Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизорът почна да бръжди - звукът е много кофти

Featured Replies

Здравейте, телевизор над 10 години започна да издава много лошо качество на звука. Освен това е и тихо. Бръжди си доста. Вероятно говорителят се е повредил, въпросът ми е дали може да се оправи или ще трябва нов.

Става въпрос за Samsung, 32" (80 см), 32N5372 или нещо от сорта. Могат ли да се сменят говорителите на такива телевизори и скъпи ли са

преди 1 минута, LeoWyatt написа:

Могат ли да се сменят говорителите на такива телевизори и скъпи ли са

Могат да се сменяват и не са скъпи.Но дали е от говорителя или електрониката не се знае.

• Автор

Когато включа слушалки в телевизора, звукът е перфектен, тоест това би трябвало да значи, че електрониката не разваля звука или греша? Когато е на високо обаче не е нормален звук.

току-що, LeoWyatt написа:

Когато включа слушалки в телевизора, звукът е перфектен, тоест това би трябвало да значи, че електрониката не разваля звука или греша? Когато е на високо обаче не е нормален звук.

Логиката следва да е така, ако слушалковия изход и изхода за високоговорителите е от един НЧУ.

преди 1 минута, LeoWyatt написа:

Щом през изхода на слушалки излиза перфектен звук,купи една евтина аудио система 2.1 за компютър и я включи там.Ще имаш по качествен звук,отколкото си имал от говорителчето на телевизора.

не знам от колко време не сте си изключвали телевизора от контакта, защото при мен. от десет години е постоянно включен и след 2-3 месеца, като ми направи номер, просто го изключвам от контакта за една минута

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Логиката следва да е така, ако слушалковия изход и изхода за високоговорителите е от един НЧУ.

демек може да си купи активни колонки и да не го носи в сервиз

пп

закъснях с поста за това го прескочете и така до края на света

Редактирано от овню (преглед на промените)

преди 6 минути, овню написа:

демек може да си купи активни колонки и да не го носи в сервиз

Може да сложи активни тонколони ,но ако държи телевизора да има звук от своите високоговорители трябва да занесе в сервиз за смяна или ,ако има познания да види модела им и закупи нови.

току-що, AAUUXX написа:

Може да сложи активни тонколони ,но ако държи телевизора да има звук от своите високоговорители трябва да занесе в сервиз за смяна или ,ако има познания да види модела им и закупи нови.

не знам кое е по изгодно, с външна аудио система или смяна на говорители в сервиз, все пак е десет годишен телевизор
лично аз не бих се занимавал със сервизи

преди 3 минути, овню написа:

не знам кое е по изгодно, с външна аудио система или смяна на говорители в сервиз, все пак е десет годишен телевизор
лично аз не бих се занимавал със сервизи

Високоговорителите са със средна цена около 20лв ,активни тонколони които да си заслужават слушане са около 100лв.

прав си, ама  трябва да се има предвид че се заплаща и ремонт, цената на който варира в различните сервизи

току-що, овню написа:

прав си, ама  трябва да се има предвид че се заплаща и ремонт, цената на който варира в различните сервизи

Прав си ,ако попадне на сервиз с девиз ден - година храни няма да е изгоден ремонта .

Аз предлагам следните управляеми от дистанционното на телевизора колонки

Включват се към HDMI-ARC като преди това е активиран

Цитат

Using Anynet+ (HDMI-CEC)
Control an external device connected via Anynet+ (HDMI-CEC) with the remote control.
You can use the TV's remote control to control external devices that are connected to the TV by an HDMI cable and
that support Anynet+ (HDMI-CEC). Note that you can only set up and operate Anynet+ (HDMI-CEC) with the remote
control.
Connecting an external device through Anynet+ and using their menus
Settings General External Device Manager Anynet+ (HDMI-CEC) Try Now
1. Set Anynet+ (HDMI-CEC) to On.
2. Connect an HDMI-CEC-compliant device to the TV.
3. Turn on the connected external device. The device is automatically connected to the TV. After connection is
finished, you can access the menu of the connected device on your TV screen using your TV remote and control
the device.

ако се ползва оптичния изход на Самсунляка, тогава не може да се управлява звука от неговото дистанционно, а се ползва по-малкото което си идва с колонките

п.п.

ето и упътването на английски

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202109/20210916162556611/KSFDVBEUN-1.2.0_EM_Kant-S_EU_ENG_210916.0.pdf

преди 23 минути, AAUUXX написа:

Говорителите, вградени в телевизора,са със слаби характеристики.Те служат колкото да изкарат някакъв звук,но не и качество.Дори да бяха в ред,няма да свирят по-добре от която и да е активна аудио система.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.