Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за ssd m.2 интерфейс.

Виж решението Разрешен от MZ/X,

Препоръчан отговор

преди 10 минути, Rudy M. написа:

Кой го каза - малоумният дъртак със самочувствие. Поне сам ли си сменяш памперса, или бабата го прави?... 😁

За n-ти път те предизвиквам - като си толкова отворен, напиши на човека пуснал темата какъв точно диск да си сложи. Интерфейс, марка, модел, обем. Че да се посмеем с колегите.

Смееш ли? Или кухата ти кратуна е пълна само с простотии и обиди?...

"Че да се посмеем с колегите."

Кои са ти колегите тук бре малоумник смотан.?

Момчето е написал  така: Лаптоп  Lenovo 5400, но те са няколко модела. Намираш техническото му ръководство, както съм ти препоръчал и ще научиш чрез него какъв диск можеш да монтираш в този модел. Но ти с това не можеш да се справиш, а трябва да ги умееш тези работи като сервизен специалист на 1 година и половина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Rudy M. написа:

Че да се посмеем с колегите.

Вий с колегите да вземете да скочите някъде отвисоко! ;)

А като гледам "решението" ми става малкотъжно, хората нямат пари...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще вземам това ssd и hdd
Памет SSD 512GB Transcend 430S, SATA III 6Gb/s, M.2 (2242)
Твърд диск 2TB Seagate Barracuda ST2000LM015, SATA 6Gb/s, 5400 rpm, 128MB, 2.5"
Харда 2ТБ трябва да може да го разпознае?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, pacyy написа:

Ще вземам това ssd и hdd
Памет SSD 512GB Transcend 430S, SATA III 6Gb/s, M.2 (2242)
Твърд диск 2TB Seagate Barracuda ST2000LM015, SATA 6Gb/s, 5400 rpm, 128MB, 2.5"
Харда 2ТБ трябва да може да го разпознае?

Недей!!! Трябва да се доуточни!

Първо SATA III M.2 е по зле от NVMe - 3 до 10 пъти по-бавно.

Но е по-важно второто - този модел май изобщо няма М2 слот. Водят се едни спорове дали е М2 или е mSATA, но още по важно е

Третото - дори да стане нещо в този слот, има голяма вероятност от там да не може да се товари ОС!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз затова съм му препоръчал да си свали сервизното описание и от  него да погледне точния модел на лаптопа и го сравни с този, който е при него.

В него е написано какво има и няма и кое може да се инсталира.  Иначе, за SATA 3 M.2 си напълно прав.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2023 г. в 2:19, JKirilov написа:

Недей!!! Трябва да се доуточни!

Първо SATA III M.2 е по зле от NVMe - 3 до 10 пъти по-бавно.

Но е по-важно второто - този модел май изобщо няма М2 слот. Водят се едни спорове дали е М2 или е mSATA, но още по важно е

Третото - дори да стане нещо в този слот, има голяма вероятност от там да не може да се товари ОС!

В момента има инсталирано ssd на лаптопа m.2 2242 120гб, но искам да го смяня с 240 или 512гб.
А за hdd си нямам и на предсава дали ще подкара 2ТБ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж тук какво са ти написали:

"Всъщност, от около година и половина работя в сервиз за компютри и лаптопи :) . Затова ти недей да ми обясняваш какво може да се сложи в един лаптоп, и какво - не. Знам по-добре от теб. 

Ти сигурен ли си, че на лаптопът на питащия могат да се сложат 1TB SSD и 2TB HDD, дето ги препоръчваш?... Малко старичък модел е "

Помолих те няколко пъти да си свалиш сервизната документация с точния модел на лаптопа и да прочетеш какви могат да се монтират дисковете  в него, но така и не го направи, а повтаряш едно и също през седмица. Вземаш машината в ръце и отиваш в сервиза на "майстора" във Варна. Той ще ти го направи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...