Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделяне на скенер през Raspberry Pi 2

Featured Replies

Здравейте!

Проблемът звучи така: става дума за мултифункционално устройство Xerox WorkCentre 3119. Операционната система на "малинката" е Bullseye, а на клиентските машини - Windows 10 Home/Pro. Принтерът се вижда, принтирам без проблеми. Скенерът е инсталиран на "малинката", през VNC влизам, сканирам, но не успявам да го споделя, за да го видят и машините с Windows 10.

Дайте акъл, как да се справя с проблема?

Благодаря на всички отзовали се! :)

• Автор
преди 46 минути, цър-вул написа:

Всичко това е направено. Няма резултат: scanimage -L дава инсталирания скенер, има го, сканирам и през софтуер на самия Raspberry. Идеята е да го спооделя и да го ползвам директно през Windows машина.

Това прави ли?

И двамата давате една и съща статия.

Все пак ако не открие решение автора, щом локално работи скана, може да тръгне в посока да си напише скрипт за сканиране дистанционно от Windows машина през Pi2 с команди.

Иначе като сменя принтера бих препоръчал новият да е с ethernet или wifi, Xerox предоставят освен драйвери, софтуер и тулове зс Windows (Tool for scanning)

току-що, Netadmin_juniee написа:

Все пак ако не открие решение автора, щом локално работи скана, може да тръгне в посока да си напише скрипт за сканиране дистанционно от Windows машина през Pi2 с команди.

Иначе като сменя принтера бих препоръчал новият да е с ethernet или wifi, Xerox предоставят освен драйвери, софтуер и тулове зс Windows (Tool for scanning)

Идеята на скрипта е дистанционно да се закачиш до Pi2, и да инициализира скан операция автоматизирано с един клик, сканираният файл да го сейфне в директория шерната по SMB, която е мапната в Windows-a ви.

Power shell ;)

преди 22 минути, Netadmin_juniee написа:

Сигурен си?

А да препоръчаш да си смени Мерцедес с Бугати? И толко дрънка е без никаква конкретика... дали авторът ако знаеше и можеше щеше да пуска тема? 

преди 29 минути, Netadmin_juniee написа:

Идеята на скрипта е дистанционно да се закачиш до Pi2, и да инициализира скан операция автоматизирано с един клик, сканираният файл да го сейфне в директория шерната по SMB, която е мапната в Windows-a ви.

Power shell ;)

А да препоръчаш да си смени Мерцедес с Бугати? И толко дрънка е без никаква конкретика... дали авторът ако знаеше и можеше щеше да пуска тема? 

преди 4 минути, Beemo написа:

Търси се решение за СКЕНЕР! Не за принтер

преди 4 минути, цър-вул написа:

Търси се решение за СКЕНЕР! Не за принтер

Пътя за достъпа, е еднакъв.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Колко е сложно пък да си шерне една папка от пи-то, и да си напише скрипт за Power shell в windows да прави ssh до pi и да инициира скан, съответно и да си мапне фолдъра със сканираните файлове.

Мрежовите принтери са по удобни, и разликата е приблизително 100 лв.

Какви бугита и мерцедеси те гонят.

преди 3 минути, Netadmin_juniee написа:

Колко е сложно пък

Не виждам да си написал примерен скрипт. Това щеше да е в помощ. Така само местиш въздуха.

Теория и практика на общия лаф. 

току-що, цър-вул написа:

Бе виждам да си написал примерен скрипт. Само местиш въздуха.

Напишете, дал съм идеята.

Не е като  CUPs но ше върши чудесна работа ако се напише скрипта ;)

• Автор
преди 1 час, Beemo написа:

Пътя за достъпа, е еднакъв.

Явно има нещо, дето не е еднакво, щом не става.

преди 1 час, Netadmin_juniee написа:

Колко е сложно пък да си шерне една папка от пи-то, и да си напише скрипт за Power shell в windows да прави ssh до pi и да инициира скан, съответно и да си мапне фолдъра със сканираните файлове.

Мрежовите принтери са по удобни, и разликата е приблизително 100 лв.

Какви бугита и мерцедеси те гонят.

Да, мрежовите принтери са удобни, но моят наличен е такъв и се обръщам с молба за съдействие за него. Въпросът ми не е какъв принтер да си купя, а как да се справя с проблема, наличен при този, навярно не сте прочели добре още в началото.

преди 1 час, цър-вул написа:

Не виждам да си написал примерен скрипт. Това щеше да е в помощ. Така само местиш въздуха.

Теория и практика на общия лаф. 

Наистина, бих бил благодарен на всеки, който даде реално и работещо решение, но без идеи какво да сменя и как. Ако съм имал нужда от такъв акъл, щях да го поискам. Прав е колегата, че някои потребители в случая просто преместват въздушни маси.

Отново благодаря на онези, които са вложили действителни усилия да ми помогнат! :)

преди 21 часа, Visotsky написа:

Явно има нещо, дето не е еднакво, щом не става.

Да, мрежовите принтери са удобни, но моят наличен е такъв и се обръщам с молба за съдействие за него. Въпросът ми не е какъв принтер да си купя, а как да се справя с проблема, наличен при този, навярно не сте прочели добре още в началото.

Наистина, бих бил благодарен на всеки, който даде реално и работещо решение, но без идеи какво да сменя и как. Ако съм имал нужда от такъв акъл, щях да го поискам. Прав е колегата, че някои потребители в случая просто преместват въздушни маси.

Отново благодаря на онези, които са вложили действителни усилия да ми помогнат! :)

Щом работиш с Линукс приемам че си достатъчно запознат  със операционната система за да си напишеш скрипт  с който да изпълняваш командата за scan дистанционно по мрежата от Linux и Windows операционни системи.

Ако от Windows ще изпълняваш скрипта, скрипта ти трябва да съдържа:

Инициализиране на SSH сесия.

Креденшъли за SSH сесия.

Локалната команда за Scan в линукса.

Скрипта ти трябва да е комбинация от Power shell команди и Linux команди.

Power shell командите трябва да са за Ssh сесия и креденшъли.

След това локалната ти команда за scan.

Нямам инсталиран принтер под линукс за да тествам.

Скрипта е достатъчно прост за да се напише в 3 реда и да се тества.

Не виждам причина за да не се получи.

Не разбирам големите претенции на всички.

Дал съм насоки.

• Автор

"No connection could be made because target machine actively refuses it 192.168.100.8:6566" - това е съобщението, до което достигам. Инсталирал съм SANE, конфигурирал съм saned към специфичните за моята мрежа настройки. Нещо не правя както трябва, но не ми хрумва какво.

Xerox имат общност, регистрирайте  се и си задайте въпроса там относно CUPS.

Ако имате късмет някой ентусиаст ще ви сподели как да постигнете целта си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.