 

Направи един стрес тест на видеото. 

Ами аз написах 60 както беше казал в предишния си пост но защо е станало на 96 незнам. Прикачвам и резултатите от теста на видеото с Aida64.

Screenshot_133.png

gpgpu.png

gpgpu.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...