Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Casio часовник , зачервяване

Milkydead

Препоръчан отговор

От часовник с метална каишка  от неръждаема стомана получавам слабо зачервяване след носене , също усещам допира на часовника като нещо студено върху кожата си.Има ли ли сте подобен проблем и вредно ли е за кожата продължителното носене на такъв ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Milkydead написа:

От часовник с метална каишка  от неръждаема стомана получавам слабо зачервяване след носене , също усещам допира на часовника като нещо студено върху кожата си.Има ли ли сте подобен проблем и вредно ли е за кожата продължителното носене на такъв ?

Купи му кожена или текстилена каишка и ще си решиш проблема!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно продавача на часовника е била жена, или е бил сглобен от жена, или някоя жена просто го е погледнала... 

Няма лечение! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не. Неръждаемата стомана не би следвало да довежда до "алергии" по принцип. И не е вредна.
Часовник с верижка от неръждаема стомана е нормално да се усеща различно, поне докато температурата й не се изравни с тази на ръката. 
"Слабото зачервяване" се дължи най-вероятно на неправилно регулирана верижка, която е прекалено хлабава или прекалено стегната.
Нося само часовници от неръждаема стомана. Лично аз никога не бих си взел часовник с верижка/каишка от друго, освен неръждаема стомана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, jtaggerx написа:

Не. Неръждаемата стомана не би следвало да довежда до "алергии" по принцип. И не е вредна.
Часовник с верижка от неръждаема стомана е нормално да се усеща различно, поне докато температурата й не се изравни с тази на ръката. 
"Слабото зачервяване" се дължи най-вероятно на неправилно регулирана верижка, която е прекалено хлабава или прекалено стегната.
Нося само часовници от неръждаема стомана. Лично аз никога не бих си взел часовник с верижка/каишка от друго, освен неръждаема стомана.

"Ни би следвало" не е достатъчно, някои хора са алергични към никела, а в неръждавейката има доста никел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, ined написа:

"Ни би следвало" не е достатъчно, някои хора са алергични към никела, а в неръждавейката има доста никел.

Марките стомани за часовници са: 303, 304, 316, 316L и Rolex 904L. Първата марка е бюджетна, а последната най-скъпа зради минимизирането на въглерод и добавки от титанова сплав ( Rolex е друго ниво ). Сплав 304 е лишена от никел, отделно производителите уверяват, че сплавите в часовникарската промишленост са напълно хипоалергенни и безвредни.

преди 2 часа, Milkydead написа:

...

"Титан" ( титановите марки сплави ) е десет пъти по-леки от аналогичен обем стоманени изработки и 10 пъти механически по-здрави. Часовникът се чувства ефирен и не причинява дискомфорта на студен/топъл характерен за стоманата. Матовата повърхност на титана веднага подчертава, че това е часовник от по-висок клас и на място убива ориенталщината на блестащо тенеке.

Зачервавянето може да се дължи на ефект "бръснене", характерен за китайските стоманени каишки.
Интересно магнит лепи ли се към вашия екземпляр?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Milkydead написа:

Чувал съм , че носенето на този res_b1233cefd6ce17b56e1a0ab612c4e154.jpg

носи само положитрлни емоции , най-вече на възбуда и безкарайни влажни нощи !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Напълно" лишената от никел 304 https://en.wikipedia.org/wiki/SAE_304_stainless_steel

А пък 904l има двойно повече никел от обикновенната https://www.keepthetime.com/blog/316l-vs-904l-stainless-steel-in-watches/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Mного специалист, малко индиянец...

Само да вмъкна, че не става напълно ясно дали от верижката или от гърба на тъпия часовник, но вий си се карайте, майтап да става!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

MTP-1384D-7A2VEF | CASIO Collection | Watches | Products | CASIO (casio-europe.com)
най-вече от долната страна на лъчевата кост , дори да е леко стегната , верижката се движи нагоре и надолу по ръката ми и има свобода.Но дори от долната страна на ръката стават малки червени точки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е алергия към никел или алергия към кобалт.

Аз имам алергия към никел и още от тийнейджърка ми ставаше така на кожата , когато носех обикновени часовници.

Имам на Касио от неръждаема стомана и не получавам никаква алергия. От десет години го имам.

Може да са ти продали менте часовник. Или евентуално, ако стоманата няма покритие и както казват хората преди мен, в нея да има някакво количество никел. Моят е със сиво покритие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Milkydead написа:

бъди истински мъж, вземи си от ръждаема стомана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човек с такава алергия трябва винаги да казва на лекари и зъболекари, че я има. Повечето коронки например имат никел в долната прилепваща към венеца част. В ортопедията също ползват никелови пирони. Човек трябва много да се пази да не му сложат нещо с никел в организма.

Да пази Господ, да не ни се налага!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, insec написа:

бъди истински мъж, вземи си от ръждаема стомана.

и после на на нашту катун за фторични

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, Milkydead написа:

Да не са ти продали часовник на въглища?То пък ще усещаш топло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, Profruit написа:

"Титан" ( титановите марки сплави ) е десет пъти по-леки от аналогичен обем стоманени изработки и 10 пъти механически по-здрави. Часовникът се чувства ефирен и не причинява дискомфорта на студен/топъл характерен за стоманата. Матовата повърхност на титана веднага подчертава, че това е часовник от по-висок клас и на място убива ориенталщината на блестащо тенеке.

Ако верижката а е хлабава и има голям ход, може да скубе или да се трие постоянно, което води до зачервяване.
Ако е прекалено стегната, отново не е хубаво - може да стяга и отново ефектът е дискомфорт.
За ежедневна употреба не смятам, че часовник от титанова сплав е удачен, предвид стойността му. Много неща може да се случат.
Това е като да си механик, но да отидеш на работа с костюм за хиляди. 
Качествените часовници от неръждаема стомана имат леко матова нотка на повърхността си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2023 г. в 21:00, Profruit написа:

Часовникът се чувства ефирен и не причинява дискомфорта на студен/топъл характерен за стоманата. Матовата повърхност на титана веднага подчертава, че това е часовник от по-висок клас и на място убива ориенталщината на блестащо тенеке.

Разликата в крайната цена на корпус (ръчни часовници) м/у титаниева сплав и 316L (масова в момента) е малка => съждението ти за по-висок клас часовник е нелепо. От Ситизен примерно имат титаниева ширпотреба с тонове, предвид ниското тегло.:D

П.П. Хората имат различни вкусове и предпочитания. Някои се кефят на титаниеви часовници (леки, здрави, издръжливи). Други (като мен) обичат да усещат часовника на ръката си. Всъщност тези от неръждаема стомана също са много издръжливи и здрави. А и не се надраскват толкова лесно както тези от титаниеви сплави. Дори крайният завършек при елементи от тези сплави води до дискомфорт (примерно при трансперантните закопчалки). Така че крайните ти "професионални" твърдения си ги запази за лична употреба. Те за съжаление са и неверни. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Милкидед, можеш да намажеш долната страна на верижката с безцветен лак за нокти. Аз съм го правила много пъти на моите часовници.

Само че купи истински лак, а не да е някакъв заздравител за нокти или топ лак. Те също са безцветни и може да се объркаш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...